Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Κυριακή 14 Μαΐου 2017

Το Γυμνάσιο Προμάχων στην 5η Θεατρική Άνοιξη εφήβων» στη Βέροια με τη θεατρικη παρασταση « ΤΟ ΔΙΩΡΟΦΟ» της Νίκης Τάντση σε διασκευή της Ελένης Μαζγαλτζίδου

Στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών στη Βέροια  διοργανώθηκε από την Κοινωφελή Επιχείρηση  ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ (Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο) Βέροιας σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, Πιερίας, Πέλλας και υπό την αιγίδα του Yπουργείου Παιδείας η  5η Θεατρική Άνοιξη Γυμνασίων και Λυκείων Ημαθίας, Πιερίας, Πέλλας από τη Δευτέρα 24 έως την Παρασκευή 28 Απριλίου 2017 . Πρόκειται για ένα θεατρικό φεστιβάλ” , στο οποίο  συμμετείχαν 13 θεατρικές ομάδες,  328 μαθητές  και μαθήτριες και οι 47 υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί τους.
Ο πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας κ. Μαυροκεφαλίδης δήλωσε στην  εκδήλωση απονομής των βραβείων και επαίνων :
«Η 5η Θεατρική Άνοιξη προάγει τη  θεατρική παιδεία και τον πολιτισμό. Αυτό οφείλεται στην αγαστή συνεργασία μας με τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και στην αγάπη που δείχνουν εμπνευσμένοι καθηγητές αλλά και μαθητές που συμμετέχουν με ενθουσιασμό και συνέπεια στις θεατρικές τους ομάδες .Μέσα από την 5η θεατρική Άνοιξη δόθηκε η δυνατότητα στις εκατοντάδες των εφήβων μας να συμμετάσχουν σε θεατρικούς Αγώνες αρχαίου, κλασικού και σύγχρονου δραματολογίου και να νιώσουν τη χαρά της συμμετοχής, της επικοινωνίας, της συγκίνησης και της βιωματικής έκφρασης των συναισθημάτων τους. Ήρθαν σε επαφή με σημαντικά κείμενα, μέσα από τα οποία εμπλουτίστηκαν περαιτέρω με τις διαχρονικές αξίες που η θεατρική τέχνη εμπεριέχει.»
  Ο Διευθυντής Δ.Ε. Πέλλας  Δρ. Κωνσταντίνος Κούγκας δήλωσε χαρακτηριστικά:
«Σε όλους όσοι συμμετείχαν στην 5η θεατρική Άνοιξη Γυμνασίων και Λυκείων Ημαθίας, Πιερίας, Πέλλας, αλλά και σε όσους περιορίστηκαν να δώσουν τις παραστάσεις τους σε τοπικό επίπεδο, οφείλουμε θερμές ευχαριστίες και αποδίδουμε εγκάρδια   συγχαρητήρια.»
H θεατρική ομάδα του Γυμνασίου Προμάχων ήταν μία από  ομάδες που επιλέχθηκαν  ,για να παρουσιάσουν στο θεατρικό φεστιβάλ τη θεατρική τους παράσταση, που βασίζεται στο  έργο της συντοπίτισσάς μας Νίκης Τάντση «Το διώροφο», τη διασκευή του οποίου έκανε η φιλόλογος  Ελένη Μαζγαλτζίδου.
 Η παράσταση που δόθηκε στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών στη Βέροια στις 27-5-2017 εντάσσεται στα πλαίσια υλοποίησης προγράμματος  Αγωγής Σταδιοδρομίας, εγκεκριμένου από το Υπουργείο Παιδείας. Τη Διεύθυνση  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας εκπροσώπησαν ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Κωνσταντίνος Κούγκας , η υπεύθυνη εκπαιδευτικών θεμάτων κα Αντωνία Πολυξενίδου και η υπεύθυνη Συμβουλευτικής-Επαγγελματικού Προσανατολισμού και προγραμμάτων Αγωγής Σταδιοδρομίας κα Μελίνα Αλμπάνη.

 Στους μαθητές και μαθήτριες της θεατρικής ομάδας  του Γυμνασίου Προμάχων απονεμήθηκε ΕΠΑΙΝΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ


 Εμείς με τη σειρά μας συγχαίρουμε τους μαθητές και τις μαθήτριες της θεατρικής ομάδας του Γυμνασίου μας, που είχαν το θάρρος να παρουσιάσουν την παράσταση τους πέρα από τη τοπική κοινωνία των Προμάχων, της Αλμωπίας και  γενικότερα πέρα απ’ το νομό μας  και που ανέλαβαν την ημέρα της παράστασης τη μεταφορά του σκηνογραφικού υλικού-από το λεωφορείο στην Αντωνιάδειο Σχολή και το αντίστροφο- καθώς  και το στήσιμο των σκηνικών με μεγάλη ωριμότητα και υπευθυνότητα. Eυχαριστούμε επίσης, τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του Γυμνασίου Προμάχων για τη στήριξή του.

Στην επιλογή του συγκεκριμένου έργου κατέληξε η θεατρική μας ομάδα  απ το γεγονός ότι η Νίκη Τάντση υπήρξε αξιόλογη συγγραφέας -γι αυτό άλλωστε και  υπήρξε μέλος της Εταιρείας Λογοτεχνών Βόρειας Ελλάδας- και μάλιστα συντοπίτισσά μας, η οποία  τιμήθηκε σε πολλές τοπικές εκδηλώσεις. Στο διασκευασμένο έργο –όπως άλλωστε και στο αντίστοιχο μυθιστόρημα- υπάρχουν έντονα τα αυτοβιογραφικά στοιχεία της συγγραφέως (επάγγελμα, τόπος καταγωγής, τόπος διορισμού της ως δασκάλας) και πολλά βιογραφικά στοιχεία των άλλων ηρώων, παρόλο που οι περισσότεροι απ αυτούς δίνονται με πλαστά ονόματα.  Ελπίζουμε ότι   μέσα από το διασκευασμένο έργο θα προβληθεί στην τοπική  μας κοινωνία ένα έργο που αναφέρεται στην Αλμωπία.

Και λίγα λόγια για την υπόθεση του «Διώροφου»:
Σε μια επαρχιακή κωμόπολη, την Αριδαία,  και συγκεκριμένα σε ένα «διώροφο» σπίτι  εκτυλίσσεται η  δράση μιας πολυμελούς οικογένειας από την εποχή  του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου  μέχρι το 1990.Τότε που ένας σεισμός τάραξε την τοπική κοινωνία της Αριδαίας και ανάγκασε τους ένοικους του διώροφου να το εγκαταλείψουν…
Τώρα το διώροφο υπάρχει μόνο  σαν μια γλυκιά  ανάμνηση κάποιων κατοίκων της Αριδαίας ,που νοσταλγούν  μια όμορφη  εποχή που πέρασε για πάντα…

Το έργο της θεατρικής μας ομάδας θα παρουσιαστεί στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημοτικού Σχολείου Προμάχων τον Ιούνιο. Η ακριβής ημερομηνία θα ανακοινωθεί προσεχώς ,ενώ η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Οι υπεύθυνοι καθηγητές:


Ευστάθιος Πασόης,   Διευθυντής του Γυμνασίου Προμάχων             Μαζγαλτζίδου Ελένη,       Φιλόλογος

Τελετή απονομής επαίνων 5ης Θεατρικής Άνοιξης Εφήβων   ( στο 15:35 απονομή έπαινου συμμετοχής στο  Γυμνάσιο Προμάχων)

























ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ κ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΙΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ


ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ κ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΙΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ

Μια τρυφερή αγκαλιά, μια στοργική καρδιά, αγάπη αληθινή και παντοτινή. Με αυτά τα λόγια θα μπορούσε κανείς να περιγράψει τη μάνα, τον άνθρωπο που μας συγκινεί τόσο βαθιά όσο κανένας άλλος στον κόσμο.

Σήμερα είναι η γιορτή της μητέρας, μια ελάχιστη, συμβολική και ταυτόχρονα ουσιαστική αναγνώριση της παντοτινής αγάπης και απλόχερης προσφοράς. «Ο Θεός έφτιαξε τις μαμάδες γιατί δεν μπορούσε να βρίσκεται παντού», αναφέρει μια αλληγορική παροιμία, η οποία μέσα από την υπερβολή της προσπαθεί να αναδείξει τον σπουδαίο και θεάρεστο ρόλο που διαδραματίζει η κάθε μητέρα.

Ο Δήμος Αλμωπίας διαθέτει δομές μέσα από τις οποίες προσπαθούμε να σταθούμε στο πλευρό της σύγχρονης μητέρας, η οποία εκτός από την ανατροφή των παιδιών της έχει επαγγελματικές υποχρεώσεις και συνεισφέρει τα μέγιστα στην οικογένεια. Με τη λειτουργία των Παιδικών Σταθμών και του ΚΔΑΠ, φροντίζουμε να κάνουμε τη ζωή της πιο εύκολη. Φυσικά, υπάρχον πολλά ακόμα που πρέπει να γίνουν. Γι’ αυτό θα εργαζόμαστε για να γίνονται ακόμα καλύτερες οι συνθήκες για όλες τις μανούλες.

Χρόνια πολλά!



Δημήτρης Μπίνος

Δήμαρχος Αλμωπίας

"Αν ήταν όλα αλλιώς" Αλκυόνη Παπαδάκη


Αν η ψυχή μας φορούσε πάντα τα καλά της και καλωσόριζε τα όνειρά μας….
Αν το καράβι μας έφτανε φωταγωγημένο στο λιμάνι που είχαμε διαλέξει….
Αν στην προβλήτα μας περίμεναν, με ανθοδέσμες και χειροκροτήματα, όλοι αυτοί που αγαπήσαμε….
Αν τόσες φορές, παρασυρμένοι από το τραγούδι των σειρήνων, δεν είχαμε χάσει τη ρότα μας….
Αν δεν είχαμε κρυφτεί λαθραία σε λάθος όνειρα….
Αν όλα αυτά που γυάλιζαν και τα μαζέψαμε με τόση αφοσίωση και στοργή ξέραμε από την αρχή πως δεν ήταν χρυσάφι….. Μπορεί και να το ξέραμε ,αλλά μας έφαγε η ουτοπία.
Αν δεν είχαμε ξεπουλήσει σε γαλίφηδες εμπόρους τα τιμαλφή μας,για λίγες γουλιές παρηγοριάς….
Αν δεν είχαμε αφήσει την πόρτα της ψυχής μας ανοιχτή,για να βρουν άσυλο οι κατατρεγμένοι…. Τι απερισκεψία κι αυτή! Πάντα τους ληστές τους περνούσαμε για κατατρεγμένους.
Αν ξέραμε να διαβάζουμε εγκαίρως τα σημάδια των καιρών και να προβλέπουμε καταιγίδες…….
Αν φορούσαμε στολές παραλλαγής…. Αυτό είναι σίγουρο μέσον για να πετύχεις. Μα εντελώς το αψηφήσαμε!
Εμείς ακόμα και τη νιτσεράδα για τις βροχές που κάποιος προνοητικός-δεν μπορεί πάντα υπάρχει ένας τέτοιος στο περιβάλλον μας-έχωσε στις αποσκευές μας, τη χαρίσαμε στον πρώτο τεμπέλη ψαρά. Έτσι….. Γιατί μας άρεσε το χαμόγελό του…..
Αχ, αυτή η λάθος εκτίμηση…. Ο υπερβάλλων ζήλος… Η περιττή γενναιοδωρία!
Αν είχαμε υψώσει έναν τοίχο για να προστατέψουμε τη ζωή μας…Ένα ανάχωμα έστω. Μια ξερολιθιά.
Αν δεν είχαμε μπερδέψει τα σημεία του ορίζοντα και περιμέναμε να βγει ο ήλιος από τη δύση… Πόσος χαμένος χρόνος, αλήθεια!
Αν δεν χαμογελούσαμε, με κείνο το ηλίθιο χαμόγελο, σ’αυτόν που ερχόταν καταπάνω μας μ’ενα σουγιά…. Λέγαμε αποκλείεται!  Άλλη θα είναι η πρόθεσή του.
Αν δεν δίναμε ραντεβού με την ψυχή μας, πέρα από τα όριά της….
Αν δεν κάναμε τον κλόουν, με στόχο να διασκεδάσει η ομήγυρις και να ξεχάσει τον καημό της….
Αν όλος ο κόσμος ήταν ένα κουκούλι που θα μας προστάτευε και μέσα εκεί, με όλη μας την άνεση, θα γινόμασταν από σκουλήκια πεταλούδες…..
Αν… Αν….
Αν ήταν όλα…. αλλιώς!
Άντε καλέ!
Μα τότε, πως θα ξεχωρίζαμε το φως που κλείνουν μέσα τους τα φύλλα της παπαρούνας;

 Αλκυόνη Παπαδάκη





Είμαι καλά να λες… Λουκρητία Βοργία


Είμαι καλά να λες…
Για όσες φορές μπήκες σε ξένα παπούτσια που σε στένευαν..
Για όλες τις νύχτες που αποκοιμήθηκες κλαίγοντας..
Για τις αγκαλιές που έδωσες κι έμεινες με άδεια χέρια..

Είμαι καλά να λες..
Για τα λόγια που υπερεκτίμησες και δεν έπρεπε..
Για το χώρο που έδωσες και τελικά έμεινε κενή η θέση δίπλα σου..
Για όλες τις φορές που ξέμεινες σε άδειους δρόμους..
Για όλους τους θυμούς που δεν έλενγξες..
Για ότι σκόρπισε….Ότι δεν τηρήθηκε..
Για τα ψίχουλα που
αρκέστηκες να πάρεις..

Είμαι καλά να λες..
Κι ας απομακρύνονται τα όνειρά σου..
Κι ας γκρεμίστηκαν έτσι απρόβλεπτα τα πρότυπά σου..
Κι ας φαίνονται κάποιες στιγμές όλα αδιέξοδα..
Κι ας σου κόβεται η ανάσα από τον πόνο..
Να ξυπνήσεις ένα πρωί σε άλλη ζωή δεν γίνεται..

Γι’αυτό προσπάθησε να ομορφύνεις όσο γίνεται αυτή που έχεις..
Η ζωή μας είναι εκπληκτική!

Λουκρητία Βοργία





"Είναι κάτι νύχτες" Αλκυόνη Παπαδάκη


Είναι κάτι νύχτες, που τ’ αστέρια κατεβαίνουνε χαμηλά.

Που λιώνει το φεγγάρι και νοτίζει την ψυχή σου.

Είναι κάτι νύχτες, που όλα σιγοτραγουδούν. Ακόμα κι οι πέτρες. Και τα ξερά κλαδιά.

Αυτές τις νύχτες προτιμά να σε θυμάται η μοναξιά σου.

Κι έρχεται ακάλεστη. Χωρίς να χτυπήσει ούτε καν την πόρτα,

να ρωτήσει αν δέχεσαι επισκέψεις. Χωρίς να κρατά η αφιλότιμη,ούτ’ ένα λουλουδάκι. Ούτ’ ένα γλυκό, μπας και σε ξεγελάσει.

Θρονιάζεται στην ψυχή σου κι ανάβει προκλητικά το τσιγαράκι της.«Αυτάααα! Πού είχαμε μείνει;»

Σου λέει μ’ όλο το θράσος της και σε κοιτά κατάματα.

Είν’ αυτές οι νύχτες, που τ’ άστρα κατεβαίνουν χαμηλά.

Που λιώνει το φεγγάρι. Που όλα σιγοτραγουδούν.

Είν’ αυτές οι νύχτες τελικά, που βλέπεις καθαρά, το χρώμα που έχουν τα μάτια της μοναξιάς.

Ίδιο ακριβώς, όπως οι στάχτες από τα όνειρα.

Από το βιβλίο «Στον ίσκιο των πουλιών»

“Συννεφιάζει” Μενέλαος Λουντέμης


Η αγάπη είναι σαν τα πουλιά. Δυο – δυο. Δε γίνεται παραπάνου.

Οι αναποδιές κι οι σκουντούφλες, τα ντέρτια κι οι μαύρες συντυχιές, στον κόσμο αυτόν πάνε μαζί μαζί. Έρχεται η μια και σου χτυπάει την πόρτα και ξοπίσω της μπουκάρουνε όλες μαζί. Μπουλούκι. Σαν τις καλιακούδες απάνου στο λέσι.

Τι πολιτεία θα ’ταν αν δεν είχε και κανένα πεθαμένο; Ύστερα χρειάζεται κι αυτός για να βάλουν γνώση οι ζωντανοί – αν βάλανε ποτές.

Μενέλαος Λουντέμης

Οδυσσέας Ελύτης: Η ζωή είναι μία


Αναρωτιέμαι μερικές φορές: είμαι εγώ που σκέφτομαι καθημερινά πως η ζωή μου είναι μία; Όλοι οι υπόλοιποι το ξεχνούν; Ή πιστεύουν πως θα έχουν κι άλλες, πολλές ζωές, για να κερδίσουν τον χρόνο που σπαταλούν;

Μούτρα. Ν’ αντικρίζεις τη ζωή με μούτρα. Τη μέρα, την κάθε σου μέρα. Να περιμένεις την Παρασκευή που θα φέρει το Σάββατο και την Κυριακή για να ζήσεις. Κι ύστερα να μη φτάνει ούτε κι αυτό, να χρειάζεται να περιμένεις τις διακοπές. Και μετά ούτε κι αυτές να είναι αρκετές. Να περιμένεις μεγάλες στιγμές. Να μην τις επιδιώκεις, να τις περιμένεις. Κι ύστερα να λες πως είσαι άτυχος και πως η ζωή ήταν άδικη μαζί σου.

Και να μη βλέπεις πως ακριβώς δίπλα σου συμβαίνουν αληθινές δυστυχίες που η ζωή κλήρωσε σε άλλους ανθρώπους. Σ’ εκείνους που δεν το βάζουν κάτω και αγωνίζονται. Και να μην μαθαίνεις από το μάθημά τους. Και να μη νιώθεις καμία φορά ευλογημένος που μπορείς να χαίρεσαι τρία πράγματα στη ζωή σου, την καλή υγεία, δυο φίλους, μια αγάπη, μια δουλειά, μια δραστηριότητα που σε κάνει να αισθάνεσαι ότι δημιουργείς, ότι έχει λόγο η ύπαρξή σου.

Να κλαίγεσαι που δεν έχεις πολλά. Που κι αν τα είχες, θα ήθελες περισσότερα. Να πιστεύεις ότι τα ξέρεις όλα και να μην ακούς. Να μαζεύεις λύπες και απελπισίες, να ξυπνάς κάθε μέρα ακόμη πιο βαρύς. Λες και ο χρόνος σου είναι απεριόριστος.

Κάθε μέρα προσπαθώ να μπω στη θέση σου. Κάθε μέρα αποτυγχάνω. Γιατί αγαπάω εκείνους που αγαπούν τη ζωή. Και που η λύπη τους είναι η δύναμή τους. Που κοιτάζουν με μάτια άδολα και αθώα, ακόμα κι αν πέρασε ο χρόνος αδυσώπητος από πάνω τους. Που γνωρίζουν ότι δεν τα ξέρουν όλα, γιατί δεν μαθαίνονται όλα. Που στύβουν το λίγο και βγάζουν το πολύ. Για τους εαυτούς τους και για όσους αγαπούν. Και δεν κουράζονται να αναζητούν την ομορφιά στην κάθε μέρα, στα χαμόγελα των ανθρώπων, στα χάδια των ζώων, σε μια ασπρόμαυρη φωτογραφία, σε μια πολύχρωμη μπουγάδα.

Όσο κι αν κανείς προσέχει
όσο κι αν το κυνηγά
πάντα, πάντα θα ‘ναι αργά
δεύτερη ζωή δεν έχει.

(από Το Παράπονο, του Οδ. Ελύτη)





"Η σιωπή του έρωτα" Όσκαρ Γουάιλντ


Έτσι όπως συχνά ο ήλιος με την εντυπωσιακή του λάμψη 
διώχνει το θαμπό φεγγάρι, όσο και αν αντιστέκεται 
στη σκοτεινή σπηλιά του, χωρίς να ακούσει 
ούτε ένα τραγούδι από το αηδόνι 
έτσι η ομορφιά σου μου σφραγίζει τα χείλη 
και κάνει παράφωνα για μένα τα πιο όμορφα τραγούδια
Κι όπως την αυγή πάνω από τα λιβάδια
 περνά ο άνεμος με τα ορμητικά του φτερά
 και σπάει τα καλάμια με τα δυνατά φιλιά του
που αυτά μόνο, μπορούν να γίνουν όργανα τραγουδιού 
έτσι τα ορμητικά μου πάθη, παραδέρνουν συνέχεια μέσα μου 
και η τόσο μεγάλη αγάπη κάνει την αγάπη μου βουβή
Όμως τα μάτια μου σου έδειξαν εσένα
 γιατί είμαι σιωπηλός και η λύρα μου ακούρδιστη 
πριν γίνει ο χωρισμός μας μοιραίος
 και πριν μας αναγκάσει να φύγουμε 
εσύ για άλλα χείλη που τραγουδούν με αρμονία
κι εγώ εδώ να αναπολώ μάταια 
φιλιά που δεν έδωσα, τραγούδια που δεν είπα.
Όσκαρ Γουάιλντ

Διανομή τροφίμων στον Δήμο Πέλλας από την Κοινωνική Σύμπραξη Πέλλας με επικεφαλής την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας στο πλαίσιο του Ε.Π. Ε.Β.Υ.Σ. του Τ.Ε.Β.Α.


Διανομή τροφίμων στον Δήμο Πέλλας από την Κοινωνική Σύμπραξη Πέλλας με επικεφαλής την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας στο πλαίσιο του Ε.Π. Ε.Β.Υ.Σ. του Τ.Ε.Β.Α.

Νέα διανομή τροφίμων θα πραγματοποιηθεί από την Κοινωνική Σύμπραξη Π.Ε. Πέλλας με επικεφαλής Εταίρο την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους.

Η διανομή θα πραγματοποιηθεί το διάστημα Δευτέρα 15/05, Τρίτη 16/05 και Τετάρτη 17/05 και αφορά τον Δήμο Πέλλας.

Ώρες διανομής 09.00 – 15.00  ενώ, το σημείο διανομής είναι ο ισόγειος χώρος επί της οδού Πηνελόπης Δέλτα 17 - 19 (Παλιό Επαγγελματικό Λύκειο Γιαννιτσών - Παλιά Αγορά), περιοχή 9ου Δημοτικού Σχολείου (ίδιο σημείο με τις προηγούμενες φορές).

Τα τρόφιμα που θα διανεμηθούν στους ωφελούμενους είναι ζυμαρικά, ρύζι, φασόλια, φακές, κοτόσουπα, αλεύρι, cornflakes, ζάχαρη, μέλι, μαρμελάδα, τοματοπολτός, κομπόστα, γάλα, ελαιόλαδο, ηλιέλαιο, ελιές και χυμός ροδακίνου.

Επίσης, οι ωφελούμενοι θα παραλάβουν οδοντόκρεμες, σαμπουάν, υγρό γενικού καθαρισμού, υγρό πιάτων, σκόνη πλυσίματος ρούχων, βρεφικές πάνες και μωρομάντιλα.



Οι δικαιούχοι πρέπει να έχουν μαζί τους τον αριθμό αίτησης ή το Α.Μ.Κ.Α, την αστυνομική τους ταυτότητα ή άλλο νομιμοποιητικό έγγραφο ταυτοπροσωπίας τους στην περίπτωση που τα προϊόντα θα παραληφθούν αυτοπροσώπως, ενώ, στην  αντίθετη περίπτωση (παραλαβή από τρίτο άτομο) εξουσιοδότηση και την αστυνομική του ταυτότητα ή άλλο νομιμοποιητικό έγγραφο ταυτοπροσωπίας.


Επισημαίνεται ότι λόγω του μεγάλου όγκου και βάρους των προϊόντων διότι, για παράδειγμα, μία τετραμελής οικογένεια θα παραλάβει προϊόντα περίπου εκατό (100) κιλών, απαιτείται από τους ωφελούμενους μεταφορικό μέσο, για να μεταφέρουν τα τρόφιμα που θα παραλάβουν.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΡΟΜΩΝ ΤΗΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ


ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΡΟΜΩΝ ΤΗΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ: «Η ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ»

Αποκαταστάθηκε τις προηγούμενες μέρες άλλη μία κεντρική οδός ταχείας κυκλοφορίας και συγκεκριμένα ο δρόμος μπροστά από τα ΚΤΕΛ, όπου πραγματοποιήθηκε ασφαλτόστρωση όπως προβλέπει η μελέτη κατασκευής του αποχετευτικού δικτύου της Αριδαίας.

Την επόμενη βδομάδα οι εργασίες θα συνεχιστούν στον δρόμο μπροστά από το Δασάκι, τον 1ο Παιδικό Σταθμό και το 1ο Δημοτικό Σχολείο, καθώς επίσης και σε άλλα κεντρικά σημεία της Αριδαίας, ενώ θα ακολουθήσει και η περιοχή του 1ου Γυμνασίου Αριδαίας με στόχο την τελική ολοκλήρωση. Στόχος είναι να ανακουφιστούν πρωτίστως οι περιοχές γύρω από σχολικές μονάδες, καταστήματα και υπηρεσίες όπου κινείται αρκετός κόσμος.

Ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος έκανε την εξής δήλωση:
«Θέλω πραγματικά να τονίσω για άλλη μια φορά, ότι αντιλαμβανόμαστε τα προβλήματα που δημιουργεί η κατασκευή αυτού του μεγάλου έργου στην καθημερινότητα όλων μας και σεβόμαστε κάθε διαμαρτυρία. Κατανοούμε ότι οι συμπολίτες μας έχουν επιδείξει υπομονή και υπευθυνότητα και έχουν συμβάλει στην μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε. Δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να καταχραστούμε αυτή την υπομονή, γι’ αυτό βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τον ανάδοχο του έργου και πιέζουμε για την γρήγορη και σωστή υλοποίησή του. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι η ταλαιπωρία πλησιάζει στο τέλος της και το αποτέλεσμα της χρήσης αυτού του μεγαλόπνοου έργου θα μας αποζημιώσουν ως κοινωνία».



ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...