Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2023

ΔΗ.ΠΑ.Κ. ΓΙΑΤΡΩΝ ΠΕ ΠΕΛΛΑΣ: Αναστολή των τακτικών χειρουργείων του νοσοκομείου Έδεσσας.

 ΑΝΑΣΤΕΛΟΥΝ ΤΑ ΤΑΚΤΙΚΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΔΕΣΣΑΣ ! 

ΜΕ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΑΘΟΛΟΓΟ Η ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ! ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΤΟ ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ! 

     Ο κατήφορος για τα δύο νοσοκομεία της Πέλλας συνεχίζεται! Στο κλείσιμο της ΜΕΘ του νοσοκομείου Έδεσσας δύο ακριβώς χρόνια πριν, ήρθε να προστεθεί η αναστολή των τακτικών χειρουργείων. Στο αναισθησιολογικό τμήμα οι δύο μόλις αναισθησιολόγοι υποχρεώνονται να πραγματοποιούν 15 εξοντωτικές εφημερίες κάθε μήνα, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η πραγματοποίηση των προγραμματισμένων χειρουργείων. Οι λίστες αναμονής για μια επέμβαση παγώνουν και οι ασθενείς που περίμεναν τη σειρά τους είτε ωθούνται προς τις ιδιωτικές επιχειρήσεις Υγείας και υποχρεώνονται να δανειστούν ή να πουλήσουν ότι έχουν και δεν έχουν, είτε αφήνονται στο έλεος της μοίρας τους.

     Στα πρόθυρα της απόλυτης διάλυσης η παθολογική κλινική του νοσοκομείου Γιαννιτσών με ένα μόνο παθολόγο πλέον, αφού μία ακόμη παθολόγος υποχρεώθηκε σε παραίτηση μη αντέχοντας τις εξοντωτικές συνθήκες εργασίας και το συστηματικό μπάλωμα των χρόνιων προβλημάτων υποστελέχωσης της κλινικής. Παρά το ότι η κυβέρνηση υποχρεώθηκε να αποσύρει την «εγκύκλιο Γκάγκα» για την «εφημερία τομέα», συνεχίζουν να την εφαρμόζουν στην πράξη. Ιατροί άλλων ειδικοτήτων πιέζονται να κάνουν τον παθολόγο, με προφανείς κινδύνους για ασθενείς και γιατρούς. 

     Χωρίς ογκολόγο το ογκολογικό ιατρείο του νοσοκομείου Γιαννιτσών, αφού οι δύο ογκολόγοι του νοσοκομείου οδηγήθηκαν σε παραίτηση, εξαιτίας των απαράδεκτων συνθηκών εργασίας. Μπαλώματα και εδώ σε ένα τόσο ευαίσθητο τμήμα, με κυκλική μετακίνηση ογκολόγων από νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Κυριολεκτικά στο αέρα οι ογκολογικοί ασθενείς, που αλλάζουν γιατρό κάθε μήνα, με ότι αυτό συνεπάγεται για την αντιμετώπιση της ασθένειας. 

     Με συνεχείς μετακινήσεις γιατρών από άλλες δημόσιες μονάδες υγείας λόγω της έλλειψης προσωπικού, συνεχίζει να καλύπτεται όπως-όπως και το πρόγραμμα του ακτινολογικού τμήματος του νοσοκομείου Γιαννιτσών και στο ακτινολογικό τμήμα του νοσοκομείου Έδεσσας ακτινολόγος να πραγματοποιεί 15-17 εφημερίες κάθε μήνα εξαιτίας της υποστελέχωσης .

     Και ενώ είναι δραματική η κατάσταση στα δύο νοσοκομεία, κυβερνητικοί μηχανισμοί εντός και εκτός των νοσοκομείων, εργάστηκαν πυρετωδώς τις τελευταίες εβδομάδες, όχι για να δοθούν ουσιαστικές και μόνιμες λύσεις στα προβλήματα των νοσοκομείων, αλλά για να παρέμβουν στην εκλογική διαδικασία της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας που είναι σε εξέλιξη. Μια πρωτοφανής προσπάθεια μήπως και βάλουν στο χέρι την ΕΝΙΠ, για να συγκαλύψουν τα τραγικά αποτελέσματα της εγκληματικής κυβερνητικής πολιτικής στην Υγεία, για να εμποδίσουν την Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας να συνεχίσει να παλεύει αταλάντευτα και μαχητικά, για την εργασιακή αξιοπρέπεια των γιατρών του ΕΣΥ και το δικαίωμα  του λαού για δημόσια, υψηλού επιπέδου, δωρεάν Υγεία. 

     Οι γιατροί των νοσοκομείων και των κέντρων υγείας της Πέλλας θα δώσουν στις 4 Οκτώβρη την απάντηση που τους αξίζει, στηρίζοντας το ψηφοδέλτιο ΔΗΠΑΚ για να συνεχίσει η ΕΝΙΠ με συνέπεια και ανυποχώρητα, για να δυναμώσει η φωνή των νοσοκομειακών ιατρών σε ΟΕΝΓΕ και ΝΤ ΑΔΕΔΥ ! 

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...