Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017
Στην έκθεση DETROP συμμετέχει η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας με 14 επιχειρήσεις
Στην έκθεση DETROP συμμετέχει η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας με 14 επιχειρήσεις
«Η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, σε συνεργασία με τις τοπικές επιχειρήσεις συμμετέχει σε έναν συνδυασμό διεθνών εκθεσιακών γεγονότων με μεγάλη απήχηση στον αγροδιατροφικό κλάδο. Η μεγάλη δυναμική της Π.Ε. Πέλλας αλλά και, συνολικά, της Π.Κ.Μ. θα δώσει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να συνάψουν συνεργασίες με φορείς και επαγγελματίες της αγοράς, κάτι που θα ενισχύσει την εξωστρέφεια των δραστηριοτήτων τους.
Η προβολή των προϊόντων του πρωτογενούς τομέα, με στοχευμένες δράσεις, συναντήσεις, συνέργειες αποτελεί στρατηγικό στόχο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και ο στόχος αυτός κατακτάται σταδιακά διότι, τα προϊόντα της περιοχής μας γίνονται γνωστά και εισέρχονται σε νέες αγορές με ΄΄όπλο΄΄ την εξαιρετική τους ποιότητα» δήλωσε η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά σχετικά με τη συμμετοχή της Π.Ε. Πέλλας στην 26η DETROP - Διεθνή Έκθεση Τροφίμων, Ποτών, Μηχανημάτων, Εξοπλισμού & Συσκευασίας και στην 6η Διεθνή Έκθεση Οίνου που θα πραγματοποιηθούν από τις 3 έως 6 Μαρτίου 2017, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της ΔΕΘ-HELEXPO στη Θεσσαλονίκη.
Συνολικά δεκατέσσερις (14) επιχειρήσεις οι οποίες δραστηριοποιούνται στην Πέλλα θα προβάλλουν τα προϊόντα τους σε μια από τις σημαντικότερες εκθέσεις του κλάδου. Μεταποιημένα προϊόντα, εκλεκτά κρασιά και διάφορες καινοτόμες και γκουρμέ προτάσεις θα παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια των εκθέσεων.
Η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας θα οργανώσει και θα πραγματοποιήσει δράση – θεματική ενότητα, το Σάββατο 4 Μαρτίου και ώρες 17:00 – 18:00 με διακριτικό τίτλο «Όταν η γεύση της Πέλλας συναντά την τέχνη» με επιμέλεια από τα στελέχη της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε. Πέλλας που θα παρευρίσκονται στο περίπτερο.
Οι επιχειρήσεις που συμμετέχουν είναι «Βιοαγρός», «Ρόδι Ελλάς Α.Β.Ε.Ε.Ε.», «Αλμωπία», «Όπως Παλιά», «Ονοϊάματα», «Pella’s Delicacies», «Παραδοσιακό Αποστακτήριο Νιβουρλή», «Τσεντεμίδης», «Η Ευτυχία», «Σούδης Γεώργιος», «Άρης Κωνσταντινίδης – Vamma del Sol», «Ζώτος Κάτρο ΕΠΕ», «Pella’s Nature P. & Co» και «Σκυδραία Γη».
Εκτός από τις επιχειρήσεις «Pella’s Nature P. & Co» που θα βρίσκεται στο περίπτερο 12 και «Σκυδραία Γη» η οποία θα βρίσκεται στο περίπτερο 9, όλες οι υπόλοιπες επιχειρήσεις θα προβάλλουν τα προϊόντα τους στο περίπτερο 16 όπου θα βρίσκεται η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
Προτάσεις από την ΠΕ Πέλλας για δράσεις μείωσης της χρήσης της πλαστικής σακούλας
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΣΑΚΟΥΛΑΣ
ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ΠΕΛΛΑΣ
Το σύνολο των μαθητών/τριών Δ.Ε. Πέλλας θα ενημερωθεί και θα υλοποιήσει βιωματικές δράσεις διάρκειας μιας διδακτικής ώρας.
Τα σχολεία θα οργανώσουν διαγωνισμό για το καλύτερο σλόγκαν ενάντια στη χρήση της πλαστικής σακούλας, καθώς και διαγωνισμό αφίσας. Το καλύτερο σλόγκαν και αφίσα θα χρησιμοποιηθούν στις ενημερωτικές δράσεις, μέσα και έξω από το σχολείο.
Τα σχολεία μπορούν να οργανώσουν δημόσια έκθεση όλων των έργων των μαθητών/τριών σε συνεργασία με δημόσιους φορείς.
Κάθε σχολείο, σε συνεργασία με τον οικείο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, μπορεί να οργανώσει εκδήλωση για τους γονείς, που είναι οι κύριοι διαχειριστές του πλαστικού, όπου θα τους ενημερώσει για τις συνέπειες της χρήσης πλαστικής σακούλας, θα τους παρακινήσει για τον περιορισμό στη χρήση της και θα τους καταθέσει ιδέες για το πώς μπορεί να γίνει αυτό μέσα σε ένα νοικοκυριό.
Επίσης τα σχολεία μπορούν να συνεισφέρουν με μουσικά, χορευτικά και θεατρικά σχήματα σε εκδηλώσεις που θα οργανωθούν για τους πολίτες από δημόσιους φορείς.
ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΗΜΩΝ
Προτείνουμε δημόσια συζήτηση/διαβούλευση ανάμεσα στους φορείς (δήμος, Εμπορικό Επιμελητήριο, Εκπαίδευση, Αγροτικοί, Πολιτιστικοί, και λοιποί φορείς και οργανώσεις της περιοχής, μαζί με τα Super Markets) με σκοπό να προγραμματιστούν συντονισμένες ενέργειες με στόχο τη μείωση του πλαστικού στην περιοχή μας.
Με τη νέα χρονιά προτείνουμε να διοργανωθούν δημόσιες ενημερωτικές εκδηλώσεις με προβολές ντοκιμαντέρ σχετικά με το θέμα, διαβούλευση πολιτών και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις που μπορούν να συνοδεύονται από διανομή πάνινης σακούλας για τα ψώνια, μέχρι το Πάσχα 2017.
Καλούμε σε δημόσια συζήτηση άλλους δήμους της Ελλάδας που έχουν εφαρμόσει το μέτρο για να μας ενημερώσουν για τις δυσκολίες και τις λύσεις που έδωσαν στην περιοχή τους.
Οι Δήμοι προτείνεται να εξαγγείλουν επίσημα τον χαρακτηρισμό της περιοχής μας «Ελεύθερη από Πλαστικό» και
o να υιοθετήσουν ανάλογες πρακτικές στην κατεύθυνση πραγματοποίησης της ανωτέρω εξαγγελίας
o να το κοινοποιήσουν σε τύπο, τηλεόραση και δίκτυα, ώστε α) να προκληθεί το ενδιαφέρον άλλων περιοχών να μας μιμηθούν, όσο και β) να διεκδικηθεί η ενίσχυση του τουριστικού, επιχειρηματικού και περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος για την περιοχή μας, εξαιτίας της συγκεκριμένης φιλοπεριβαλλοντικής στάσης της τοπικής κοινωνίας μας. Θεωρούμε ότι θα βοηθήσει ιδιαίτερα η θέσπιση από τους Δήμους τοπικού βραβείου (όχι απαραίτητα χρηματικού) για τις οικολογικές επιχειρήσεις.
Προτείνεται η εκτύπωση αφίσας με μήνυμα κατά της χρήσης της πλαστικής σακούλας, η οποία θα αναρτηθεί, κυρίως στα εμπορικά καταστήματα, αλλά και σε δημόσιους χώρους. Για την αφίσα μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα σλόγκαν ή τα σχέδια που προέκυψαν από τους σχετικούς μαθητικούς διαγωνισμούς.
Να διερευνήσουν οι Δήμοι δυνατότητες συνεργασίας και χρηματοδότησης της εκστρατείας κατά της πλαστικής σακούλας από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, περιβαλλοντικούς φορείς και οργανώσεις που ασχολούνται με το θέμα.
ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΦΟΡΕΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
Θεωρούμε ότι είναι απαραίτητη η υποστήριξη αυτής της προσπάθειας από :
Πολιτιστικούς Συλλόγους
Αθλητικούς Συλλόγους
Περιβαλλοντικούς Ομίλους
Αγροτικούς Συλλόγους και Συνεταιρισμούς (με έμφαση στην ανακύκλωση πλαστικών συσκευασιών φυτοφαρμάκων),
με την οργάνωση ανάλογων δράσεων που οι ίδιοι θα επιλέξουν.
Η Υπεύθυνη λειτουργίας ΚΠΕ Έδεσσας-Γιαννιτσών Ο Διευθυντής ΔΕ Πέλλας
Σοφία Θεοδωρίδου Δρ Κωνσταντίνος Κούγκας
Χημικός
Πρόσκληση σε δημόσια διαβούλευση σχετικά με δράσεις και πρωτοβουλίες για τη μείωση της χρήσης πλαστικής σακούλας στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας
H
Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, στο πλαίσιο ανάπτυξης συντονιστικού έργου
προστασίας του περιβάλλοντος και καλλιέργειας περιβαλλοντικού γραμματισμού
στους πολίτες της μέσω των εποπτευόμενων από αυτήν υπηρεσιών και φορέων,
διοργανώνει και σας προσκαλεί να λάβετε μέρος στη δημόσια διαβούλευση αναφορικά
με τη μείωση της χρήσης πλαστικού στην περιοχή αρμοδιότητάς της.
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί
την Τετάρτη, 8 Μαρτίου 2017 και ώρα 13:00 στην αίθουσα συσκέψεων του
Διοικητηρίου στην Έδεσσα (5ος όροφος).
Η παρουσία σας κρίνεται απαραίτητη στο
υψηλότερο επίπεδο εκπροσώπησης και με αρμόδιους επί του
θέματος προκειμένου να συζητηθούν οι προτάσεις και να σχεδιαστούν από κοινού οι δράσεις και οι συνέργειες στις οποίες θα προβεί κάθε
φορέας από την πλευρά του ως εμπλεκόμενος στη ροή χρήσης πλαστικού.
Η ημερήσια διάταξη της
διαβούλευσης περιλαμβάνει και τη συγκρότηση Συντονιστικής Επιτροπής με σκοπό τη
διοργάνωση ενημερωτικών και λοιπών δράσεων για τους πολίτες.
Η διαβούλευση πραγματοποιείται
σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Έδεσσας – Γιαννιτσών και
τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας - Σχολικές Δραστηριότητες.
Ευχαριστούμε για τη συνεργασία.
Με εκτίμηση,
Η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας
Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά
"Παιχνίδι με τα γράμματα" Πολυξένη Αδάμ-Βελένη
εγκλωβίστηκα παράφορα:
επιμήκυνα τα άλφα, κόνταινα τα γιώτα
στις άκρες των λυγμών
έκανα στρίφωμα το όμικρον
και το ωμέγα σιρίτι
στις παρυφές των δακρύων
Τίναξα από πάνω μου
τη σκόνη των τόνων,
μια επίμονη δασεία την πέταξα
μακριά με τ΄ ακροδάκτυλα,
πατώντας μια ψιλή αθέλητα
με τις μύτες των παπουτσιών μου.
-Συγγνώμη, χρυσό μου, δεν το ΄θελα,
τρομαγμένη ψέλλισα.
Φόρεσα το καπέλο της ημιμάθειας
και βγήκα περήφανη στο δρόμο
να περιφέρω επιδεικτικά
το κορμί της φθαρτότητας,
κρατώντας ομπρέλα
μη λιώσουν τα χάρτινα ρούχα
της παλινωδίας.
Το βαρομετρικό δεν ήταν, ευτυχώς, χαμηλό.
Πολυξένη Αδάμ-Βελένη
από τη συλλογή Αναρρίχηση στο ΠΟΤΕ (2007-2010)
Σημασία έχει ποια χέρια θα σ’ αγκαλιάσουν και θα κάνουν το δέρμα σου να δακρύσει…
Ξέρεις τι είναι ο έρωτας;
Το άγριο μπλε της θάλασσας.
Το βαθύ κόκκινο της παπαρούνας.
Το φλύαρο πράσινο του λιβαδιού.
Το μεθυσμένο πορτοκαλί του χειμωνιάτικου ήλιου.
Μόλις σταμάτησε η βροχή… Οι σταγόνες χορεύουν ακόμη στα σύρματα. Ένα δάκρυ κυλάει αργά αργά στο φύλλο του κάκτου. Το ξέρω πια. Ποτέ δεν έπαψα να σ’ αγαπώ.
Από τότε που περιμένω να φανείς οι νύχτες μου γέμισαν φως.
Άπλωνα τα χέρια μου τις νύχτες και μάζευα αστέρια και φτερά από αγριοπερίστερα για να τα κρύβω στο μαξιλάρι σου και να γλυκαίνω τον ύπνο σου.
Θυμάμαι τότε… Κάτω από τα πλατάνια, στην πηγή. Διψούσα και μου ΄φερες στη χούφτα σου κρύο νερό. Όλη μου τη ζωή ξεδίψασε.
Κάθε φορά που πέφτει η βροχή πάνω στο τριαντάφυλλο θα σου στείλω ένα φιλί να κρύβεις τ’ όνειρό σου.
Πότε θα ‘ρθει αυτή η μέρα, που θα βρεθούμε μαζί. Οι δυο μας. Μόνοι μας. Θα μεθύσουμε και θα βγούμε να ζωγραφίσουμε καρδιές στις λεωφόρους. Θα τρέχουμε ξυπόλυτοι, θα βουτάμε στα ποτάμια, θα σκορπάμε φιλιά, θα φωνάζουμε ζήτωωω!
Δεν είναι πια η ζωή μου μια πορεία στην έρημο. Ξαφνικά η έρημος γέμισε κόκκινα τριαντάφυλλα. Ξαφνικά οι μέρες μου γέμισαν ήλιο. Ξαφνικά οι νύχτες μου γέμισαν δίδυμα φεγγάρια. Για κοίτα, φίλε μου πώς γυρίζει ο τροχός.
Σημασία έχει ποια χέρια θα σ’ αγκαλιάσουν και θα κάνουν το δέρμα σου να δακρύσει. Ποιο στόμα θα τσακίσει το φλοιό του μυαλού σου και θα σε τινάξει χωρίς ανάσα στ’ αστέρια.
Έκλεινα την ψυχή μου στα κοχύλια και στα χάριζα, για να μαθαίνεις τα τραγούδια της θάλασσας.
Μάζευα τη δροσιά απ’ τ’ αγριολούλουδα, την αυγή, για να δροσίζω τα χείλια σου.
Αλκυόνη Παπαδάκη
Έφαγα σοκολατάκια στο πάρκο με τον Θεό…
Ήξερε ότι το ταξίδι ως το μέρος που ζούσε ο Θεός θα ήταν μακρινό κι έτσι έβαλε στην βαλίτσα του μερικά σοκολατάκια και αναψυκτικά και ξεκίνησε το δρόμο του.
Αφού είχε περπατήσει λίγο , συνάντησε ένα ηλικιωμένο κύριο.
Ο άντρας καθόταν σε ένα παγκάκι στο πάρκο και τάιζε περιστέρια.
Ο μικρός έκατσε δίπλα του και άνοιξε τη βαλίτσα του για να πιει ένα αναψυκτικό.
Ακριβώς τότε παρατήρησε ότι ο ηλικιωμένος έμοιαζε πεινασμένος κι έτσι του προσέφερε ένα σοκολατάκι.
Ο ηλικιωμένος δέχτηκε με ευγνωμοσύνη και χαμογέλασε στο μικρό.
Το χαμόγελο του ήταν τόσο όμορφο , που το αγόρι , θέλοντας να το ξαναδεί , του προσέφερε και ένα αναψυκτικό.
Ο γέροντας χαμογέλασε ξανά στον μικρό .
Το παιδί ήταν τρισευτυχισμένο!
Πέρασαν μαζί όλο το απόγευμα , τρώγοντας και χαμογελώντας , μα χωρίς να ανταλλάξουν ούτε μία λέξη…
Όταν άρχισε να νυχτώνει , το αγόρι κατάλαβε πως έπρεπε να ξεκινήσει το δρόμο για το σπίτι του .
Σηκώθηκε κι αφού έκανε μόλις λίγα βήματα , γύρισε πίσω , έτρεξε προς το μέρος του ηλικιωμένου και τον αγκάλιασε σφιχτά.
Κι ο γέροντας του χάρισε το πιο όμορφο χαμόγελό του!
Όταν το παιδί έφτασε σπίτι του, η μητέρα του παρατήρησε το βλέμμα χαράς στο πρόσωπό του.
Το ρώτησε: » Τι έκανες σήμερα και είσαι τόσο χαρούμενος;»
Ο μικρός είπε: » Έφαγα σοκολατάκια στο πάρκο με το Θεό !»
Και πριν η μαμά προλάβει να απαντήσει ο μικρός πρόσθεσε:
«Και ξέρεις κάτι; Ο Θεός έχει το πιο όμορφο χαμόγελο που έχω δει !»
Εν τω μεταξύ , ο ηλικιωμένος ακτινοβολώντας και ο ίδιος από χαρά , επέστρεψε στο σπίτι του.
Ο γιος του , παρατηρώντας το βλέμμα ευτυχίας και αγαλλίασης στο πρόσωπό του τον ρώτησε:
«Πατέρα , τι έκανες σήμερα και είσαι τόσο χαρούμενος;»
Κι ο γέροντας είπε:
«Έφαγα σοκολατάκια στο πάρκο με τον Θεό!»
Και πριν ο γιος του προλάβει να απαντήσει , ο γέροντας πρόσθεσε:
«Και ξέρεις κάτι ; Είναι πολύ νεότερος απ΄όσο πίστευα!»
Πολύ συχνά υποτιμάμε τη δύναμη ενός αγγίγματος , ένα χαμόγελο, μια καλή κουβέντα, ένα αυτί έτοιμο να μας ακούσει, ένα ειλικρινές κοπλιμέντο, ή την πιο μικρή πράξη ενδιαφέροντος όλα εκ των οποίων μπορούν να αλλάξουν ριζικά τη ζωή μας .
Οι άνθρωποι μπαίνουν στη ζωή μας για κάποιο λόγο , για λίγο ή για μια ζωή.
Ας τους δεχτούμε με τον ίδιο ενθουσιασμό!
Πηγή: youtube
Κλέφτες και αστυνόμοι
Γράφει ο Μάνος Λασκαράκης
Το παίζαμε παιδιά στις αυλές των σχολείων και στα πάρκα. Αργότερα, φοιτητές, στην άλλη του εκδοχή, με την τράπουλα. Πότε σου άρεσε να είσαι ο κλέφτης, να ξεγλιστράς απ’ τους αστυνόμους και να τη σκαπουλάρεις, κι άλλοτε να είσαι ο αστυνόμος, να τσακώσεις τους κλέφτες έναν προς έναν, να τους κατατροπώσεις. Μα ήταν απλά ένα παιχνίδι. Κι όσο κι αν αγωνιούσαμε και λαχταρούσαμε στη δράση, όταν τελείωνε, ήμασταν όλοι καλά και υγιείς.
Μεγαλώνουμε, μα το παιχνίδι δεν παύουμε να το «παίζουμε» σε άλλα «ταμπλό». Νομίζουμε πως είναι πλάκα, σαν τότε, αλλά ενδέχεται να μην έχει πλάκα η κατάληξη. Θα σας πω ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα μια πολύ κακόγουστης, μοντέρνας εκδοχής του παιχνιδιού: Οδηγείς στην εθνική, βλέπεις στο απέναντι ρεύμα ένα σταθμευμένο περιπολικό, και αφού το προσπεράσεις, αρχίζεις και κάνεις σινιάλο με τους προβολείς σου στους ερχόμενους οδηγούς: «προσοχή, τροχαία, κίνδυνος!».
Θαρρούμε πως το πιο κακό πράγμα που μπορεί να μας συμβεί στην άσφαλτο είναι να μας κόψει κλήση το περιπολικό. Τα χειρότερα δεν συμβαίνουν σε εμάς, μόνο στις ταινίες, μέσα έχει κασκαντέρ, και το αίμα είναι κέτσαπ. Είμαστε αλληλέγγυοι λοιπόν, στους άλλους (και γρήγορους) οδηγούς. Όλοι μια όμορφη παρέα και απέναντι o κακός νόμος. Όλοι το έχουμε παίξει αυτό το «παιχνίδι». Ακόμα κι αν δεν κάναμε το σινιάλο, σίγουρα το δεχτήκαμε με χαρά από απέναντι, κόψαμε ταχύτητα, περάσαμε σαν καλά παιδιά δίπλα απ’ το περιπολικό και μετά πατήσαμε ξανά το γκάζι.
Υπάρχουν κανόνες στην άσφαλτο, όπως και στα παιχνίδια. Και πώς λέγονται αυτοί που κλέβουνε στους κανόνες. Κλέφτες! Δεν σας το είπα; Πιστή αντιγραφή του παιχνιδιού: «Κλέφτες και αστυνόμοι» Αλλά, το ξαναλέω: Κακόγουστη. Γιατί; Γιατί πλάθει συνειδήσεις. Κοινωνικές και αστικές. Οι οποίες είναι επιδημικές, εξαπλώνονται, μιμούνται η μία την άλλη. Γιατί δημιουργεί κακές παραδόσεις και λαθεμένους διαχωρισμούς. «Εμείς» και οι «άλλοι».
Δεν πρόκειται για απλούς κανόνες. Είναι νόμοι. Τους γνωρίζουμε; Αλίμονο. Και γιατί δεν τους τηρούμε; Γιατί καμιά φορά δεν μας βολεύουν.
Γιατί υπάρχουν οι νόμοι; Να ένα απλό παράδειγμα: στις ώρες κοινής ησυχίας σου απαγορεύεται να παίζεις νύχτα μουσική στη διαπασών. Γιατί; Για να μην ξυπνήσεις τον αστυνόμο; Όχι βέβαια, αλλά για να μην ξυπνήσεις τον γείνοτα. Και τι θα κάνει ο γείτονας αν τον ξυπνήσεις; Θα έρθει να σε πλακώσει στο ξύλο; Πολύ απίθανο. Μάλλον θα καλέσει την αστυνομία. Και η αστυνομία θα σου χαλάσει το πάρτι (σώζοντας τον ύπνο του γείτονα).
Ένα πάρτι με μουσική, σπάνιο να προκαλέσει θύματα. Ένα «πάρτι» στην άσφαλτο όμως μπορεί να γίνει δολοφονικό. Σαν αυτό στην Αθηνών-Λαμίας που η περίφημη Porsche έπεσε με ιλιγγιώδη ταχύτητα επάνω στο σταθμευμένο ΙΧ. Ένας «κλέφτης» οδηγός «έκλεψε» τέσσερις ψυχές, μαζί και τη δική του. Πού ήταν ο αστυνόμος; Δεν ήταν κοντά. Θα θέλαμε να είναι να προλάβει το κακό; Ναι, θα θέλαμε. Αν οδηγούσαμε όμως εμείς στην εθνική αντί για την Porsche, τότε όχι, δεν θα θέλαμε. Γιατί ο ίδιος νόμος που απαγορεύει στην Porsche να τρέξει με 250, απαγορεύει και σε εμάς να τρέξουμε με 150, όταν το όριο είναι 120. Είπαμε, δεν βολεύει πάντα ο νόμος.
Στην Βρετανία που είχα ζήσει ως φοιτητής, όταν έπαιρνα το λεωφορείο για να ταξιδέψω από το Heathrow προς το Cardiff, θυμάμαι πως στον αυτοκινητόδρομο έβλεπα να διέρχονται πολλά πολυτελή αυτοκίνητα (ασφαλώς περισσότερα από την Ελλάδα). Το αξιοπρόσεκτο ήταν πως όλα τα αυτοκίνητα κινούνταν με όμοια ταχύτητα στις λωρίδες τους, με μικρές αποκλείσεις, και ασφαλώς κάτω από το όριο που επέβαλε ο Κ.Ο.Κ. Δηλαδή έβλεπες μια Jaguard να κινείται δίπλα σε ένα Nissan Micra, ένα Land Rover δίπλα σε ένα Renault Clio και η μόνη διαφορά τους ήταν ότι οι μεν είχαν την πολυτέλεια να απολαύσουν ένα λίγο πιο άνετο ταξίδι από τους δε, δίχως να πρέπει να «αποδείξουν» κάτι παραπάνω.
Σε μια χώρα που ευδοκιμεί η σωστή οδική παιδεία, αν οδηγείς σαν τρελός, είναι πιο πιθανό ένας διερχόμενος οδηγός να ειδοποιήσει την τροχαία, παρά να σου κάνει σινιάλο να την αποφύγεις. Για να ευδοκιμήσει σε μια χώρα η οδική παιδεία, βασική προϋπόθεση να εφαρμόζεται άρρηκτα ο νόμος, από το πρώτο μέχρι το τελευταίο χιλιόμετρο, από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο πολίτη. Από τον αυτοκινητόδρομο, μέχρι το σοκάκι. Από τον ιδιοκτήτη της Jaguar, μέχρι τον αποθηκάριο της Marks & Spencer.
Σε μια χώρα που ευδοκιμεί η οδική παιδεία, η αλληλεγγύη δεν συναντάται μεταξύ των «κλεφτών» αλλά μεταξύ των νομότυπων. Και οι παλαβοί και παράτυποι απομονώνονται. Αυτή είναι η σωστή εκδοχή του «εμείς» και οι «άλλοι».
Στη δική μας τη χώρα, η «κλέφτικη» οδήγηση που έγινε καθεστώς, άνοιξε το δρόμο για να ξεχυθούν οι «δαίμονες» στην άσφαλτο παίζοντας «παιχνίδια».
Στη δική μας τη χώρα, όσοι κάναμε ή καλοδεχτήκαμε το «αλληλέγγυο» σινιάλο με τους προβολείς για να αποφύγουμε μια κλήση απ’ την τροχαία, ήμαστε λίγο ή πολύ συνένοχοι για το έγκλημα στην Αθηνών – Λαμίας.
ΠΗΓΗ...http://www.o-klooun.com
Αγάπη κρυφή αγνοείται!
Αισθήματα Αγνοούνται…Δεν μου μίλησες ποτέ…Δεν με άγγιξες ποτέ…
Μόνο με κοιτούσες…Φανταζόμουν και περίμενα τα πάντα…
Έπρεπε να γλιτώσω από ‘σένα…
Καλοσυνάτα να σε κοιτώ από 500χλμ. παρά από την σκληρότητα του 1μ…
Σε ψάχνω στα μάτια άλλων…Δεν μπορεί κάπου θα υπάρχεις…
Έγινες μια μικρή ρηχή πληγή… Μόνο όταν την σκαλίζω ματώνει…Έμαθα να μην το κάνω…
Βρήκα ανθρώπους που το σ’αγαπώ μου το λένε και μου το δείχνουν…Είμαι γεμάτη χαρά πια…
Η θρησκεία απαλύνει τις τύψεις σου, αν έχεις πλέον…
Πότε είπε ο Χρηστός «αγάπα ΑΝ», «αγάπα κρυφά»;…
Σηκώνω το κεφάλι μου και σε κοιτώ…Σκύβεις το κεφάλι σου και με κοιτάς…
Το βλέπω…Ποτέ δεν έφυγα από σένα…Ούτε βήμα δεν έκανα μακριά σου!!
Πηγή:www.stixoi.info