- 250 γραμμάρια ξερά φασόλια πιστοποιημένα
- 1 κονσέρβα ντοματάκια αποφλοιωμένα ή ντοματίνια αν διαθέτετε
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- Λίγα φυλλαράκια άνηθο, μαϊντανό
- 1 σταλιά πιπερίτσα τσίλι να νοστιμίσει
- 1/2 κούπα ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
- Μουσκεύετε τα ξερά φασόλια από το βράδυ, αν έχετε τη δυνατότητα
- Αν όχι, τα βράζετε σε χύτρα με μπόλικο νερό για 45 λεπτά
- Μέσα στη χύτρα βάζετε και το κρεμμύδι κομμένο στα 4
- Ρίξετε αλάτι στη χύτρα
- Μην πετάτε το ζωμό
- Μόλις βράσουν τα φασόλια τα τοποθετείτε σε ταψάκι
- Τώρα έχετε δύο επιλογές: Να βάλετε αποφλοιωμένες ντομάτες κονσέρβας ή να βάλετε ντοματίνια κομμένα στα δύο
- Ψιλοκόβετε τον άνηθο και τον μαϊντανό και προσθέτετε στο ταψί
- Ρίχνετε λίγο από το ζωμό που έχετε κρατήσει
- Προσθέστε ελάχιστο αλάτι και πιπέρι
- Βγάλτε το τσίλι από τα φασόλια, αν φοβάστε το καυτερό
- Βάλτε από πάνω το ελαιόλαδο και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά να ροδίσει
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου
Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .
- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.
- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.
- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.
- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .
H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.