Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΟΙ ΑΛΜΩΠΕΣ


ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΟΙ ΑΛΜΩΠΕΣ

Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και εφέτος ο ετήσιος χορός του συλλόγου μας! Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλον τον κόσμο που μας τίμησε με την παρουσία του και παρευρέθηκε στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα εκδηλώσεων Πάνθεον!
Ευχαριστούμε ιδιαίτερα για την παρουσία τους, τους πολιτιστικούς συλλόγους:
Σύλλογος Γυναικών Όρμας, Μ.Σ Προμάχων, Μ.Σ. Σωσάνδρας, Μ.Σ. Χρύσας , Μ.Σ. Βορεινού, Εύξεινος Λέσχη Αλμωπίας, Μ.Σ Άρνισσας, Χ.Ο. Καβάλας, Μ.Σ. Μουσθένης, Μ.Π.Σ. Πέτας Άρτας, Π.Σ. Μελισσουργών Άρτας.
Με την παρουσία τους μας τίμησαν και οι εκπρόσωποι του δήμου Αλμωπίας, ο κ. Τσιμτσιρίδης Γεώργιος και ο κ. Γεωργίου Χρήστος.
Ιδιαίτερη τιμή ήταν για εμάς και η παρουσία στην εκδήλωσή μας, του Προέδρου της ΠΟΠΣΜ κ. Τάτσιου Γεώργιου και του αντιπρόεδρου κ. Δόντσιου Γεώργιου.
Θέλουμε να απευθύνουμε θερμές ευχαριστίες σε όλους τους επαγγελματίες του δήμου μας που στήριξαν με την προσφορά τους την λαχειοφόρο αγορά και συνέβαλλαν με τον δικό τους τρόπο στην μεγάλη επιτυχία του χορού μας!
Το νέο μας κάλεσμα-πρόσκληση είναι για την ΣΟΥΡΒΑ ΜΠΑΜΠΟΥ στις 30.12.2018 και ώρα 19:30, στον προαύλιο χώρο του συλλόγου μας (δίπλα στα ΚΤΕΛ)! Σας περιμένουμε για να διασκεδάσουμε με τσίπουρο, κρασί, εκλεκτά εδέσματα και την ορχήστρα ΚΑΡΑΤΖΟΒΙΤΕΣ!
Παρακάτω παραθέτουμε τους αριθμούς των λαχείων, που δεν έχουν βρεθεί οι τυχεροί που τους κερδίζουν
ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΜΕ ΥΓΕΙΑ, ΕΥΗΜΕΡΙΑ, ΕΥΤΥΧΙΑ!

Από το Δ.Σ. του Λ.Ο  Άλμωπες δημοσιεύουμε τους λαχνούς που δεν βρέθηκαν στην κλήρωση που έγινε στις 15.12.2018 και τα αντίστοιχα δώρα:
Νο 331 – 1 ανατομικό στρώμα από Magana Stores
No 731 – 1 spa 2 ατόμων από Saman Relax Center
No 1551 – 1 γεύμα 4 ατόμων από Παραδοσιακό
Νο 180 – 1 παιδικό μπουφάν από Benetton
No 268 – 1 lash lift – lash botox – Beauty Bar
No 765 – 1 γυναικείο μπουφαν – Νόπη Κράλλη
Νο 1553 – 2 συνεδρίες φυσιοθεραπείας – Άλκης Πανταζής
Νο 763 – Είδη πτηνοτροφείου – Τσοπανίδης Αθανάσιος
Νο 1565 – 1 κούρσα αξίας 25 ευρώ – Καραγιαννίδης Δημήτρης
Νο 1384 – 1 τσάντα Vitrine
No 346 – 1+1 καθάρισμα-σιδέρωμα κουστούμι – Τραπεζανίδης
Νο 833 – 1 γυναικεία εσάρπα – Seniorita
Οι τυχεροί μπορούν  να επικοινωνήσουν στο τηλ. 6936137270 

Συμμετοχή της Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Αθηνάς Αθανασιάδου – Αηδονά σε εκδηλώσεις τοπικών αρχών και φορέων



Συμμετοχή της Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Αθηνάς Αθανασιάδου – Αηδονά σε εκδηλώσεις τοπικών αρχών και φορέων

Σε δύο (2) εκδηλώσεις τοπικών φορέων και αρχών παραβρέθηκε η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά σε Άψαλο και Γιαννιτσά, αντίστοιχα.

Συγκεκριμένα, στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Αψάλου πραγματοποιήθηκε χορωδιακή συνάντηση βυζαντινής μουσικής, σε μία εκδήλωση που συνδιοργανώθηκε από τον ομώνυμο Ιερό Ναό, την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας και την Ιερά Μητρόπολη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας. Στην εκδήλωση φιλοξενήθηκε η Σερραϊκή Βυζαντινή Χορωδία «Ιωάσαφ ο Διονυσιάτης» η οποία έψαλλε ύμνους υπό την διεύθυνση του κ. Ιωάννη Παπαχρόνη.

«Τα Χριστούγεννα είναι μία γιορτή αγάπης που μας επιτρέπει να έρθουμε πιο κοντά με τα αγαπημένα μας πρόσωπα, με την οικογένειά μας, τους φίλους μας, τους συνανθρώπους μας... Να νιώσουμε βαθειά μέσα μας και να μοιραστούμε την αγάπη, που αποτελεί ίσως το πιο δυνατό συναίσθημα, την συγκολλητική ουσία που μας κρατάει δεμένους με τους συνανθρώπους μας, την κοινωνία και την ζωή. 

Αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια στους εμπνευστές και οργανωτές της σημερινής εκδήλωσης.

Προσκαλώντας την Σερραϊκή Βυζαντινή Χορωδία, δείχνετε με τον καλύτερο τρόπο τις μεγάλες δυνατότητες που δημιούργησε ο θεσμός της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης. Σηματοδοτείτε τη νέα περιφερειακή αντίληψη, της επικοινωνίας και της συνεργασίας με αμοιβαίο όφελος, μεταξύ διαφορετικών περιοχών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Συνεργαζόμενοι, μπορούμε να επιτύχουμε περισσότερα και, επίσης, μπορούμε να προσφέρουμε περισσότερα στον τόπο μας...» ήταν ένα απόσπασμα του χαιρετισμού της κας Αηδονά στην εκδήλωση.

Έπειτα, στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Γιαννιτσών, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της αίθουσας υποδειγματικών διδασκαλιών και ονοματοδοσία αυτής ως αίθουσα «Πιέρ Ηλιούδη». Σε μία έντονα συγκινησιακή ατμόσφαιρα και παρουσία του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, παρουσιάστηκε η επιγραφή του ονόματος της αίθουσας, η οποία αίθουσα κατασκευάστηκε με σύγχρονες προδιαγραφές και με όλα τα οπτικοακουστικά μέσα των νέων τεχνολογιών, με τη γενναία δωρεά της κας Κατερίνας Ηλιούδη σε μνήμη του υιού της, Πιέρ.

Η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά δήλωσε σχετικά: «Η δημιουργία της αίθουσας υποδειγματικών διδασκαλιών, αποτελεί μία καινοτόμα ιδέα και αξίζουν ειλικρινά συγχαρητήρια στους εμπνευστές και δημιουργούς της.
Περισσότερα συγχαρητήρια πρέπει όλοι μας, η εκπαιδευτική κοινότητα και η τοπική κοινωνία της Πέλλας, όπως, επίσης, ένα μεγάλο ‘ευχαριστώ’ να πούμε στην κα. Κατερίνα Ηλιούδη, για τη γενναία της κίνηση, η οποία αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση.
Η δημιουργία της αίθουσας υποδειγματικών διδασκαλιών στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Γιαννιτσών, δημιουργεί μία νέα προοπτική για κινητικότητα και καινοτόμες εκπαιδευτικές συνεργασίες με έλληνες και ξένους εκπαιδευτικούς και ερευνητές, με σημαντικά οφέλη για το δήμο, την Πέλλα και την Περιφέρεια.
Εύχομαι ο εκπαιδευτικός κόσμος να αξιοποιήσει στο έπακρο τη νέα υποδομή που δημιουργήθηκε στο Δήμο Πέλλας και να αποτελέσει το επίκεντρο και άλλων καινοτομικών εκπαιδευτικών και ερευνητικών δράσεων».

Στην εκδήλωση των εγκαινίων της αίθουσας παραβρέθηκαν, εκτός από την Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου-Αηδονά και τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ.κ. Ιωήλ που πραγματοποίησε την τελετή εγκαινίων, ο Δήμαρχος Πέλλας Γρηγόρης Στάμκος, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Λάκης Βασιλειάδης, Πέτρος Ζέρζης και Μαρία Ζωγράφου – Τσαντάκη, ο Πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος Αθανάσιος Κικκινής, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο πρώην Βουλευτής Δάνης Τζαμτζής, μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου και πλήθος πολιτών.






Οι κουμπαράδες αγάπης «ξαναχτυπούν»


    ΚΟΥΜΠΑΡΑΔΕΣ ΑΓΑΠΗΣ
Οι κουμπαράδες αγάπης «ξαναχτυπούν» διότι καρδιοχτυπούν για την μικρή μας ηρωίδα έξι ετών από την Υδραία. Η καρδιά μας χτυπά πιο δυνατά όταν βλέπουμε ένα μικρό κοριτσάκι να δίνει μάχη για να κατακτήσει ικανότητες που όλοι μας τις έχουμε δεδομένες. Μαζί της μάχεται και η οικογένεια της, πιστός φρουρός στις ανάγκες της ηρωίδας τους. Οι οικονομικές όμως απαιτήσεις για τα βοηθήματα της μικρής ώστε να γίνει η ζωή της καλύτερη είναι δυσβάστακτες καθώς η συμμετοχή από τα ταμεία είναι ελάχιστη. Η οικογένεια της δυσκολεύεται να ανταπεξέλθει και  θα θέλαμε την βοήθεια σας να προσπαθήσουμε να την απαλλάξουμε έστω και λίγο από τα οικονομικά βάρη.
Τα χρήματα πρόκειται να χρησιμοποιηθούν για την αγορά εσωτερικού ανελκυστήρα, καθώς πλέον κρίνεται απαραίτητος λόγω της σωματικής ανάπτυξης του παιδιού. 
Σίγουρα οι καιροί είναι δύσκολοι, οι περισσότερες οικογένειες ταλαιπωρούνται από την φτώχεια, γι’ αυτό και ότι μαζευτεί θα είναι πολύ σημαντικό διότι θα έχει δοθεί με αγάπη από το υστέρημα των ανθρώπων της περιοχής μας. 
Για περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2384024772 & 2384022170
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόηση και την συνεργασία.

ΟΙ ΚΟΥΜΠΑΡΑΔΕΣ ΕΧΟΥΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ ΣΤΑ ΕΞΗΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ:
ΦΟΥΡΝΟΙ ΕΚΛΕΡ
ΦΟΥΡΝΟΙ ΒΑΔΑ (ΑΡΙΔΑΙΑ ΚΑΙ ΕΞΑΠΛΑΤΑΝΟΣ)
ΦΟΥΡΝΟΣ SENIOR (ΞΥΛΙΝΟΣ)
ΦΟΥΡΝΟΙ ΕΥΡΙΠΙΔΗ (ΚΑΡΑΒΑΣΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ)
ΦΟΥΡΝΟΣ ΣΑΒΒΙΔΗΣ
ΦΟΥΡΝΟΣ ΛΙΧΟΥΔΗΣ (ΕΞΑΠΛΑΤΑΝΟΣ)
ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ ΜΙΣΧΟΣ
ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ ΒΑΜΒΑΚΙΔΗΣ
ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗΣ (ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ)
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΓΕΡΜΑΝΟΣ
ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΣΥΜΒΟΛΗ
ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ ΜΕΛΥΡΡΥΤΟΝ
COFFEE ISLAND
ΨΗΤΟΠΩΛΕΙΟ ΓΥΡΟ ΓΥΡΟ ΟΛΟΙ
ΨΗΤΟΠΩΛΕΙΟ ΝΟΣΤΗΜΙΕΣ
ΑΜΑΖΟΝΙΟΣ
ΚΑΦΕ ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ CORNER
ΚΑΦΕ CHOISE
ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΤΣΟΥΛΦΑ
ΦΑΣΤ ΦΟΥΝΤ ΓΚΡΕΚΟΣ (ΠΡΟΜΑΧΟΙ)
ΚΑΦΕ ΦΟΙΝΙΚΕΣ (ΠΡΟΜΑΧΟΙ)
ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΔΗΜΗΤΡΑ ΠΟΥΣΙΝΗ (ΠΡΟΜΑΧΟΙ)
ΤΑΒΕΡΝΑ ΔΙΟΝΥΣΟΣ (ΟΡΜΑ)
ΚΑΦΕ ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ (ΟΡΜΑ, ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΤΑΒΕΡΝΑΚΙ ΤΗΣ ΜΠΟΥΜΠΟΥΣ)
ΤΑΒΕΡΝΑ ΚΑΡΑΤΖΟΒΙΤΙΣΣΑ (ΛΟΥΤΡΑΚΙ)
ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙΚΟ (ΛΟΥΤΡΑΚΙ)
ΚΑΦΕ ΠΙΤΣΑ ΤΖΕΚΟΣ (ΛΟΥΤΡΑΚΙ)
ΑΓΙΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
ΤΑΒΕΡΝΑ ΑΜΑΣΙ
ΤΑΒΕΡΝΑ ΚΑΡΑΦΑΚΙ
ΕΝΔΥΜΑΤΑ ΝΑΪΑΣ
ΕΝΔΥΜΑΤΑ JUNIOR
ΚΑΦΕ ΣΠΥΡΟΣ

Με εκτίμηση και σεβασμό
Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ                                                    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗ.Κ.Ε.Α
ΣΟΦΙΑ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ                                                               ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Πληρωμές συντάξεων ΟΓΑ μηνός Ιανουαρίου στους Προμάχους


Σήμερα Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου θα πληρωθούν οι συντάξεις ΟΓΑ του μηνός Ιανουαρίου 2019 στο Κέντρο Νεότητας των Προμάχων.

8η Σούρβα στους Προμάχους


Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο Μορφωτικός και Χορευτικός Σύλλογος Προμάχων "Οι Πρόμαχοι" σε συνεργασία με τους κατοίκους του χωριού οργανώνουν την 8η Σούρβα (παραδοσιακό άναμμα φωτιάς).

Δωρεάν για όλους μαγειρευτό φαγητό, τοπικά εδέσματα, τσίπουρο και κρασί.

Χορός μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες από την ορχήστρα "Μακεδονικός Ήχος".

Σας περιμένουμε όλους.

Συντονισμός: Μ.Χ.Σ. "Οι Πρόμαχοι"
Οργάνωση: Το χωριό των Προμάχων.
Τοποθεσία: Κεντρική πλατεία Προμάχων.
Έναρξη:18:00

Είσοδος ελεύθερη

ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΕΕΒ Ν ΠΕΛΛΑΣ


ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...