Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2018

Ανασκόπηση του 2018 από τον Σ.Δ.Υ.Αλμωπίας


ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΤΟΥ 2018 από τον Σ.Δ.Υ.Αλμωπίας
Μια χρονιά γεμάτη δράση και εθελοντισμού στη 2χρονη ιστορία του Συλλόγου.Τον δεύτερο χρόνο λειτουργίας του συμπλήρωσε ο Σ.Δ.Υ.Αλμωπίας και ο απολογισμός του 2018 γέμισε με ικανοποίηση τα μέλη και το Δ.Σ του συλλόγου.Μέσα σε δύο χρόνια ο σύλλογος κατάφερε να έχει 125 μέλη και ο αριθμός συνεχώς αυξάνεται.Το 2018 χαρακτηρίζεται ως μια χρονιά άκρως επιτυχημένη για τον Σύλλογο.Μια χρονιά γεμάτη έντονα συναισθήματα,με κυρίαρχα αυτά της χαράς και της υπερηφάνειας από τις αλλεπάλληλες αθλητικές συμμετοχές ,αλλά και επιτυχίες των μελών μας.
Έτσι οι δρομείς του Σ.Δ.Υ.Αλμωπίας, έτρεξαν και έκαναν γνωστή την Αλμωπία μέσα στο 2018,ούτε λίγο ούτε πολύ σε 24 διοργανώσεις ανά την Ελλάδα και μια συμμετοχή στο εξωτερικό(Σόφια) με πολυμελή ομάδα 44 ατόμων.Η πλούσια δράση του συλλόγου τον κατατάσσει,ως έναν  από τους πιο ενεργούς συλλόγους της Αλμωπίας.Συνεργάστηκε άψογα με τους φορείς,τον Δήμο Αλμωπίας,την ΔΗ.Κ.Ε .Αλμωπίας,την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας,την Αστυνομική Δ/νση Πέλλας και το Αστυνομικό Τμήμα Αριδαίας,με σωματεία και συλλόγους της περιοχής,τις τοπικές επιχειρήσεις που ήταν χορηγοί στον 1ο Ημιμαραθώνιο Αλμωπίας,τα sites,ΜΜΕ που προέβαλαν τις δραστηριότητες του συλλόγου και τους ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΘΕΡΜΑ όλους.
Στις κυριότερες στιγμές του 2018 για τον Σ.Δ.Υ Αλμωπίας συγκαταλέγονται η οργάνωση του 1ου Ημιμαραθωνίου Αλμωπίας <<Αγγελής Γάτσος>> με πάρα πολύ μεγάλη επιτυχία και η δημιουργία Τράπεζας Αίματος .Επίσης ο Σύλλογος συμμετείχε στην 16η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία για την αιμοδοσία που έγινε στις 24 Σεπτεμβρίου.Συμμετοχή σε κοινωνικές δράσεις,όπως αυτή που διοργάνωσαν οι μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αριδαίας με την επωνυμία <<Κοινωνική Αποθήκη>>.Το Δ/Σ του Συλλόγου επισκέφτηκε το σχολείο και προσέφερε μεγάλη ποσότητα τροφίμων,στηρίζοντας την αξιέπαινη προσπάθεια των μικρών μαθητών.
Το 2018 ήταν μια πολύ αξιόλογη χρονιά για τον Σύλλογο και ελπίζουμε το νέο έτος 2019, νέα μέλη, μικροί ή μεγάλοι, να έρθουν στον Σ.Δ.Υ.Αλμωπίας και να τρέξουν μαζί μας,να γνωρίσουν την ομορφιά του αθλητισμού,να αλλάξουν τρόπο ζωής,να γνωρίσουν τη μαγεία που μόνο άθληση μπορεί να προσφέρει.
Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Αλμωπίας ,σας εύχεται ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ,γεμάτη ΥΓΕΙΑ,ΕΛΠΙΔΑ,ΕΥΤΥΧΙΑ και εκπλήρωση όλων των στόχων σας!!
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ.

Υπογραφή σύμβασης για τον ηλεκτροφωτισμό της γέφυρας Μελισσίου από την Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας



Υπογραφή σύμβασης για τον ηλεκτροφωτισμό της γέφυρας Μελισσίου από την Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου-Αηδονά

Τη σύμβαση για το έργο με τίτλο «Ηλεκτροφωτισμός γέφυρας Μελισσίου Π.Ε.Ο.» υπέγραψε η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά παρουσία του εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας.

Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 30.000,00 € και χρηματοδοτείται από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους του προγράμματος επενδυτικών δαπανών της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας.

«Είναι πολύ θετική η εξέλιξη στο έργο του ηλεκτροφωτισμού στο σημείο όπου βρίσκεται η γέφυρα του Μελισσίου στην Παλαιά Εθνική Οδό, διότι, είναι ένα οδικό τμήμα που σηκώνει μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο καθημερινά. Ειδικά τις βραδινές ώρες, ο ηλεκτροφωτισμός που προωθούμε θα βελτιώσει κατά πολύ την οδική ασφάλεια διέλευσης των οδηγών. Επιπλέον, ο φωτισμός και η συντήρηση του είναι ένας από τους τομείς που δίνουμε βαρύτητα και επενδύουμε μεγάλο μέρος του προϋπολογισμού μας, έχοντας καλά αποτελέσματα και προσπαθώντας συνεχώς για το καλύτερο δυνατό» ανέφερε η κα Αηδονά στο πλαίσιο υπογραφής της σύμβασης.

 Η κατασκευή δικτύου ηλεκτροφωτισμού στην γέφυρα Μελισσίου περιλαμβάνει τις εξής εργασίες:
·              Πλήρης εγκατάσταση 5 γαλβανισμένων σιδηροϊστών οδοφωτισμού ύψους 12 μέτρων
·              Πλήρης εγκατάσταση 3 γαλβανισμένων σιδηροϊστών ηλεκτροφωτισμού γεφυρών ύψους 12 μέτρων
·              Πλήρης εγκατάσταση 8 φωτιστικών σωμάτων τύπου led ισχύος εως 100W
·              Πλήρης εγκατάσταση ενός πίλλαρ οδοφωτισμού τεσσάρων αναχωρήσεων

Πρόσκληση για τον Εορτασμό 1ης του έτους στην Π.Ε. Πέλλας



Πρόσκληση - Πρόγραμμα εκδηλώσεων εορτασμού της 1ης του έτους 2019

Την πρώτη του νέου έτους 2019, ημέρα Τρίτη και ώρα 10.30 π.μ., θα πραγματοποιηθεί επίσημη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Έδεσσας, με την χοροστασία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κκ. Ιωήλ. Ακολούθως θα παρατεθεί επίσημη δεξίωση για την καθιερωμένη ανταλλαγή ευχών στο Γραφείο της Αναπληρώτριας Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κας. Αθηνάς Αθανασιάδου – Αηδονά (Διοικητήριο, 3ος όροφος), στην Έδεσσα, έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας. Παρακαλούμε όπως παραβρεθείτε και τιμήσετε με την παρουσία σας την εκδήλωση.

Επίσης, στην επικράτεια της Π.Ε. Πέλλας, ορίζονται: Γενικός σημαιοστολισμός από την ανατολή, μέχρι και τη δύση του ηλίου της 1ης Ιανουαρίου 2019. Φωταγώγηση όλων των δημοσίων, δημοτικών και κοινοτικών καταστημάτων, καθώς και των καταστημάτων των ΝΠΔΔ και των Τραπεζών από της δύσεως του ηλίου της 1ης Ιανουαρίου 2019, μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης της εορτής.

Τελετάρχες των εκδηλώσεων ορίζονται οι κκ. Βασίλειος Αδραμιτιανός, Αναστασία Μπιρόζη και Γρηγόρης Σελίδης και συντονιστής ο Ειδικός Σύμβουλος Αν. Αντιπεριφερειάρχη κ. Ιωάννης Τσίκος, υπάλληλοι της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης Πέλλας.
                                                                                               
Η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας



                       Αθηνά Αθανασιάδου - Αηδονά


Σημαντική σημείωση:
  • Η Ιερά Μητρόπολη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας παρακαλείται να φροντίσει για τις ιεροτελεστίες.
  • Η ΙΙα Μ/Κ Μεραρχία παρακαλείται να φροντίσει για την στρατιωτική παράταξη.
  • Η Διεύθυνση Αστυνομίας Πέλλας παρακαλείται να φροντίσει για την τάξη.

Παράταση για την κατάθεση αιτήσεων στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών. Του Ευάγγελου Πατετσίνη



ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟΝ ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΟΦΕΙΛΩΝ

Του Ευάγγελου Πατετσίνη *
            Ψηφίστηκε από την ελληνική Βουλή η τροπολογία με την οποία δόθηκε παράταση για την κατάθεση αιτήσεων στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών μέχρι το τέλος του 2019. Παράλληλα επήλθαν αλλαγές στην διαδικασία εξέτασης του αιτήματος και πλέον παρέχονται νέες δυνατότητες στους οφειλέτες που καταθέτουν αίτηση.
            Ο εξωδικαστικός μηχανισμός ρύθμισης προσφέρει την δυνατότητα σε επιχειρήσεις, ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες να ρυθμίσουν  τις οφειλές τους προς Δημόσιο, Ασφαλιστικά Ταμεία και τρίτους μέσα από μια ενιαία διαδικασία. Ήδη περισσότερες από 9.000 επιχειρήσεις, 3.000 ελεύθεροι επαγγελματίες και 270 αγρότες έχουν υποβάλλει οριστικά αίτηση, εκ των οποίων η πλειοψηφία παραμένουν σε εκκρεμότητα για οριστική ρύθμιση και περίπου 1.000 οφειλέτες έχουν καταφέρει να ρυθμίσουν με επιτυχία τα χρέη τους.
            Στον εξωδικαστικό μηχανισμό εντάσσονται όσες οφειλές έχουν βεβαιωθεί μέχρι και το τέλος του 2017 και για την υπαγωγή χρειάζεται ο οφειλέτης να έχει τουλάχιστον μία θετική χρήση κατά τα τελευταία 3 χρόνια.
            Για τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα που έχουν πτωχευτική ικανότητα (έμποροι), η δυνατότητα ρύθμισης αφορά το σύνολο των οφειλών προς όλους τους πιστωτές τους με μια ενιαία διαδικασία μέσω αίτησης που υποβάλλεται ηλεκτρονικά στην Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους. Με την αίτηση ο οφειλέτης παρουσιάζει όλες τις οφειλές του, οι οποίες πρέπει να είναι τουλάχιστον 20.000 ευρώ, και καταθέτει πρόταση αναδιάρθρωσης χρέους. Κατόπιν η αίτηση εξετάζεται από εξειδικευμένους συντονιστές που έχουν διοριστεί για τις ανάγκες της διαδικασίας και υποβάλλεται η πρόταση αναδιάρθρωσης στους πιστωτές. Οι τελευταίοι μπορούν είτε να αποδεχτούν την πρόταση του αιτούντος οφειλέτη είτε να υποβάλλουν αντιπρόταση, η οποία τίθεται προς διαπραγμάτευση. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αν υπάρξει συμφωνία μεταξύ οφειλέτη και πιστωτών επικυρώνεται η συμφωνία και η ρύθμιση τίθεται σε άμεση ισχύ. Αν δεν επιτευχθεί συμφωνία συντάσσεται πρακτικό αποτυχίας της διαδικασίας.
            Όσον αφορά τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αγρότες προσφέρεται η δυνατότητα να ρυθμίσουν τις οφειλές τους προς το Δημόσιο και τους Ασφαλιστικούς Φορείς, με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους. Μέσω της ίδιας πλατφόρμας της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους υποβάλλεται αίτηση και αμέσως η πλατφόρμα παρουσιάζει τις τυποποιημένες ρυθμίσεις που παρέχει το Δημόσιο. Για οφειλές έως 3.000 ευρώ η ρύθμιση διαμορφώνεται έως 36 δόσεις και με ελάχιστο ποσό δόσης στα 50 ευρώ, ενώ για οφειλές από 3.000,01 έως 20.000 ευρώ το χρέος μπορεί να ρυθμιστεί με ανώτατο όριο τις 120 δόσεις και ταυτόχρονα διαγράφεται το 85% των τόκων και προσαυξήσεων και το 95% των προστίμων του Δημοσίου. Για οφειλές μεγαλύτερες των 20.000 ευρώ το Δημόσιο προτείνει ρύθμιση αφού πρώτα ελέγξει τα εισοδηματικά και περιουσιακά στοιχεία του οφειλέτη ή κατόπιν υποβολής από τον οφειλέτη έκθεσης βιωσιμότητας.
            Μετά την ψήφιση της τελευταίας τροπολογίας ορίζεται ότι:
  1. Οι πιστωτές μπορούν να εξαιρέσουν με δήλωσή τους, από την διαδικασία του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών, τις μη επιχειρηματικές οφειλές, εφόσον κρίνουν ότι η ρύθμισή τους δεν είναι απαραίτητη για την εξασφάλιση της βιωσιμότητας του οφειλέτη, συνεχίζοντας τη διαδικασία με τις λοιπές επιχειρηματικές οφειλές.
  2. Δίνεται η δυνατότητα στο Δημόσιο και στους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης να προτείνουν λύσεις ρύθμισης των οφειλών τόσο προς οφειλέτες που έχουν οφειλές προς το δημόσιο τομέα, που αντιπροσωπεύουν ποσοστό δεκαπέντε τοις εκατό (15%) επί του συνόλου των οφειλών, όσο και προς οφειλέτες των οποίων η σχετική αίτηση υπαγωγής στον εξωδικαστικό μηχανισμό απερρίφθη λόγω μη επίτευξης απαρτίας των πιστωτών.
  3. Αυξάνεται στις 300.000 ευρώ, από τις 50.000 που ίσχυε μέχρι σήμερα, το όριο ώστε να υπαχθεί η αίτηση ρύθμισης στην απλοποιημένη διαδικασία και να λάβει τυποποιημένες αξιολογήσεις βιωσιμότητας και πρόταση ρύθμισης.
  4. Αναστέλλονται αυτοδικαίως τα μέτρα ατομικής ή συλλογικής αναγκαστικής εκτέλεσης κατά του οφειλέτη, για την ικανοποίηση των απαιτήσεων, των οποίων ζητείται η εξωδικαστική ρύθμιση, όταν η διαδικασία είναι εκκρεμής λόγω πιθανών παρατάσεων που έχουν δοθεί κατ' εφαρμογή του ν. 4469/2017.
            Τα οφέλη από την υπαγωγή στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών είναι πολλαπλά για τον οφειλέτη καθώς, πέρα από την ρύθμιση των οφειλών του, που μπορούν να καταστήσουν βιώσιμη την επιχείρηση του ή την επαγγελματική δραστηριότητά του αν αφορά ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες, μετά την ρύθμιση:
·         παύουν να υπολογίζονται επιπλέον τόκοι και προσαυξήσεις,
·         θεωρείται φορολογικά και ασφαλιστικά ενήμερος σχετικά με τις ρυθμιζόμενες οφειλές του,
·         αναστέλλονται όλα τα καταδιωκτικά μέτρα εναντίον του, όπως τυχόν ποινική δίωξη ή αναγκαστική εκτέλεση σε βάρος του (εξαιρείται κατάσχεση που τυχόν έχει επιβληθεί πριν την υπαγωγή στην ρύθμιση, η οποία για τις απαιτήσεις του Δημοσίου μπορεί να αδρανοποιηθεί).

* Ο Ευάγγελος Πατετσίνης είναι δικηγόρος με έδρα την Έδεσσα

Δυο παρεμβάσεις αστικής ανάπτυξης στο κέντρο της Κατερίνης και των Γιαννιτσών υλοποιεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας



Δυο παρεμβάσεις αστικής ανάπτυξης στο κέντρο της Κατερίνης και των Γιαννιτσών υλοποιεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Δυο παρεμβάσεις αστικής ανάπτυξης στους Δήμους Κατερίνης και Πέλλας υλοποιεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με τους οικείους Δήμους, έπειτα από την υπογραφή των σχετικών συμβάσεων από τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα.
Τα δυο έργα, που υλοποιούνται από ευρωπαϊκούς πόρους, έχουν διπλό στόχο. Αφενός την προστασία του περιβάλλοντος, αφετέρου τη βιώσιμη αστική ανάπτυξη των δυο Δήμων.
Στο Δήμο Κατερίνης θα εγκρίθηκε η υλοποίηση βιοκλιματικών αναπλάσεων στο δίκτυο κοινόχρηστων χώρων πρασίνου και διαδρομών πεζών και ποδηλάτων. Πρόκειται για μια εμβληματική παρέμβαση στον αστικό ιστό της Κατερίνης, καθώς προβλέπονται επεμβάσεις σε οδούς της πόλης και συγκεκριμένα στο εμπορικό κέντρο, αλλά και στους δρόμους που συμβάλουν σ’ αυτό.
«Η παρέμβαση που υλοποιούμε στην Κατερίνη αφορά σε μια πολύ σημαντική ανάπλαση του εμπορικού κέντρου, η οποία θα βελτιώσει σημαντικά τη λειτουργικότητά του και την εικόνα του. Είναι μια συνολική παρέμβαση στην καρδιά της πόλης, στην καθημερινότητα κατοίκων και επισκεπτών, που θα δημιουργήσει ένα νέο περιβάλλον, πιο βιώσιμο, πιο λειτουργικό, πιο ανθρώπινο. Είναι παράλληλα ένα σημαντικό βήμα για την ενίσχυση της εμπορικότητας της περιοχής», τόνισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.
Οι επεμβάσεις που προγραμματίζονται αφορούν πρωτίστως σε αναπλάσεις των κοινόχρηστων χώρων, ώστε να επανακαθοριστούν οι διαδρομές κίνησης των πεζών και κατ’ επέκταση των οχημάτων, αλλά και να ενταχθούν διαδρομές ποδηλάτου στον υφιστάμενο και περιορισμένο κοινόχρηστο χώρο.
Προβλέπεται ανακατασκευή πεζοδρομίων, δημιουργία ποδηλατοδρόμων, δημιουργία χώρων στάθμευσης, αποχετευτικά έργα, σήμανση, έργα πρασίνου και οδοφωτισμός. Το συνολικό κόστος ανέρχεται σε 3 εκατομμύρια ευρώ.
Στο Δήμο Πέλλας η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σχεδιάζει την προμήθεια και εγκατάσταση ολοκληρωμένου συστήματος ενημέρωσης για ελεύθερες θέσεις στάθμευσης, με τη χρήση υπόγειων αισθητήρων.
Η παρέμβαση αφορά στα Γιαννιτσά και στους διαθέσιμους χώρους στάθμευσης πέριξ της πλατείας Γκόνου Γιώτα. Στόχος είναι να βελτιωθεί το κυκλοφοριακό πρόβλημα στην περιοχή, καθώς ο αριθμός των αυτοκινήτων αυξήθηκε πολύ και πλέον δεν μπορεί η πόλη, που σχεδιάστηκε με άλλα δεδομένα, να είναι λειτουργική.
Η Περιφέρεια και ο Δήμος Πέλλας θα οργανώσουν τη στάθμευση παρά την οδό, εφαρμόζοντας σύγχρονο και ευέλικτο σύστημα πληροφόρησης ελεύθερων θέσεων στάθμευσης στο κέντρο της πόλης, όπου η προσφορά χώρων στάθμευσης δεν μπορεί να ικανοποιήσει την αντίστοιχη ζήτηση.
Μεταξύ άλλων σχεδιάζεται εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα, που θα ενημερώνει για τις ελεύθερες θέσεις στάθμευσης, τοποθέτηση υπόγειων αισθητήρων ανίχνευσης διαθεσιμότητας στάθμευσης, πινακίδες ενημέρωσης, υπηρεσιών εγκατάστασης αναμεταδότη και gateway για τη μετάδοση της κατάστασης των θέσεων στάθμευσης, διαγράμμιση και αρίθμηση των θέσεων, υπόγειος εξοπλισμός ανίχνευσης κατειλημμένης θέσης κ.ά.
Το σύστημα θα διαχειρίζεται συνολικά 120 θέσεις στάθμευσης, οι 100 στην οδό Χατζηδημητρίου (από το ύψος της Ασμανίδη μέχρι την είσοδο της πλατείας Γκόνου Γιώτα) και οι 20 στην οδό Βελίκα Ρώμα (από το ύψος της Καψαμπέλη μέχρι την είσοδο της πλατείας).
Το συνολικό κόστος της παρέμβασης είναι 74.152 ευρώ και χρηματοδοτείται από ευρωπαϊκούς πόρους.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...