Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τρίτη 21 Μαΐου 2024

«Ο κύκλος με την κιμωλία» του Μπέρτολτ Μπρεχτ από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Αριδαίας.


«Το κάθε τι πρέπει να ανήκει σε εκείνον που είναι άξιος,
τα παιδιά σε εκείνους που με αγάπη και φροντίδα τα ανατρέφουν, τα χωράφια στους καλούς γεωργούς, που μέρα νύχτα με ιδρώτα και μόχθο πασχίζουν να δώσουν γλυκούς καρπούς.»
Μπέρτολτ Μπρεχτ

Είναι μια παράσταση που θα αφήσει θετικό αποτύπωμα στους θεατές.
Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Αριδαίας σας προσκαλεί να παρακολουθήσετε τη θεατρική παράσταση «Ο κύκλος με την κιμωλία» του Μπέρτολτ Μπρεχτ, που θα παρουσιάσει η θεατρική ομάδα του σχολείου, το Σάββατο 25 και την Κυριακή 26 Μαΐου 2024 και ώρα 8:00μ.μ. στο Ξενιτίδειο Πνευματικό Κέντρο Αριδαίας.


 Για το κοινό θα δοθεί παράσταση όπως αναγράφει η αφίσα και για τους μαθητές των σχολείων την Δευτέρα και την Τρίτη 27 και 28 Μαΐου αντίστοιχα στον ίδιο χώρο στις 10.30 

Πραγματοποιήθηκε στο Ξενιτίδειο η ομιλία για την άνοια και το Alzheimer.

 ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η άνοια είναι μια πολύ σοβαρή ασθένεια, η οποία επηρεάζει τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο.

Η άνοια μας αφορά όλους. Πολλοί συνάνθρωποί μας πάσχουν αλλά και αυτοί που τους φροντίζουν. 

Για το λόγο αυτό, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Μαΐου ομιλία, υπό την αιγίδα του Δήμου Αλμωπίας,  της Εταιρείας Alzheimer Πέλλας στο Ξενιτίδειο Πνευματικό Κέντρο Αριδαίας. 

Ομιλητές ήταν η κ. Μάρκου Σοφία, ειδική νευρολόγος και Πρόεδρος της Εταιρείας και η κ. Ράγκου Μαρία, ειδική ψυχίατρος και μας μίλησαν για τη διαφορά άνοιας - προβλημάτων μνήμης, τη θεραπεία και τις εξετάσεις πρόληψης, καθώς και για την ψυχική κατάσταση των φροντιστών, οι οποίοι σε μεγάλο ποσοστό εμφανίζουν κατάθλιψη και άγχος.

Με αυτή την εκδήλωση, στόχος μας είναι να ενημερώνονται όλο και περισσότεροι πολίτες του Δήμου μας για την άνοια και το Alzheimer και να προωθήσουμε τη συζήτηση για το πως μπορούμε να βοηθήσουμε αυτούς που πάσχουν από αυτές τις ασθένειες αλλά και όσους τους φροντίζουν.

Στα πλαίσια αυτά συμφωνήσαμε για περαιτέρω συνεργασία με την εν λόγω εταιρεία.

Ως Δημοτική αρχή ευελπιστούμε στη μεγαλύτερη συμμετοχή του κόσμου καθώς είμαστε έντονα ευαισθητοποιημένοι όσον αφορά στη δημόσια υγεία.


 Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ 

ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Συνάντηση Αντιδημάρχου Πολιτισμού Πέτρου Τσαρκνιά με την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πέλλας Ελισάβετ Τσιγαρίδα.

Συνάντηση ενημέρωσης και συνεργασίας στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πέλλας, είχε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Αθλητισμού και Πολιτισμού Πετρος Τσαρκνιάς με την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πέλλας Ελισάβετ Τσιγαρίδα, τον τομεάρχη Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Αρχαιοτήτων Γεώργιο Σταλίδη και τον τομεάρχη Διοικητικού και Οικονομικού Κώστα Χρυσίδη, με την συνοδεία και υποστήριξη της Φιλολόγου - Ιστορικού Αντωνίας Παπαδάκη και του Προέδρου του Μ.Σ. Αετοχωρίου Σωκράτη Βόλτση.

Στόχος της επίσκεψης ήταν η ενημέρωση και η συζήτηση για τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μνημεία της Αλμωπίας και η ανάπτυξη μιας νέας σχέσης συνεργασίας ανάμεσα στον Δήμο Αλμωπίας και στην Εφορεία Αρχαιοτήτων με κοινό σκοπό τη διατήρηση, την συντήρηση και προστασία, την ανάδειξη και προβολή των αρχαιοτήτων της περιοχής μας.

Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για το έργο των ανασκαφών του "Κάστρου της Χρυσής" που έχει χρόνο ολοκλήρωσης το 2025 και την συντήρηση του Μεταβυζαντινού Ιερού Ναού του Αγίου Δημητρίου Αετοχωρίου και στην τελική έγκριση των μελετών αποκατάστασής του.

Η κυρία Παπαδάκη χάρισε στην προϊσταμένη πολλά βιβλία της επιστημονικής δουλειάς που αφορούν την Αλμωπία.


ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...