Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΛΥΣΣΑΣ.



Με αφορμή τα πρόσφατα περιστατικά εξαπάτησης ηλικιωμένων που έλαβαν χώρα σε πολλές περιοχές της Αλμωπίας, ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Πασόης συναντήθηκε χθες (10/01/2012) με το Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Αριδαίας κ. Ευάγγελο Γάκη.
 Στη συνάντηση παρόντες ήταν οι Αντιδήμαρχοι, κ. Δέσποινα Καλδερεμτζή,    κ. Αναστάσιος Χρήστου, κ. Σταύρος Καραμαριάς και Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων.
Ο Δήμαρχος Αλμωπίας, κ. Δημήτρης Πασόης αναφέρθηκε στα πολλά κρούσματα που σημειώθηκαν στην Αλμωπία κατά τους τελευταίους μήνες. Τόνισε ότι υπάρχει ανάγκη ενημέρωσης των ηλικιωμένων, με κάθε τρόπο, μέσω των Μ.Μ.Ε αλλά και από τους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων ώστε να παρθούν όλα  τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης.

Ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αριδαίας αφού περιέγραψε κάποια από τα περιστατικά εξαπάτησης και τους τρόπους προσέγγισης που επιλέγουν οι απατεώνες, πρότεινε ορισμένα απλά αλλά ιδιαίτερα χρήσιμα μέτρα ασφαλείας όπως: 

1. Να μην ανοίγετε την πόρτα σας σε άγνωστα άτομα.

2. Να ασφαλίζετε καλά το σπίτι σας ιδίως όταν κοιμάστε ή όταν πρόκειται να απουσιάσετε.

3. Να μην τοποθετείτε τα χρήματά σας σε τσέπες του παντελονιού ή εξωτερικές των ενδυμάτων σας όταν είστε σε χώρους με συνωστισμό ή χρησιμοποιείτε τα μέσα μαζικής μεταφοράς να κρατάτε τη τσάντα σας μπροστά και να φροντίζετε να είναι κλειστή.

4. Να μην πείθεστε εύκολα από άγνωστα άτομα που σας πλησιάζουν είτε με το πρόσχημα ευκαιριακών αγορών είτε ως γνωστοί συγγενών σας, προφασιζόμενοι την εξόφληση χρέους, ασφαλιστηρίων συμβολαίων, ηλεκτρικών συσκευών, κ.λ.π.

5. Να έχετε πρόχειρα τα τηλέφωνα με τα οποία θα πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, στενοί συγγενείς κ.α.).

6. Σε οποιαδήποτε περίπτωση που αντιληφθείτε κάτι ύποπτο στο χώρο ή σας πλησιάσουν τέτοια άτομα ή σας εξαπατήσουν να καλέσετε χωρίς χρέωση αμέσως την Αστυνομία (100).

Επίσης συζητήθηκε το πρόγραμμα “Eπιτήρησης της λύσσας” το οποίο εφαρμόζεται στο Δήμο Αλμωπίας και ο Δήμαρχος τόνισε την αναγκαιότητα να προχωρήσουν άμεσα όλες οι ενέργειες για την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν εκτός από το Δήμο Αλμωπίας, η Δ/νση Κτηνιατρικής, το Δασαρχείο, ο Κυνηγετικός Σύλλογος, ο Φιλοζωικός Σύλλογος Αριδαίας καθώς και πολλοί κτηνίατροι.
Ο Αντιδήμαρχος κ. Σταύρος Καραμαριάς αναφέρθηκε στην υποχρέωση  αντιλυσσικού εμβολιασμού όλων των δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων και ο κτηνίατρος κ. Συμεών Δονικίδης, επισήμανε την ανάγκη να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή οι πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων. Συνέστησε τη λήψη κάθε δυνατού μέτρου, στα πλαίσια, της ενημέρωσης και της επικοινωνίας των Τοπικών Κοινοτήτων με τις αρμόδιες αρχές για τον περιορισμό των κρουσμάτων. 
   Τέλος, στο θέμα αναφέρθηκε και ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αριδαίας κ. Ευάγγελος Γάκης ο οποίος τόνισε ότι, ο εμβολιασμός των δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς, είναι υποχρεωτικός σύμφωνα με το ν.4039/2012 και ενημέρωσε ότι, σύμφωνα με τον ίδιο νόμο προβλέπονται πρόστιμα σε όσους δεν συμμορφώνονται με τις διατάξεις του.


Από το δήμο Αλμωπίας

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...