Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

ΕΡΠΟΥΣΑ ΣΚΙΑ


ερπουσα σκια
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
Μια άμορφη νεφελώδης υπόσταση (ή αόριστο και διάχυτο σκοτάδι), απόλυτα σκοτεινή,

που ωστόσο δεν είναι ομοιογενής αλλά διαχέεται από κάτι σαν αχνές φωτεινές κουκκίδες ή ρεύματα που αναδεύονται ή στροβιλίζονται ασταμάτητα στην όλη θολερή μάζα της.
Αυτό το απόλυτα σκοτεινό που ωστόσο-κόντρα σε κάθε συμβατική έννοια των λέξεων-είναι ταυτόχρονα ανομοιογενές και εμπεριέχει κάποια έννοια φωταύγειας, κάτι σαν θολερό φως, είναι και η αιτία που σκοντάφτει κανείς σε αντιφατικές περιγραφές όπως «λαμπερό σκοτάδι», «σκοτεινό φως», «μαύρος ήλιος» κλπ. 
Εξ’αυτού του γεγονότος ο Μπαλάνος συμπεραίνει ότι «φοβού τις λατρείες και τους λάτρεις που κρύβονται πίσω από το φως» (θα καταλάβετε γιατί παρακάτω).

Αν και η ίδια η κεντρική υπόστασή της δεν έχει καμία συγκεκριμένη μορφή ή και σαφή εντοπισμό στον χώρο, ωστόσο φαίνεται ότι επεκτείνει ολόγυρα τις μακριές αποφύσεις της, οι οποίες είναι σαν να είναι φτιαγμένες από μαυριδερή, γλιτσιάρικη και λιπαρή καπνιά.. Ετσι ο Λάβκραφτ μπορεί να εννοεί ακριβώς αυτές τις παραφυάδες όταν μιλάει για τις χαώδεις προεκτάσεις του Αζαθόθ, κάτω από το όνομα του Νυαρλαθοτέπ, του Ερποντος Χάους…
Η Έρπουσα σκιά είναι απολύτως εχθρική προς οτιδήποτε το ανθρώπινο. Είναι κάτι το εντελώς ξένο προς οτιδήποτε το ανθρώπινο, καθώς η ύπαρξη του ενός εξουδετερώνει το άλλο. Δεν είναι θέμα καλού ή κακού, αλλά δύο διαμετρικά αντίθετων πραγμάτων, όπως π.χ. Πάγος με φωτιά…. (για τους Μπαλανικούς, δεν θυμίζει έντονα τους Κύριους του Πάγου με τους Κύριους της Φωτιάς;). Είναι τέλος μία τεράστια γεννήτρια του υπέρτατου τρόμου…

Η μορφή που μπορεί να πάρει με την αντίστοιχη εντασιακή κλιμάκωση είναι : α) Ομιχλοειδής μορφή β) Αραχνοειδής μορφή γ) Σφαιροειδής μορφή. Σημειώνεται ότι στην Ομιχλοειδή μορφή είναι δυνατόν η συνείδηση να μην αντιληφθεί το φαινόμενο της ομίχλης.

Η προσβολή που κάνει η Έρπουσα σκιά γίνεται κυρίως στο Ασυνείδητο αλλά και στην Συνείδηση. Ετσι οι επιπτώσεις στο θύμα πέραν από ψυχολογικές είναι και σωματικές. Γιατρός δεν είμαι, αλλά παραθέτει πλήθος ιατρικών αποδείξεων για διάφορες ασθένειες που μπορεί να οφείλονται στην Έρπουσα σκιά (επιληψία, ημικρανία)

ΤΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΙ
Ουσιαστικά δεν ξέρουμε! Μπορεί να είναι μια σκεπτόμενη οντότητα (πολύ υπεραπλουστευμένα) ή απλά μία αόριστη φυσική δύναμη ενός άλλου χώρου.

ΠΟΤΕ ΠΑΡΑΤΗΡΗΘΗΚΕ
Ως φαινόμενο έχει παρατηρηθεί από την αρχαιότητα καθώς οι Αρχαίοι Ελληνες το αποκαλούσαν Μέλαινα Δήμητρα, Μέλαινα Αφροδίτη ενώ έμμεσα ο Μπαλάνος συνδέει επίσης τον Απόλλωνα και τους Δελφούς, με διάφορα ονόματα κλειδιά που δίνει όπως Λυκοκτόνος (αυτός που σκοτώνει το φως) Απόλλωνας, Πύθωνας, Δελφό, Νύμφη Μέλαινα ή Μελανίδα ή Μελανθώ.
Οι Ινδουιστές -Μαύρη Μητέρα, οι Κινέζοι -Κύριο του σκοτεινού ουρανού, οι Αζτέκοι –Καπνώδη καθρέφτη ή Ανεμο της Νύχτας, οι Μαόρι –Μεγάλη Μητέρα του Σκοταδιού, ο Διόνυσος ο Αεροπαγίτης –Εκτυφλωτικό Σκοτάδι ή Υπερούσιο Σκοτάδι, ο Κένεθ Γκράντ –Μαύρη Φλόγα κλπ.

Επίσης παρατίθενται πλήθος ιστορικών στοιχείων, που έχουν να κάνουν με την εμφάνιση της Έρπουσας σκιάς στον κόσμο, όπου χιλιάδες κόσμου πέθανε.


Πηγή:  RAMNOUSIA 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...