Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012
ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΑ...ΓΛΥΚΕΙΑ!
ΥΛΙΚΑ
½ κιλό φύλλο κρούστας.
Ένα γιαουρτάκι στραγγιστό.
Ένα κουπάκι (αυτό από το προηγούμενο γιαούρτι) ζάχαρη.
Ένα κουπάκι ηλιέλαιο.
Δύο βανίλιες.
Ένα φακελάκι baking powder
Μία κουταλιά του γλυκού πορτοκαλόφλουδα ξισμένη.
Λίγο βιτάμ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνω όλα τα υλικά σε ένα σκεύος και τα ανακατεύω με το μίξερ ή με το χέρι, όσοι είναι δυνατοί, μέχρι να γίνουν ομοιόμορφο μίγμα.
Αλοίφω το ταψί με βιτάμ.
Βάζω ένα φύλλο στο ταψί και ρίχνω δύο κουταλιές γέμιση. Σουρώνω το φύλλο στην άκρη του ταψιού.
Με τον ίδιο τρόπο τοποθετώ στο ταψί όλα τα φύλλα και όλη την γέμιση, μέχρι να γεμίσει όλο το ταψί.
Ρίχνω λίγο ηλιέλαιο από πάνω και βάζω το γλύκισμα σε φούρνο για 30 με 40 λεπτά στους 180ο.
ΣΙΡΟΠΙ
Για να φτιάξω το σιορόπι βράζω σε ένα καραβάνι 3 κούπες ζάχαρη και 2 κούπες νερό και 1 κούπα χυμό πορτοκάλι και ένα ξυλάκι κανέλλα.
Ανακατεύω μέχρι να βράσει και γίνει ομοιόμορφο.
Περιμένω να κρυώσει το γλυκό και όταν γίνει το σιρόπι χλιαρό το ρίχνω με μια κουτάλα πάνω στο γλυκό.
Καλή επιτυχία
ΠΗΓΗ...http://www.madata.gr
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου
Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .
- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.
- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.
- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.
- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .
H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.