Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020

Αυτοψίες από τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Δάνη Τζαμτζή στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας ΠΕ ΠέλλαςΑυτοψίες από τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Δάνη Τζαμτζή στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας ΠΕ Πέλλας

Προετοιμασία ενόψει της κατάρτισης του Τεχνικού Προγράμματος 2020

Η οδική ασφάλεια και η συνεχής βελτίωση του οδικού δικτύου, εντός της χωρικής αρμοδιότητας της Π.Ε. Πέλλας, παραμένει ψηλά στις προτεραιότητες του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Δάνη Τζαμτζή. Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης, συνοδευόμενος από κλιμάκιο στελεχών της οικείας Υποδιεύθυνσης Τεχνικών Έργων πραγματοποίησε επισταμένη αυτοψία κατά μήκους των κυριότερων δρόμων που εξυπηρετούν τα αστικά κέντρα, αλλά και τις πιο απομακρυσμένες περιοχές της Πέλλας. Αναλυτικότερα, εξετάστηκαν οι δυνατότητες ηλεκτροφωτισμού σήμανσης και διαμόρφωσης κόμβων επί της Εθνικής οδού, η πρόοδος των εργασιών κοπής δέντρων στη διαδρομή Έδεσσα-Θεσσαλονίκη, καθώς και σημεία που χρήζουν συντήρησης (ασφαλτικός τάπητας, σήμανση, στηθαία κλπ).

Κατά τη διάρκεια της αυτοψίας συγκεντρώθηκαν, επίσης, στοιχεία για την ιεράρχηση προτεραιοτήτων και την τεχνική τεκμηρίωση του νέου προγράμματος Τεχνικών Έργων για την περίοδο 2020. Στόχος του κ. Τζαμτζή είναι τα έργα που εντάσσονται στο Τεχνικό Πρόγραμμα να εξυπηρετούν πραγματικές και επείγουσες ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και να επιτυγχάνεται βέλτιστη αξιοποίηση των οικονομικών πόρων που διατίθενται. Το πρόγραμμα αυτοψιών του κ. Αντιπεριφερειάρχη θα συνεχιστεί για τον έλεγχο της πορείας ολοκλήρωσης όλων των τεχνικών έργων που υλοποιούνται στην Π.Ε. Πέλλας.
Θεοφάνεια στην Οχρίδα, με το σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ Ν.Πέλλας


Θεοφάνεια στην Οχρίδα, με το σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ Ν.Πέλλας

Την εξαιρετική εμπειρία της εορτής των Θεοφανείων σύμφωνα με το ορθόδοξο ημερολόγιο απόλαυσαν οι συμμετέχοντες στην εκδρομή στην Οχρίδα που οργάνωσε για τα μέλη και τους φίλους του ο Σύλλογος Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης Ν.Πέλλας. 
Χιλιάδες πιστοί πέφτουν στα παγωμένα νερά της λίμνης ενώ αμέσως μετά στήνονται γλέντια σε όλη την πόλη για να γιορτάσουν τον αγιασμό των υδάτων. Οι εκδρομείς απόλαυσαν τον εξαιρετικό καιρό στην παλιά πόλη της Οχρίδας, το Βαρόσι της Λύχνιδας, τα πολιτιστικά και βυζαντινά της μνημεία τα οποία αποτελούν Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά της UNESCO, την Αγία Σοφία, την εκκλησία του Αγίου Ιωάννη στην περιοχή Κανέο, το σχολείο του Γρηγόρη Σταυρίδη, καθώς και την εξαιρετική γαστρονομία. 
Η ξενάγηση οργανώθηκε από μέλη της κοινότητας Οχρίδας που διαδίδουν την ελληνική γλώσσα ενώ οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά κοινές ιστορίες για τον πολιτισμό και τις σχέσεις μεταξύ της Έδεσσας και της Οχρίδας μέσα από την διασύνδεσή τους μέσα από την Αρχαία Εγνατία Οδό. Σημειώνουμε ότι ο Δήμος Έδεσσας έχει μακρά συνεργασία και με τον Δήμο Οχρίδας αλλά και με το Πανεπιστήμιο Τουρισμού αξιοποιώντας μέσα από την συνεργασία στελεχών πολλά ευρωπαϊκά προγράμματα.  
Οι εκδρομείς επισκέφθηκαν τις πηγές Μπιλιάνα, την διαδρομή προς το ιστορικό Πόγραδετς καθώς και το μοναστήρι του Οσίου Ναούμ στα σύνορα με την Αλβανία. Παράλληλα μέλη του συλλόγου συνάντησαν συνδικαλιστές της τοπικής αυτοδιοίκησης της περιοχής. 
Ο σύλλογος ευχαριστεί τα μέλη και τους φίλους του για την συμμετοχή τους στην πολιτιστική εκδρομή και ενημερώνει ότι θα συνεχίσει τις εκδρομές στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια.


-- 
Με εκτίμηση

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ-Ν.ΠΕΛΛΑΣ
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΟΕ-ΟΤΑ

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...