Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018

Γιώργος Τσιμτσιρίδης: Με αφορμή ενός επωνύμου σχόλιου σε ιστότοπο...


Με αφορμή ενός επωνύμου σχόλιου σε ιστότοπο, όπου αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι αυτοί που ήρθαν στην Ελλάδα, από τη Μικρά Ασία και τον Πόντο, το 1922 "ήταν έποικοι από την Ασία..."

Αναδημοσιεύω από την Εφημερίδα των Συντακτών...

Θαλασσοδαρμενα "σκυλιά"

Το ανθρώπινο δράμα των προσφύγων μπορεί να γεννά αυθόρμητα αισθήματα συμπόνιας, κάποιες ωστόσο ρατσιστικές φωνές δεν διστάζουν να το αναγορεύσουν ακόμη και «τεκμήριο» της κοινωνικής «επικινδυνότητάς» τους.

Οι πρόσφυγες του ’22 δεν μπορούσαν να αποτελέσουν εξαίρεση σ’ αυτό τον κανόνα, όπως διαπιστώνουμε από το μυθιστόρημα «Λεηλασία μιας ζωής» του Μεσολογγίτη εκπαιδευτικού Αντώνη Τραυλαντώνη, που κυκλοφόρησε το 1935:

«Για όσους δεν είδαν τον ελληνικό κατακλυσμό του 1922, κάθε περιγραφή είναι περιττή. [...] Ας φαντασθούν ένα μεγάλο καράβι, παραφορτωμένο με επιβάτες, που πνίγεται μεσοπέλαγα, χωρίς βοήθεια, και σκορπίζεται στη θάλασσα, σκοινιά-μαδέρια.

Πλήρωμα και επιβάτες πέφτουν στη θάλασσα. Με τα μάτια πεταμένα έξω, με κινήσεις σπασμωδικές, με φωνές, με θρήνους, με μουγκρητά, κυνηγούν ένα μεγάλο μαδέρι που πέρασε πλέοντας πλάγι τους.

Ολοι θέλουν να κολλήσουν επάνω όσο μπορούν σφιχτότερα με την τελευταία ελπίδα για τη ζωή, και ο καθένας, με τα χέρια, με τα πόδια, με τα δόντια, με το κεφάλι, αγωνίζεται να σπρώξη τον άλλον, να τον θυσιάση, ο δούλος τον αφέντη, ο φίλος το φίλο, ο αδερφός τον αδερφό, ο εραστής την ερωμένη του, το παιδί τον πατέρα του, η μάνα το παιδί της, για να γλυτώση τη ζωή του αυτός.

Γιατί όλα τα ανθρώπινα ένστικτα, όλα τα διδάγματα του πολιτισμού, της θρησκείας, της αρετής, όλα έχουν σβυστή με μιας από μια πνοή παντοδύναμη, από το αδάμαστο, το άγριο, το σκληρό και ανήλεο ένστικτο της αυτοσυντηρήσεως.

Ας φαντασθούν ακόμα σκυλιά, πλήθος σκυλιά ριγμένα σ’ ένα ξεροπήγαδο. Με λύσσα, με ουρλιάσματα, με δόντια και με νύχια, το καθένα αγωνίζεται για να σπαράξη το άλλο, για να ζήση αυτό, να παρατείνη λίγες ώρες την άθλια ζωή του, με τις σάρκες του συντρόφου του, του αδερφού του.

Τέτοια απάνω κάτω στυγερή εικόνα παρουσιάζονταν στον ταξιδιώτη από το λιμάνι ώς την Ομόνοια, και σ’ όλες τις πλατείες, τα πεζοδρόμια, τους δρόμους, τα στενά, και πέρα, έξω από την πολιτεία, από τα πόδια του Υμηττού έως τα πόδια του Αιγάλεω».

Γιώργος Τσιμτσιρίδης


251.860 ευρώ για παρεμβάσεις συντήρησης και επισκευής των σχολικών κτιρίων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Αλμωπίας



251.860 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

Εγκρίθηκε η μελέτη που αφορά σε παρεμβάσεις συντήρησης και επισκευής των σχολικών κτιρίων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Αλμωπίας.
Συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθούν εργασίες κυρίως χρωματισμών εσωτερικών και εξωτερικών επιφανειών που καλύπτονται από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ, ύψους 148.100 ευρώ, ενώ οι υπόλοιπες εργασίες που αφορούν χρωματισμούς πέρα του προγράμματος, χωματουργικά, σκυροδέματα, κουφώματα, υδραυλικά, ασφαλτικά, καθώς και λοιπές εργασίες θα χρηματοδοτηθούν από τη ΣΑΤΑ σχολικών με το ποσό των 103.760 ευρώ.
Οι εργασίες θα βελτιώσουν τις υποδομές για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς αλλά και θα αναβαθμίσουν τις υπηρεσίες εκπαίδευσης και εξασφαλίσουν καλύτερες συνθήκες υγιεινής και αισθητικής αναβάθμισης των σχολικών κτιρίων του Δήμου Αλμωπίας.
Αναλυτικά οι εργασίες που προβλέπονται ανά σχολική μονάδα παρουσιάζονται στο παρακάτω πίνακα. Σημαντική η συμβολή του ειδικού συνεργάτη Δημάρχου Πολιτικού Μηχανικού Μπελιοβάνη Πολυχρόνη και της Τεχνικής Υπηρεσίας στη σύνταξη της μελέτης.

Ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος έκανε την εξής δήλωση:
«Η Δημοτική Αρχή από την πρώτη στιγμή έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στα σχολεία μας και αντιμετωπίσαμε σημαντικά προβλήματα. Με αυτή τη μελέτη θα πραγματοποιήσουμε παρεμβάσεις σε πολλές σχολικές μονάδες και θα λύσουμε ζητήματα. Ήδη, τα προηγούμενα χρόνια έχουμε υλοποιήσει ανάλογες εργασίες σε πολλά σχολεία και συνεχίζουμε μέσα από σωστό προγραμματισμό και ιεράρχηση των προβλημάτων».

1 ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΛΥΚΑΡΠΗΣ Ελαιοχρωματισμός εξωτερικά – εσωτερικά του κτιρίου

2 ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΗΛΙΑΣ-ΡΙΖΟΧΩΡΙΟΥ Ελαιοχρωματισμός εξωτερικά - εσωτερικά του κτιρίου στο διδακτήριο Ριζοχωρίου και νηπιαγωγείου και ελαιοχρωματισμός εσωτερικά του κτιρίου στην Μηλιά και τοποθέτηση μιας πόρτας στο λεβητοστάσιο

3 ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΦΙΛΩΤΕΙΑΣ Ελαιοχρωματισμός εσωτερικά του κτιρίου

4 ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΦΟΥΣΤΑΝΗΣ Ελαιοχρωματισμός εσωτερικά του κτιρίου, τοποθέτηση 2 μπασκετών

5 ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΟΡΕΙΝΟΥ-ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ Ελαιοχρωματισμός εσωτερικά του κτιρίου στο βορεινό και ελαιοχρωματισμός εξωτερικά -εσωτερικά του κτιρίου στο Νεοχώρι

6 ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΞΑΠΛΑΤΑΝΟΥ Συντήρηση wc, ελαιοχρωματισμός εξωτερικά της αίθουσάς πολλαπλών χρήσεων

7 ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΩΣΑΝΔΡΑΣ Ελαιοχρωματισμός εσωτερικά του κτιρίου

8 ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΛΩΡΟΥ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ Συντήρηση WC, ελαιοχρωματισμός εξωτερικά -εσωτερικά του κτιρίου

9 ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ Ασφαλτόστρωση τμήματος γηπέδου μπάσκετ

10 ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΩΡΟΘΕΑΣ Συντήρηση μπασκέτας, συντήρηση και επισκευή περίφραξης

11 ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΟΤΙΑΣ Ελαιοχρωματισμός εσωτερικά του κτιρίου, σοβάτισμα και ελαιοχρωματισμός τμήματος τοίχου εξωτερικά

12 ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΟΡΜΑΣ Ελαιοχρωματισμός εσωτερικά του κτιρίου, συντήρηση τμήματος περίφραξης

13 ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ Ελαιοχρωματισμός εξωτερικά - εσωτερικά του κτιρίου, συντήρηση σκάλας

14 ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΕΟΔΩΡΑΚΕΙΟΥ Συντήρηση WC

15 ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΙΔΑΣ Ελαιοχρωματισμός εσωτερικά του κτιρίου

16 ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΑΓΚΑΔΙΑΣ Ελαιοχρωματισμός εξωτερικά - εσωτερικά του κτιρίου, αντικατάσταση υαλοπινάκων

17 ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΓΑΡΕΦΕΙΟΥ Συντήρηση WC,τοποθέτηση σιτών, αντικατάσταση περίφραξης

18 ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΙΠΕΡΙΑΣ Αντικατάσταση τμήματος περίφραξης

19 ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ Κάγκελα περίφραξης

20 ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΞΙΦΙΑΝΗΣ Συντήρηση WC

21 ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΨΑΛΟΥ Υδρορροές

22 ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΕΞΑΠΛΑΤΑΝΟΥ Τοποθέτηση 2 θερμαντικών σωμάτων

23 ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΣΩΣΑΝΔΡΑΣ Ελαιοχρωματισμός εξωτερικά - εσωτερικά του κτιρίου
Σενάζ περίφραξης, διαμόρφωση αίθουσας τμήματος ένταξης

24 ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΧΡΥΣΑΣ-ΤΣΑΚΩΝ Στραγγιστικό δίκτυο ομβρίων περιμετρικά του κτιρίου

25 ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΕΡΙΚΛΕΙΑΣ Ελαιοχρωματισμός εξωτερικά του κτιρίου

26 1ο ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΡΙΔΑΙΑΣ Ελαιοχρωματισμοί εσωτερικών διαδρόμων

27 2ο ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΡΙΔΑΙΑΣ Τοποθέτηση σιτώνν σε επιλεγμένα παράθυρα

28 ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΡΟΜΑΧΩΝ Αντικατάσταση λουκιών

29 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΡΙΔΑΙΑΣ Συντήρηση και επισκευή WC
Συντήρηση και επισκευή θυρών
κατασκευή εξωτερικού διάδρομου

30 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΡΙΔΑΙΑΣ Ελαιοχρωματισμός εξωτερικά του κτιρίου

31 ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΞΑΠΛΑΤΑΝΟΥ Πλακόστρωση εσωτερικά του γραφείου διεύθυνσης

32 ΛΥΚΕΙΟ ΕΞΑΠΛΑΤΑΝΟΥ Ελαιοχρωματισμός στους εσωτερικούς χώρους των αιθουσών

Ψήφισμα Αλμωπαίων για το "Μακεδονικό". (Οι Σύλλογοι που υπογράφουν)




ΨΗΦΙΣΜΑ
Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018, Αριδαία
Οι Πολιτιστικοί και Μορφωτικοί σύλλογοι της Αλμωπίας, τα Αθλητικά Σωματεία, οι σύλλογοι Διδασκόντων, οι σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων, οι Εκκλησιαστικοί εκπρόσωποι και όλοι οι πολίτες της, οι οποίοι ασπάζονται τις κάτωθι απόψεις, έχοντας πλήρη επίγνωση των διαδραματιζομένων γεγονότων στην ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας και ανησυχώντας για τα απεχθή παράγωγα που θα προκαλέσουν οι εξελίξεις στην ονομασία του κρατιδίου των Σκοπίων μετά το προσύμφωνο που υπεγράφη από τους υπουργούς εξωτερικών των δύο κρατών στις Πρέσπες, αποφασίζουμε σήμερα να εκφραστούμε δημόσια και να δώσουμε στην Ελληνική Κυβέρνηση ένα ακόμη  ΞΕΚΑΘΑΡΟ   ‘ΟΧΙ’!
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΑΣ!
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΧΑΡΑΞΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΑΣ!
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΔΙΟΥ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΜΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΣΥΝΘΕΤΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ Ή ΠΑΡΑΓΩΓΟ ΤΟΥ ΟΡΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ!

 Η λαϊκή βούληση είναι ο θεμέλιος λίθος και παράλληλα η κινητήρια δύναμη της Δημοκρατίας η οποία καταστρατηγείται μέσω του ανώτερου λειτουργού της, του ίδιου του Πρωθυπουργού, ο οποίος προκλητικά και αδιάλλακτα αρνείται να λάβει υπόψη την φωνή όλων εμάς των γνήσιων και μοναδικών Μακεδόνων!

Σήμερα, λοιπόν, βροντοφωνάζουμε και προσυπογράφουμε με το θάρρος του λόγου, της γνώμης και της ιστορικής αλήθειας, για ΜΗ ΧΡΗΣΗ του όρου «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», επουδενί,  στην ονομασία του κράτους των Σκοπίων!



ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΠΩΣ :
Ως Έλληνες πιστεύουμε και στηρίζουμε το δικαίωμα του κράτους των Σκοπίων να εισέλθει στους διεθνείς οργανισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ. Αλλά θέλουμε να καταστήσουμε σαφές ότι δεν πρόκειται να δεχθούμε να χρησιμοποιεί το ιστορικό όνομα της Μακεδονίας. Ως Έλληνες Μακεδόνες αισθανόμαστε την τιμή και την ευθύνη να μην επιτρέψουμε την εξαφάνιση, κάτω από πολιτικές σκοπιμότητες, της ιστορικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

·         Να αρθεί το προσύμφωνο των Πρεσπών ως εξευτελιστικό για το ΕΘΝΟΣ και τους ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ μας!


·         Να τηρηθεί η απόφαση της σύσκεψης πολιτικών αρχηγών που πραγματοποιήθηκε το 1992 περί ΜΗ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΟΡΟΥ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» στην ονομασία του γειτονικού κρατιδίου.


·         Να μην διεξαχθεί καμία απολύτως συζήτηση περί αναγνώρισης μακεδονικού έθνους ή μακεδονικής διαλέκτου εκτός των συνόρων μας, τα οποία έχουν χαραχτεί με το αίμα των προγόνων μας!

·         Να καταστηθεί ανέφικτη η είσοδος των Σκοπίων σε διεθνείς οργανισμούς με την πλαστή εθνωνυμία «Μακεδονία»!

·         Να αποτραπεί η προβολή διεκδικήσεων του κράτους αυτού σε βάρος των ομόρων κρατών (Ελλάδος και Βουλγαρίας) στο πλαίσιο που επιβάλλουν οι διεθνείς κανόνες στις σχέσεις καλής γειτονίας.


·         Να αποθαρρυνθεί η επιστράτευση της εκπαίδευσης στην καλλιέργεια αλυτρωτικής προπαγάνδας.

·         Να ταχθεί σύσσωμη η πολιτική ηγεσία της χώρας υπέρ της υπεράσπισης της ΙΣΤΟΡΙΑΣ και της ΠΑΤΡΙΔΑΣ η οποία τους ανέδειξε και την οποία ορκίστηκαν να τιμούν, με όποιο κόστος!!!

·         Να μην παραβρεθεί κανείς εκ των Βουλευτών οι οποίοι αδιαφόρησαν κατάφορα για την λαϊκή βούληση και την καταγεγραμμένη ιστορία μας και ψήφισαν υπέρ της μηδενιστικής συμφωνίας Ελλάδας – Σκοπίων, σε οποιαδήποτε πολιτιστική, αθλητική ή άλλη δραστηριότητα – εκδήλωση συλλόγων της Αλμωπίας. Εξίσου ανεπιθύμητοι χαρακτηρίζονται όσοι σκοπεύουν μελλοντικά να ταχθούν υπέρ αυτής!


Σε περίπτωση που υπάρξει ΕΚΤΡΟΠΗ από τις εν λόγω θέσεις, ZHTOYME από τον Πρωθυπουργό κ.Αλέξη Τσίπρα (όπως προβλέπεται στο Σύνταγμα) να θέσει στην κρίση του Ελληνικού λαού την αποδοχή ή μη χρήσης του όρου «Μακεδονία» από το γειτονικό κρατίδιο, προσφεύγοντας στην ύψιστη μορφή Δημοκρατίας που είναι το ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ!
Έστω και τώρα, έστω και την ύστατη αυτή στιγμή καλούμε μαζικά τον Πρωθυπουργό να λειτουργήσει ως εντεταλμένος του λαού, ενός έθνους δημοκρατικού, με βαριά ιστορία και πληγωμένη, διαχρονικά, αξιοπρέπεια!
Το χώμα που πατούμε όλοι εμείς οι ΑΚΡΊΤΕΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, είναι ιερό, είναι βαμμένο με αίμα, είναι ποτισμένο με τα δάκρυα των γυναικών που έχασαν συζύγους, των μητέρων που έχασαν γιους, των παιδιών που έχασαν γονείς σε έναν, αγώνα μέχρις εσχάτων υπέρ πίστεως και πατρίδος, στον ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΑΓΩΝΑ!
Η ιστορία κάθε Έθνους ανήκει στον λαό του!
ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ!
ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΥΝΑΤΟΙ!
ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΩΝ!
ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ!
ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ!
Με την ευθύνη που βαραίνει την υπογραφή μας δηλώνουμε έτοιμοι να υπερασπιστούμε την ιστορία μας!
Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ!!!

Με τιμή,
Οι υπογράψαντες:
1.      Μορφωτικός και Χορευτικός Σύλλογος Προμάχων «Οι Πρόμαχοι».
2.      Αθλητικός Σύλλογος Προμάχων «Οι Πρόμαχοι».
3.      Σύλλογος Νερομυλιωτών – Προδρομιτών «Ο Αη Γιάννης ο Πρόδρομος».
4.      Αθλητικός Σύλλογος TAEKWON-DO ITF «Αχιλλέας Αλμωπίας».
5.      Μορφωτικός Σύλλογος «Νέα Γενιά Βορεινού».
6.      Μορφωτικός Σύλλογος Μεγαπλατάνου.
7.      Μορφωτικός Σύλλογος Ίδας «Ίων Δραγούμης».
8.      Πολιτιστικός Σύλλογος Λουτρακίου «Το Πόζαρ».
9.      Μορφωτικός Σύλλογος Πιπεριάς «Η Εστία».
10.  Λαογραφικός Όμιλος Αριδαίας «Οι Άλμωπες».
11.  Αθλητικός Ποδοσφαιρικός Σύλλογος Μεγαπλατάνου «Δοξα».
12.  Μορφωτικός Σύλλογος Κωνσταντίας.
13.  Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Φούστανης «Ο Αριστοτέλης».
14.  Αλησμόνητες Πατρίδες Αλμωπίας, Ιστορική και Λαογραφική Εστία.
15.  Σύλλογος Νέων Εξαπλατάνου.
16.  Πολιτιστικός – Θεατρικός Σύλλογος  «Έκφραση».
17.  Σύλλογος Ποντίων Χρύσας – Τσακώνων – Ροδωνιάς «Ο Πόντος».
18.  Μορφωτικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Ποντίων Ριζοχωρίου «Τοξίδου Ελένη».
19.  Λαογραφικός Σύλλογος Θηριόπετρας «Ο Μέγας Βασίλειος».
20.  Εύξεινος Λέσχη Αλμωπίας.
21.  Μορφωτικός Σύλλογος Ξιφιανής.
22.  Λαογραφικός Σύλλογος Θηριόπετρας «Ο Μέγας Βασίλειος».
23.  Εκπολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Νεοχωρίου.
24.  Μορφωτικός Σύλλογος Χρύσας – Τσάκων – Ροδωνιάς.
25.  Μορφωτικός Σύλλογος «Μενέλαος Λουντέμης» Εξαπλατάνου.
26.  Λαογραφικός Σύλλογος Ποντίων Αψάλου.
27.  Σύνδεσμος Φίλων ΠΑΟΚ Αριδαίας «Χρήστος Τάκος».
28.  Σύλλογος Γυναικών Όρμας.
29.  Σύλλογος Νέων Δωροθέας «Κωνσταντόπουλος Χριστόδουλος».
30.  Πολιτιστικός Σύλλογος Νεολαίας Πολυκάρπης Αλμωπίας.
31.  Σύλλογος Νεολαίας Όρμας Αλμωπίας.
32.  Εμπορικός Βιοτεχνικός & Επαγγελματικός Σύλλογος Αριδαίας.
33.  Αθλητικός – Εκπολιτιστικός Σύλλογος Παραδοσιακού ΚΑRATE «Η Αλμωπία».
34.  Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Βλάχων Αρχαγγέλου.
35.  Σύλλογος Νέων Εξαπλατάνου.
36.  Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Εξαπλατάνου.
37.  Αθλητικός Σύλλογος «Αναγέννηση Δωροθέας».
38.  Μορφωτικός Σύλλογος Γαρεφείου «Κώστας Γαρέφης».
39.  Μορφωτικός Σύλλογος Μηλιάς.
40.  Α.Σ. Ένωση Χρύσας – Τσακώνων – Ροδωνιάς.
41.  Φ.Σ. Πολυκάρπης «Ο Αριστοτέλης».
42.  Σύλλογος Απογόνων Μακεδονομάχων Εδέσσης – Αλμωπίας.
43.  Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων.
44.  Σύλλογος Διατήρησης και Ανάδειξης Πολιτιστικής Κληρονομιάς Σαρακηνών «Αγγελής Γάτσος».
45.  Φ.Ο.ΑΡΙΔΑΙΑΣ.
46.  Αθλητικό Πολιτιστικό Σωματείο Σωσάνδρας «Άγιος Γεώργιος».
47.  Μ.Σ. Λυκοστόμου «Το Λυκόφως».

*Να σημειωθεί ότι εκ παραδρομής υπέγραψαν εις διπλούν ο Σύλλογος Νέων Εξαπλατάνου και ο Λαογραφικός Σύλλογος Θηριόπετρας « Ο Μέγας Βασίλειος». Εκτός Αλμωπίας υπογραφή έγινε δεκτή μόνο από την Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων.

Δελτίο τύπου των Συλλόγων της Αλμωπίας για την πορεία διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε στην Αριδαία



Τρίτη  3 Ιουλίου 2018, Αριδαία.


Προ ολίγων ημερών, εν μέσω της τρέχουσας πολιτικής συγκυρίας και με δεδομένη την εθνοπροδοτική στάση της Κυβέρνησης στην συζήτηση περί της ονοματοδοσίας του γειτονικού κρατιδίου των Σκοπίων, οι κάτοικοι της Αλμωπίας αποφασίσαμε να ορθώσουμε το ανάστημά μας και να διαδηλώσουμε υπέρ της υπεράσπισης της Ιστορίας και της Ταυτότητάς μας. Την πρωτοβουλία έλαβαν Πολιτιστικοί Σύλλογοι οι οποίοι επιχείρησαν να διαδώσουν την διάθεση για δημόσια δήλωση θέσης, αφουγκραζόμενοι την αγανάκτηση της τοπικής κοινωνίας, όπως όλων των Μακεδόνων. Έλαβε χώρα μια προσπάθεια ενημέρωσης των Μορφωτικών, Πολιτιστικών, Αθλητικών Συλλόγων, αλλά και κάθε φορέα Παιδείας και Πολιτισμού της Αλμωπίας, ώστε η κίνηση  να έχει μαζικότητα και να εκφράζει κάθε κάτοικο της περιοχής μας. Το κάλεσμα έτυχε ευρείας αποδοχής με αποτέλεσμα περισσότεροι από 25 σύλλογοι, ήδη στην πρώτη συνάντηση που διεξήχθη στις 19/6 να δώσουν το παρόν και να συνδιαλεχτούν με κοινά αποδεκτό στόχο την διεξαγωγή πορείας διαμαρτυρίας για τις εξελίξεις στο Μακεδονικό. Στην ίδια συνάντηση επιλέχθηκε η 28η Ιουνίου ως ημέρα διεξαγωγής της διαμαρτυρίας, αλλά και εξελέγη, με ομόφωνη αποδοχή, συντονιστική επιτροπή πέντε ατόμων – εκπροσώπων διαφορετικών συλλόγων, ώστε να αναλάβουν τα διαδικαστικά για την διεκπεραίωση του τελικού στόχου. Στην επόμενη συνάντηση των συλλόγων που διεξήχθη στις 22/6, με ακόμα μεγαλύτερη συμμετοχή, η συντονιστική επιτροπή ενημέρωσε τους παραβρισκόμενους για την πρόοδο σε τεχνικά και άλλα ζητήματα προς εξυπηρέτηση του στόχου, καθώς επίσης, διαβάστηκε το ψήφισμα το οποίο θα καλούνταν να υπογράψουν οι συμμετέχοντες στη διαμαρτυρία. Το ψήφισμα εγκρίθηκε ομόφωνα και αμέσως μετά την αποχώρηση των συλλόγων, άρχισε η διαδικασία της συλλογής υπογραφών που συνεχίστηκε έως την ορισμένη ημέρα της διαμαρτυρίας. Με πολύ κόπο, αλλά και ισχυρή και ανιδιοτελή διάθεση για προσφορά, οι Σύλλογοι της Αλμωπίας, ο ένας μετά τον άλλο, έσπευσαν να υπογράψουν το ψήφισμα και να στηρίξουν τον κοινό σκοπό με όποιο τρόπο και μέσο διέθετε ο κάθε ένας. Κάθε σύλλογος – σωματείο δέχτηκε να συνεισφέρει το ποσό των 20 ευρώ ώστε να καλυφθούν τα έξοδα της διοργάνωσης. Μικροί και μεγάλοι συνεργάστηκαν όλοι άψογα για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Η συμμετοχή του κόσμου στην πορεία που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 28 Ιουνίου 2018, ξεπέρασε κάθε προσδοκία και μας έκανε να νιώσουμε περήφανοι  που έχουμε την τιμή να ονομαζόμαστε Αλμωπείς – Μακεδόνες – Έλληνες!

Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε ιδιαιτέρως τους ιερείς του τόπου μας οι οποίοι σύσσωμοι στήριξαν την πρωτοβουλία μας με κάθε τρόπο. Οι ευλογίες τους μας εμψύχωσαν, μας έδωσαν κουράγιο, μας έκαναν ακόμα πιο δυνατούς ώστε να αναλάβουμε δράση προς  υπεράσπιση για τα Ιερά και τα Όσια!

Ευχαριστούμε, τέλος, θερμά, όλους τους συντοπίτες μας που έδειξαν ότι πέρα από τις υποχρεώσεις της καθημερινότητας, τους κακεντρεχείς που επιχείρησαν να υποσκάψουν την προσπάθειά μας, τις αμφιβολίες που εκείνοι έσπειραν, τον αγώνα για την βιοπάλη εν μέσω του θέρους στην αγροτική μας περιοχή, άφησαν στην άκρη κάθε τι που θα λειτουργούσε ανασταλτικά, πήραν τις σημαίες στα χέρια και συντάχθηκαν με τους φορείς πολιτισμού που συνασπίστηκαν, ώστε να νικήσει η Αγάπη για την Πατρίδα μέσω της δράσης και της ανάληψης των ευθυνών μας μπρος στην Ιστορία που γράφεται!



Το μήνυμα είναι ένα: Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ!



Με τιμή,

Τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής:

1.      Βαφειάδης Σταύρος

2.      Ιγνατίδης Κώστας

3.      Τσαμπούρης Γιώργος

4.      Χουρσόγλου Ολυμπία

5.      Χωλίδης Μπάμπης

Αλμωπός Αριδαίας: Ανανέωση της συνεργασίας με Γιώργο Ελευθεριάδη και Γιώργο Στογιαννίδη


Η διοίκηση του Αλμωπού Αριδαίας, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει, την ανανέωση της συνεργασίας με τον 27χρονο μέσο και αρχηγό της ομάδας μας, Γιώργο Ελευθεριάδη εκ των βασικών παικτών της περσινής σεζόν με 25 συμμετοχές, καθώς και τον φέρελπι 18χρονο αμυντικό Γιώργο Στογιαννίδη με 10 συμμετοχές.
Τους ευχόμαστε υγεία και δύναμη με πολλές επιτυχίες.
    
   Με τιμή το Δ.Σ 
 Αλμωπού Αριδαίας 



Καθορισμός Ημέρας Θερινής Υπηρεσίας του 1ου ΕΠΑΛ Αριδαίας



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Καθορισμός Ημέρας Θερινής Υπηρεσίας


Από το 1ο ΕΠΑΛ Αριδαίας ανακοινώνεται ότι το σχολείο θα είναι ανοιχτό κάθε  Τετάρτη, κατά την διάρκεια των θερινών διακοπών, σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας. Ειδικά την Τετάρτη 15 Αυγούστου, το σχολείο θα παραμείνει κλειστό λόγω της θρησκευτικής εορτής και θα ανοίξει την επόμενη ημέρα, Πέμπτη 16 Αυγούστου για την εξυπηρέτηση μαθητών και κηδεμόνων.



                                                                                                    Από τη Διεύθυνση

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...