Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Παρασκευή 25 Μαΐου 2018

Ευχαριστήρια επιστολή του ΕΕΕΕΚ Αριδαίας και του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αριδαίας



Ευχαριστήρια επιστολή του ΕΕΕΕΚ Αριδαίας και του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αριδαίας
Εκ μέρους του εκπαιδευτικού προσωπικού και των μαθητών του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) Αριδαίας και του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αριδαίας, επιθυμούμε να ευχαριστήσουμε θερμά το ζεύγος Κωνσταντίνου και Θεοδώρας Αβραμίδη, ιδιοκτήτες του εστιατορίου «Διόνυσος» (Όρμα-Αλμωπίας), για την ευγενική φιλοξενία και προσφορά πλουσιοπάροχου γεύματος στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς των σχολείων μας, με την ευκαιρία ολοκλήρωσης της σχολικής χρονιάς.
Η χειρονομία σας αυτή εκφράζει το υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευαισθησίας, προσφοράς και αλληλεγγύης, που επιδεικνύετε σε κάθε ευκαιρία, για τα άτομα με ειδικές ανάγκες και αναπηρία.   
Σας ευχόμαστε προσωπική και οικογενειακή υγεία και ευτυχία! 

Ο Δ/ντής του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Αριδαίας                               Ο Δ/ντής του Ε. Δ. Σ. Αριδαίας    
      Βασδάρης Αναστάσιος                                               Τσογγίδης Παναγιώτης

Εγγραφές στο Εσπερινό ΕΠΑΛ Αριδαίας.


Μία ακόμη ευκαιρία για μάθηση…..

ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑΛ AΡΙΔΑΙΑΣ
(στο δρόμο του Ειρηνοδικείου)

Οι εγγραφές πραγματοποιούνται έως και 31 ΜΑΪΟΥ 2018 (14:00) ηλεκτρονικά με τους κωδικούς σας “taxis για την υποβολή φορολογικής δήλωσης . Οι αιτήσεις γίνονται μέσω της εφαρμογής  e-εγγραφές στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://e-eggrafes.minedu.gov.gr,συμπληρώνοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία.
Οι καθηγητές περιμένουν να σε ενημερώσουν και να συζητήσουν μαζί σου για τον τομέα και την ειδικότητα που θέλεις να επιλέξεις. Οι τομείς που θα λειτουργήσουν φέτος είναι οι εξής:

Τομείς
Ø ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
Ø ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΥ
Ø ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑΣ
Ø  ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

 Παρέχονται:
ü Πτυχίο και απολυτήριο (2 τίτλους)
ü Ειδικό προνομιακό ποσοστό για την εισαγωγή σε ΑΕΙ-ΑΤΕΙ
ü Κάλυψη οδοιπορικών για όσους μετακινούνται και έχουν μόνο απολυτήριο Γυμνασίου
ü Μαθήματα για απόκτηση μόνο ειδικότητας

Για πληροφορίες σχετικά με την εγγραφή  και την διαδικασία που απαιτείται επισκεφτείτε το Εσπερινό ΕΠΑΛ Αριδαίας. 
Ώρες Λειτουργίας : Δευτέρα – Παρασκευή 19:00-22:30


Εσπερινό ΕΠΑΛ Αριδαίας
1 χλμ. Αριδαίας-Εξαπλατάνου   |  Τηλ.-Fax: 2384021740
(Στις εγκαταστάσεις του 2ου Ημερ. ΕΠΑΛ)
Facebook: Εσπερινο ΕΠΑΛ Αριδαιας


O Γιάννης Σηφάκης με την ΔΕΔΑ στο Άσπρο και σε περιοδεία -,αυτοψία για την προμελέτη φυσικού αερίου σε όλη την Πέλλα


Ο Γιάννης Σηφάκης με την Διεύθυνση Έργων της ΔΕΔΑ στο σημείο μελλοντικής εξόδου φυσικού αερίου από τον ΤΑΠ στο Άσπρο Πέλλας, στον Δήμαρχο Πέλλας και σε περιοδεία - αυτοψία για τις  εναλλακτικές οδεύσεις για το φυσικό αέριο προς  Έδεσσα, Σκύδρα, Αριδαία και Νάουσα 
Ο βουλευτής και με την ιδιότητα του ως υπευθύνου για την Ενέργεια στην ΕΠΕΚΕ Ενέργειας περιόδευσε την Πέμπτη 24/05/2018 με το στέλεχος της Διεύθυνσης Έργων της ΔΕΔΑ Γρηγόρη Μήτση σε Πέλλα και Ημαθία.
Στόχοι της επίσκεψης εργασίας ήταν : 
1. Η αυτοψία στον χώρο του βανοστασίου του ΤΑΠ στο Άσπρο από το οποίο θα κατασκευαστεί ( μετά την αντιμετώπιση από το ΥΠΕΝ των ρυθμιστικών, εμπορικών και τεχνικών θεμάτων που προκύπτουν) η έξοδος φυσικού αερίου στο Άσπρο με απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ  το 2016. 
2. Ο σχεδιασμός, σε επίπεδο προμελέτης, εναλλακτικών οδεύσεων για το φυσικό αέριο προς Έδεσσα, Σκύδρα, Αριδαία και Νάουσα, οδεύσεων που να εξασφαλίζουν την τεχνικά αρτιότερη μεταφορά του αερίου και την παροχέτευση φυσικού αερίου ( πέραν των οικιακών) σε σημαντικούς εμπορικούς καταναλωτές ( μεταποιητικές επιχειρήσεις, θερμοκήπια, άλλης φύσης επιχειρήσεις κλπ).  
3. Η παραχώρηση οικοπέδων από τον Δήμο Πέλλας, έστω ενός στην αρχή, για την τοποθέτηση του αποσυμπιεστή για να προχωρήσει το συντομότερο η δημοπράτηση της διανομής φυσικού αερίου στα Γιαννιτσά, ανεξάρτητα της μελέτης που θα εκπονηθεί για την πιθανή μελλοντική σύνδεση των Γιαννιτσών με αγωγό. 
Ο ενεργειακός βουλευτής Γιάννης Σηφάκης μαζί με τον Μηχανικό της Διεύθυνσης Έργων της ΔΕΔΑ επισκέφτηκαν τον Δήμαρχο Πέλλας Γρηγόρη Στάμκο με τον οποίο έκαναν εκτενή συνεργασία παρουσιάζοντας το οριστικό σχέδιο της όδευσης των αγωγών εντός της πόλης των Γιαννιτσών. 
Επελέγη το πρώτο γήπεδο που θα προταθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο Πέλλας ( που θα συνεδριάσει την επόμενη Τρίτη) για παραχώρηση στην ΔΕΔΑ ώστε να προχωρήσει γρήγορα η δημοπράτηση του έργου της διανομής του φυσικού αερίου μέσα στα Γιαννιτσά και η έναρξη των εργασιών περί τα μέσα του 2019. 
Αποφασίστηκε ακόμη ο συγχρονισμός της ΔΕΔΑ με τον Δήμο ώστε να μην γίνουν διπλές εκσκαφές στις οδούς που συμπίπτουν τα έργα του φυσικού αερίου και της βιώσιμης αστικής ανάπλασης που θα κατασκευάζονται σχεδόν ταυτόχρονα.
Είναι απαραίτητο ακόμη να εκφραστεί η πρόθεση χρηματοδότησης των μελετών και των έργων για τις επεκτάσεις του δικτύου προς τις 4 πόλεις για να μπορέσουν οι διαδικασίες και των μελετών να προχωρήσουν γρηγορότερα.
Ο βουλευτής, παρακολουθώντας από πολύ κοντά το πολύ σημαντικό αναπτυξιακό έργο της παροχέτευσης φυσικού αερίου σε όλη την Πέλλα, εξέφρασε την ικανοποίηση του για τις συχνές επισκέψεις- αυτοψίες της ΔΕΔΑ ( πριν δύο μήνες επισκέφτηκε την Πέλλα και η Αντιπρόεδρος της ΔΕΔΑ Στεφανία Μωσσέ) και την θετική διάθεση που υπάρχει από όλους τους εμπλεκομένους για να προχωρήσουν οι μελέτες και τα έργα στο συντομότερο χρόνο.



ΚΑΛΕΣΜΑ Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων στην απεργία 30 Μάη


ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΩΝ ΜΠΛΟΚΩΝ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 30 ΜΑΗ

Αγρότες – κτηνοτρόφοι
Πάρτε μαζικά μέρος στις απεργιακές συγκεντρώσεις στις 30 Μάη, που οργανώνουν, σ’ όλη τη χώρα, ταξικά εργατικά σωματεία. 
Για να παλέψουμε, μαζί με τους συμμάχους μας, τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους μικρούς ΕΒΕ, τους νέους των σπουδών, τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών ενάντια την πολιτική που αρπάζει από όλους εμάς τ’ αποτελέσματα του μόχθου μας και τα προσφέρει πεσκέσι στο μεγάλο κεφάλαιο, τους μεγαλοβιομήχανους και τους μεγαλέμπορους, τους εφοπλιστές και τους τραπεζίτες,  για να αυξάνουν τα κέρδη τους.  
Από δω, μαζί με τους συμμάχους μας, μπορούμε να αγωνιστούμε  ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και στα μέτρα της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της  ΕΕ που μας καταστρέφουν.
Να βροντοφωνάξουμε, όλοι μαζί,  κατά της πολιτικής  που επιβάλλει εξευτελιστικούς  μισθούς και πενιχρές συντάξεις στους εργαζόμενους,  βαριά φορολογία και ασφαλιστική ληστεία στους μικρομεσαίους αγρότες και αυτοαπασχολούμενους,  μεγάλη ακρίβεια στις δημόσιες υπηρεσίες και στα είδη λαϊκής κατανάλωσης σε όλα τα λαϊκά στρώματα.
Μαζί με τους συμμάχους μας, μπορούμε να διεκδικήσουμε τα αιτήματα που αφορούν στην δικιά μας επιβίωση, αλλά και στη διαβίωση του λαού μας.
Να απαιτήσουμε: Κατώτερες εγγυημένες τιμές για όλα τα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα, που θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής και θ’ αφήνουν ένα κέρδος το οποίο θα μας επιτρέπει να συνεχίσουμε την αγροτοκτηνοτροφική απασχόληση - μείωση του κόστους παραγωγής, με φτηνά αγροτικά μέσα και εφόδια  και την κατάργηση όλων των χαρατσιών που επιβάλλονται στους παραγωγούς – δίκαιες αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ  για τις καταστροφές στην παραγωγή και στο αγροτοκτηνοτροφικό κεφάλαιο  από την κακοκαιρία και τις αρρώστιες.
Ετσι  θα μπορέσουμε να παράγουμε επαρκή, φτηνά και υγιεινά προϊόντα  για την κάλυψη των λαϊκών  αναγκών.
Αγρότες – κτηνοτρόφοι
Συνεχίζουμε τον πολύχρονο και σκληρό αγώνα μας ενάντια την πολιτική της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων που συγκεντρώνει την γη και την παραγωγή στα χέρια μιας χούφτας μεγαλοεπιχειρηματιών- καπιταλιστών, οδηγώντας μας στο ξεκλήρισμα, τη φτώχεια και στην εξαθλίωση.   Μέσα από του αγροτικούς συλλόγους και τις ομοσπονδίες, προετοιμαζόμαστε για το πανελλαδικό 10ήμερο αγωνιστικής δράσης στα τέλη Ιούνη – αρχές Ιούλη.
 Όλοι στις απεργιακές συγκεντρώσεις των ταξικών εργατικών σωματείων στις 30 Μάη.
 Όλοι  στις πολύμορφες αγωνιστικές  κινητοποιήσεις στα πλαίσια του πανελλαδικού αγωνιστικού 10ήμερου.
Συνεχίζουμε  - θα νικήσουμε!

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΠΛΟΚΩΝ 

Ξεκίνησαν οι προπονήσεις για την δημιουργία της Β ομάδας του Αλμωπού Αριδαίας


Ξεκίνησε  τον σχεδιασμό για την προσεχή χρονιά η δεύτερη ομάδα του Αλμωπού, με απόφαση του Δ.Σ. 
Από την Δευτέρα 21-5-2018 ξεκίνησαν οι προπονήσεις για την δημιουργία της Β ομάδας του Αλμωπού Αριδαίας υπό την καθοδήγηση του προπονητή Κ. Κανωτίδη Ιωάννη και θα συνεχιστούν έως και 15-6 με σκοπό την σωστή ενημέρωση των στόχων της ομάδας καθώς και του  προπονητικού πλάνου που θα ακολουθήσουμε από την αρχή της προετοιμασίας που θα ξεκινήσει στα μέσα Αυγούστου.
Η Β ομάδα θα συμμετέχει ενεργά στο πρωτάθλημα της ΕΠΣ ΠΕΛΛΑΣ με το δυναμικό της να προέρχεται εξ ολοκλήρου από την ακαδημία του Αλμωπού καθώς και των παιδιών που είχαν  δοθεί δανεικοί τον περσινό Αύγουστο. Ήδη η ομάδα ξεκίνησε τις προπονήσεις με 22  ποδοσφαιριστές που έχουν έρθει σε  συμφωνία με την διοίκηση, καθώς και άλλους 7 που είναι στο πλάνο μας ώστε να προστεθούν  στο  δυναμικό.
Στόχος αυτής της πρωτοβουλίας μας είναι η σωστή δουλεία στην προπόνηση και  η σωστή καθοδήγηση ώστε να μπορέσουν οι ποδοσφαιριστές μας να στελεχώσουν με τη σωστή νοοτροπία κάποια στιγμή την μεγάλη ομάδα του Αλμωπού.
Η Διοίκηση του Αλμωπού θα δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στην Β ομάδα , διότι με το υπάρχον δυναμικό από τις ακαδημίες μας , κάθε χρόνο θα μπορούν  8 με 12 ποδοσφαιριστές να ανεβαίνουν και να στελεχώνουν την Β ομάδα. 
Τέλος , θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους γονείς όλων των παιδιών από τις ακαδημίες  για την άψογη συνεργασία  στη συγκεκριμένη μας απόφαση.  

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...