Δευτέρα 14 Μαΐου 2012
ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ.ΜΙΑ ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.
Το θέμα της αυτοκτονίας είναι ένα από τα μεγαλύτερα θέματα-ταμπού για τις περισσότερες κοινωνίες του κόσμου, παρά την αντικειμενικά μεγάλη έκταση του φαινομένου. Σχεδόν όλοι μας σε κάποια φάση της ζωής μας -συνήθως κατά την εφηβεία- έχουμε σκεφτεί, έστω και φευγαλέα, την αυτοκτονία ως λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ή που φοβόμαστε πως θα αντιμετωπίσουμε. Πολλοί ίσως έχουμε ιστορίες από συγγενείς ή φίλους που δοκίμασαν να βάλουν τέρμα στην ζωή τους, κάτι που ευτυχώς στις περισσότερες των περιπτώσεων δεν γίνεται πραγματικότητα.
ΜΙΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΟΦΘΑΛΜΑΠΑΤΗ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΤΡΕΛΑΝΕΙ.
Κοιτάξτε και κρατήστε το βλέμμα σας συγκεντρωμένο στην μαύρη κουκκίδα στο κέντρο της φωτογραφίας, μέχρι να ολοκληρωθεί το Loading στο κάτω μέρος.
ΤΕΣΤ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
Η φωτό που ΜΟΝΟ ΓΥΝΑΙΚΕΣ καταλαβαίνουν το "περίεργο" σε λιγότερο απο 3 δεύτερα !
ΤΟ ΠΑΡΑΔΟΞΟ ΤΟΥ ΤΣΑΓΙΟΥ.
Την εποχή που οι Αγγλοι είχαν οργανώσει μυστικές αποστολές στην Κίνα για την κλοπή των φυτών τσαγιού και των μυστικών της καλλιέργειάς τους, κάτω από το σχήμα της Εταιρείας των Ανατολικών Ινδιών, το τσάι στη ζωή των Κινέζων βρισκόταν ήδη σε περίοπτη θέση.
ΟΙ ΟΨΕΙΣ ΤΗΣ ΒΙΑΣ.
ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΗ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ.
Από τον Οκτώβριο του 2009, στην ελληνική κοινωνία, λόγω των ραγδαίων και ριζικών αλλαγών που επιβάλλει το μνημόνιο σε όλες τις εκφάνσεις της κοινωνικής ζωής, πραγματοποιείται ένας έντονος κοινωνικός μετασχηματισμός. Σε αυτό το πλαίσιο είναι ενδιαφέρον να σκιαγραφήσουμε τις εκφάνσεις βίας των τελευταίων ημερών, αναζητώντας την ρίζα του «κακού».
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΠΕ ΠΕΛΛΑΣ.
ΘΕΜΑ:
Παράταση και Τροποποίηση της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος της δράσης 3.1
«Διατήρηση απειλούμενων αυτόχθονων φυλών αγροτικών ζώων» του μέτρου 214 του ΠΑΑ 2007-2013.
ΝΕΡΩΝΑΣ – Η ΜΕΓΑΛΗ IΣΤΟΡΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ
Σ’ όλους τους λαούς και πολιτισμούς ανέκαθεν, υπήρξαν άνθρωποι σε διάφορες θέσεις και αξιώματα, τους οποίους κάποιες ομάδες ανθρώπων αμαύρωσαν την εικόνα τους επειδή κάτι τέτοιο εξυπηρετούσε τα σχέδιά τους και έμειναν στην ιστορία ως δολοφόνοι, ανισόρροποι και ψυχοπαθείς. Βλέπε τον Έλληνα Ηρώδη, ο οποίος αν και είχε πεθάνει τέσσερα (4) χρόνια πριν την γέννηση του Χριστού, την τότε γενοκτονία της εκεί Ελληνικής φυλής, κάποιοι την φόρτωσαν σ΄αυτόν, βλέπε τον αυτοκράτορα της Ρώμης τον Νέρωνα για τον οποίο θα αναφερθώ στο άρθρο μου κλπ.