ΥΛΙΚΑ
- 6 κιλά Πιπεριές πράσινες
- 1 κιλό Καρότο
- ½ κιλό Σέλινο
- λάχανο 1 κιλό περίπου
- Αλάτι
- ½ Λάδι
- Σκόρδο
- 1 ποτήρι Ξύδι
- 4 ποτήρια νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε καλά με κρύο νερό όλα τα λαχανικά.
Καθαρίζουμε και κόβουμε της πιπεριές, και το καρότο κομματάκια, καθώς επίσης το σέλινο και το λάχανο τα ψιλοκόβουμε . Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το νερό, με το λάδι, και το ξύδι. Μόλις αρχίσει να βράζει ζεματίζουμε τις πιπεριές λίγο και τις βγάζουμε από την κατσαρόλα για να κρυώσουν.
Ρίχνουμε μέσα σε μια λεκάνη το λάχανο, καρότο, σέλινο, σκόρδο και το αλάτι (ανάλογα πόσο αλμυρό το θέλουμε) και τα ανακατεύουμε όλα μαζί πολύ καλά.
Στη συνέχεια σε ένα μικρό βαρελάκι βάζουμε μια στρώση πιπεριές – μια στρώση από το μείγμα με τα λαχανικά. Αφού τελειώσουν όλα τα υλικά ρίχνουμε μέσα στο βαρελάκι το ζουμί που έχουν βγάλει τα λαχανικά και το ζουμί που βράσαμε στην αρχή. Εάν το ζουμί δεν καλύψει τα υλικά κάνουμε λίγο άλμη (αλάτι και νερό) και το ρίχνουμε και αυτό μέσα.
Αφήνουμε το τουρσί για 20 μέρες περίπου μέσα στο βαρελάκι για να ζυμώσει.
Μετά τις 20 μέρες το τουρσί είναι έτοιμο.
Βγάζουμε το τουρσί από το βαρελάκι και το βάζουμε σε γυάλινα αποστειρωμένα βάζα και τα σφραγίζουμε με καινούργια καπάκια.
Καλή επιτυχία
ΠΗΓΗ...https://www.sintagigiagias.gr
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου
Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .
- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.
- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.
- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.
- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .
H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.