Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ



 ΜΙΑ ΟΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΗ ΠΟΛΗ

Ο Δήμος Αλμωπίας με το φυσικό του κάλλος, οφείλει να διατηρήσει τα φυσικά του πλεονεκτήματα, προστατεύοντας το φυσικό περιβάλλον, με την ενίσχυση της ευαισθητοποίησης όλων των πολιτών στο πλαίσιο της ανακύκλωσης των βλαβερών υλικών, για την προστασία του νερού, του εδάφους και της δημόσιας υγείας του τόπου μας. 

Η ανακύκλωση έχει τεράστια οφέλη για τον Δήμο μας, τα οποία είναι πολλαπλά και κοινά για όλους μας. Δημιουργούμε ένα καλύτερο περιβάλλον για εμάς και τα παιδιά μας. Διατηρούμε την καθαρότητα του Δήμου μας, καθώς η ανακύκλωση συνεισφέρει:

Στην προστασία του περιβάλλοντος και αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Στη μείωση του όγκου των απορριμμάτων που καταλήγουν στο ΧΥΤΑ (Χώροι Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων) με οικονομικό όφελος για το Δήμο.

Στην εξοικονόμηση πρώτων υλών.

Στην εξοικονόμηση ενέργειας.

Στην συνεισφορά στον πολιτισμό, εφόσον η εναλλακτική διαχείριση των απορριμμάτων αποτελεί δείκτη πολιτισμού.

Βασικές συμβουλές ανακύκλωσης, είναι οι εξής:

Στο νοικοκυριό διαχωρίζουμε καθημερινά τα υλικά συσκευασίας μας από τα απορρίμματα.

Διπλώνουμε τις μεγάλες συσκευασίες (π.χ. χαρτοκιβώτια).

Αδειάζουμε εντελώς τα υλικά συσκευασίας από τυχόν υπολείμματα.

Πετάμε τα υλικά συσκευασίας μας  χύμα στους μπλε κάδους και όχι μέσα σε δεμένη σακούλα.

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ΔΕΝ ΠΕΤΑΜΕ ΠΟΤΕ ΚΟΙΝΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΜΠΛΕ ΚΑΔΟΥΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ


Τι ρίχνουμε στους μπλε κάδους ανακύκλωσης:

Πλαστικές συσκευασίες (από νερό, αναψυκτικά, λάδι, απορρυπαντικά,  γιαούρτι, βούτυρο, οδοντόκρεμες, σαμπουάν, είδη καθαρισμού, φιλμ περιτυλίγματος, σακούλες κ.α.).

Χάρτινες συσκευασίες (από γάλα, χυμούς, δημητριακά, μπισκότα, πίτσα, απορρυπαντικά, χαρτοκιβώτια συσκευών κ.α.).

Γυάλινες συσκευασίες (από αλκοολούχα ποτά, νερό, γάλα, χυμούς, αναψυκτικά, κρασί, βαζάκια τροφίμων κ.α.).

Αλουμινένιες και λευκοσιδηρές συσκευασίες (από μπύρες, αναψυκτικά, κονσέρβες από λάδι, καφέ, γάλα εβαπορέ, τόνο, τοματοπολτό, ζωοτροφές κ.α.). 


Εκτός από τα πολλά ανακυκλώσιμα υλικά που αξιοποιούνται στην ανακύκλωση, υπάρχουν και αρκετά που δεν την βοηθούν, όπως:

Υπολείμματα τροφών.

Μπαταρίες

Ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές.

Οικοδομικά υλικά.

Τζάμια.

Υφάσματα.

Κλαδιά δέντρων.

Αντικείμενα από ξύλο, δέρμα κτλ.

Όλα τα παραπάνω, αποτελούν μια ελάχιστη συνεισφορά στην προστασία  και στο έργο των εργαζομένων στην καθαριότητα, στο συνολικό έργο των υπηρεσιών  του Δήμου μας, αλλά και στη Δημόσια Υγεία.

Με την υιοθέτηση απλών, καθημερινών συνηθειών μπορούμε να βάλουμε όλοι μαζί το λιθαράκι, για την προφύλαξη της υγείας μας και της αισθητικής της πόλης  που ζούμε.


ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥ


ΝΑΝΟΥ ΠΟΛΥΞΕΝΗ


Ενέργειες του Γενικού Νοσοκομείου Έδεσσας για την αποτελεσματικότερη διαχείριση του Covid-19.



 Έδεσσα,26-11-2020

Στην εξαιρετικά δύσκολη περίοδο που βιώνουμε κατά την οποία το πολύ επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο του κορωνοϊού στην περιοχή μας, δοκιμάζει τα όρια του Γενικού Νοσοκομείου Έδεσσας, δεδομένου ότι έχει εκτοξευθεί η προσέλευση των πολιτών.

Προκειμένου το Νοσοκομείο να ανταποκριθεί στις έκτακτες και πρωτόγνωρες συνθήκες, προέβη στην ανάπτυξη κλινών για ασθενείς Covid-19 στο μέγιστο βαθμό. Διατέθηκαν οι κλίνες της ΜΕΘ για την νοσηλεία περιστατικώνCovid-19 καθώς επίσης έγιναν τεχνικές παρεμβάσεις και αλλαγή χρήσης σε πολλούς χώρους του Νοσοκομείου, ώστε να διασφαλίζεται η λειτουργικότητα και η τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων ασφαλείας.

Επιπλέον σε συνεργασία με την 3η Υγειονομική Περιφέρεια  και το Υπουργείο Υγείας έγιναν προσλήψεις και μετακινήσεις προσωπικού από τα Κέντρα Υγείας, για την αποτελεσματικότερη διαχείριση των περιστατικών.

Διαβεβαιώνουμε ότι ουδέποτε νοσηλεύτηκαν περιστατικά στον προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου και παρά το μεγάλο πλήθος των περιστατικών που προσέρχονται, αυτά αντιμετωπίζονται στις διαθέσιμες κλίνες του Νοσοκομείου.

Αναλογιζόμαστε την αγωνία των οικείων, και παράλληλα καταβάλλουμε κάθε ανθρωπίνως δυνατή προσπάθεια προκειμένου να αντιμετωπίσουμε την πρωτόγνωρη για το Νοσοκομείο κατάσταση. Όλοι μαζί ενωμένοι αφήνοντας στην άκρη τον λαϊκισμό και την ανούσια κριτική ας στηρίξουμε τους εργαζόμενους στο δύσκολο έργο τους.

             ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Γ.Ν. ΠΕΛΛΑΣ


ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ: Συλλυπητήριο μήνυμα



 ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

Αριδαία 26/11/2020

Συλλυπητήριο μήνυμα 

Με πόνο ψυχής αποχαιρετούμε σήμερα έναν άνθρωπο που επί 30 χρόνια υπηρέτησε την εκπαιδευτική κοινότητα της Αλμωπίας, δίνοντας αγώνα για να μπορέσουν οι μαθητές του τόπου μας να έχουν ένα καλύτερο αύριο. 

Ο Γιώργος Αστρανίδης, ήταν ένας άνθρωπος σπάνιου ήθους, αγαπητός από το σύνολο της Αλμωπίας που η αγάπη του για τη δουλειά του και τον τόπο μας, αποτελεί λαμπρό παράδειγμα προς μίμηση. Η ξαφνική απώλειά του αφήνει την Αλμωπία φτωχότερη. Για όλους εμάς που τον γνωρίζαμε χρόνια, το κενό είναι δυσαναπλήρωτο. Εκφράζουμε τα θερμότερα συλλυπητήρια στην οικογένεια του. 

Φίλε Γιώργο, καλό παράδεισο.

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΓΙΑΝΤΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ


Δημοτικό Ωδείο Έδεσσας: Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΡΟΠΑΙΔΕΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ



Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΡΟΠΑΙΔΕΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

 

Η δύσκολη κατάσταση του εγκλεισμού και της απόστασης δυστυχώς συνεχίζεται με στόχο την προστασία όλων μας. Αυτό όμως δεν μας εμποδίζει να συνεχίζουμε και την ζωή μας με έναν διαφορετικό όμως τρόπο.

Οι λιλιπούτειοι φίλοι μας συνεχίζουν να διασκεδάζουν ενώ παράλληλα εκπαιδεύονται, απλώς…διαδικτυακά. Τα παιδιά που ψυχαγωγούνται μετά μουσικής, θα συνεχίζουν να έχουν αυτήν την ασχολία ή μπορούν να την αποκτήσουν ακόμη και τώρα, καθώς οι εγγραφές συνεχίζονται στο Δημοτικό Ωδείο Έδεσσας.

Μην αργείτε όμως, καθώς ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος.

Τα τμήματα είναι δομημένα με βάση την ηλικία των παιδιών. Πιο συγκεκριμένα, υπάρχει τμήμα για κάθε ηλικιακή ομάδα (3-4 ετών, 4-5 ετών, 5-6 ετών) δίνοντας την δυνατότητα εξέλιξης των ταλέντων και της παρεχόμενης στα παιδιά εκπαιδευτικής βαθμίδας αφού όλοι γνωρίζουμε πόσο μεγάλες είναι οι διαφορές ανά έτος σε κάθε παιδί. Επιθυμώντας οι αλλαγές στην συμπεριφορά και τις γνώσεις των παιδιών να βελτιώνονται συνεχώς, στο Δημοτικό Ωδείο Έδεσσας, δημιουργήσαμε το πρόγραμμα «Μουσική Προπαιδεία» στο οποίο μπορούν να συμμετέχουν οι μικροί μας φίλοι έως 6 ετών.

Διαδικτυακά λοιπόν και μέσω κατάλληλης εφαρμογής, ακόμη και οι πολύ νεαροί συμμετέχοντες μας, πλέον, μπορούν να εκπαιδευτούν δωρεάν σχετικά με την μουσική αλλά και να διασκεδάσουν με την συνοδεία της. Μία ενασχόληση η οποία ενισχύει την ανάπτυξη νοημοσύνης και αυτοεκτίμησης. Δύο χαρακτηριστικών-όπλων γενικότερα για την ζωή και όχι μόνο για την μουσική.

 

 

Δεν μένει παρά να δηλώσετε συμμετοχή, στέλνοντας email στην διεύθυνση ode.edessacity@gmail.com.

 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο τηλέφωνο της γραμματείας: 23810-23101 ή στο email ode.edessacity@gmail.com.

 Μαθήματα μουσικής προπαιδείας https://www.youtube.com/watch?v=IyDIgnUHQWY

Η μουσική προπαιδεία είναι ΔΩΡΕΑΝ πέραν της εγγραφής

Κόστος εγγραφής ανα έτος: 20 ευρώ  

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...