Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Πέμπτη 18 Ιουνίου 2020

Υποχρεωτική χρήση μάσκας για τους προσερχόμενους στο Διοικητήριο της Έδεσσας



Έδεσσα,  18 Ιουνίου 2020

Υποχρεωτική χρήση μάσκας για τους προσερχόμενους στο Διοικητήριο της Έδεσσας – Έκκληση του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας για τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας έναντι του COVID-19  

Η εμφάνιση κρουσμάτων του κωρονοïού COVID-19 στην ΠΕ Πέλλας και η συνέχιση της εμφάνισης θετικών κρουσμάτων στο Πανελλήνιο σηματοδοτούν την ανάγκη για συνεπή τήρηση των μέτρων υγειονομικής προστασίας από τους πολίτες, τις δημόσιες υπηρεσίες και τις επιχειρήσεις.

Μετά από ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Δάνη Τζαμτζή, με τη συμμετοχή των Διευθυντών των οικείων Διευθύνσεων και του Προϊσταμένου Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ Πέλλας και αφού εξετάστηκαν οι ειδικότερες τοπικές συνθήκες, αποφασίστηκε η υποχρεωτική χρήση μάσκας για όλους τους προσερχόμενους στο Διοικητήριο της Έδεσσας. Το συγκεκριμένο μέτρο είναι σημαντικό για την προστασία της υγείας τόσο των εξυπηρετούμενων πολιτών, όσο και των εργαζομένων και ευρύτερα της τοπικής κοινωνίας.

Σε σύντομη δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Δάνης Τζαμτζής αναφέρει: «Η χρήση της μάσκας είναι ένα μέτρο προστασίας της υγείας μας στη μάχη για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κωρονοïού που συνιστάται από τους ειδικούς και εφαρμόζεται ως «καλή» πρακτική σε όλους τους χώρους όπου υπάρχει υψηλή συνάθροιση προσώπων. Το Διοικητήριο αποτελεί την έδρα των περισσότερων υπηρεσιών της ΠΕ Πέλλας, αλλά και πολλών άλλων σημαντικών δημόσιων υπηρεσιών που εξυπηρετούν καθημερινά μεγάλο αριθμό πολιτών. Επομένως, είναι σημαντικό να λαμβάνονται και να τηρούνται αυστηρά μέτρα υγειονομικής προστασίας από όλους όσους προσέρχονται στο Διοικητήριο. Στόχος μας είναι φυσικά η ασφάλεια και όχι η ταλαιπωρία των πολιτών, που θέλουμε να απολαμβάνουν ένα υψηλό επίπεδο εξυπηρέτησης, στο οποίο η ασφάλειά τους είναι ένα σημαντικό κριτήριο. Και σ’ αυτήν τη μάχη είμαστε μαζί και στο πλευρό όλων των πολιτών».  

Κοινοβουλευτική παρέμβαση του ΚΚΕ για την άμεση κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος σε γεωργούς και κτηνοτρόφους



ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Οικονομικών

Θέμα: Άμεση κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος σε γεωργούς και κτηνοτρόφους

     Με τις δηλώσεις εισοδήματος του 2020 εφαρμόζεται στους αγρότες του κανονικού καθεστώτος ΦΠΑ το τέλος επιτηδεύματος, καθώς συμπληρώνεται η πενταετία για την οποία ίσχυε η αναβολή της επιβολής του.
     Εξαίρεση από την καταβολή του τέλους επιτηδεύματος έχουν μόνο οι συνεταιρισμένοι αγρότες που αποτελούν ένα μικρό μόνο τμήμα των παραπάνω αγροτών.
     Πρόκειται για ένα χαράτσι 650 ευρώ που επιβαρύνει υπέρμετρα γεωργούς και κτηνοτρόφους, οι οποίοι προσπαθούν να επιβιώσουν σε καθεστώς πολύ υψηλού κόστους παραγωγής και ληστρικής εκμετάλλευσης τους από τους εμπορο-βιομηχάνους με τις τιμές που δίνονται στα αγροτικά προϊόντα.
     Σημειώνεται επίσης, ότι το εισόδημα της πλειοψηφίας των αγροτών έχει πληγεί φέτος και εξαιτίας της πανδημίας, αλλά και των μεγάλων καταστροφών. Ουσιαστικά θα πολλαπλασιαστούν τα χρέη τους στην εφορία καθώς αδυνατούν να καταβάλλουν αυτή την επιπλέον επιβάρυνση.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός, αν θα προχωρήσει άμεσα στην κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για όλους τους αγρότες.

Οι Βουλευτές
Μανωλάκου Διαμάντω
Καραθανασόπουλος Νίκος
Κομνηνάκα Μαρία
Λαμπρούλης Γιώργος
Μαρίνος Γιώργος
Παπαναστάσης Νίκος
Στολτίδης Λεωνίδας
Συντυχάκης Μανώλης

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...