Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Αλμωπίας



Ο ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ, η ΔΗ.Κ.Ε.Α. και το Τ.Σ. Αριδαίας, σας προσκαλούμε στις παρακάτω Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις που έχουμε διοργανώσει για μικρά και μεγάλα παιδιά!
·         ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ και ώρα 11:00, στον πεζόδρομο Αριδαίας, Χριστουγεννιάτικο παιδικό πάρτυ, με Ξυλοπόδαρο, ξωτικό, Νεραϊδούλα που θα μας μεταμορφώσει, μουσική, χορό, παιχνίδι, face painting και φυσικά ο Άγιος Βασίλης θα μας περιμένει με πολλές εκπλήξεις!

·         ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ και ώρα 11:00, στον πεζόδρομο Αριδαίας το Χριστουγεννιάτικο παιδικό πάρτυ συνεχίζεται, στο ίδιο Χριστουγεννιάτικο πνεύμα!

·         ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ και ώρα 18:30, στο Ξενιτίδειο Πνευματικό Κέντρο Αριδαίας Χριστουγεννιάτικη μουσική συναυλία των μαθητών του Δημοτικού Ωδείου!

·         ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση στο Τ.Δ. ΝΟΤΙΑΣ, στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου. (Σε περίπτωση κακοκαιρίας η εκδήλωση θα γίνει στην αίθουσα του Μ.Σ.)
11:00 Χριστουγεννιάτικο παιδικό πάρτυ με όλους τους πρωταγωνιστές των Χριστουγέννων, (Ξυλοπόδαρο, ξωτικό, Νεραιδούλα), πολύ μουσική, χορό και παιχνίδι, face painting και φυσικά τον Άγιο Βασίλη που θα μας περιμένει με πολλές εκπλήξεις!
14:00 Ζωντανή μουσική με την Κυριακή Παρτσανάκη και τον Πέτρο Πουσίνη στο Τραγούδι, τον Ζώη Ζαφειρίου στα Πλήκτρα και τον Χρήστο Καρασάββα στο Μπουζούκι.
Πλούσια εδέσματα και κρασί δωρεάν!

Σας περιμένουμε!!!

Με εκτίμηση
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗ.Κ.Ε.Α.
ΛΕΜΟΝΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Ευχαριστήριο του Δημοτικού Σχολείου Γαρεφείου


Ευχαριστήριο

Το εκπαιδευτικό προσωπικό και οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Γαρεφείου ευχαριστούν θερμά το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου  για την αμέριστη στήριξη που παρέχει στη σχολική μας μονάδα.  Ενόψει των γιορτινών ημερών, πέρα από το ενδιαφέρον τους , αποδεικνύουν και έμπρακτα τη βοήθειά τους προσφέροντας ηλεκτρονικό εξοπλισμό (Η/Υ και βιντεοπροβολέα) έτσι ώστε η εκπαιδευτική διαδικασία να υποβοηθείται μέσα από τις νέες τεχνολογίες.
Με την πεποίθηση ότι θα είστε πάντα δίπλα μας σας ευχόμαστε καλά Χριστούγεννα με υγεία και χαρά!

"Κόλντα" με τους Ακρίτες Αλμωπίας.


Ευχαριστήριο του Ε.Ε.Ε.ΕΚ Αριδαίας


Ευχαριστήριο του Ε.Ε.Ε.ΕΚ Αριδαίας

Συνεχίζοντας την παράδοση των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων των τελευταίων ετών, ο Υποστράτηγος της ΙΙ Μ/Κ Μεραρχίας Πεζικού Έδεσσας Δημόκριτος Κωνσταντάκος, δεξιώθηκε τους μαθητές του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Ε.Ε.Ε.ΕΚ) Αριδαίας στη Λέσχη Αξιωματικών της Μεραρχίας.
Μέσα σε μια ζεστή, γιορτινή ατμόσφαιρα, πλημμυρισμένη από το Χριστουγεννιάτικο πνεύμα και πλαισιωμένη από τους γιορτινούς ήχους της στρατιωτικής ορχήστρας, οι μαθητές γευμάτισαν, τραγούδησαν, χόρεψαν και διασκέδασαν.
Το ευγενέστατο και εξυπηρετικό στρατιωτικό προσωπικό της Λέσχης προσέφερε τον καλύτερό του εαυτό, ώστε  να μείνουν όλοι ικανοποιημένοι. 
Ήταν μια υπέροχη εκδήλωση, γεμάτη αγάπη και όμορφα συναισθήματα, που έκλεισε με την προσφορά δώρων από τον Υποστράτηγο σε κάθε παιδί.
Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του Ε.Ε.Ε.ΕΚ Αριδαίας, αισθάνονται την ανάγκη να εκφράσουν θερμές ευχαριστίες, τόσο στον Υποστράτηγο Κωνσταντάκο, όσο και στο πολιτικό και στρατιωτικό προσωπικό της ΙΙ Μ/Κ Μεραρχίας Πεζικού Έδεσσας, για την αγάπη, την έμπρακτη στήριξη και την κοινωνική ευαισθησία τους και να τους ευχηθούμε ευτυχισμένες γιορτές γεμάτες αγάπη, υγεία και δημιουργικότητα.

Χρόνια πολλά, καλά Χριστούγεννα!

Ο Διευθυντής του Ε.Ε.Ε.ΕΚ Αριδαίας
     Βασδάρης Αναστάσιος

Δίωξη ημίαιμων μη δεσποζόμενων χοίρων και αγριόχοιρων στην περιοχή Θεοδωρακίου-Κωνσταντίας.


Ο Δήμος Αλμωπίας ενημερώνει για το με αριθ. 24480/13-12-2019 Δελτίο τύπου του Δασαρχείου Αλμωπίας ότι την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου από τις 7π.μ. έως και τις απογευματινές ώρες, θα πραγματοποιηθεί δίωξη ημίαιμων μη δεσποζόμενων χοίρων και αγριόχοιρων στην περιοχή Θεοδωρακίου-Κωνσταντίας.
Εφίσταται η προσοχή σε όσους δραστηριοποιούνται στην περιοχή

Ελπίδα Έδεσσας - Α.Σ. Πρόμαχοι 0 - 6


Για το πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας της ΕΠΣ Πέλλας, η Ελπίδα Έδεσσας φιλοξένησε τον ΑΣ Προμάχων στο γήπεδο  του Εκκλησιοχωρίου, από τον οποίο και ηττήθηκε με σκορ 0-6.

Ρεπορτάζ: Άλεξ Αμπάρης "Π.Ν."
Όπως μαρτυρά το σκορ, υπήρχε διαφορά δυναμικότητας μεταξύ των δύο ομάδων, με τους νικητές να υπερισχύουν σε όλες τις γραμμές του γηπέδου και έχοντας επιβάλλει το ρυθμό τους , κατάφεραν να ανοίξουν νωρίς το σκορ και να μη δώσουν την δυνατότητα στους γηπεδούχους να απειλήσουν την εστία τους.
Τα γκολ:
Στο 5’ ο Κοτζαμανώλης πλασάρει σε κενό τέρμα, έπειτα από μπαλιά του Μίτσκα σημειώνοντας το 0-1.
Το 0-2 πέτυχε ο Άτζος στο 19’ με υπέροχη ατομική ενέργεια κατά την οποία υπερκέρασε όλους όσους βρέθηκαν μπροστά του και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.
Στο 36’ ο Μίτσκας κέρδισε πέναλτι το οποίο εκτέλεσε ο ίδιος σημειώνοντας το 0-3.
Το 0-4 πέτυχε ο Μεσκίνης με κεφαλιά ύστερα από υποδειγματική σέντρα του Μίτσκα στο 41’.
Ο Μίτσκας πέτυχε και το 0-5 στο 77’ όταν πλάσαρε σε κενή εστία.
Το τελικό 0-6 σημείωσε ο Μούγιος με κοντινό πλασέ στο 89’.
Από την Ελπίδα διακρίθηκαν οι Λότσι, Νητσόπουλος, Αντωνιάδης και Κάρτας.
Από τον ΑΣ Προμάχων διακρίθηκαν οι Αθανασιάδης, Άτζος, Μιχαηλίδης και Μούγιος.
Η διαιτησία του κυρίου Βαμβακά (Αδραμάνης-Σγουρός) ήταν καλή, δείχνοντας ανοχή στα δυνατά μαρκαρίσματα χωρίς όμως να επηρεάσουν γενικά την έκβαση του αγώνα.
Ελπίδα Έδεσσας: Αποστόλου, Λότσι, Νητσόπουλος, Χυσενιλάρι (Καραχατζής), Στανίσης, Αντωνιάδης, Σταυρουλάκης, Λάιος (Μπαμπατζάνης), Κάρτας, Ροδοβίτης, Δάφνης (Musollari). Προπονητής: Σιάμος.
·   ΑΣ Πρόμαχοι: Μπελητάσιος, Αθανασιάδης, Νάνος, Άτζος, Μεσκίνης(Adi), Μιχαηλίδης (Gazzy), Τσιμτσιρίδης, Μούγιος, Μιίτσκας, Αδραμάνης (Σαμαράς), Κοτζαμανώλης (Σέλκος). Προπονητής: Σαμαράς.























ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...