Σε περίοδο οικονομικής κρίσης, είναι δύσκολο να αποφασίσει κάποιος να ανοίξει μία δική του επιχείρηση.
Ωστόσο η βιοτεχνία ζυμαρικών φαίνεται πώς αποτελεί απρόσμενο «θησαυρό» για τους επίδοξους επενδυτές, με την επιδότηση για τη δημιουργία μίας μικρής βιοτεχνίας να αγγίζει έως και το 60% του κόστους.
Σύμφωνα με το εβδομαδιαίο ένθετο Αγροτικός Τύπος της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος, ανάμεσα στα προγράμματα που μπορούν να στηρίξουν μία τέτοια επιχειρηματική κίνηση είναι το Leader, που αφορά την επιδότηση για την περιφέρεια και ο Επενδυτικός Νόμος.
Η Επιδότηση για την περιφέρεια είναι ένα πρόγραμμα που αφορά τις αγροτικές περιοχές της χώρας και το τρέχει η Αναπτυξιακή Εταιρεία κάθε περιοχής, περιορίζοντας τα γραφειοκρατικά ζητήματα. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα επιδοτεί την παραγωγή μακαρονιών ρυζομακάρονων κουσκους και παρόμοιων αλευρωδών προϊόντων, ενώ το ποσοστό της ενίσχυσης εξαρτάται από την περιοχή όπου θα πραγματοποιηθεί η επένδυση.
Βάσει προγράμματος, το ανώτατο κόστος επένδυσης για τη δημιουργία βιοτεχνίας ζυμαρικών ανέρχεται στα 300.000 ευρώ.
Από την άλλη ο Επενδυτικός Νόμος, ο οποίος θα παραμείνει ανοιχτός για υποβολή αιτήσεων μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου, προσφέρει επιδότηση από 25% έως 50% και εξαρτάται από την περιοχή στην οποία θα γίνει η επένδυση.
Οσο για το ελάχιστο ύψος επένδυσης, για τις μεσαίες επιχειρήσεις είναι τα 500.000 ευρώ, για τις μικρές τα 300.000 ευρώ και για τις πολύ μικρές 200.000 ευρώ.
Και οι δύο μέθοδοι καλύπτουν δαπάνες κτιριακών εγκαταστάσεων, διαμόρφωσης περιβάλλοντος χώρου, αγοράς καινούργιου μηχανικού εξοπλισμό, προβολής και προώθησης των προϊόντων και μελέτης μελέτης-εγκατάστασης συστημάτων διασφάλισης ποιότητας και ποιοτικών σημάτων.
ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/