Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2020

LIVE: Ο κυκλώνας Ιανός


Η κακοκαιρία «Ιανός» -η πρώτη του φετινού φθινοπώρου- θα επηρεάσει τη χώρα μας από σήμερα Πέμπτη 17/9, εξαιτίας μιας ατμοσφαιρικής διαταραχής στην περιοχή της Κεντρικής Μεσογείου, η οποία αναμένεται βαθμιαία να ενισχυθεί σημαντικά.

Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του φαινομένου:



Εορτασμός Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού στην Έδεσσα



 Εορτασμός Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού στην Έδεσσα

Τουρισμός & Αγροτική Ανάπτυξη

Δρόμοι του Νερού, Δρόμοι του Κερασιού


Ο Δήμος  Έδεσσας και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Έδεσσας, σας προσκαλoύν στις εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα στις 28 Σεπτεμβρίου 2020 στο Πάρκο Καταρρακτών, προς εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού με θέμα «Τουρισμός και Ανάπτυξη της Υπαίθρου χώρας.

Τα τελευταία χρόνια, γιορτάζεται αυτή η ημέρα με εκδηλώσεις ψυχαγωγίας και εκπαίδευσης  στο κέντρο τουριστικής πληροφόρησης. Έτσι και φέτος λοιπόν, θα λάβουν χώρα μουσικές εκδηλώσεις, εκπαιδευτικές – διαδραστικές ομιλίες και ξενάγηση στους μαγευτικούς δρόμους του νερού και του κερασιού. Παρά την παγκόσμια επιβράδυνση ο Τουρισμός θα είναι από το πρώτα εργαλεία βιώσιμης ανάπτυξης στην εποχή μετά την επιδημιολογική κρίση μιας και ο κόσμος έχει ανάγκη την εκδρομή και το ταξίδι.

Στο πάρκο Καταρρακτών στις 28 Σεπτεμβρίου 2020 από τις 10:00 π.μ. έως τις 14:00 μ.μ.  μπορούν  μικροί και μεγάλοι επισκέπτες, μαθητές και σπουδαστές να απολαύσουν την πληθώρα εκδηλώσεων που οργανώνονται σε συνεργασία με το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος και το Μητροπολιτικό κολλέγιο υπό την αιγίδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (https://www.unwto.org/node/11268). Συνεχίζουμε να ψυχαγωγούμαστε, να εκπαιδευόμαστε,  παραμένοντας υγιείς και ασφαλείς, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Περισσότερες Πληροφορίες και Οργάνωση Οικοξεναγήσεων Σχολικών Μονάδων στο Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης Έδεσσας, 2381020300, www.edessacity.gr


Τα Νέα της Πέλλας (Τεύχος 50).
















Τρέχουν οι εξελίξεις για την ανέγερση του νέου Νηπιαγωγείου Προμάχων.



ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

Αριδαία 17/9/2020

ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΝΕΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΠΡΟΜΑΧΩΝ

Μετά την ωρίμανση του φακέλου από τον Δήμο Αλμωπίας,  προκειμένου να συνταχθεί μελέτη για την ανέγερση του νέου Νηπιαγωγείου Προμάχων, οι εξελίξεις τρέχουν με πολύ γρήγορους ρυθμούς. Ήδη πραγματοποιήθηκαν διερευνητικές γεωτρήσεις στο οικόπεδο, προκειμένου να συνταχθεί  γεωτεχνική μελέτη.

Μετά την επίσκεψη του Δημάρχου Αλμωπίας, κ. Μπάτση στα γραφεία των ΚΤΗΡΙΑΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ Α.Ε. και τη συνάντηση που είχε με το Δ/ντα Σύμβουλο κ. Γιάνναρη και τον Δ/ντη Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Κυριαζόπουλο και τις διαβεβαιώσεις που έλαβε για άμεσες ενέργειες, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία σύνταξης μελέτης και κατασκευής, κλιμάκιο στελεχών της ΚΤΥΠ Α.Ε. επισκέφθηκε το χώρο στις 9/9/2020 και πραγματοποίησε αυτοψία. Το κλιμάκιο αποτελείτο από μία Αρχιτέκτονα και μία Πολιτικό Μηχανικό.

Οι Κτηριακές Υποδομές Α.Ε. με έγγραφό τους στις 10/09/2020 ενημέρωσαν το Δήμο Αλμωπίας ότι οι μελέτες που απαιτούνται για τη δημοπράτηση και εκτέλεση του έργου ‘’ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΝΕΟΥ ΔΙΔΑΚΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΓΑΣΗ ΤΟΥ 2/ΘΕΣΙΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΠΡΟΜΑΧΩΝ’’ εκπονούνται και προβλέπεται να έχουν ολοκληρωθεί στις αρχές του 2021. Ο δε, εκτιμώμενος προϋπολογισμός ανέρχεται στο ποσό, του 1.500.000 €.

Ο Δήμαρχος Αλμωπίας παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις, για την υλοποίηση του τόσο σημαντικού αυτού έργου και είναι έτοιμος να παρέμβει, όταν και όπου χρειαστεί, προκειμένου να υλοποιηθεί στο συντομότερο δυνατό χρόνο.


ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...