Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Σάββατο 6 Απριλίου 2019

Η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά στην εκδήλωση της Δ/νσης Αστυνομίας Πέλλας



Η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά στην εκδήλωση της Δ/νσης Αστυνομίας Πέλλας

 Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πέλλας και τη συνεργασία του Συλλόγου Γονέων και Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Έδεσσας παραβρέθηκε η Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά.
Στο χαιρετισμό της η κα. Αηδονά αναφέρθηκε στις σημαντικές δράσεις και στο πολύπλευρο έργο της Αστυνομίας και στην καλή συνεργασία που υπάρχει με την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας. Επίσης, τόνισε την ανάγκη να βελτιώσουμε την παιδεία μας ως λαός και να σεβαστούμε περισσότερο τις ανάγκες των ΑμεΑ, ειδικότερα στην καθημερινότητα τους, συγχαίροντας παράλληλα, τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Σπύρο Διόγκαρη και την Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Έδεσσας κα. Γεωργία Κικίδου για τη συνδιοργάνωση της εκδήλωσης.
Η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κα. Αηδονά είχε θερμή συνομιλία και με τον κ. Τάσο Τσίου, Παραολυμπιονίκη με καταγωγή από τη Σκύδρα, ο οποίος κατέθεσε τη δική του προσωπική εμπειρία για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρίες στην προσπάθεια για βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Πατήρ Γεώργιος ως εκπρόσωπος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ.κ. Ιωήλ, οι κ.κ. Βουλευτές Γιώργος Καρασμάνης και Γιάννης Σηφάκης, ο Στρατηγός Διοικητής της Ιιας Μ/Κ Μεραρχίας Δημόκριτος Κωνσταντάκος, ο Δήμαρχος Έδεσσας Δημήτρης Γιάννου, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Πέτρος Ζέρζης και Μαρία Ζωγράφου – Τσαντάκη, ο υπ. Περιφερειακός Σύμβουλος Ιορδάνης Τζαμτζής, ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Πέλλας Χρήστος Σμίας, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι αρχών και φορέων, συλλόγων και σωματείων της Π.Ε. Πέλλας και πλήθος πολιτών.
Ακολουθεί ένα απόσπασμα του χαιρετισμού της Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Αθηνάς Αθανασιάδου – Αηδονά:
“Η Διεύθυνση Αστυνομίας Πέλλας αποτελεί πραγματικά μία πρότυπη δημόσια υπηρεσία η οποία είναι «ανοικτή» στους πολίτες και την τοπική κοινωνία, υποστηρίζοντάς τους σε πολλούς διαφορετικούς τομείς. 
Αξίζουν λοιπόν, ειλικρινά συγχαρητήρια στους διοργανωτές της σημερινής εκδήλωσης που πραγματεύεται ένα ευαίσθητο και εξαιρετικά σημαντικό θέμα, σχετικό με τη ζωή και την ασφάλεια πολλών συνανθρώπων μας.
          Ποιότητα ζωής και ευημερία υπάρχει μόνο όταν όλα τα μέλη μίας κοινωνίας αισθάνονται ασφαλή και απολαμβάνουν ίσες ευκαιρίες πρόσβασης στα δημόσια αγαθά και υπηρεσίες που παρέχονται για τους πολίτες.
          Η σημερινή Ημερίδα είναι εξαιρετικά σημαντική καθώς έχει ως προσκεκλημένους ομιλητές όχι άτομα που γνωρίζουν το θέμα θεωρητικά, αλλά πρόσωπα με προσωπική εμπειρία και γνώση για την καθημερινότητα, τις δυσχέρειες και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία.
          Η Κυρία Κικίδου είναι γνωστή για τις πολλές και σημαντικές πρωτοβουλίες και δράσεις που αναλαμβάνει κατά καιρούς για την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας, σχετικά με τη συνεχή βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με αναπηρία.
          Ο Κύριος Τσίου, με την ιδιότητα του Παραολυμπιονίκη, του περήφανου Έλληνα Μακεδόνα σφυροβόλου από την Σκύδρα της Πέλλας, αποτελεί παράδειγμα κινητοποίησης και έμπνευσης για τη νέα γενιά.
          Σε μία εποχή μάλιστα που οι αξίες και τα πρότυπα που προβάλλονται είναι αποπροσανατολιστικά, ενώ η ίδια η ιδέα της αριστείας αμφισβητείται.
          Ακόμη, οι έμπειροι αξιωματικοί, εκπρόσωποι της Διεύθυνσης Αστυνομίας Έδεσσας, θα μας διαφωτίσουν για το θέμα, μέσα από την καθημερινή εμπειρία τους και την πραγματική εικόνα των μετακινήσεων και αίσθηση ασφάλειας για τους συμπολίτες μας με αναπηρία.
         Έχουμε λοιπόν μία άρτια οργανωμένη εκδήλωση, η οποία αναμένεται να συμβάλλει σημαντικά στη διαμόρφωση μίας τοπικής κουλτούρας και νοοτροπίας που σέβεται και υποστηρίζει στην πράξη τους συμπολίτες μας με αναπηρία.
         Όλοι οι άνθρωποι αξίζουν τις καλύτερες συνθήκες διαβίωσης και ανάπτυξης και, στην μικρή κοινωνία της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας,
αυτό μπορούμε να το κάνουμε πράξη, μέσα από μικρές αλλαγές στις συνήθειές μας και στις αστικές υποδομές.
         Στο σημείο αυτό σημαντικός είναι ο ρόλος της πολιτείας και της Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης.
         Έτσι, η συμμετοχή μας σε εκδηλώσεις όπως η σημερινή είναι σημαντική
όχι μόνο για συμβολικούς λόγους αλλά, κυρίως, για την ανατροφοδότηση του αναπτυξιακού μας προγραμματισμού. 
          Με τις σκέψεις αυτές, θα ήθελα να παραδώσω την σκυτάλη στους άλλους ομιλητές και να σας ευχηθώ καλή ακρόαση…”




Εξαιρετική εμφάνιση των αθλητών του Ίκαρου Αλμωπίας και 3 μετάλλια στους αγώνες των Γιαννιτσών


Τέτραθλα για τους μικρούς μας αθλητές Κ14 στα Γιαννιτσά σήμερα 5-04-2019. 
Μεγάλη προσπάθεια και 3 μετάλλια για τα παιδιά μας!!!Συγχαρητήρια σε όλους και σας ευχαριστώ!!!

Πρώτη θέση  Τσαμπούρη Κατερίνα στα 60μ με 8.50
Δεύτερη θέση Τσαμπούρη Κατερίνα στο μπαλάκι με 32.50 και Τρίτη θέση στο Μήκος με 4.57 Παυλάκη Ευαγγελία. 

Συγχαρητήρια σε όλους:
Ανδριάνα Μιχαηλίδου, Τσόκα Τραϊανή, Κεχαγιά Κωνσταντίνα, Ανθοπουλου Νικολέτα, Τάσος Αποστολίδης, Μαριάννα Μανδαλάκη, Μποτσφάρη Μαρία, Μάλαμα Ελευθεριαδου, Παυλίδου Θεοφιλία!!!





Η κούρσα της Κατερίνας  ΕΔΩ


ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...