Η καλλιεργητική χρονιά εξελίσσεται με πολλές δυσκολίες και προβλήματα λόγω των καιρικών συνθηκών, όπως επισήμανε. Δυσκολίες που έχουν να κάνουν με τις βροχές που έχουν πέσει από την περίοδο που τα καρπούζια βγήκαν από τα πλαστικά κάλυψης - οι οποίες ήταν συχνές δημιουργώντας προβλήματα στην καρπόδεση. Επίσης προβλήματα δημιούργησαν οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή για 1-2 μέρες.
Όλα αυτά, τόνισε, έχουν ανακατέψει πολύ τα πράγματα και η καλλιέργεια εξελίσσεται με πολλές δυσκολίες. Παρά τα προβλήματα όμως ανέφερε ότι υπάρχουν πρώιμες καλλιέργειες και τα πρώτα καρπούζια θα βγουν από την περιοχή περίπου στις 20 Μαΐου.
Οι καλλιεργούμενες εκτάσεις κινούνται στα 6.000-8.000 στρέμματα και για φέτος αναμένεται παραγωγή 40.000 τόνων.
Το καρπούζι είναι από τις σημαντικότερες καλλιέργειες για την Τριφυλία Μεσσηνίας, λόγω του έντονα εξαγωγικού χαρακτήρα της. Η κατανάλωσή του έχει άμεση σχέση με τις καιρικές συνθήκες. Γι’ αυτό οι παραγωγοί προσεύχονται στα τέλη του Μαΐου να επικρατεί ζέστη στις χώρες της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης.
Όσο ανεβαίνει η θερμοκρασία στις καταναλώτριες χώρες, τόσο αυξάνεται και η ζήτησή του. Πρόκειται για καλλιέργεια με υψηλό κόστος παραγωγής και όσο πιο πρώιμο είναι το καρπούζι τόσο πιο ακριβό είναι. Πέρυσι, το πρώιμο καρπούζι μπήκε στην αγορά στα 0,5 ευρώ και κατέληξε στα 0,10 ευρώ.
ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου
Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .
- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.
- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.
- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.
- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .
H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.