Λέγεται πουτανέσκα γιατί, σύμφωνα με τον ιταλικό θρύλο, την πρωτομαγείρεψαν οι ιερόδουλες της Νάπολης είτε για να τραβήξουν τους πελάτες με την υπέροχη μυρωδιά του σκόρδου και της σαρδέλας είτε για να ανακτήσουν οι πελάτες δυνάμεις μετά την επίσκεψη. Ο,τι θέλουμε πιστεύουμε!
Υλικά
- Τομάτες αποφλοιωμένες ή κονκασέ
- Ελιές μαύρες και ελιές πράσινες χωρίς κουκούτσι
- Σαρδέλες ανάλατες
- Πιπεριά τσίλι
- Κάπαρη
- 3 σκελίδες σκόρδο
- Ελαιόλαδο
- Μακαρόνια ό,τι σας αρέσει
- Παίρνουμε τις σαρδέλες αλατισμένες και τις πλένουμε να φύγει το αλάτι.
- Βγάζουμε το κόκκαλο
- Σε ένα γουδί λυώνουμε τις σαρδέλες με το σκόρδο. Εντονα, λυώνουμε με δύναμη
- Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι
- Προσθέτουμε τις λυωμένες σαρδέλες και τις αφήνουμε να λυώσουν ακόμη περισσότερο
- Σε χαλαρή φωτιά, να μην καούν
- Προσθέτουμε τις ελιές, την τομάτα, την κάπαρη, το τσίλι
- Ανακατεύουμε σταθερά και ανεβάζουμε λίγο τη φωτιά, αν χρειαστεί
- Παράλληλα βράζουμε τα μακαρόνια σε καυτό νερό al dente
- Προσθέτουμε τα μακαρόνια στο τηγάνι και βράζουν όλα μαζί για 3-4 λεπτά
Πηγή: http://www.iefimerida.gr/
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου
Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .
- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.
- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.
- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.
- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .
H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.