Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

ΞΕΚΙΝΑ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΦΠΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΦΟΣ "Η ΕΝΩΣΗ"


     Ο Α.Φ.Ο.Σ. Αλμωπίας « Η ΕΝΩΣΗ » ενημερώνει τους αγρότες της Αλμωπίας ότι ξεκινάει η διαδικασία επιστροφής Φ.Π.Α.. Επομένως οι δικαιούχοι αγρότες καλούνται να προσέλθουν στα γραφεία του Συνεταιρισμού και στο Τμήμα ΦΠΑ.
     Με την κατάθεση των δικαιολογητικών τους στο τμήμα του Φ.Π.Α. , όσοι επιθυμούν να κάνουν αναλύσεις εδάφους θα έχουν έκπτωση στο εδαφολογικό εργαστήριο.
Για περισσότερες πληροφορίες  στο τηλ. 23840.21380 ή στα γραφεία του συνεταιρισμού που βρίσκονται στο 1ο χλμ Αριδαίας - Τσακωνων κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.





                                                                                                           Για τον
                                                                                                 Α.Φ.Ο.Σ. Αλμωπίας

                                                                                                      «Η ΕΝΩΣΗ»

                                                                                                              Ο
                                                                                                        Πρόεδρος

                                                                                              Μπερμπέρης Παντελής

ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΟΥ ΘΥΜΟΥ

love-and-anger-in-the-city-norma-ascencio
Μια νοσοκόμα της μονάδας επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείου Midwest πληροφορήθηκε από το τηλεφωνικό κέντρο ότι μεταφέρονται επειγόντως στη μονάδα πέντε άτομα σε κρίσιμη κατάσταση. Η ήδη τεταμένη ατμόσφαιρα γινόταν ακόμα πιο περίπλοκη, επειδή ο ένας από τους τραυματίες ήταν ο σύζυγος της νοσοκόμας. Οι άλλοι τέσσερις ήταν μια άγνωστη σε εκείνη οικογένεια. Παρά τις επίμονες προσπάθειες των γιατρών και των νοσοκόμων, πέθαναν και οι πέντε. Τι ήταν αυτό που τους σκότωσε; Η κατάρρευση κάποιου κτιρίου; Η ανατροπή ενός λεωφορείου; Οι σφαίρες των γκάνγκστερ; Κάποια φωτιά;
  Τους σκότωσε ο θυμός.
Σε έναν επαρχιακό δρόμο κάποιο αυτοκίνητο προσπαθούσε να προσπεράσει ένα άλλο. Κανείς όμως από τους δύο οδηγούς δεν ήθελε να υποχωρήσει. Πλάι πλάι και οι δύο είχαν επιδοθεί σε έναν αγώνα ταχύτητας, σε έναν αθέμιτο ανταγωνισμό για την πρώτη θέση, φορτωμένοι θανάσιμα με θυμό. Κανείς από τους δύο οδηγούς δεν είδε το αυτοκίνητο που ερχόταν από την αντίθετη κατεύθυνση, παρά μόνο όταν ήταν πολύ αργά. Ο σύζυγος της νοσοκόμας ήταν ο ένας από τους δύο μαινόμενους οδηγούς. Οι δύο άντρες που προσπαθούσαν να παραβγούν στην ταχύτητα ήταν ξένοι μεταξύ τους – δεν είχαν καν συναντηθεί. Δεν είχαν κανένα λόγο να είναι τόσο θυμωμένοι ο ένας με τον άλλον, ωστόσο η οργή τους είχε κυριεύσει, απλά και μόνο επειδή ο ένας ήθελε να προσπεράσει τον άλλον. Η αστυνομία απήγγελε κατηγορίες εναντίον του επιζήσαντα οδηγού. Τρεις οικογένειες ερημώθηκαν εξαιτίας αυτού του τραγικού δυστυχήματος, που ήταν απόρροια ενός θυμού, που σύμφωνα με τους ιθύνοντες  είναι σήμερα το υπ’ αριθμόν ένα αίτιο των αυτοκινητιστικών δυστυχημάτων στις ΗΠΑ.

Όλοι, πολλές φορές, ταυτιζόμαστε με την οδήγηση όταν είμαστε θυμωμένοι, ευτυχώς, όμως, λίγοι θα υποστούμε τόσο ακραίες συνέπειες. Παρ’ όλα αυτά, όταν αφήνουμε το θυμό μας να συσσωρεύεται, όπως αυτοί οι δύο άντρες, τότε, παραδίνουμε τη ζωή μας σε μια πολύ δυνατή αρνητική δύναμη. Γι’ αυτό πρέπει να μάθουμε να εκφράζουμε το θυμό μας με υγιείς τρόπους και να τον ελέγχουμε πριν αυτός αρχίσει να ελέγχει εμάς.
Ο θυμός είναι ένα φυσιολογικό φαινόμενο, το οποίο, υπό κανονικές συνθήκες, χρειάζεται από μερικά δευτερόλεπτα μέχρι το πολύ λίγα λεπτά για να εξωτερικευτεί. Για παράδειγμα, όταν κάποιος μας πάρει τη θέση στην ουρά των εισιτηρίων για τον κινηματογράφο, είναι φυσικό να είμαστε θυμωμένοι μαζί του για ένα περίπου λεπτό. Εάν βιώσαμε φυσιολογικά το θυμό μας εκφράζοντάς τον – εάν τον αφήσαμε να υπάρχει για ένα λεπτό περίπου, ώστε να μπορέσουμε να τον ξεπεράσουμε – θα είμαστε μια χαρά. Τα προβλήματα όμως προκύπτουν είτε όταν εκφράζουμε το θυμό μας ανάρμοστα – με εκρήξεις – είτε όταν τον καταστέλλουμε με αποτέλεσμα να συσσωρεύεται. Στο τέλος, συνήθως καταλήγουμε είτε εκφράζοντας περισσότερο θυμό απ’ όσο ταιριάζει στην κατάσταση είτε χωρίς να εκδηλώνουμε καθόλου θυμό.
Ο καταπιεσμένος θυμός δεν εξατμίζεται έτσι απλά, γίνεται μία υπόθεση που εκκρεμεί. Εάν δεν αντιμετωπίσουμε αυτό το μικρό κομμάτι θυμού, τότε ο θυμός ολοένα  θα μεγαλώνει, έως ότου θα χρειαστεί να βγει κάπου, και συνήθως σε λάθος τόπο. Και οι δύο αυτοί οδηγοί ήταν τόσο πολύ φορτωμένοι από παλιότερους θυμούς. που όταν συναντήθηκαν, οι θυμοί αυτοί ξέσπασαν. Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, εξερράγησαν σαν ηφαίστεια.
Το άλλο πρόβλημα με τον συσσωρευμένο θυμό είναι ότι ακόμα κι αν οι άνθρωποι που μας πλήγωσαν είναι πρόθυμοι να αναλάβουν την ευθύνη των πράξεών τους αυτό δε μας αρκεί. Εάν μας ζητήσουν συγγνώμη και εμείς, παρά το ότι πιστεύουμε ότι η συγγνώμη είναι ειλικρινής, συνεχίζουμε να είμαστε θυμωμένοι μαζί τους, τότε ο θυμός μας αυτός είναι ένας παλιός θυμός. Και μπορεί να έρχεται στην επιφάνεια ξανά και ξανά, με διαφορετικούς και απροσδόκητους κάθε φορά τρόπους.
Πολλοί μεγάλωσαν σε οικογένειες όπου ήταν ανεπίτρεπτη η εκδήλωση οποιουδήποτε θυμού. Άλλοι πάλι προέρχονται από οικογένειες όπου ακόμα και το παραμικρό πρόβλημα κλιμακωνόταν ακαριαία σε εκρήξεις οργής. Είναι γεγονός ότι οι περισσότεροι από εμάς δεν έχουμε καλά πρότυπα για να εκφράσουμε σωστά αυτό το φυσιολογικό συναίσθημα. Αντί να κατανοήσουμε τι πρέπει να κάνουμε με το θυμό, τον αμφισβητούμε, αναρωτιόμαστε εάν είναι βάσιμος, τον μεταθέτουμε και κάνουμε σχεδόν ό,τι άλλο μπορούμε, εκτός από το να τον αισθανθούμε. Ο θυμός όμως είναι μία φυσιολογική αντίδραση και χρήσιμη όταν εκφράζεται στον σωστό τρόπο και χρόνο και στις σωστές αναλογίες. Για παράδειγμα, μία μελέτη έχει δείξει ότι οι θυμωμένοι ασθενείς ζουν περισσότερο. Τώρα κατά πόσον αυτό οφείλεται στο ότι εξωτερικεύουν τα συναισθήματά τους ή στο ότι απαιτούν με τον τρόπο αυτόν καλύτερη περίθαλψη, είναι κάτι που δεν γνωρίζουμε. Ξέρουμε όμως ότι ο θυμός μας παρακινεί σε δράση και μας βοηθά να ελέγξουμε καλύτερα τον κόσμο που μας περιβάλλει. Μας βοηθά επίσης να θέτουμε τα κατάλληλα όρια στη ζωή μας. Στο βαθμό που δεν είναι ακατάλληλος, βίαιος ή καταχρηστικός, ο θυμός μπορεί να είναι μια βοηθητική και υγιής αντίδραση.
Ο θυμός, ως ένα από τα σημαντικά προειδοποιητικά συστήματα του σώματος, δε θα πρέπει να καταστέλλεται. Μας προειδοποιεί ότι είμαστε πληγωμένοι ή ότι οι ανάγκες μας δεν εισακούονται. Ο θυμός μπορεί να είναι φυσιολογική και υγιής αντίδραση σε πολλές καταστάσεις. Από την άλλη όμως, μπορεί, όπως η ενοχή, να είναι ένα προειδοποιητικό σημάδι ότι κάτι δεν είναι σύντονο με το σύστημα των πεποιθήσεών μας. Ο περιστασιακός θυμός, που καταγράφεται κατ’ αναλογία σε επώδυνα και επιβλαγή συμβάντα, είναι υγιής – είναι αυτό που μερικές φορές κάνουμε ή δεν κάνουμε με το συναίσθημα που μας δημιουργεί προβλήματα. Πολλές φορές φοβόμαστε τόσο πολύ το θυμό μας και τον αρνιόμαστε τόσο βαθιά, που παύουμε να τον αναγνωρίζουμε.
Ο θυμός μας δεν είναι κατ’ ανάγκη το τρομερό εκείνο τέρας που καταβροχθίζει τις ζωές μας. Είναι απλά ένα συναίσθημα. Δεν είναι παραγωγικό να τον υπεραναλύσουμε ή να αναρωτιόμαστε εάν είναι βάσιμος, κατάλληλος ή εγγυημένος. Όταν το κάνουμε αυτό, είναι σα να αναρωτιόμαστε ακόμα κι αν πρέπει να έχουμε συναισθήματα. Ο θυμός είναι απλά αυτό – ένα συναίσθημα. Είναι ένα συναίσθημα που πρέπει να το βιώσουμε και όχι να το κρίνουμε.Όπως όλα μας τα συναισθήματα, ο θυμός είναι μια μορφή επικοινωνίας, μας φέρνει ένα μήνυμα.
Δυστυχώς, πολλοί από εμάς έχουν πάψει να ακούν το μήνυμα αυτό. Πολλές φορές δεν ξέρουμε καν πως να το νιώσουμε. Όταν ρωτάμε τους θυμωμένους ανθρώπους “Τι νιώθεις;”, αρχίζουν την απάντησή τους λέγοντας, “Νομίζω…”. Δίνουν, δηλαδή, μία διανοητική απάντηση σε ένα συναισθηματικό ερώτημα, μια απάντηση που βγαίνει από το μυαλό τους και όχι από τα σπλάχνα τους.
Θα πρέπει να έλθουμε σε επαφή με τα συναισθήματα που βιώνουμε στην κοιλιακή μας χώρα. Αυτό μερικές φορές δυσκολεύει κάποιους τόσο πολύ, που για να βοηθηθούν πρέπει να κλείσουν τα μάτια και να βάλουν το ένα τους χέρι πάνω στο στομάχι τους. Η απλή αυτή κίνηση τους βοηθά να έλθουν σε επαφή με αυτό που νιώθουν, πιθανόν επειδή η αίσθηση αυτή χρησιμοποιεί το σώμα και όχι αποκλειστικά τον εγκέφαλο. Η επαφή με τα συναισθήματά μας είναι μία πολύ ξένη έννοια στην κοινωνία που ζούμε: ξεχνάμε ότι αισθανόμαστε με το σώμα μας. Έχουμε την τάση να διαχωρίζουμε τη σκέψη από τα συναισθήματά μας. Έχουμε τόσο πολύ συνηθίσει στην κυριαρχία του νου, που ξεχνάμε τα συναισθήματα και τα σώματά μας. Παρατηρήστε πόσες φορές ξεκινάτε μια πρόταση λέγοντας “Νομίζω” αντί “Νιώθω”.
Ο θυμός μάς λέει ότι κάτι που μας τραυμάτισε εκκρεμεί. Το τραύμα είναι ο παρών πόνος, ενώ ο θυμός είναι πολλές φορές ο πόνος που έχει χρονίσει. Όσο περισσότερα τραύματα συσσωρεύουμε χωρίς να τα επεξεργαζόμαστε, τόσο περισσότερο θεριεύει ο θυμός. Όταν συσσωρεύσουμε πολλά τραύματα, δυσκολευόμαστε ακόμα και να αναγνωρίσουμε το θυμό. Συνηθίζουμε τόσο πολύ να ζούμε με αυτή την αίσθηση, ώστε αρχίζουμε να τη θεωρούμε κομμάτι του αληθινού εαυτού μας. Αρχίζουμε να βλέπουμε τους εαυτούς μας ως κακούς ανθρώπους. Ο θυμός γίνεται κομμάτι της ταυτότητάς μας. Πρέπει να ξεκινήσουμε το έργο του διαχωρισμού των παλιών μας συναισθημάτων από την ταυτότητά μας. Θα πρέπει να απελευθερώσουμε αυτόν το θυμό για να θυμηθούμε τον καλό εαυτό μας, για να θυμηθούμε ποιοί είμαστε.
Εκτός από το θυμό μας προς τους άλλους, θυμώνουμε και με τον ίδιο μας τον εαυτό, γινόμαστε έξαλλοι με τα πράγματα που κάναμε ή δεν κάναμε. Θυμώνουμε επειδή νιώθουμε πως έχουμε προδώσει τους εαυτούς μας, προσπαθώντας συχνά να ικανοποιήσουμε τους άλλους εις βάρος των δικών μας συναισθημάτων. Θυμώνουμε όταν δεν καταφέρνουμε να τιμήσουμε τις δικές μας ανάγκες και “θέλω”. Ξέρουμε ότι είμαστε θυμωμένοι “μαζί τους”, επειδή δε μας δίνουν αυτό που αξίζουμε, δεν αντιλαμβανόμαστε όμως πάντα ότι τελικά θυμώνουμε με τους εαυτούς μας, επειδή δεν προσφέρουμε πρώτα σ’ εμάς. Μερικές φορές είμαστε πολύ πεισματάρηδες για να παραδεχθούμε ότι έχουμε ανάγκες, επειδή στην κοινωνία που ζούμε η ανάγκη ισούται με αδυναμία.
Όταν στρέφουμε το θυμό μας προς τα μέσα, αυτός συνήθως εκδηλώνεται με συναισθήματα κατάθλιψης ή ενοχής. Ο θυμός που κρατάμε μέσα μας αλλάζει την εντύπωση που έχουμε για το παρελθόν και παραμορφώνει την εικόνα της σημερινής πραγματικότητας. Όλος αυτός ο παλιός θυμός γίνεται μια εκκρεμής υπόθεση, που δεν αφορά μόνο τους άλλους, αλλά και τους εαυτούς μας.
Έχουμε την τάση να πηδάμε από το ένα άκρο στο άλλο, να κρατάμε μέσα μας το θυμό μας και μετά να τον αφήνουμε να εκρήγνυται, κατακρίνοντας τους άλλους και τον εαυτό μας. Δεν αφήνουμε το θυμό να εκδηλώνεται φυσιολογικά, γι’ αυτό δεν πρέπει να μας εκπλήσσει το ότι τον θεωρούμε κάτι κακό. Δεν είναι απορίας άξιο που θεωρούμε τους ανθρώπους που ουρλιάζουν δύστροπους και στριμμένους, όμως το ότι εμείς δεν ουρλιάζουμε δε σημαίνει ότι έχουμε ισορροπήσει ή απελευθερωθεί από το θυμό μας…
Ο αδούλευτος φόβος γίνεται θυμός. Όταν δεν έχουμε επαφή με το φόβο μας – ή δε γνωρίζουμε καν ότι φοβόμαστε – ο φόβος γίνεται θυμός. Εάν δεν αντιμετωπίσουμε το θυμό μας, αυτός θα γίνει οργή.
Είμαστε πιο συνηθισμένοι να αντιμετωπίζουμε το θυμό παρά το φόβο μας. Μας είναι πιο εύκολο να λέμε στο σύντροφό μας “Σου έχω θυμώσει”, παρά να λέμε “Φοβάμαι πως θα φύγεις”. Μας είναι πιο εύκολο να θυμώνουμε γι’ αυτά που δεν πάνε καλά, αντί να παραδεχόμαστε ότι ¨Φοβάμαι πως δεν είμαι αρκετά καλός”.
Πριν μερικούς μήνες, ένας νεαρός, ο Andrew, είχε ραντεβού με το κορίτσι του, τη Melanie, σε μία καφετέρια. Επειδή όμως υπάρχουν πολλές τέτοιες καφετέριες σκορπισμένες σε διάφορα σημεία της πόλης, ο κάθε ένας βρέθηκε σε διαφορετική καφετέρια. Ο Andrew περίμενε τη Melanie περίπου τριάντα με σαράντα λεπτά, άφησε ένα μήνυμα στον τηλεφωνητή της και μετά επέστρεψε στο διαμέρισμά του. “Υπολόγισα πως κάποιο μπέρδεμα θα είχε γίνει, και πως θα ανανεώναμε το ραντεβού μας”, μου εξήγησε. “Η εντύπωση όμως της Melanie ήταν διαφορετική. Ήταν πολύ θυμωμένη μαζί μου. Υπονοούσε πως την άφησα εσκεμμένα να περιμένει, πως την απογοήτευσα, πως δεν μπορούσε να μου έχει εμπιστοσύνη. Της επισήμανα ότι απλά αυτό που συνέβη ήταν πως και οι δυό είχαμε κατά νου διαφορετική καφετέρια”.
Αυτό που για τον Andrew ήταν ένα απλό μπέρδεμα ήταν για τη Melanie μια τρομερή απογοήτευση, που υποδήλωνε πως ο σύντροφός της ήταν αναξιόπιστος και πως θα την απογοήτευε πάλι στο μέλλον. Επιβάρυνε την κατάσταση με περισσότερο θυμό απ’ ότι ήταν αναγκαίο, έναν θυμό που πιθανόν ήταν απομεινάρι ενός παλιού τραύματος. Δεν μπορούσε να δει την πραγματικότητα έτσι όπως ήταν.
Ανυποψίαστη για το φόβο που υπήρχε κάτω από το θυμό της, η Melanie έκανε τον Andrew “κακό”. Δυστυχώς, έκανε μόνο το πρώτο βήμα – έγινε έξαλλη. Όλοι είμαστε πολύ καλοί στο βήμα αυτό: “Είμαι θυμωμένη επειδή δεν ήσουν εκεί”, “θύμωσα επειδή άργησες”, “θύμωσα επειδή δεν έκανες καλή δουλειά”, “θύμωσα γι’ αυτά που είπες”.Χρειάζεται όμως να μάθουμε πώς να κάνουμε και το δεύτερο βήμα, να κοιτάξουμε μέσα μας και να διερευνήσουμε το φόβο που υποβόσκει. Ας δούμε μερικά ενδεικτικά σημεία για το τι μπορεί πραγματικά να συμβαίνει:
 Ο θυμός: “Είμαι θυμωμένη γιατί δεν ήσουν εκεί”.
 Ο υποκείμενος φόβος: Όταν δεν είσαι εκεί, φοβάμαι ότι με εγκαταλείπεις.
 Ο θυμός: “Είμαι θυμωμένη επειδή άργησες”.
 Ο υποκείμενος φόβος: Δεν είμαι τόσο σημαντική για σένα όσο η δουλειά σου.
 Ο θυμός: “Είμαι θυμωμένη επειδή δεν έκανες καλά τη δουλειά σου”.
 Ο υποκείμενος φόβος: Φοβάμαι ότι θα βγάλουμε λιγότερα λεφτά και  δε θα μπορούμε να πληρώσουμε τους λογαριασμούς μας.
 Ο θυμός: “Είμαι θυμωμένη γι’ αυτά που είπες”.
 Ο υποκείμενος φόβος: Φοβάμαι ότι δε μ’ αγαπάς πια.
Είναι πιο εύκολο να συνεχίσουμε να ξύνουμε το θυμό μας παρά να αντιμετωπίζουμε το φόβο, όμως αυτό δε μας βοηθά να λύσουμε το υποκείμενο πρόβλημα. Ουσιαστικά, το μόνο που καταφέρνουμε είναι να οξύνουμε το “επιφανειακό” πρόβλημα, γιατί οι άνθρωποι δεν αντιδρούν καλά στο θυμό. Όταν φωνάζουμε στους άλλους, σπάνια τους πείθουμε ότι έχουν λάθος. Έχετε ποτέ ακούσει κάποιον να λέει, “Μου φώναζαν επί δέκα λεπτά, όμως δε με έπεισαν ότι είχα άδικο, αλλά στα επόμενα είκοσι λεπτά, που εξακολούθησαν να φωνάζουν, κατάλαβα”. Προφανώς όχι, γιατί δεν έχει συμβεί ποτέ κάποιος που φωνάζει να καταφέρει να πείσει για οτιδήποτε, οποιονδήποτε.
Ακόμα κι αν οι φόβοι μας είναι βάσιμοι, ο υπερβολικός μας θυμός μπορεί να τους καταστήσει αβάσιμους. Για παράδειγμα, το να υπενθυμίζουμε συνεχώς σε κάποιον υπάλληλο ότι αργεί να έλθει στη δουλειά δε βοηθά την κατάσταση. Εάν όμως πείτε, “Έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε και φοβάμαι ότι δεν θα την προλάβεις”, τότε μπορεί να σχετιστεί με το φόβο σας, χωρίς να νιώσει αδικημένος από το θυμό σας.
Απαιτείται πολλή ενέργεια για να κρατήσουμε το θυμό μας, ωστόσο, όλοι κουβαλάμε ένα φορτίο πόνου που σκοτεινιάζει τις ψυχές μας. Η Daphne Rose Kingma, θεραπεύτρια και συγγραφέας, έκανε ένα σεμινάριο για άτομα που αντιμετωπίζουν το τέλος μιας σχέσης. Είπε, “θα θυμάμαι πάντα εκείνη την εξαίρετη και δηκτική γυναίκα, μια γυναίκα κοντά στα ογδόντα της χρόνια, που όταν την είδα, σκέφτηκα, “Τι κάνει αυτή η γυναίκα εδώ; Δίνει τέλος σε κάποια σχέση της: “Γυρνούσαμε στο δωμάτιο και ακούγαμε τον κάθε έναν να αφηγείται την ιστορία του: γιατί είμαι εδώ, ποιός με παράτησε Παραμονή Χριστουγέννων, τι προσπαθώ να ξεπεράσω, πως τέλειωσε έτσι, είναι απίστευτο! Τελικά πλησιάζω εκείνη τη γυναίκα και της λέω, “Τι κάνετε εσείς εδώ, μήπως χωρίζετε;” Μου απάντησε, “Πριν από σαράντα χρόνια έδωσα τέλος στη σχέση μου με τον άντρα μου και ήμουν τότε τόσο πολύ πικραμένη και θυμωμένη, ώστε έχω αναλώσει τα τελευταία σαράντα χρόνια της ζωής μου νιώθοντας πικραμένη και θυμωμένη. Έχω παραπονεθεί στα παιδιά μου για τον πρώην μου, έχω κάνει παράπονα σε κάθε μου γνωστό. Δεν εμπιστεύτηκα άλλον άντρα από τότε. Σε κάθε σχέση που έκανα, μέσα στις τρεις πρώτες εβδομάδες προέκυπτε πάντα κάποιο ζήτημα που μου θύμιζε εκείνον τον ποταπό άντρα που παντρεύτηκα. Δεν μπόρεσα ποτέ μου να το ξεπεράσω. Και τώρα πεθαίνω, η αρρώστια που έχω δε μου αφήνει πάνω από μερικούς μήνες ζωής. Δεν θέλω να πάρω στον τάφο μου όλον αυτό τα θυμό. Είμαι πάρα πολύ στενοχωρημένη που έζησα τόσα χρόνια της ζωής μου χωρίς να αγαπήσω ξανά. Γι’ αυτό είμαι εδώ. Δεν μπόρεσα να ζήσω γαληνεμένη, όμως θέλω πραγματικά να πεθάνω γαληνεμένη“.
“Εάν αναρωτηθείτε ποτέ κατά πόσον έχετε το θάρρος ή τη δύναμη, εάν αναρωτηθείτε κατά πόσον θα μπορέσετε ποτέ να ξεπεράσετε τον οποιοδήποτε θυμό σας, θυμηθείτε αυτή τη γυναίκα, είναι μια σπουδαία και τραγική δασκάλα”.
Η κοινωνία μας αισθάνεται ότι ο θυμός είναι κάτι κακό και λάθος και για το λόγο αυτό δεν έχουμε αναπτύξει υγιείς τρόπους εξωτερίκευσής του. Δεν είμαστε εξοικειωμένοι με τους τρόπους που μπορούμε να μιλάμε γι’ αυτόν ή να τον εκδηλώνουμε. Τον καταχωνιάζουμε, τον αρνούμαστε ή τον συγκρατούμε. Οι περισσότεροι τον κρατάμε μέσα μας μέχρι τελικά να εκραγούμε, επειδή δε μάθαμε ποτέ να λέμε, “Είμαι θυμωμένος γι’ αυτά τα μικρά πράγματα”. Οι πιο πολλοί δεν γνωρίζουν πώς να μένουν στον παρόντα χρόνο και να λένε, “Αυτό με θυμώνει” και όταν συμβεί κάτι την επόμενη να λένε, ” Με θυμώνει το άλλο”. Αντίθετα, όλοι ξέρουν να είναι καλοί άνθρωποι που δε θυμώνουν ποτέ, μέχρι κάποια στιγμή να εκραγούν και να αραδιάσουν τα είκοσι πράγματα που έκανε ο άλλος τους πέντε τελευταίους μήνες και τους θύμωσαν.
Η πορεία προς το θάνατο παράγει τεράστια ποσά θυμού σε όλους τους εμπλεκόμενους. Που ξεσπάει το θυμό του το προσωπικό του νοσοκομείου; Οι ασθενείς και οι οικογένειές τους που ξεσπάνε το δικό τους θυμό; Θα ήταν θαυμάσιο αν κάθε νοσοκομείο είχε ένα δωμάτιο όπου θα μπορούσε να πηγαίνει κανείς και να ουρλιάζει – όχι σε κάποιον άλλον, αλλά στον αέρα και δυνατά. Δε θα ήταν υπέροχο να διαθέταμε έναν ασφαλή χώρο όπου θα μπορούσαμε να βγάζουμε το θυμό μας; Γιατί, αν δεν αφήσετε το θυμό σας να βγει, σε κάποιον θα αρχίσετε να ουρλιάζετε. Και το να ουρλιάζετε στους άλλους έχει τις δικές του συνέπειες. Κανείς δεν απολαμβάνει την παρέα ενός θυμωμένου ανθρώπου.Ένας θυμωμένος άνθρωπος είναι συνήθως ένας μοναχικός άνθρωπος.
Πολλοί κρατάνε το θυμό τους μέσα τους, επειδή τον κρίνουν και τον αξιολογούν. Πιστεύουν ότι αν είναι καλοί άνθρωποι, εάν ήταν τρυφεροί και πνευματικοί άνθρωποι, ούτε θα ήταν ούτε θα έπρεπε να είναι θυμωμένοι. Ο θυμός αυτός όμως μπορεί να είναι μια πολύ φυσιολογική αντίδραση. Είναι σημαντικό να βοηθάμε τους ανθρώπους να επεξεργάζονται τα όποια συναισθήματα θυμού που μπορεί να έχουν απέναντι στον εαυτό τους, στους άλλους…
… Υπάρχουμε στον κόσμο αυτόν για να θεραπευτούμε και να πορευτούμε μέσα από τις αισθήσεις και τα συναισθήματά μας. Τα μωρά και τα μικρά παιδιά έχουν αίσθηση των συναισθημάτων τους και πορεύονται μέσα από αυτά. Κλαίνε και τους περνάει, θυμώνουν και τους περνάει. Με την ειλικρίνειά τους, οι άνθρωποι που πεθαίνουν αρχίζουν να μοιάζουν όλο και περισσότερο στα μικρά παιδιά που κάποτε υπήρξαν. Οι άνθρωποι που πεθαίνουν θυμούνται ξανά να λένε “Φοβάμαι” και “Μου τη δίνει”. Όπως αυτοί, μπορούμε κι εμείς να μάθουμε να είμαστε πιο ειλικρινείς και να εκφράζουμε το θυμό μας, να μάθουμε να ζούμε ζωές όπου ο θυμός είναι ένα συναίσθημα που περνάει και όχι υπαρξιακό καθεστώς.
 ~ Απόσπασμα από το βιβλίο της Elisabeth Kübler-Ross & David Kessler: “Μαθήματα ζωής”, εκδόσεις Europubli.
Ψυχοθεραπεύτρια - Συστημική/Οικογενειακή Θεραπεύτρια

ΟΙ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

 Τι και σε ποιους υποσχέθηκε ο Αλέξης Τσίπρας -Αναλυτικά όλες οι εξαγγελίες
Άνοιξε η αυλαία των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης με τον πρωθυπουργό  να παρουσιάζει από το βήμα της Ολομέλειας ένα ένα τα «όπλα» που έχει στη φαρέτρα του- και με τα οποία θα βρεθεί ενώπιον όλων των Ευρωπαίων ηγετών στη Σύνοδο Κορυφής την προσεχή Πέμπτη-ενώ στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρέθηκαν οι προτεραιότητες του κυβερνητικού σχήματος.
Με το βλέμμα όλων να είναι  στραμμένο στις διαπραγματεύσεις της Αθήνας με τους Ευρωπαίους εταίρους, αφού ο κ. Τσίπρας  ξεκαθάρισε ότι «δεν πρόκειται να διαπραγματευτούμε την υπερηφάνεια και την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού», διεμήνυσε ότι δεν προτίθεται να ζητήσει την παράτασή του, κι αυτό γιατί «καταργήθηκε από τα καταστροφικά του αποτελέσματα και από την ετυμηγορία του ελληνικού λαού στις 25 Ιανουαρίου».
«Πρόγραμμα - γέφυρα» ως τον Ιούνιο
Αυτό που η ελληνική κυβέρνηση επιδιώκει στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους είναι μια νέα συμφωνία σ’ ένα «πρόγραμμα-γέφυρα» μέχρι και τον Ιούνιο, ούτως ώστε να έχει τον δημοσιονομικό χώρο που απαιτεί μια ειλικρινής διαπραγμάτευση για την αναδιάρθρωση του χρέους και για ένα νέο πρόγραμμα συνεργασίας και ανάπτυξης μεταξύ της Ελλάδας και των Ευρωπαίων εταίρων.  Όπως  διαβεβαίωσε ο πρωθυπουργός, η νέα κυβέρνηση δεν έχει στόχο να απειλήσει καμία ισορροπία στην Ευρώπη και κάλεσε τους εταίρους να προσέλθουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, λέγοντας ότι «εμείς θέλουμε να εξυπηρετήσουμε το χρέος μας», το οποίο χαρακτήρισε πρόβλημα πολιτικών επιλογών.
Νούμερο ένα προτεραιότητα: Η ανθρωπιστική κρίση
Πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης, είναι η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και τα μέτρα θα αφορούν σε:παροχή δωρεάν σίτισης, ρεύματος, στέγης, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε χιλιάδες οικογένειες
Απολυμένοι Δημοσίου
Αποκατάσταση των αντισυνταγματικά απολυμένων από το δημόσιο τομέα: Των καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών, των σχολικών φυλάκων, των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ.
«Μαχαίρι» στα προνόμια των βουλευτών
Αποσυμφορείται η δημόσια διοίκηση από τις στρατιές συμβούλων και μετακλητών υπαλλήλων των Υπουργών.Μειώνονται σχεδόν κατά το ήμισυ ο στόλος των 700 περίπου αυτοκινήτων στα υπουργεία.Δίνεται εντολή να πουληθούν τα κυβερνητικά αυτοκίνητα που πάνω από 700.000 ευρώ. Δίνεται εντολή να πουληθεί αρχικά το ένα από τα κυβερνητικά αεροσκάφη.Στην ίδια κατεύθυνση θα ζητήσει ο πρωθυπουργός από τη Πρόεδρο της Βουλής να επανεξετάσει και να καταργήσει το προνόμιο του Βουλευτικού αυτοκινήτου. Περιορίζεται το προσωπικό του Μεγάρου Μαξίμου κατά 30% και η μείωση της φρουράς του Πρωθυπουργού κατά 40%.

Ερχεται αξιολόγηση στους δημοσίους υπαλλήλους

Ο σχεδιασμός προβλέπει κατάργηση των μνημονιακών ρυθμίσεων για το πειθαρχικό δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων. Προωθείται άμεσα ρύθμιση για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων με αντικειμενικά και αξιοκρατικά κριτήρια και ταυτόχρονα αλλάζει το σύστημα επιλογής προϊσταμένων, σε μια προσπάθεια να κοπεί ο γόρδιος δεσμός μεταξύ πολιτικών κομμάτων και κρατικού μηχανισμού.
Εξεταστική για το μνημόνιο
Άμεση σύσταση εξεταστικής επιτροπής που θα ερευνήσει πως η χώρα οδηγήθηκε στο μνημόνιο. Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε πως στόχος δεν είναι η δίωξη των πολιτικών αντιπάλων της κυβέρνησης, αλλά η απόδοση ευθυνών «εκεί που πρέπει». «Δεν δίνουμε συγχωροχάρτι σε κανέναν», συμπλήρωσε.

Πάταξη διαφθοράς-φοροδιαφυγής
Κινητοποιείται άμεσα το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, ώστε να ελεγχθούν κατά προτεραιότητα οι λίστες των μεγαλοκαταθετών: η λίστα της Αρχής για την Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Ενέργειες, η λίστα Λαγκάρντ,  η λίστα Λίχτενστάιν.
Συστήνεται Υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου Τελωνείων και κινητοποιούνται όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες και σώματα για την πάταξη του λαθρεμπορίου καπνού και πετρελαίου.
Υιοθετούνται οι πλέον σύγχρονες πρακτικές για τον εντοπισμό αφορολόγητης ύλης που προέρχεται από τριγωνικές και ενδοομιλικές συναλλαγές.Κινητοποίηση από το Σώμα Επιθεώρησης Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης για τον έλεγχο της νομιμότητας των δημοσίων συμβάσεων και των προμηθειών του Δημοσίου. Καταργούνται άμεσα οι διατάξεις που παρέχουν ασυλία στα ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ, του ΤΧΣ και της Τράπεζας της Ελλάδος.
ΝΕΡΙΤ τέλος
Επανασυστήνεται  με νόμο η ΕΡΤ, από μηδενική βάση.
Εφαρμόζεται άμεσα το θεσμικό πλαίσιο για τον έλεγχο των οικονομικών των Ραδιοτηλεοπτικών σταθμών και των άλλων μέσων ενημέρωσης. Μπαίνει τέλος στα δάνεια που παραχωρούνται με αδιαφανείς όρους και προχωρά προκήρυξη διαγωνισμών για την ανοιχτή διαφανή και σύμφωνη με τους ισχύοντες νόμους, αδειοδότηση όλων των ραδιοτηλεοπτικών μέσων.

Αφορολόγητο 12.000€

Καθιερώνεται ενιαία και προοδευτική φορολογική κλίμακα χωρίς εξαιρέσεις και αστερίσκους μεταθέτοντας το βάρος στα υψηλά και πολύ υψηλά εισοδήματα.Θεσπίζεται αφορολόγητο όριο στα 12.000 ευρώ.Η κυβέρνηση προχωρά στην καταγραφή των περιουσιών στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό, μέσω του περιουσιολογίου που θα δίνει σαφή εικόνα για την φοροδοτική ικανότητα πολιτών και επιχειρήσεων.
Παρελθόν ο ΕΝΦΙΑ
Κατάργηση  ΕΝΦΙΑ από το 2015 και αντικατάστασή του από φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας.

Τα μετρά για ληξιπρόθεσμες
Παίρνονται άμεσα μέτρα για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία. Θεσπίζονται οι εκατό δόσεις για την διευκόλυνση εξόφλησης των οφειλομένων,  χωρίς γραφειοκρατικές προϋποθέσεις και βραδείς διαδικασίες.
Άμεσα καταργείται η ρύθμιση που μετατρέπει, το αδίκημα της μη πληρωμής χρεών προς το δημόσιο σε διαρκές.

Σταδιακή επαναφορά κατωτάτου μισθού στα 751€
Άμεση αποκατάσταση των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων, την επαναφορά της επεκτασιμότητας των συλλογικών συμβάσεων και των τριετιών, την θέσπιση αυστηρού πλαισίου για την προστασία από τις μαζικές απολύσεις, την επαναφορά του θεσμού της διαιτησίας.
Οι διακρίσεις και οι διαχωρισμοί σε βάρος των νέων κάτω των 25 ετών παίρνουν τέλος. Το ίδιο ισχύει και για την δέσμευσή για την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ,  η οποία όμως θα γίνει σταδιακά μέχρι το 2016, ώστε να διασφαλιστεί η αρμονική προσαρμογή της πραγματικής οικονομίας.
Επενδύσεις
Ενισχύεται η μικρή μεσαία και μεγάλη ιδιωτική πρωτοβουλία, καθώς θα δοθούν κίνητρα για ξένες επενδύσεις και διακρατικές συμφωνίες, για αναπτυξιακές κοινοπραξίες με τη συμμετοχή του ελληνικού δημοσίου, στα πλαίσια πάντα των ευρωπαϊκών κανόνων. Όπως υποστηρίζουν, θα είναι ένα ισχυρό πρόγραμμα δημόσιων επενδύσεων που δεν πρέπει να υπολογίζεται στο έλλειμμα, όπως άλλωστε ζητούν και οι Γάλλοι και Ιταλοί εταίροι μας.Ίδρυση αναπτυξιακής τράπεζας για την υπέρβαση της χρηματοδοτικής ασφυξίας και την ουσιαστική διευκόλυνση της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας.

Ιδιωτικοποιήσεις υπό...προϋποθέσεις
Η κυβέρνηση δεσμεύεται επίσης, ότι δεν παραχωρεί, ούτε ξεπουλά τα δίκτυα και τις υποδομές της χώρας που αποτελούν εθνικό κεφάλαιο. Επίσης ότι δεν ξεπουλά το φυσικό και ορυκτό πλούτο.
Κάθε πρόταση για αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας θα εξετάζεται συγκεκριμένα και θα προωθείται στο βαθμό που υπάρχουν εγγυήσεις σεβασμού της εργατικής και περιβαλλοντικής νομοθεσίας καθώς και επιχειρησιακό πλάνο που αποδεικνύει ότι  αυτή θα λειτουργεί υπέρ του δημοσίου συμφέροντος.

Τράπεζες
Τροποποίηση του νόμου για το ΤΧΣ, ώστε το δημόσιο να ασκήσει χωρίς περιορισμούς τα δικαιώματα του στις συστημικές Τράπεζες που ανακεφαλαιοποιήθηκαν με χρήματα του ελληνικού λαού, λαμβάνοντας βεβαίως υπόψη και τα δικαιώματα των ιδιωτών μετόχων.

Ενδιάμεσος φορέας για τα κόκκινα δάνεια

Ίδρυση ενδιάμεσου δημόσιου φορέα για την διαχείριση των κόκκινων και  επιχειρηματικών δανείων που από τη μια πλευρά θα προστατεύει τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και τους μικρούς και μεσαίους επιχειρηματίες και από την άλλη θα μεριμνά για τη μη επιβάρυνση των τραπεζικών ισολογισμών. Υλοποίηση των  μέτρων ρύθμισης των κόκκινων δανείων.

"Οχι" στον πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας

Απαγορεύεται κάθε πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας, καθώς και η μεταβίβαση ενυπόθηκων δανείων χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του οφειλέτη σε μη αναγνωρισμένα Τραπεζικά ιδρύματα, σε έλληνες και ξένους κερδοσκόπους.

Επαναφορά 13ης σύνταξης από το 2015
Καμία αύξηση ορίων ηλικίας, καμία μείωση κύριων και επικουρικών συντάξεων.Διατηρείται ο δημόσιος – αναδιανεμητικός – καθολικός χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης  με σεβασμό  στα θεμελιωμένα από το νόμο συνταξιοδοτικά δικαιώματα. Επαναχορήγηση δέκατης τρίτης σύνταξης, ως δώρο Χριστουγέννων, στο τέλος του 2015, σε όσους  λαμβάνουν λιγότερα από 700 Ευρώ μηνιαίως.
Ταμείο Εθνικού Πλούτου και Κοινωνικής Ασφάλισης
Ίδρυση του Ταμείου Εθνικού Πλούτου και Κοινωνικής Ασφάλισης στο οποίο θα μεταφερθούν έσοδα από την αξιοποίηση του φυσικού και ορυκτού πλούτου και της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου.

Παιδεία
Άμεσα καταργείται η επιλογή των θεμάτων των προαγωγικών εξετάσεων κατά 50% από την Τράπεζα θεμάτων.  Ενώ σε ό,τι αφορά την τριτοβάθμια εκπαίδευση καταργούνται οι διατάξεις που αφορούν τα Συμβούλια ιδρύματος.

Νέα μεταναστευτική πολίτικη
Μια απλή Διεύθυνση Μετανάστευσης μετατρέπεται σε Υπουργείο όπως σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, τονίζουν από το Μέγαρο Μαξίμου. Πρωταρχικός στόχος του νέου Χαρτοφυλακίου, αποτελεί η άμεση ψήφιση του Νόμου περί ιθαγένειας για τα παιδιά δεύτερης γενιάς.
Γερμανικές αποζημιώσεις
Ο πρωθυπουργός ολοκλήρωσε τον κύκλο των εξαγγελιών της νέας κυβέρνησης  τονίζοντας «πως ιστορική υποχρέωση της νέας κυβέρνησης αποτελεί η διεκδίκηση του Κατοχικού Δανείου και των επανορθώσεων».

ΣΤΕΛΛΑ Α. ΓΚΑΝΤΩΝΑ


Πηγή: r http://www.iefimerida.gr/

ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΓΙΑ 7 ΕΚ. ΔΟΛΑΡΙΑ ΤΟ ΣΚΟΙΝΙ ΠΟΥ ΚΡΕΜΑΣΑΝ ΤΟΝ ΣΑΝΤΑΜ ΧΟΥΣΕΪΝ

Πωλείται για 7 εκατ. δολάρια το σχοινί που κρέμασαν τον Σαντάμ Χουσεϊν [βίντεο]

Το σχοινί, που φυλάσσεται από έναν πρώην υπουργό που βασανίστηκε τρεις φορές από το καθεστώς του Σαντάμ Χουσεΐν, φέρεται ως αντικείμενο πόθου μεταξύ δύο επιχειρηματιών από το Κουβέιτ, μια πλούσια ισραηλινή οικογένεια, μια τράπεζα και μια ιρανική θρησκευτική οργάνωση.
Ο Δρ. Mowaffak al-Rubaie, που οδήγησε τον πρώην πρόεδρο στο θάνατό του το 2006, το κρατά τυλιγμένο γύρω από το λαιμό ενός αγάλματος του Σαντάμ στο σαλόνι του στη βόρεια Βαγδάτη, σύμφωνα με την αραβική ιστοσελίδα ειδήσεων Al Araby.
Ο Δρ. al-Rubaie, που δεν έχει επιβεβαιώσει ούτε αρνηθεί την επικείμενη πώληση – λέγεται ότι ζητά περισσότερα από 7 εκατομμύρια και πως αναμένεται να συμμετάσχει σε διαπραγματεύσεις με τους πιθανούς αγοραστές. Ισχυρίζεται πως διέταξε τους άνδρες του να του φέρουν πίσω τμήμα του σχοινιού με το οποίο απαγχονίστηκε ο Σαντάμ.
Ο Δρ. al-Rubaie δήλωσε στην Independent, πως θεώρησε «σωστό» να κρεμάσει το σχοινί γύρω από την χάλκινη προτομή που αφαίρεσαν οι Αμερικανοί από το παλάτι του Σαντάμ.
Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από την πώληση του σχοινιού «που καλύπτεται από μίσος και άγνοια» θα χρησιμοποιηθούν για το κοινωνικό όφελος, καθώς ο νόμος απαγορεύει την πώληση για ιδιωτικό κέρδος, όπως ισχυρίζεται ο ακτιβιστής ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Ahmed Saeed.
Ο Σαντάμ Χουσεΐν, είχε την εξουσία στο Ιράκ για πάνω από δύο δεκαετίες. Περίοδος που σημαδεύτηκε από σκληρή καταπίεση και καταστροφικούς πολέμους. Καταδικάστηκε για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας για τη δολοφονία 148 κατοίκων χωριού Σιιτών το 1982. Υπήρξε πρόεδρος της χώρας έως το Μάρτιο του 2013, όταν εισέβαλαν οι Αμερικανικές δυνάμεις στο Ιράκ. Ο στρατός τον βρήκε να κρύβεται σε μία τρύπα, σε αγρόκτημα, το Δεκέμβριο του ίδιου έτους. Τρία χρόνια αργότερα, στις 30 Δεκεμβρίου του 2006, εκτελέστηκε δια απαγχονισμού.

ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΗ "ΒΟΜΒΑ" ΘΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΩΡΕΣ

Φωτογραφία: Eurokinissi
Κακοκαιρία σε όλη τη χωρά με χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές ακόμα και σε πεδινές περιοχές κυρίως της ανατολικής και βόρειας χώρας αναμένονται γαι την πρώτη μέρα της εβδομάδας. Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στις θαλασσιές και παραθαλάσσιες περιοχές κυρίως της ανατολικής και νοτιάς χωράς.
Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις οι οποίες θα είναι κατά τόπους πυκνές, τη νύχτα όμως θα ασθενήσουν.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στα ανατολικά 8 και το βράδυ τοπικά 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από -1 (μείον 1) έως 5 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη. Από τη νύχτα περαιτέρω πτώση.
Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες στις θαλασσιές και παραθαλάσσιες περιοχές κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις πρόσκαιρα πυκνές στα ορεινά και τα ημιορεινά ενώ βαθμιαία θα χιονίσει και σε πεδινές περιοχές κυρίως της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 3 έως 12 βαθμούς κελσίου. Στην Ηπειρο 5 με 7 βαθμούς χαμηλότερη. Από το μεσημέρι σε σημαντική πτώση.
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές στα ορεινά, ημιορεινά καθώς και τα πεδινά της Θεσσαλίας. Στις υπόλοιπες περιοχές τοπικές βροχές και στις θαλασσιές και παραθαλάσσιες περιοχές σποραδικές καταιγίδες. Σταδιακά από το μεσημέρι χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν και σε πεδινές περιοχές.
Άνεμοι: βόρειοι 4 με 6 μποφόρ και στα νοτιά δυτικοί με την ιδία ένταση. Σταδιακά θα επικρατήσουν βόρειοι βορειοανατολικοί Άνεμοι 7 με 8 και στα ανατολικά και νοτιά 9 και από το βράδυ τοπικά 10 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 00 (μηδέν) έως 11 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη. Σημαντική πτώση από το απόγευμα και από τα βόρεια.
Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Από το βράδυ θα χιονίσει στα ορεινά της Κρήτης καθώς και σε ημιορεινές περιοχές των βορείων Κυκλάδων.
Άνεμοι: δυτικοί 5 με 7 μποφόρ οι οποίοι βαθμιαία στις Κυκλάδες θα στραφούν σε βορείους 7 με 9 και τη νύχτα τοπικά 10 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 8 έως 14 βαθμούς κελσίου. Από το βράδυ σε σημαντική πτώση από τα βόρεια.
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Από το βράδυ θα σημειωθούν κατά τόπους χιονοπτώσεις ή χιονόνερο στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου.
Άνεμοι: στα βόρεια βορειοανατολικοί 4 με 6 ενισχυμένοι σταδιακά σε 7 με 9 μποφόρ. Στα νοτιά δυτικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 6 έως 14 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη. Σε σημαντική πτώση από το μεσημέρι και από τα βόρεια.
Αττική
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς πρόσκαιρη καταιγίδα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, μετά το μεσημέρι στα ημιορεινά και βαθμιαία σε πεδινές περιοχές κυρίως στα ανατολικά και βόρεια του νομού. Τοπικά τα φαινόμενα θα είναι έντονα.
Άνεμοι: βόρειοι 4 με 5 ενισχυμένοι βαθμιαία σε 6 με 8 και τη νύχτα τοπικά 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 4 έως 10 βαθμούς κελσίου. Από το απόγευμα σε σημαντική πτώση.
Θεσσαλονίκη
Καιρός: νεφώσεις με χιονοπτώσεις κατά διαστήματα πυκνές κυρίως στα ανατολικά του νομού.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και από το απόγευμα 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από -1 (μείον 1) έως 3 βαθμούς κελσίου.


Πηγή:  http://www.iefimerida.gr/

Η ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΕ ΤΑ ΤΡΙΑ ΧΕΡΙΑ

Η μία και μοναδική εικόνα της Παναγίας με τρία χέρια (ΦΩΤΟ)
Μάρτυρας ενός θαύματος που ελάχιστοι ίσως θα πίστευαν σήμερα, αποτελεί η ταξιδεμένη εικόνα της Παναγίας της Τριχερούσας που τους τελευταίους αιώνες φυλάσσεται στη Μονή του Χιλανδαρίου στο Άγιον Όρος.
Η Τριχερούσα, είναι μια όχι σπάνια αλλά μοναδική εικόνα της Θεοτόκου.
Απεικονίζει την Παναγία στην κλασική απεικόνιση της με τον Ιησού στα χέρια της. Η διαφορά της όμως είναι πως κάτω από δεξί χέρι της, στην αριστερή πλευρά της εικόνας όπως την κοιτά κάποιος υπάρχει ένα ακόμη χέρι.
Το χέρι αυτό είναι και η αιτία που στην εικόνα δόθηκε το προσωνύμιο «Τριχερούσα», η Παναγία δηλαδή με τα τρία χέρια.
ΤΟ ΘΑΥΜΑ
Η αρχική εικόνα ανήκε στην οικογένεια του Ιωάννη του Δαμασκηνου, ο οποίος έζησε τον έβδομο αιώνα στη Δαμασκό (εξ ου και το Δαμασκηνός) της Συρίας. Ο Ιωάννης ήταν Χριστιανός. Ταυτόχρονα ήταν σύμβουλος του Χαλίφη Ουαλίδ της Συρίας για θέματα που αφορούσαν τον χριστιανικό πληθυσμό.
Λέγεται πως οι θέσεις του κατά των εικονομάχων προκάλεσαν την αντίδραση του παλατιού στην Κωνσταντινούπολη. Εξαιτίας αυτής της στάσης του ήταν να πλεχθεί πλεκτάνη εις βάρος του και στο τέλος να συλληφθεί.
Ο Χαλιφης βέβαιος ότι ο Ιωάννης τον είχε προδώσει διέταξε να του κόψουν το χέρι όπως κι έγινε. Μπροστά σε αυτήν την εικόνα της Παναγίας, ο Ιωάννης προσευχόταν συνεχώς ζητώντας από την Θεοτόκο να τον θεραπεύσει. Γοναστισμένος μπροστά στο εικόνισμα είχε κοντά του το ακρωτηριασμένο μέλος και προσευχόταν με ένταση.
Το επόμενο πρωί, όταν ξύπνησε το χέρι του είχε θεραπευτεί. Θέλοντας να ευχαριστήσει την Παναγία, έφτιαξε ένα ασημένιο αντίγραφο του κομμένου του χεριού και το εναπέθεσε στην εικόνα.
Από τότε έμεινε στην εικόνα και κατ επέκταση στην Παναγία το προσωνύμιο «Τριχερούσα».


ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr/

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...