Η καπνιστή πάπρικα Αλμωπίας είναι γλυκό και αρωματικό μπαχαρικό καθώς περιέχει τον τριμμένο φλοιό της πιπεριάς. Όταν οι πιπεριές ωριμάσουν και κοκκινίσουν συλλέγονται και μπαίνουν στο ειδικό ξηραντήριο-καπνιστήριο για να αποξηρανθούν με το παραδοσιακό τρόπο της περιοχής.
Η επαρχία Αλμωπίας και ιδιαίτερα το τοπικό διαμέρισμα Γαρεφείου για πάνω από 100 χρόνια πρωταγωνιστεί στην καλλιέργεια του μικρόσωμου τύπου πιπεριάς (πιπεριά Μπαχόβου: http://promahi-nea.blogspot.gr/2012/09/blog-post_7651.html ή Καρατζοβίτικη), η οποία προορίζεται τόσο για το καθημερινό τραπέζι, όσο και για την παραγωγή της πάπρικας.
Η πάπρικα χρησιμοποιείται σε πάρα πολλά φαγητά και με πολλούς τρόπους μαγειρέματος. Δίνει υπέροχη γεύση ως μαρινάδα σε κρεατικά και πουλερικά. Χρησιμοποιείται πολύ συχνά για να δώσει χρώμα στα φαγητά κατσαρόλας, όπως την φασολάδα, τις φακές και πολλά άλλα.
Η καπνιστή πάπρικα Αλμωπίας στη: ''Σέσουλα της Γειτονιάς''
https://www.facebook.com/www.sesoylaneafiladelfeia.gr
http://sesoyla.eu/?product
Δείτε περισσότερα ΕΔΩ:
http://paradosiakos-garefeiou.blogspot.gr/2015/03/blog-post_8.html
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου
Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .
- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.
- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.
- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.
- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .
H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.