Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020

Εργασίες καθαρισμού ρεμάτων από την Π.Ε. Πέλλας



Έδεσσα, 17 Ιουλίου 2020

Εργασίες καθαρισμού ρεμάτων από την Π.Ε. Πέλλας

Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Δάνης Τζαμτζής: Το έργο υλοποιείται με βάση τις τοπικές ανάγκες και ειδικότερες συνθήκες επικινδυνότητας  

Ένα μεγάλο έργο καθαρισμού ρεμάτων σε πολλές διαφορετικές περιοχές υλοποιείται από την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας. Οι εργασίες περιλαμβάνουν την απομάκρυνση μπάζων, φερτών υλικών, αυτοφυούς βλάστησης αλλά και απορριμμάτων, κατά μήκος των ρεμάτων, με στόχο την απρόσκοπτη ροή του νερού και τη βελτίωση των οικολογικών συνθηκών. Τα απορρίμματα που απομακρύνονται διατίθενται, σύμφωνα με τις κείμενες περιβαλλοντικές διατάξεις, σε αδειοδοτημένους χώρους υγειονομικής ταφής.

Μερικά από τα ρέματα στα οποία έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες καθαρισμού ή βρίσκονται σε εξέλιξη είναι τα επόμενα:

1.     Γραμόσκα (περιοχή Γέφυρας Μελισσίου)
2.     Καρυδιάς (Καρυδιά Δ. Έδεσσας – Ύψος Μνημείου Άγρα και ανάντη)
3.     Νησίου (Νησί Δ. Έδεσσας–Κατάντη οικισμού μέχρι την εκβολή με λίμνη Νησίου-Βρυττών)
4.     Μακρύ Ρέμα (περιοχή Πλατάνης προς Μεσημέρι Δ. Έδεσσας)
5.     Αντιπλημμυρική Τάφρος Αθύρων (Άθυρα Δήμου Πέλλας)
6.     Σεβαστιανών (Περιοχή Βαλεβίτσα έως Κέντρο Υγείας Σκύδρας)
7.     Ριζού (σπό είσοδο οικισμού Ριζού έως διαστ/ση με ρέμα Βαλεβίτσας Σεβαστιανών)
8.     Τσιναρλί (από διασταύρωση με Ε.Ο. Γιαννιτσών και κατάντι)
9.     Αχλαδοχωρίου (από ανάντι οικισμού ιρλανδική διάβαση μέχρι κατάντι οικισμού)
10.                        Ξανθογείων (από διαστυαρωση με Ε.Ο. Φλώρινας – Έδεσσας μέχρι Λίμνη Βεγορίτιδα)
11.                        Μπέλιτσα, (από γέφυρα Επ. Οδού Όρμας – Λουτρακίου και κατάντη)
12.                        Τσαρνάκα ( από γέφυρα Επ. Οδού Αριδαίας – Λουτρών μέχρι τη συμβολή με Μπέλιτσα)
13.                        Αρχαγγέλου - Περίκλειας Δ. Αλμωπίας
14.                        Ντερέκι Δ. Έδεσσας
15.                        Ρέμα μεταξύ Πολυκάρπης – Ξιφιανής – Αψάλου προς Ξιφιανή (γέφυρα ΠΕΟ)
16.                        Μεγαπλατάνου (από συμβολή με ρέμα γριάς έως καταβαθμό κατάντι γέφυρας επαρχιακής οδού.
17.                        Σεβαστιανών (περιοχή Βαλεβίτσα έως Κέντρο Υγείας Σκύδρας)
18.                        Ριζού (από είσοδο οικισμού Ριζού έως διαστ/ση με ρέμα Βαλεβίτσας Σεβαστιανών)
19.                        Τσιναρλί (από διασταύρωση με Ε.Ο. Γιαννιτσών και κατάντι)

Ο προϋπολογισμός του συγκεκριμένου έργου ανέρχεται σε 450.000 ευρώ.

Σε σύντομη δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Δάνης Τζαμτζής αναφέρει: «Οι καθαρισμοί των ρεμάτων είναι ένα σημαντικό έργο για το οποίο δεχόμαστε συνεχώς αιτήματα από κατοίκους της Πέλλας οι οποίοι ανησυχούν για την κατάσταση που επικρατεί. Εγκυμονούν κίνδυνοι πλημμυρών αλλά, σε κάποια σημεία, υπάρχουν και εστίες ρύπανσης και μόλυνσης τις οποίες καθαρίζουμε μέσω του συγκεκριμένου έργου. Καθώς τα διαθέσιμα χρήματα είναι περιορισμένα, κάναμε μία αυστηρή ιεράρχηση προτεραιοτήτων, σύμφωνα με τις ανάγκες και τις ειδικότερες συνθήκες των ρεμάτων. Θα ήθελα, με την ευκαιρία, να τονίσω στους Πελλιώτες συμπολίτες μου και στους επισκέπτες της Πέλλας ότι είναι σημαντικό να φροντίζουμε όλοι μας για την καθαριότητα και περιβαλλοντική προστασία της περιοχής που ζούμε και περνάμε τον χρόνο μας. Είναι λυπηρό να βλέπουμε τόσα πολλά πεταμένα σκουπίδια σε δρόμους και ρέματα της περιοχής μας. Η παρέμβαση εκτελείται και στους 4 Δήμους της Πέλλας».

Οδηγίες για την προστασία από ασθένειες που μεταδίδονται από τρωκτικά (λεπτοσπείρωση, ιογενείς αιμορραγικούς πυρετούς κα)



Έδεσσα, 17 Ιουλίου 2020


      Από τη Δ/νση Δημόσιας Υγείας & Κοιν. Μέριμνας Π.Ε. Πέλλας δίνονται οδηγίες για την προστασία από ασθένειες που μεταδίδονται από τρωκτικά (λεπτοσπείρωση, ιογενείς αιμορραγικούς πυρετούς κα) : 
Οι άνθρωποι που κινδυνεύουν ιδιαίτερα είναι εκείνοι που εργάζονται στην ύπαιθρο, στην αποκομιδή σκουπιδιών, σε σφαγεία, κτηνοτροφικές μονάδες και γεωργικές ασχολίες. Επίσης, κατασκηνωτές, παιδιά με δραστηριότητες στην ύπαιθρο ή ερχόμενα σε επαφή με αδέσποτα ζώα και οι διαμένοντες κοντά σε περιοχές με στάσιμα ύδατα.
     Η λεπτοσπείρωση είναι μικροβιακή λοίμωξη. Προκαλείται από τον μικροοργανισμό (βακτήριο) που ονομάζεται λεπτόσπειρα  και παρατηρείται σε ανθρώπους και σε ζώα .
     Οι ιογενείς αιμορραγικοί πυρετοί αφορούν σε κλινικά σύνδρομα τα οποία συνήθως περιλαμβάνουν εκδηλώσεις πυρετού και αιμορραγίας. Τα αίτια τους είναι ιοί που ανήκουν σε 4 διαφορετικές οικογένειες. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη χώρα μας έχουν οι ιοί Hanta και ο Αιμορραγικός πυρετός Κριμαίας –Κονγκό (CCHF). Οι ιοί αυτοί ενδημούν στη περιοχή της Νοτιο-Ανατολικής Ευρώπης και σποραδικά περιστατικά αιμορραγικών πυρετών διαγιγνώσκονται στη Β. Ελλάδα τόσο εξ αιτίας του ιού Hantaan, όσο και του CCHF.
   Η λεπτόσπειρα βρίσκεται σε πολλά είδη θηλαστικών, άγρια, οικόσιτα και κατοικίδια όπως αρουραίοι, βοοειδή, αιγοπρόβατα, σκύλοι κ.λπ., τα οποία την αποβάλουν με τα ούρα ή τα γενετικά εκκρίματα, χωρίς κατά κανόνα τα ίδια να έχουν συμπτώματα.
  Ο  Ιός Χάντα μπορεί να εξαπλωθεί από ποντίκια και αρουραίους. Βρίσκεται στα ούρα τους, τα περιττώματα και το σάλιο. Μικροσκοπικά σταγονίδια με τον ιό μπορεί να εισέλθουν στον αέρα. 

    Η μετάδοση γίνεται μέσω άμεσης επαφής με τα μάτια, τη μύτη και το στόμα, ή τραυματισμένου δέρματος, όταν ο άνθρωπος έλθει σε επαφή με ούρα ή ιστούς μολυσμένων ζώων. Επίσης η μετάδοση μπορεί να συμβεί με κολύμπι σε μολυσμένα νερά, ή ακόμα και με την κατάποση μολυσμένης τροφής (από ούρα μολυσμένων ζώων). Επίσης ο ιός HANTA επειδή παραμένει ακόμη και σε αποξηραμένα περιττώματα μπορεί να προσβάλει τον άνθρωπο και μετά την εισπνοή σκόνης. 
  Τα συμπτώματα εκδήλωσης της νόσου είναι, πυρετός, ρίγη, πονοκέφαλος, μυαλγία, εμετός ή πιο βαριάς μορφής όπως, υψηλός πυρετός, ίκτερος, έντονος πόνος στους μύες και την κοιλιά, έντονη διάρροια, εξάνθημα και ίσως έντονα κόκκινα μάτια. Σε βαριά μορφή και αν δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα, η παραπάνω ασθένειες μπορεί να αποβούν θανατηφόρες.
Για πρόληψη και αποφυγή μόλυνσης συνιστώνται τα παρακάτω μέτρα: 
Περιορισμός της εστίας μόλυνσης:
  • Περιορισμός και έλεγχος του πληθυσμού των τρωκτικών. Αυτό επιτυγχάνεται με τη συλλογή και αποκομιδή των απορριμμάτων, τη συστηματική μυοκτονία σε κατοικημένες περιοχές και σε χώρους όπου κινούνται άνθρωποι όπως κατοικίες, αυλές, αποθήκες κ.λ.π., τον καθαρισμό των χώρων αποθήκευσης και της αυλής από χόρτα, την απομάκρυνση υπολειμμάτων τροφών και την κατάλληλη περίφραξη και ασφαλή διατήρηση αποθηκευμένων τροφίμων, ζωοτροφών ή αγροτικών προϊόντων.
  • Αποστράγγιση μικρών υδάτινων εστιών στον περιβάλλοντα χώρο των κατοικιών.
  • Προληπτικός εμβολιασμός υγιών ζώων και θεραπεία μολυσμένων. Συνίσταται ο τακτικός εμβολιασμός των σκυλιών, ιδιαίτερα σε περιοχές με ενδείξεις κυκλοφορίας λεπτόσπειρας.
Ελαχιστοποίηση της έκθεσης στο λοιμογόνο παράγοντα:
  • Αποφυγή άμεσης επαφής του σώματος χωρίς μεσολάβηση προστατευτικού μέσου με ύποπτα ύδατα (λάσπη, λίμνες, στάσιμα νερά) όπως π.χ. κατά τη διάρκεια κολύμβησης ή περπατήματος χωρίς χρήση υποδημάτων ή με ούρα ή γεννητικά εκκρίματα ζώων.
  • Πλύσιμο χεριών (αν είναι δυνατόν και με τη χρήση σαπουνιού) μετά από επαφή με ούρα ζώων, χώμα ή στάσιμα ύδατα ή γεωργικά προϊόντα που έχουν έρθει σε επαφή με χώμα.
  • Καλό πλύσιμο γεωργικών προϊόντων που έχουν έρθει σε επαφή με χώμα και που πρόκειται να καταναλωθούν ωμά.
  • Μαγείρεμα ή εμβάπτιση του τροφίμου σε ζεματιστό νερό για μερικά δευτερόλεπτα.
  • Βελτίωση συνθηκών αποθήκευσης τροφίμων και νερού προς αποφυγή επιμόλυνσης από τρωκτικά.
  • Λήψη μέτρων αποφυγής της επαφής με τρωκτικά (π.χ. κλείσιμο πιθανών ρωγμών/διόδων στο σπίτι, κατασκευή φραχτών, απομάκρυνση φαγητού και νερού στα οποία μπορεί να έχουν πρόσβαση τρωκτικά, καλός καθαρισμός και κούρεμα του κήπου, στράγγιση μικρών υδάτινων εστιών, απομάκρυνση απορριμμάτων κ.α.)
Χρήση προστατευτικών μέσων για αποτροπή διείσδυσης του μικροβίου στον οργανισμό:
  • Χρήση προστατευτικού εξοπλισμού κατά την εκτέλεση γεωργοκτηνοτροφικών εργασιών(γάντια, γαλότσες κτλ) και κατά τον καθαρισμό των χώρων (μάσκες, γυαλιά) που πιθανόν να υπάρχουν περιττώματα τρωκτικών.
  • Κατά τον καθαρισμό να μη σχηματίζεται σκόνη και να χρησιμοποιείται διάλυμα οικιακής χλωρίνης αραιωμένη σε νερό.
  • Εφαρμογή αδιάβροχου επιδέσμου και απολύμανση τραυμάτων κατά τις υπαίθριες ενασχολήσεις.
Έγκαιρη αναζήτηση ιατρικής βοήθειας σε εμφάνιση συμπτωμάτων:
  • Αναζήτηση ιατρικής βοήθειας σε εμφάνιση συμπτωμάτων καθώς η έγκαιρη διάγνωση και λήψη αγωγής είναι μεγάλης σημασίας στην αντιμετώπιση ασθενών με λεπτοσπείρωση ή χανταϊούς. Τα αρχικά συμπτώματα, τα οποία μπορεί να οφείλονται στη λεπτοσπείρωση και τους χανταϊούς είναι:
o    Πυρετός
o    Ρίγη
o    Μυαλγία
o    Αδυναμία – καταβολή
o    Ζαλάδα.
o    Ναυτία, έμετο, διάρροια ή κοιλιακό άλγος.
Άτομα, τα οποία παρουσιάζουν τα παραπάνω συμπτώματα πρέπει να επισκέπτονται το θεράποντα ιατρό τους το ταχύτερο.
Εμβολιασμός στον άνθρωπο για τη λεπτοσπείρωση και τους ιούς Hanta δεν υπάρχει.  Έτσι, η πρόληψη παραμένει το καλύτερο μέσο για την αποφυγή της μόλυνσης.
   
                                                 
              ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝ. ΜΕΡΙΜΝΑΣ Π.Ε. ΠΕΛΛΑΣ

Επιθέσεις άγριων ζώων σε κοπάδια αιγοπροβάτων


Έδεσσα,      17/7/2020

Επιθέσεις άγριων ζώων σε κοπάδια αιγοπροβάτων 


Από το Κτηνιατρικό γραφείο Αριδαίας ανακοινώνεται ότι κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν αναφερθεί πολλές επιθέσεις άγριων ζώων (πιθανώς λύκων) σε κοπάδια αιγοπροβάτων της περιοχής Αλμωπίας. Μέχρι τώρα έχουν δηλωθεί επιθέσεις με σημαντικές απώλειες στα Τ.Δ. Χρύσας – Τσάκων, Πιπεριάς και Γαρεφίου.
Παρακαλούνται οι κτηνοτρόφοι της περιοχής να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας ώστε να διασφαλίσουν τα ζώα τους.

Διανομή ΤΕΒΑ από την ΠΕ Πέλλας



Έδεσσα,      17/7/2020

Διανομή ΤΕΒΑ από την ΠΕ Πέλλας


Στην ολοκλήρωση των διανομών τροφίμων και προϊόντων προχωρά η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας ως επικεφαλής εταίρος, στα πλαίσια υλοποίησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής(Ε.Π.ΕΒΥΣ.) του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας Απόρων (ΤΕΒΑ)
Η διανομή θα συνεχιστεί με τους ωφελούμενους του Δήμου Αλμωπίας και θα πραγματοποιηθεί  την Δευτέρα 20   και Τρίτη 21 Ιουλίου 2020 και ώρες 09:00 –16:00 στις  εγκαταστάσεις της ΑΦΟΣ Αλμωπίας   (ίδιο μέρος με τις προηγούμενες διανομές)] .
Κάθε ωφελούμενος θα παραλάβει τα εξής προϊόντα: μακαρόνια, ρύζι, κοτόσουπα, κορν φλεικς, γάλα, αλεύρι, ζάχαρη λευκή, μαρμελάδα, σούπα μινεστρόνε, ελαιόλαδο, (σύνολο κιλών ανά ωφελούμενο:  8,2  κιλά), και  τα εξής ΒΥΣ  προϊόντα: οδοντόκρεμα, σαμπουάν, καθαριστικό υγρό γενικού καθαρισμού, υγρό πιάτων και σκόνη πλύσεως ρούχων (σύνολο κιλών ανά ωφελούμενο:  4,10  κιλά).
Παράλληλα κάθε ωφελούμενος με βρέφος θα παραλάβει επιπλέον τα εξής Ξηρά-Βρεφικά προϊόντα: κρέμα φαρίν λακτέ, κρέμα δημητριακών, γάλα μακράς διαρκείας (σύνολο κιλών ανά ωφελούμενο:  5,9  κιλά) και τα εξής ΒΥΣ-Βρεφικά  προϊόντα: βρεφικές πάνες και μωρομάντηλα (2 συσκευασίες / είδος).
Οι δικαιούχοι πρέπει να έχουν μαζί τους τον αριθμό ΑΜΚΑ, την αστυνομική τους ταυτότητα ή άλλο νομιμοποιητικό έγγραφο ταυτοπροσωπίας. Σε περίπτωση που τα προϊόντα θα παραληφθούν αυτοπροσώπως, ενώ στην αντίθετη περίπτωση δηλαδή παραλαβή από άλλο άτομο απαιτείται εξουσιοδότηση και αστυνομική ταυτότητα ή άλλο Νομιμοποιητικό α έγγραφο ταυτοπροσωπίας.
Επισημαίνεται, ότι λόγω του μεγάλου όγκου και βάρους των προϊόντων (κυρίως πολυμελών οικογενειών), απαιτείται από τους ωφελούμενους μεταφορικό μέσο, για να μεταφέρουν τα τρόφιμα που θα παραλάβουν.
Κατά την παραλαβή απαιτείται να  τηρούνται αυστηρά τα ατομικά μέτρα προστασίας (Μάσκα, γάντια) και η απόσταση του 1,5 μέτρου τουλάχιστον  στα πλαίσια προστασίας από τον Κορονοίιο (COVID-19) σύμφωνα με τις ισχύουσες οδηγίες
Σε αντίθετη περίπτωση δεν θα υλοποιείται η παράδοση των προϊόντων.

Ξεκινούν από 17/7 έως 5/8 οι εγγραφές στο Κ.Δ.Α.Π. του Δήμου Αλμωπίας.



Κ.Δ.Α.Π. ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ
Ξεκινούν από σήμερα 17/7 έως 5/8  οι εγγραφές στο Κ.Δ.Α.Π. του Δήμου Αλμωπίας.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι εργαζόμενες/οι (μισθωτές/οι ή αυτοαπασχολούμενες/οι) και οι άνεργες/οι. Κριτήρια επιλογής είναι η οικογενειακή, οικονομική κατάσταση (οικογενειακό εισόδημα) και η κατάσταση απασχόλησης. Εξαιρούνται των ανωτέρω περιορισμών (ύψος οικογενειακού εισοδήματος, κατάσταση απασχόλησης και οικογενειακής κατάστασης) τα προς φιλοξενία ΑμεΑ.
Το Κ.Δ.Α.Π. θα φιλοξενήσει παιδιά ηλικίας 5-12 ετών. Η φοίτηση είναι δωρεάν μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ.
Η ωφελούμενη μητέρα πρέπει να γνωρίζει τους κωδικούς της TAXIS NET , το ΑΦΜ και το ΑΜΚΑ της καθώς και το ΑΦΜ και το ΑΜΚΑ του συζύγου και το ΑΜΚΑ των παιδιών  για τα οποία θα κάνει εγγραφή.
Όταν η ωφελούμενη είναι έγγαμη ή έχει συνάψει σύμφωνο συμβίωσης απαιτούνται και οι κωδικοί TAXIS NET του συζύγου.

Για περισσότερες πληροφορίες  στο τηλέφωνο 2384023920.
Ώρες:07:00 π.μ.-15:00

«Κωνσταντίνος Καβάφης–Όνειρο» στον Αρχαιολογικό Χώρο Πέλλας


Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πέλλας, σας ενημερώνει ότι έχουν ήδη ανοίξει οι προκρατήσεις για την παράσταση «Κωνσταντίνος Καβάφης–Όνειρο», που θα παρουσιαστεί στον Αρχαιολογικό Χώρο Πέλλας  την Πέμπτη 23 Ιουλίου, στις 21.00, στο πλαίσιο του νέου  προγράμματος  του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός», στον παρακάτω σύνδεσμο:

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των θεατών που δεν έχουν πρόσβαση σε email, υπάρχει η δυνατότητα προκράτησης από την Υπηρεσία μας, κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης με τους ενδιαφερόμενους.
Τα Δελτία Εισόδου θα διανέμονται με σειρά προτεραιότητας στους συγκεκριμένους θεατές που θα προσέρχονται στα γραφεία της ΕΦΑ Πέλλας. 
Τηλ.επικοινωνίας για εκδήλωση ενδιαφέροντος:
2382031160 (κ. Ζ.Μαρκοπούλου)
2381024356 (κ. Χ.Ραγκούση)
Η  εκδήλωση προσφέρεται δωρεάν από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. 
Το μόνο αντίτιμο είναι το εισιτήριο (8 ευρώ) για την είσοδο στον Αρχαιολογικό Χώρο της Πέλλας



ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...