Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Σάββατο 9 Μαΐου 2020

Α΄ ΕΛΜΕ ΠΕΛΛΑΣ - ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΟΡΙΟ ΗΛΙΚΙΑΣ ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΠΑΛ & ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΣΕ ΗΜΕΡΗΣΙΑ & ΕΣΠΕΡΙΝΑ ΕΠΑΛ (8/5/2020)



ΝΕΟ ΠΛΗΓΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΑΛ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ  

που οδηγεί σε
Συρρίκνωση και υποβάθμιση των ΕΠΑΛ
Αποκλεισμός μαθητών με όχημα τον ηλιακό κόφτη
Ανοιχτή πριμοδότηση της ιδιωτικής εκπαίδευσης.

Όχι στο όριο ηλικίας για την εγγραφή μαθητών στα ημερήσια ΕΠΑΛ !

Δυνατότητα λειτουργίας όλων των τομέων και ειδικοτήτων,                                       με δυνατότητα εγγραφής χωρίς χρονικό περιορισμό,                                                 στα εσπερινά και ημερήσια ΕΠΑΛ όλης της χώρας !

Η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο για την παιδεία, το οποίο μαθητές – γονείς και εκπαιδευτικοί απαιτούμε να αποσυρθεί, θέτει με τα άρθρα 51 - 52, εκτός των άλλων, όριο ηλικίας (το 17ο έτος) για τις εγγραφές και μετεγγραφές σε ημερήσια ΕΠΑΛ. Η κυβέρνηση της ΝΔ υλοποιεί στην πράξη τις κατευθύνσεις των ΣΕΒ – ΕΕ – ΟΟΣΑ για στροφή στην κατάρτιση, ενισχύει την ιδιωτική εκπαίδευση και τη φθηνή εργασία για το κεφάλαιο. Οι ισχυρισμοί της περί «αποσυμφόρησης των, ήδη κορεσμένων, ημερησίων ΕΠΑΛ» και για «αποτελεσματικότερη πρόληψη φαινόμενων ενδοσχολικής βίας και εκφοβισμού»  είναι αυθαίρετοι, δεν στηρίζονται σε καμία επιστημονικοί μελέτη, καθώς και προκλητικοί. Πόσο μάλλον που στην Ελλάδα, σήμερα, συστεγάζονται Λύκεια, Γυμνάσια, Δημοτικά και Νηπιαγωγεία, όπου οι ηλικιακές διαφορές του μαθητικού δυναμικού αποτελούν πράγματι σοβαρό πρόβλημα.
Οι συνέπειες θα είναι πολύ μεγάλες, αφού:
Ένα σημαντικό δυναμικό δεν θα μπορεί ποτέ να αποκτήσει απολυτήριο Λυκείου, πτυχίο της επιλογής του ή δεύτερη ειδικότητα. Σε μια σειρά περιοχές (πχ. Κεφαλονιά, Ζάκυνθος) δεν υπάρχουν καν εσπερινά ΕΠΑΛ, ενώ και στα δημόσια ΙΕΚ δεν υπάρχουν παρά ελάχιστες ειδικότητες, αποκλείοντας πλήρως μαθητές που θέλουν να σπουδάσουν τις ειδικότητες που δεν υφίστανται πουθενά.
Επομένως οι συνέπειες δεν αφορούν μόνο εγγραφές και μεταγραφές μαθητών από ΓΕΛ σε ημερήσια ΕΠΑΛ.
·         Αφορούν εργαζόμενους μαθητές μαζί με μεταναστόπουλα και προσφυγόπουλα που υποχρεώνονται να εγκαταλείψουν την τυπική εκπαίδευση, μαθητές – ακόμη και μικρότερων ηλικιών – που μπαίνουν στη διαδικασία των διαρκών μετακινήσεων και της εγκατάλειψης των ειδικοτήτων που επέλεξαν (λόγω και της μη αντιστοιχίας παντού τομέων – ειδικοτήτων ημερησίων και εσπερινών ΕΠΑΛ).
·         Αφορούν εργαζόμενους που θέλουν να φοιτήσουν στα ημερήσια ΕΠΑΛ και οι οποίοι είναι μεγαλύτερης ηλικίας  που δουλεύουν απόγευμα (ένα μεγάλο τμήμα σε delivery – επισιτισμό). Γι αυτούς εντείνεται το  δίλλημα σπουδές ή δουλειά, ενώ κάποιοι θα εξαναγκαστούν σε αναζήτηση νέας εργασίας το πρωί (στις ήδη υπάρχουσες συνθήκες κρίσης).
·         Αφορούν και τους ήδη φοιτούντες μαθητές των ημερήσιων ΕΠΑΛ, αφού μπαίνει υπό καθεστώς αμφισβήτησης και αβεβαιότητας η συνέχεια της λειτουργίας τομέων και ειδικοτήτων και διευκολύνεται το κλείσιμό τους, όπως και το κλείσιμο τμημάτων και σχολείων. Είναι προφανές ότι θα υπάρξει μείωση του μαθητικού δυναμικού των ημερήσιων πρωινών ΕΠΑΛ λόγω του ηλικιακού ορίου που θέτει το σχέδιο νόμου.
·         Αφορά τους εκπαιδευτικούς, μόνιμους και αναπληρωτές, τις οργανικές τους θέσεις και το δικαίωμά τους στη μόνιμη σταθερή εργασία..
Επιπλέον, δεν παίρνεται κανένα μέτρο στήριξης της εκπαιδευτικής διαδικασίας στα ΕΠΑΛ, ημερήσια και εσπερινά, ενώ παραμένει και όλο το πλέγμα των διακρίσεων σε βάρος των μαθητών τους.
Πρέπει να σημειωθεί πως η μετακίνηση από τα ημερήσια ΓΕΛ και ΕΠΑΛ προς τις δομές κατάρτισης και η όποια ενδεχόμενη μετακίνηση στα εσπερινά, γίνεται σε ένα πλαίσιο πολλαπλής διαφοροποίησης και διακρίσεων σε βάρος των μαθητών και των δημόσιων ΕΠΑΛ, που ευνοεί την ιδιωτική εκπαίδευση, την κατάρτιση και την άμεση ένταξη (νόμιμη ή παράνομη) στην αγορά εργασίας, με όρους φθηνού εργατικού δυναμικού.
Έτσι, δεν παίρνεται κανένα μέτρο στήριξης της γενικής παιδείας στα ΕΠΑΛ (πέρα από τα ληξιπρόθεσμα και αποσπασματικά προγράμματα τύπου Μια Νέα Αρχή για τα ΕΠΑΛ – ΜΝΑΕ), δεν θεσμοθετείται ούτε θίγεται από το νομοσχέδιο ο ορισμός μέγιστου αριθμού 10 μαθητών στα εργαστήρια κλπ.
Επιπλέον, παραμένουν μια σειρά διακρίσεις που αφορούν πρακτικά την μη κάλυψη ενιαίας ύλης σε ημερήσια και εσπερινά ΕΠΑΛ, διαφοροποιήσεις μεταξύ τους και σε σχέση με τα ΓΕΛ στη δυνατότητα ή μη χρήσης του ειδικού ποσοστού για την εισαγωγή τους σε κάποιες σχολές, τον αποκλεισμό των υποψηφίων των ΕΠΑΛ από τη δυνατότητα εισαγωγής στις ανώτατες στρατιωτικές και συναφείς σχολές κοκ. Επίσης, δεν θεσμοθετείται καμία διευκόλυνση και μέτρο για εργαζόμενους μαθητές και μεταναστόπουλα – προσφυγόπουλα αυτών των σχολείων.
Με όλα τα προηγούμενα η κυβέρνηση διαχειρίζεται σε όφελος του ιδιωτικού τομέα και της κατάρτισης τη νέα κατάσταση που θα διαμορφωθεί με το ισχυρό ταξικό φίλτρο της τράπεζας θεμάτων, σε όλους τους τύπους λυκείων. Το βλέμμα της είναι στραμμένο στο να εντάξει πολύ μεγαλύτερο δυναμικό κατευθείαν στην κατάρτιση, διαμορφώνοντας όρους επαναφοράς των ΣΕΚ του Αρβανιτόπουλου: μόνο κατάρτιση και φθηνή εργασία, χωρίς καμία γενική παιδεία, μέσα από μια πλειάδα δομών όπως μεταγυμνασιακά ΙΕΚ, σχολές μαθητείας κλπ. Η κατάρτιση σε ιδιωτικά κέντρα πριμοδοτείται και με όρους που αφορούν τη διαδικασία των εγγραφών και μετεγγραφών  δηλ. απεριόριστοι χρόνοι εγγραφών, διαφορετικά προαπαιτούμενα σε σχέση με τα ΕΠΑΛ πχ. μη απαίτηση πιστοποιητικού από ΕΡΓΑΝΗ κλπ...

Διεκδικούμε:
·         Να αποσυρθεί κάθε διάταξη που αφορά τη θέσπιση ηλικιακού ορίου στα ημερήσια ΕΠΑΛ (άρθρα 51 και 52), αλλά και συνολική απόσυρση του νομοσχέδιου.
·         Να δίνεται η δυνατότητα σε όλους εκείνους που θέλουν απολυτήριο λυκείου να μπορέσουν να σπουδάσουν για να το αποκτήσουν, χωρίς κανένα φραγμό.
·         Μέτρα διευκόλυνσης κι όχι νέα εμπόδια για αποφοίτους, εργαζόμενους μαθητές, μεταναστόπουλα και προσφυγόπουλα.
·         Όχι στις αναγκαστικές μετακινήσεις μαθητών, προκειμένου να φοιτήσουν μακριά από τον τόπο κατοικίας τους.
·         Καμία αμφισβήτηση της δυνατότητας συνέχισης των σπουδών στον τομέα και την ειδικότητα που επέλεξαν οι μαθητές των ΕΠΑΛ.
·         Όχι στις καταργήσεις τμημάτων - τομέων – ειδικοτήτων και σχολείων.
·         Όχι στην υποχρεωτική προσφυγή ανήλικων μαθητών στην κατάρτιση, μέσω των μεταγυμνασιακών ΙΕΚ, των σχολών μαθητείας και διάφορων άλλων δομών.
·         Στήριξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας στα ΕΠΑΛ, με ενίσχυση της γενικής παιδείας και με μέτρα στήριξης των εργαστηριακών μαθημάτων (πχ. 10 μαθητές ανά εργαστήριο).
·         Κατάργηση όλου του πλέγματος των ανισοτιμιών και διακρίσεων σε βάρος των μαθητών των ΕΠΑΛ, ημερήσιων και εσπερινών.
·         Κατάργηση της βεβαίωσης εργοδότη (ΕΡΓΑΝΗ) για την εγγραφή εργαζόμενων μαθητών στα εσπερινά, αφού αποκλείονται οι ανήλικοι μαθητές που είναι άνεργοι.
·         Δυνατότητα λειτουργίας όλων των τομέων και ειδικοτήτων, με δυνατότητα εγγραφής χωρίς χρονικό περιορισμό, στα εσπερινά και ημερήσια ΕΠΑΛ όλης της χώρας.


Για το Δ.Σ της Α΄ ΕΛΜΕ Πέλλας

Η Αντιπρόεδρος     Ο Γ. Γραμματέας
                                                               
Σεμερτζίδου Δέσποινα           Τραπεζανίδης Γιώργος

Η “Λαϊκή Συσπείρωση” του Δήμου Έδεσσας καταδικάζει ...



Η “Λαϊκή Συσπείρωση” Δήμου Έδεσσας για τα ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ με τους ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ-ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ σε ΠΑΝΑΓΙΤΣΑ & ΑΡΝΙΣΣΑ

           Η “Λαϊκή Συσπείρωση” του Δήμου Έδεσσας  καταδικάζει απερίφραστα τις προχθεσινές ενέργειες εναντίον δύο λεωφορείων που μετέφεραν 57 πρόσφυγες και μετανάστες, στην πλειοψηφία τους γυναίκες με παιδιά, για να εγκατασταθούν σε ξενοδοχεία στην Άρνισσα και την Παναγίτσα, με τα γνωστά αποτελέσματα.
Θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες είναι τα θύματα και όχι οι θύτες. Θύτες είναι οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι, η φτώχεια ,η εκμετάλλευση, που οδηγούν εκατομμύρια δυστυχισμένους ανθρώπους στην προσφυγιά και την μετανάστευση. Είναι οι πολιτικές που ακολουθούνται διαχρονικά από όλες τις κυβερνήσεις, της ΝΔ σήμερα, του ΣΥΡΙΖΑ χθες και από τα κόμματα που υποστηρίζουν την «ευρω-ενωσιακή προοπτική» και τα αμερικανοΝΑΤΟϊκά σχέδια.
Επιλογή αυτών των προσφύγων και των μεταναστών δεν είναι η ζωή σε ξενοδοχεία, σε hotspot ή σε κλειστά κέντρα κράτησης κάτω από άθλιες συνθήκες. Η εφαρμογή Συνθηκών και Συμφωνιών είναι αυτή που έχει οδηγήσει στον εγκλωβισμό τους.
Την ουσία αυτών των πολιτικών και των αποφάσεων δεν αμφισβητούν οι υπόλοιπες Παρατάξεις στο Δημοτικό Συμβούλιο, τόσο αυτές που φαίνονται να «διαμαρτύρονται», όσο και αυτές που τις «αποδέχονται».
Ο λαός του Δήμου μας ξέρει τι πα να πει προσφυγιά. Ξέρει τι σημαίνει αλληλεγγύη. Μπορεί να διακρίνει τον πραγματικό ένοχο, να στοχεύσει τους θύτες και όχι τα θύματα.

            Σαν “Λαϊκή Συσπείρωση”  απαιτούμε :
-   Να μεταφέρονται οι αιτούντες άσυλο σε δημόσιους, ανοιχτούς ανθρώπινους και αξιοπρεπείς χώρους φιλοξενίας και στην συνέχεια με γρήγορες διαδικασίες στις χώρες προορισμού τους.
-      Να προχωρήσουν άμεσα όλες οι οικογενειακές επανενώσεις και να μη ζει κανείς ανήλικος σε ακατάλληλες συνθήκες, απροστάτευτος άστεγος ή φυλακισμένος και να υπάρξει πλήρης σεβασμός των δικαιωμάτων των προσφύγων στο άσυλο έτσι όπως απορρέουν από τη Συνθήκη της Γενεύης .
-   Να στηριχθεί άμεσα το Νοσοκομείο της Έδεσσας και οι υπόλοιπες δομές ΠΦΥ με προσωπικό και εξοπλισμό για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες του πληθυσμού λόγω της πανδημίας του κορωνοιού.
        Το προσφυγικό για να λυθεί χρειάζεται αμφισβήτηση των κυρίαρχων πολιτικών.
-  Κατάργηση της συμφωνίας Ελλάδας-ΕΕ-Τουρκίας που εγκλωβίζει πρόσφυγες και μετανάστες.
-   Απεγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών από τη χώρα, χορήγηση ταξιδιωτικών εγγράφων για μεταφορά στις χώρες προορισμού τους.

                                                                                     Η “Λαϊκή Συσπείρωση” του Δήμου Έδεσσας

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας ευχαριστεί τα στελέχη του τοπικού μηχανισμού πολιτικής προστασίας


  
              Έδεσσα, 8 Μαΐου  2020


  Λόγω βλάβης στο αρδευτικό δίκτυο, προκλήθηκε πτώση δένδρου που έκλεισε την Εθνική Οδό Έδεσσας- Φλώρινας, κοντά στην Τοπική Κοινότητα Άγρα του Δήμου Έδεσσας. Υπήρξε κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της τροχαίας, του Δήμου Έδεσσας και της Πολιτικής Προστασίας ΠΕ Πέλλας. Στο σημείο έσπευσε και μηχανικός της Υποδιεύθυνσης Τεχνικών Έργων. Μετά από λίγη ώρα και με τη συνδρομή εργολάβου με τον οποίο συνεργάζεται η ΠΕ Πέλλας, απελευθερώθηκε η εθνική οδός και η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά. 
  Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Δάνης Τζαμτζής ευχαριστεί τα στελέχη του τοπικού μηχανισμού πολιτικής προστασίας, τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο του Δήμου Έδεσσας και τους συνεργάτες για την άμεση κινητοποίηση τους και τη διευθέτηση της κατάστασης. Η ασφάλεια του οδικού δικτύου και η άμεση κινητοποίηση των υπηρεσιών και της τοπικής κοινωνίας, είναι σημαντική ώστε οι κρίσεις να αντιμετωπίζονται έγκαιρα και αποτελεσματικά. 

Η ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ 3.000 € ΚΑΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ 300.000 €


 Η ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ 3.000 € ΚΑΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ 300.000 €
Με λύπη διαπιστώνω, ότι ο κ. Μπάτσης δεν έχει αντιληφθεί ακόμα, ότι οι πολίτες εμπιστεύτηκαν σε αυτόν και τους συνεργάτες του τη Διοίκηση του Δήμου Αλμωπίας. Ας πάψει επιτέλους να επιρρίπτει ευθύνες και ας αναλάβει το βάρος της δικής του ευθύνης. Αυτό είναι το πιο έντιμο, που έχει να κάνει.
Σε ένα ακόμα ρεσιτάλ μικροπρέπειας, ο κ. Μπάτσης εξαπολύει επίθεση στην προηγούμενη Διοίκηση της Δημοτικής Επιχείρησης των Λουτρών, η οποία άφησε στα ταμεία 300.000 ευρώ, για να έχει σήμερα την πολυτέλεια να διοικεί μία νοικοκυρεμένη επιχείρηση και να κάνει «υψηλή πολιτική».
Εμείς τα πέντε χρόνια, που είχαμε την ευθύνη της Διοίκησης, μιλήσαμε με έργα και όχι με συκοφαντίες. Προφανώς, ο ίδιος επειδή δεν έχει κανένα έργο να επιδείξει έως σήμερα, προσπαθεί να κρύψει την έλλειψη οράματος πίσω από την ανέξοδη κριτική.
Για να γνωρίζετε κ. Μπάτση, επειδή μάλλον από τη στιγμή που πάψατε να είστε Αντιδήμαρχος είχατε άλλα στο μυαλό σας και δεν παρακολουθούσατε την προσπάθεια της Δημοτικής μας Αρχής: Το υδροηλεκτρικό των Λουτρών ήταν ένα έργο, που περίμενε από το 1990. Με την ανάληψη της Διοίκησης της επιχείρισης καταθέσαμε 25.000 €, για να μη χαθεί η άδεια του υδροηλεκτρικού και κάναμε αγώνα δρόμου για να το φτάσουμε στη σημερινή κατάσταση. Έχετε αξιοποιήσει σε κορυφαίες θέσεις κάποια από τα μέλη της προηγούμενης Διοίκησης ,που σήμερα κατηγορείτε, τον κ. Βέσκο Δ., τον κ. Δόντσο Χ., τον κ. Ούτσκα Π., μπορείτε να τους ζητήσετε να σας ενημερώσουν, πόσο πολύ προσπαθήσαμε ,για να φτάσουμε το έργο στη σημερινή του μορφή. Είμαι σίγουρος, ότι δεν θα έχουν ξεχάσει πόσο μεγάλο αγώνα δώσαμε ,για να το ολοκληρώσουμε. Το επιβεβαιώνει άλλωστε και η αναφορά επιθεώρησης ,που έγινε στον υδροηλεκτρικό σταθμό μετά το πέρας των εργασιών, από ανεξάρτητη αρχή ελέγχου και σας την παραθέτω παρακάτω.
Προσωπικά, αναρωτιέμαι αν αυτή τη μεγάλη ευαισθησία που επιδεικνύει ο κ. Μπάτσης για τη δική μας Διοίκηση, θα την επιδείξει και για τις προηγούμενες διοικήσεις, που δεν ολοκλήρωσαν από το 1990 το υδροηλεκτρικό. Η επιχείριση των Λουτρών στη δική μας θητεία αντιμετώπισε πολλές δικαστικές διαμάχες από τα προηγούμενα χρόνια, πληρώνοντας πρόστιμα πάνω από 100.000 € και άλλα πρόστιμα προς το ΙΚΑ και Εφορία.
Σοβαρευτείτε επιτέλους, κ. Μπάτση. Οι εκλογές τελείωσαν. Μη συνεχίζετε την ίδια αδιέξοδη και συκοφαντική πολιτική, που μόνο στόχο έχει να αποκομίσετε προσωπικά εσείς πολιτικά οφέλη. Μη ξεχνάτε τη σοφή ρήση του λαού μας: «Μπορείς να τους ξεγελάς όλους για λίγο καιρό, λίγους όλο τον καιρό, αλλά όχι όλους όλο τον καιρό».

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...