Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2024

Κρίσιμο και παραγωγικό διήμερο συναντήσεων στην Αθήνα του δημάρχου Παρούτογλου Νίκου και συνεργατών του!

 Σε μια προσπάθεια ανάδειξης όλων των ζητημάτων του δήμου Αλμωπίας, κλιμάκιο ουσιαστικά με επικεφαλής τον δήμαρχο, μετέβησαν στην Αθήνα το διήμερο Πέμπτη και Παρασκευή 18 και 19 Γενάρη.

Συγκεκριμένα ο Νίκος Παρούτογλου συνοδευόμενος από τους Θεοδωρίδη Αναστάσιο, Τσαρκνιά Πέτρο και Κωτσόπουλο Δημήτρη, πραγματοποίησαν αλλεπάλληλες επαφές με Υπουργούς, Γεν. Γραμματείς και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Επισκέφθηκαν τον αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού (Βρούτση Ιωάννη),τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου Τουρισμού (Φλουρή Μύρωνα),τον Προϊστάμενο Υποδιεύθυνσης Τομέα Περιβάλλοντος της ΕΥΔ ΥΜΕΠΕΡΑΑ (Μαμαλούγκα Νικόλαο), τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών εσωτερικών(Σταυριανουδάκη Μιχάλη).

Τα θέματα τέθηκαν εξαντλητικά και διεξοδικά και αφορούσαν, την βελτίωση και αξιοποίηση των αθλητικών εγκαταστάσεων, την ολοκλήρωση της κερκίδας στο γήπεδο της Σωσάνδρας, την λουτρόπολη με αιχμές την άδεια λειτουργίας, το σήμα αλλά κυρίως την εξεύρεση χρηματοδοτικών εργαλείων, το νέο ΕΣΠΑ, τον κίνδυνο απένταξης της ενεργειακής αναβάθμισης του ΔΑΚ Αριδαίας και το νέο πρόγραμμα "Τρίτσης".

Τέλος, το κλιμάκιο του δήμου επισκέφθηκε σε προγραμματισμένο ραντεβού, τον δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα, σε μια συμβολική αλλά και με ισχυρούς συνειρμούς συνάντηση.

Συμπερασματικά κρίνεται ως ένα πετυχημένο και γόνιμο διήμερο, δεδομένου ότι κέντρο αποφάσεων και λύσεων παραμένει η Αθήνα.





Η κοπή Βασιλόπιτας του ΑΣ ΠΡΟΜΑΧΟΙ.

Σε οικογενειακό κλίμα, το Διοικητικό Συμβούλιο, οι φροντιστές, ο προπονητής και οι ποδοσφαιριστές του ΑΣ ΠΡΟΜΑΧΟΙ έκοψαν την καθιερωμένη πίτα σε εστιατορικό κατάστημα των Προμάχων.

Δόθηκαν ευχές για υγεία και καλή χρονιά, ενώ το φλουρί το έτυχε ο ποδοσφαιριστής Ουρτζάνης.









Ανακοίνωση Γραφείου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αλμωπίας

 ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων 

από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), διαδοχικά καιρικά συστήματα προβλέπεται να προκαλέσουν πτώση της θερμοκρασίας, χιονοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους. Τα καιρικά συστήματα θα μας επηρεάσουν από το Σάββατο (20/01/2024) έως την Κυριακή (21/01/2024).

Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και τη βατότητα του οδικού δικτύου λόγω εισροής πλημμυρικών υδάτων σε αυτό ή λόγω χιονοπτώσεων και παγετού, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. www.astynomia.gr 

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr 

Για την αντιμετώπιση των Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων, ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αλμωπίας βρίσκεται σε ετοιμότητα τόσο με τα μηχανήματά του όσο και με το ανθρώπινο δυναμικό. Παρακαλούνται για λόγους ασφάλειας οι πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους όσο διαρκούν τα παραπάνω φαινόμενα.

Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 6980565656, 6944838599, 2384023215.

Ο  ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ  ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

ΙΑΤΡΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της ΕΜΥ/ΕΜΚ, (α.α. 2/19-01-2024)


19/01/2024

Ανακοίνωση από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας  για έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι έχει εκδοθεί Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της ΕΜΥ/ΕΜΚ, (α.α. 2/19-01-2024), με ισχύ από το Σάββατο 20-01-2024.

Η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας έχει θέσει τους φορείς που εμπλέκονται σε έργα και δράσεις για την αντιμετώπιση κινδύνων από επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, σε κατάσταση ετοιμότητας - επιφυλακής βάσει του σχεδιασμού τους, προκειμένου να αντιμετωπιστούν πιθανά προβλήματα που θα δημιουργηθούν από την εκδήλωση των έντονων φαινομένων.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: 

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας από τις μεσημβρινές

ώρες του Σαββάτου και από τα βόρεια με αισθητή πτώση της θερμοκρασίας (της τάξεως των 8 - 10 βαθμών Κελσίου) και χιονοπτώσεις κυρίως στην κεντρική και τη βόρεια ηπειρωτική χώρα.

Παράλληλα θα επικρατήσουν θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο και θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα παραθαλάσσια.

Πιο αναλυτικά:

B. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν:

α) Από τις μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου (20-01-24) στα ορεινά της Μακεδονίας και της Θράκης, ενώ τις απογευματινές ώρες θα χιονίσει και σε ημιορεινές περιοχές.

Τη νύχτα του Σαββάτου προς την Κυριακή θα χιονίσει και σε πεδινές περιοχές της βόρειας Ελλάδος και στα ορεινά και ημιορεινά της Θεσσαλίας, της Ηπείρου και της Στερεάς Ελλάδος.

β) Από τις πρωινές ώρες της Κυριακής (21-01-24) οι χιονοπτώσεις θα επεκταθούν στα ορεινά της Πελοποννήσου, της Εύβοιας και της Κρήτης ενώ θα σταματήσουν στη Θράκη και από το μεσημέρι στη Μακεδονία και την Ήπειρο.

γ) Τη Δευτέρα (22-01-24) ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Στερεάς, της Εύβοιας, της Πελοποννήσου και της Κρήτης, οι οποίες από το μεσημέρι σταδιακά θα σταματήσουν.

Α. Θυελλώδεις βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι 8 και τοπικά 9 μποφόρ θα πνέουν:

α) Από τις προμεσημβρινές ώρες του Σαββάτου (20-01-24) αρχικά στο βόρειο και βαθμιαία στο κεντρικό και το νοτιοδυτικό Αιγαίο .

β) Την Κυριακή (21-01-24) οι θυελλώδεις βοριάδες θα επεκταθούν και στο υπόλοιπο Αιγαίο.

γ) Από τις μεσημβρινές ώρες της Δευτέρας (22-01-24) οι θυελλώδεις βοριάδες θα περιοριστούν στα 8 μποφόρ, αρχικά στα βόρεια και από τις βραδινές ώρες και στο υπόλοιπο Αιγαίο. Εξασθένηση των ανέμων αναμένεται από τις πρωινές ώρες της Τρίτης (23-01-24).

Γ. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

α. Από τις μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου (20-01-24) μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής (21-01-24) στην Ήπειρο, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

β. Από τις πρώτες ώρες της Κυριακής (21-01-24) μέχρι αργά το απόγευμα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την εξέλιξη του καιρού στα τακτικά και έκτακτα δελτία καιρού, στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr). Η  επικαιροποίηση των προγνώσεων θα γίνεται ανά δωδεκάωρο.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...