Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΠΑΠΑΤΡΕΧΑ ΣΤΑ ΚΑΡΒΟΥΝΑ!!!


Υλικά:
  • ½ κιλό κιμά βοδινό
  • ½ κιλό από αρνί
  • 3 κρεμμύδια και μια σκελίδα σκόρδο κομμένα στο μπλέντερ μαζί
  • 3 κουταλιές σούπας τριμμένη φρυγανιά
  • 10 φύλα δυόσμο ψιλοκομμένο σαν καπνό για τσιγάρο
  • 2 αβγά
  • μπαχάρι αλεσμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κρασοπότηρο γάλα
  • Για την επάλειψη
  • 1 κουταλιά της σούπας μαργαρίνη
  • 1 κουταλιά σούπας όχι πολύ γεμάτη βούτυρο πρόβειο (δίνει ξεχωριστή γεύση)
Για ντεκόρ:
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο σε ροδέλες
  • Αγγουράκι κομμένο ροδέλες
  • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 ντομάτα
  • κάπαρη
  • ξύδι
  • κοκκινοπίπερο (γλυκό)
  • λάδι
  • αλάτι
Θα χρειαστείτε 10 μεταλλικά σουβλάκια ή 15 από καλάμι (προτιμήστε τα μεταλλικά) και 1 πινέλο μαγειρικής. 

Εκτέλεση: 

Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε τους κιμάδες, τα κρεμμύδια, το δυόσμο, τα αυγά, την φρυγανιά, το μπαχάρι, αλάτι, πιπέρι γάλα και τα ζυμώνουμε καλά για μερικά λεπτά. Θέλουμε την ζύμη μαλακή , αν σας είναι σφικτή προσθέστε γάλα. Βάλτε την στο ψυγείο πάνω από μία ώρα. 

Ανάβουμε τα κάρβουνα στην ψησταριά, να γίνει καλή θράκα. Δεν θέλουμε δυνατή φωτιά. 

Χωρίστε την ζύμη σε 10 κομμάτια, αν θα χρησιμοποιήσετε μεταλλικά σουβλιά ή σε 15 αν είναι από καλάμι. 

Πλάστε τα μακρόστενα και σουβλίστε τα. Μπορείτε να μην χρησιμοποιήσετε σουβλάκια και να τα πλάσετε στρογγυλά αλλά θα χάσουν μέρος από την γεύση τους - δεν προτείνεται. 

Σε ένα μπρίκι λιώστε την μαργαρίνη και το βούτυρο με ελάχιστο αλάτι. 

Βάλτε τα στην σχάρα και αρχίστε το ψήσιμο, μόλις αρχίζουν να ροδίζουν, πασαλείψετε τα με την βοήθεια του πινέλου με το βούτυρο και συνεχίστε το ψήσιμο. 

Μετά τα ξεσουβλίζετε. 

Εγώ σε ένα πιάτο βάζω δύο μπιφτέκια και τους ρίχνω πάνω λίγο κόκκινο πιπέρι γλυκό. Στολίζω το πιάτο με το κομμένο κρεμμυδάκι, μαϊντανό , ντοματούλα, κάπαρη, μερικές σταγόνες ξίδι και λίγο λάδι. Προαιρετικά βάζω ή μια κουταλιά σαλάτας πάπρικα ή μια κουταλιά τζατζίκι ή μια κουταλιά ρώσικη και το προσφέρω. Το συνοδεύω με μία καλοπαγωμένη μπύρα και μια φέτα ψωμί ελαφρός βουτυρωμένη και ψημένη στα κάρβουνα. 

Καλή όρεξη! 

Συμβουλή νοστιμιάς: εσείς που ξεκινάτε να μαγειρεύετε, όταν αρχίζετε, κάνετε το Σταυρό σας ή μια προσευχή, σε όποιον Θεό και αν πιστεύετε. Το φαγητό που φτιάχνετε με αγάπη, είναι το νοστιμότερο από όλα!




ΠΗΓΗ...greekcook.g

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...