Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Παρασκευή 8 Μαΐου 2020

Η ΟΕΒΕΣ Ν. Πέλλας σας ενημερώνει για το νέο θερινό ωράριο καταστημάτων


Η  Ομοσπονδία  Επαγγελματικών   Βιοτεχνικών   και Εμπορικών Σωματείων Ν. Πέλλας σας ενημερώνει  για το νέο  θερινό ωράριο καταστημάτων και έχει ως εξής: 

ΕΜΠΟΡΙΚΑ
ΔΕΥΤΕΡΑ-ΤΕΤΑΡΤΗ-ΣΑΒΒΑΤΟ                         9:00 – 14:30
ΤΡΙΤΗ-ΠΕΜΠΤΗ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ                          9:00 – 14:00 & 17:30 – 21:00   

ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΑ-ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΑ-ΙΧΘΥΟΠΩΛΕΙΑ*- ΟΠΩΡΟΠΩΛΕΙΑ  
ΔΕΥΤΕΡΑ-ΤΕΤΑΡΤΗ-ΣΑΒΒΑΤΟ                         8:00 – 14:30
ΤΡΙΤΗ-ΠΕΜΠΤΗ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ                          8:00 – 14:00 & 17:30 – 21:00  

ΚΟΥΡΕΙΑ-ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΑ 
ΔΕΥΤΕΡΑ-ΤΕΤΑΡΤΗ-ΣΑΒΒΑΤΟ                         9:00 – 14:30
ΤΡΙΤΗ-ΠΕΜΠΤΗ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ                          9:00 – 14:00 & 17:30 – 21:00   

ΙΣΧΥΕΙ  ΕΩΣ 31/10/2020
ΙΟΥΝΙΟ ΙΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 18:00
                           *ΤΑ ΙΧΘΥΟΠΩΛΕΙΑ ΤΡΙΤΗ ΚΑΙ ΠΕΜΠΤΗ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΑ

                                                                     



                                                                                            Το Δ.Σ.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                      ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


                        ΙΩΑΝΝΗΣ   ΜΑΝΩΛΑΚΗΣ                      ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΕΡΤΣΕΜΠΛΗΣ 

Ευχαριστήριο του Αγροτικού Συλλόγου Δήμου Σκύδρας


 ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

Με την παρούσα επιστολή θέλουμε να χαιρετήσουμε την πρόσκληση της ΔΗΜ.Τ.Ο Σκύδρας της ΝΔ και να ευχαριστήσουμε προσωπικά τον πρόεδρο της Μάκη Δημητριάδη, για τη συμμετοχή του Αγροτικού Συλλόγου σε τηλεδιάσκεψη με την Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Φωτεινή Αραμπατζή, τον Γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Γιώργο Στεργίου, τη Γραμματέα Αγροτικών Φορέων της ΝΔ Μαρία Τριανταφυλλόπουλου κ.α. 

Η εκπροσώπηση του Συλλόγου μας στην τηλεδιάσκεψη έγινε από τον πρόεδρο Παναγιώτη Πασάκη, που ανέπτυξε σειρά θεμάτων που χρήζουν άμεσης επίλυσης και παράλληλα συζητήθηκε η επόμενη μέρα για την Αγροτική οικονομία της περιοχής, που πρέπει απαραίτητα να στηριχθεί σε πολλά επίπεδα, γιατί αποτελεί την "ραχοκοκαλιά" της τοπικής αλλά και της Εθνικής οικονομίας. 


Με  σεβασμό και εκτίμηση                            

Ο  πρόεδρος  και  το ΔΣ  

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Δάνης Τζαμτζής ζητά την άμεση παρέμβαση Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και ΕΛΓΑ για τη μειωμένη παραγωγή λόγω παγετού



Έδεσσα,  8-5-2020

Με νέα επιστολή του ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Δάνης Τζαμτζής ζητά την άμεση παρέμβαση Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και ΕΛΓΑ για τη μειωμένη παραγωγή λόγω παγετού

Μετά από τη συλλογή περισσότερων στοιχείων, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Δάνης Τζαμτζής, επανέρχεται με νέα επιστολή του, προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάκη Βορίδη και τον ΕΛΓΑ και ζητά τις άμεσες ενέργειές τους, προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την αποζημίωση πληγέντων αγροτών. Σημείο αιχμής των εκτιμήσεων των καταστροφών στις παραγωγές, αποτελεί το ανεπαρκές δίκτυο μετεωρολογικών σταθμών το οποίο αναμένεται να αναβαθμιστεί με προμήθεια μετεωρολογικών κλωβών από την ΠΕ Πέλλας. Ο κ. Τζαμτζής, στην επιστολή του, αναλύει την υφιστάμενη κατάσταση και ζητά τη δίκαιη αποζημίωση αγροτών των οποίων οι παραγωγές έχουν υποστεί σοβαρές ζημίες λόγω παγετού. Ακόμη, ζητά τη διενέργεια τηλεδιάσκεψης, προκειμένου να παρουσιαστεί το σύνολο των στοιχείων και να δρομολογηθούν οι απαραίτητες ενέργειες, για την προστασία των αγροτών και της τοπικής οικονομίας.

Ακολουθεί απόσπασμα από το περιεχόμενο της επιστολής:

«Κύριε Υπουργέ, Κύριε Πρόεδρε του ΕΛΓΑ,
Με 4 μετεωρολογικούς κλωβούς, δεν μπορεί να θεωρείς ότι καλύπτεις επαρκώς έναν μεγάλο νομό όπως είναι η Πέλλα και  βγάζεις λάθος συμπεράσματα, τα οποία θα καταστρέψουν οικονομικά τους αγρότες της Πέλλας.
Τι εννοώ; Ότι είναι λάθος η εκτίμηση του επόπτη εκτιμήσεων του ΕΛΓΑ στην Βέροια,  ότι δηλαδή «οι ζημιές στα κεράσια και σε ποικιλίες ροδάκινων,  οφείλονται σε βροχόπτωση και όχι παγετό».
Σε συνέχεια της επιστολής που σας έστειλα, θέλω και πάλι να σας καλέσω να προχωρήσει το Παράρτημα του ΕΛΓΑ στην Ημαθία, σε αναγγελίες ζημιάς στα κεράσια και τα ροδάκινα στην Πέλλα. Οι εκτιμήσεις των γεωπόνων της ΔΑΟΚ Πέλλας, είναι βάσιμες και τεκμηριωμένες. Πεπειραμένοι γεωπόνοι αναφέρουν ότι  οι ζημιές στα κεράσια οφείλονται στους παγετούς στις 16 και 17 Μάρτιου και στις 16 Απριλίου.
Επειδή το μετεωρολογικό δίκτυο του ΕΛΓΑ είναι ελλιπέστατο, ομάδα γεωπόνων από την Πέλλα έχουν τοποθετήσει μετεωρολογικούς κλωβούς, αποτελέσματα των οποίων χρησιμοποιεί ορισμένες φορές και ο ΕΛΓΑ. Τώρα γιατί αγνοεί τις μετρήσεις αυτές; Επειδή είναι ελάχιστοι οι κλωβοί του ΕΛΓΑ, η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας θα τοποθετήσει φέτος 4 μετεωρολογικούς σταθμούς και τον επόμενο χρόνο άλλους τέσσερις, ώστε να έχουμε ολοκληρωμένη και σωστή εικόνα των ζημιών.
Πέραν όμως αυτού, έχουμε πολιτική με δυο μέτρα και δυο σταθμά από τον ΕΛΓΑ.
Το υποκατάστημα του ΕΛΓΑ στην Κοζάνη δέχεται δηλώσεις ζημιάς για τα κεράσια από περιοχές όπως οι Πύργοι και άλλα χωριά, ενώ τα τα δικά μας χωριά που είναι δίπλα σ αυτά όπως το Άνω και Κάτω Γραμματικό και άλλα, δεν έχουν αυτό το δικαίωμα ενώ έχουν μεγαλύτερες ζημιές από τα χωριά της Κοζάνη.
Κύριε Υπουργέ, Κύριε Πρόεδρε του ΕΛΓΑ
Επειδή δεν μπορώ να  επικοινωνήσω δια ζώσης μαζί σας, μια τηλεδιάσκεψη με την παρουσία του Περιφερειάρχη μας και των Αντιπεριφερειαρχών Πέλλας, Ημαθίας και Αγροτικής Ανάπτυξης, θα έδινε την δυνατότητα σωστής ενημέρωσης για το θέμα.
 Η Πέλλα πέρσι κτυπήθηκε αλύπητα από το χαλάζι και η προηγούμενη διοίκηση του ΕΛΓΑ, με τις ελλείψεις στο σύστημα χαλαζοπροστασίας δεν είναι άμοιρη ευθυνών. Δεν επιτρέπεται να αφήσετε τους αγρότες της Πέλλας στο έλεος του Θεού.
Οι ζημιές οφείλονται στα χιόνια και στους παγετούς που είχαμε και αυτό δεν αλλάζει.
Η Πολιτεία οφείλει να επιδείξει σωστή και δίκαιη στάση,  απέναντι στους αγρότες της Πέλλας που επλήγησαν.»

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...