Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

ΒΑΡΒΑΡΑ,ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΓΛΥΚΟ ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ

15
Της Γιώτας Παμπάλου
Μία παραδοσιακή συνταγή με θρησκευτικές ρίζες καθώς οι νοικοκυρές την φτιάχνουν  για την Εορτή της Αγίας Βαρβάρας και την μοιράζουν στην γειτονιά , σε φίλους ,γνωστούς κλπ,όπως λέγεται για καλή υγεία .
Είναι πολλή θρεπτική  κατά την διάρκεια της νηστείας των Χριστουγέννων .

Υλικά
1. 250 γρ.σιτάρι αποφλοιωμένο
2. 1 κούπα ζάχαρη
3. 1/2 κούπα χοντροκομμένα καρύδια
4. 1/2 κούπα σταφίδες (ξανθές ,μαύρες)
5.    λίγο αλάτι
6.  κανέλλα, γαρύφαλλο

Εκτέλεση
1.Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το σιτάρι μας ,(αφού το ξεπλύνουμε με νεράκι).Προσθέτουμε νερό , όσο να σκεπαστεί
κατά 3-4εκατ.ύψος παραπάνω από αυτό.

Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να βράσει σε σιγανή  με μέτρια φωτιά ,όσο να μαλακώσει και να χυλώσει.
Αναλόγως πως μας αρέσει , αφήνουμε να χυλώσει.(Αν  επιθυμούμε με περισσότερο υγρό η΄πιο πηχτή)

2.Προσθέτουμε κατά την διάρκεια του βρασίματος το αλατάκι ,καθώς και την ζάχαρη.

3.Όταν έχει πια μαλακώσει αρκετά 10 λεπτά πριν κλείσουμε την εστία της ηλεκτρικής κουζίνας ,
προσθέτουμε τις σταφίδες και τα καρύδια, καθώς και το γαρύφαλλο.

4.Την μοιράζουμε σε μπολάκια όταν θα σερβίρουμε και πασπαλίζουμε από επάνω με κανέλα. 




ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.