Συνεχίστηκε και σήμερα το Πρωτάθλημα-Μαραθώνιος των παιδικών Ακαδημιών ποδοσφαίρου των ομάδων της Πέλλας.
Στους Προμάχους, οι τοπικές ΕΛΠΙΔΕΣ φιλοξένησαν την Ακαδημία των ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ.
Τελικό αποτέλεσμα ΕΛΠΙΔΕΣ - ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ 2-4.
Ρεπορτάζ: Άλεξ Αμπάρης.
Συνεχίστηκε και σήμερα το Πρωτάθλημα-Μαραθώνιος των παιδικών Ακαδημιών ποδοσφαίρου των ομάδων της Πέλλας.
Στους Προμάχους, οι τοπικές ΕΛΠΙΔΕΣ φιλοξένησαν την Ακαδημία των ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ.
Τελικό αποτέλεσμα ΕΛΠΙΔΕΣ - ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ 2-4.
Ρεπορτάζ: Άλεξ Αμπάρης.
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ημερίδα με θέμα "Η βία στα σχολεία και τα γήπεδα".
Η Ημερίδα διοργανώθηκε από τον Α.Σ. Πρόμαχοι, την Ακαδημία Ελπίδες Προμάχων και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου και του Δημοτικού Σχολείου Προμάχων.
Ομιλητής ήταν ο κύριος Λάζαρος Σιάντσης από το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας ΠΕ Πέλλας "ΟΡΑΜΑ".
Ήταν μία άκρως βιωματική εμπειρία με σκοπό την ενεργοποίηση όλων με στόχο την πρόληψη και αποτροπή της βίας σε όλες τις μορφές της.
Στην εκδήλωση, που έλαβε χώρα στην μεγάλη αίθουσα του Δημοτικού Σχολείου, υπήρξε αθρόα συμμετοχή γονέων, εκπαιδευτικών, αθλητών και πολλών παραγόντων του ιστορικού οικισμού των Προμάχων και όλοι οι συμμετέχοντες εξερχόμενοι, δήλωναν ενθουσιασμένοι και με πιο γεμάτη την φαρέτρα τους, όσον αφορά την αντιμετώπιση τυχόν "δύσκολων" θεμάτων που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν στον κοινωνικό και οικογενειακό τους περίγυρο.
Οι Πρόμαχοι είναι ο τελευταίος προς Βορρά οικισμός και ομώνυμο Δημοτικό διαμέρισμα του Δήμου Αλμωπίας, χτισμένος στις υπώρειες της οροσειράς του Βόρα. Κύριες ασχολίες είναι η γεωργία, η υλοτομία και γενικότερα η επεξεργασία του ξύλου. Παλαιότερα ονομαζόταν Μπάχοβο. Οι κάτοικοί της έλαβαν μέρος σε όλους τους απελευθερωτικούς αγώνες. Μετά τη λήξη του Μακεδονικού Αγώνα το χωριό ονομάστηκε Ακρόπολις.
Το χωριό Πρόμαχοι απέχει 8 χιλιόμετρα από την Αριδαίαμ βρίσκεται σε υψόμετρο 290 μέτρων και το 2011 είχε πληθυσμό 1.740 άτομα. Πρωτοκτίστηκε όπως διηγούνται οι παλιότεροι κοντά στα σύνορα. Ήταν γνωστό στους γειτονικούς λαούς με την ονομασία Sel(ts)co Gre(ts)co,δηλαδή Ελληνικό χωριό. Η τοποθεσία του άλλαξε 7 φορές εξαιτίας εχθρικών απειλών και επιδρομών. Αυτό μαρτυρεί η προηγούμενη ονομασία «Μπάχοβο» :’’Αχ και Μπαχ που θα μείνουμε ‘’.Άλλη ονομασία του χωριού είναι «Μπάοβο» επειδή είχε όμορφα κορίτσια. Η κοινότητα Μπαχόβου (Πρόμαχοι) αναγνωρίστηκε στις 10/4/1919.
Σήμερα το χωριό είναι από τα μεγαλύτερα της περιοχής, έχει το μεγαλύτερο κοινοτικό δάσος έκτασης 16.000 στρεμμάτων, το οποίο είναι πολύ σημαντικό για την οικονομία του χωριού καθώς οι περισσότερες οικογένειες ασχολούνται με την υλοτομία και γενικώς με το εμπόριο και επεξεργασία ξύλου.
Έχει δημοτικό και γυμνάσιο στο οποίο φοιτούν μαθητές και από τη Σωσσάνδρα.
Ο πολιούχος του χωριού είναι ο Άγιος Δημήτριος.