- 4 μεγάλες, πολύ ώριμες ντομάτες
- 4-5 ντοματίνια
- 4-5 αυγά
- 1 βαθύ ποιοτικό τηγάνι
- Λίγο ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι
- Φύλλα βασιλικού για το πιάτο
- Πλένουμε τις ντομάτες, δεν χρειάζονται ξεφλούδισμα
- Με τον τρίφτη (στην πιο χοντρή πλευρά του) τρίβουμε τις μεγάλες ντομάτες
- Πετάμε τη φλούδα που μένει
- Τοποθετούμε το υλικό σε ένα τηγάνι σε αρκετά δυνατή φωτιά
- Βάζουμε και τα ντοματίνια να σιγοψηθούν
- Βγάζουμε τα αυγά από το ψυγείο για να πάρουν θερμοκρασία δωματίου
- Συνολικά, για να εξατμιστούν όλα τα υγρά από τις ντομάτες θέλει 20 λεπτά
- Σταδιακά ίσως χρειαστεί να μειώσουμε λίγο τη φωτιά
- Οταν όλα τα υγρά σχεδόν χαθούν ρίχνουμε 3 κουταλιές ελαιόλαδο στο τηγάνι
- Με ξύλινη κουτάλα το γυρίζουμε απαλά για να πάει παντού
- Η σάλτσα ντομάτας αρχίζει τότε να κοκκινίζει και να μοσχοβολάει, τα ντοματίνια είναι ολόκληρα και σχεδόν ψητά
- Μένει στη φωτιά άλλα 5 λεπτά
- Σπάμε τα αυγά σε ένα βαθύ μπολ και τα ρίχνουμε στο τηγάνι
- Γυρίζουμε απαλά και ρίχνουμε αλάτι (χοντρό κατά προτίμηση)
- Οταν τα υλικά ενσωματωθούν καλά, είναι έτοιμο
- Να μην έχει πολλά υγρά, αλλά να μην είναι και ξερό
- Σερβίρουμε και τότε βάζουμε πιπέρι φρεσκοκομμένο
- Στολίζουμε με τα φύλλα βασιλικού
- Ιδανικά συνοδεύεται με μια χωριάτικη σαλάτα ή ρύζι ή πατάτες τηγανητές
Πηγή: http://www.iefimerida.gr/
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου
Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .
- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.
- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.
- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.
- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .
H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.