Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2019

Τα ονόματα των χορηγών για την "Σούρβα 2019".


Τα ονόματα των χορηγών για την ΣΟΥΡΒΑ 2019.

«Η λίστα θα ανανεώνεται συνεχώς.»

Όποιος επιθυμεί να βοηθήσει με οποιονδήποτε τρόπο για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης, μπορεί να  καλέσει τον Αντιπρόεδρο του Μ.Χ.Σ. Οι Πρόμαχοι κ. Τσαμπούρη Γιώργο στο τηλέφωνο 6976986994.

Σας ευχαριστούμε όλους για την συνδρομή σας.

ΣΟΥΡΒΑ 2019

BODYCRAFT FITNESS CLUB ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ
COUP ESPRESSO & WINE BAR
GRECOS FAST FOOD
ΑΦΟΙ ΑΣΜΕΤΗ ΧΡΗΣΤΟΣ - ΤΡΥΦΩΝ ΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΥΣΟΞΥΛΩΝ
ΑΦΟΙ ΓΟΥΔΗ ΓΕΩΡΓΙΟΣ - ΧΡΗΣΤΟΣ ΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΥΣΟΞΥΛΩΝ
ΑΦΟΙ ΝΑΝΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΥΣΟΞΥΛΩΝ
ΒΑΚΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
ΒΕΣΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ
ΒΕΣΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (ΖΑΧΟΣ) ΣΙΔΗΡΟΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ
ΒΕΣΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΣ
ΒΕΣΚΟΥ ΑΝΝΑ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ
ΓΙΟΥΡΟΥΚΗ ΜΑΡΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΠΡΟΜΑΧΩΝ
ΓΙΟΥΡΟΥΚΗΣ ΠΑΥΛΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ
ΔΕΜΕΡΤΖΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΤΑΤΟΠΑΡΑΓΩΓΟΣ
ΔΕΡΒΙΝΑΡΗ ΙΩΑΝΝΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΠΡΟΜΑΧΩΝ
ΔΙΜΤΣΗΣ (ΤΟΥΡΙΣ) ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ - ΤΡΑΚΤΕΡ
ΚΑΛΕΣΗΣ ΣΤΑΘΗΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΣ
ΚΑΡΑΠΑΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΡΙΣΤΗΡΙΟ ΞΥΛΕΙΑΣ
ΚΙΚΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΕΝΤΡΟ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ – ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ 
ΛΕΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΙΧΘΥΟΠΩΛΕΙΟ
ΜΑΣΛΑΡΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ CAFÉ LIBER
ΜΑΣΛΑΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ CAFÉ ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΟ
ΜΑΣΛΑΡΗΣ (ΛΕΩΝΙΔΑΣ) ΧΡΗΣΤΟΣ CAFÉ ΦΟΙΝΙΚΕΣ
ΜΕΣΚΙΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ (ΙΤΣΟΣ) ΠΡΙΣΤΗΡΙΟ ΞΥΛΕΙΑΣ
ΜΕΣΚΙΝΗΣ (ΝΤΙΟΥΞ) ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΡΙΣΤΗΡΙΟ ΞΥΛΕΙΑΣ
ΜΗΤΣΑΝΗΣ ΠΕΤΡΟΣ (ΤΣΑΡΛΥ) ΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΥΣΟΞΥΛΩΝ
ΜΗΤΣΑΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (ΝΤΑΛΤΟΝ) ΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΥΣΟΞΥΛΩΝ
ΜΟΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (ΤΖΕΝΤΙΛΕ) ΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΥΣΟΞΥΛΩΝ
ΜΟΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΡΑΤΗΓΙΟ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ
ΜΟΥΓΙΟΣ ΠΕΤΡΟΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΞΥΛΟΥ ΚΑΙ ΚΑΡΕΚΛΑΣ
ΜΠΑΤΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ
ΝΑΝΟΣ (ΧΑΝΟΜΑΚ) ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΜΠΟΡΙΑ ΚΑΥΣΟΞΥΛΩΝ
ΡΑΤΣΙΤΣΚΑ ΒΑΛΑΝΤΙΑ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ
ΣΕΛΚΟΣ ΛΑΚΗΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΣ
ΣΕΛΚΟΣ ΤΡΑΙΑΝΟΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΣ
ΣΕΛΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΣΟΜΤΣΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΥΣΟΞΥΛΑ
ΤΑΝΟΥΡΗΣ ΤΡΑΙΑΝΟΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΣ
ΤΑΣΙΩΛΑ ΔΗΜΗΤΡΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ - ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ
ΤΑΣΙΩΛΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΕΦΟΔΙΑ - ΖΩΟΤΡΟΦΕΣ
ΤΑΣΙΩΛΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ
ΤΖΙΒΑΝΗΣ ΗΛΙΑΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΣ
ΤΖΙΒΑΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΦΟΥΡΝΟΣ
ΤΣΑΜΠΟΥΡΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ - ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΗΛΕΚΡΟΝΙΚΟΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ
ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ SUPER MARKET

Το ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ μοίρασε γλυκά και ευχές στον εμπορικό κόσμο της πόλης μας


Τα παιδιά της Μαγειρικής και της Αρτοζαχαροπλαστικής του ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ πήραν τους δρόμους της πόλης μας και ευχήθηκαν με κεράσματα για Καλά Χριστούγεννα στους ανθρώπους της δημιουργίας, σε όλο τον εμπορικό κόσμο της Αριδαίας, σε μια κίνηση ανταπόδοσης στην τοπική μας κοινωνία.











Κάλαντα κι ευχές στον δήμαρχο Αλμωπίας.


ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αριδαία 24/12/2019
Θέμα: Κάλαντα στον δήμαρχο Αλμωπίας

Ευχάριστες επισκέψεις δέχτηκε ο δήμαρχος Αλμωπίας Χρήστος Μπάτσης με αφορμή την εορταστική περίοδο που διανύουμε. 
Οι μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αριδαίας, επισκέφτηκαν τον Δήμαρχο μαζί με τους εκπαιδευτικούς την Παρασκευή, ψάλλοντάς σε αυτόν και στον αντιδήμαρχο Παιδείας Δημήτριο Γιάντση, πρώτοι τα κάλαντα και διαβάζοντας επιστολές με αιτήματα για το σχολείο. 
Ακολούθησαν οι μαθητές και το προσωπικό του ΕΠΑΛ Αριδαίας, οι οποίοι ευχήθηκαν με τη σειρά τους στον δήμαρχο καλές γιορτές  και έψαλλαν τα κάλαντα, συνοδεία μουσικών οργάνων. 

Ακόμη, ο δήμαρχος επισκέφτηκε μαζί με τον αντιδήμαρχο Παιδείας  Δημήτριο Γιάντση το ΚΔΑΠμεΑ «Ηλιαχτίδα» όπου τα παιδιά του έψαλλαν τα κάλαντα και τους δώρισαν προσωπικές του δημιουργίες. 
Στη συνέχεια δέχτηκε μαζί με τον πρόεδρο του ΔΣ Δημήτριο Βέσκο δώρα κι ευχές από τους μαθητές και το προσωπικό του ΕΕΕΕΚ Αριδαίας. Ο δήμαρχος ευχήθηκε στα παιδιά καλές γιορτές και υγεία σε αυτούς και το προσωπικό που με τη σειρά του ευχαρίστησε τον δήμαρχο για τη στήριξη. 
Τέλος, τα κάλαντα στα ποντιακά άκουσε ο δήμαρχος από την Εύξεινο Λέσχη Αριδαίας με ευχές για καλή κι ευτυχισμένη χρονιά. Ο δήμαρχος κέρασε τα μέλη της Ευξείνου Λέσχης εορταστικά εδέσματα και επεσήμανε την πολυετή προσφορά της στην τοπική κοινωνία.





Ευχές από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αριδαίας.


Ευχές του Δημητρίου Τσουφλίδη.


"Το ασπρόμαυρο περιστέρι". Μια Χριστουγεννιάτικη ιστορία.


Δεκέμβριος του 2019.
Προπαραμονή Χριστουγέννων.
Αφού, με την σύντροφό μου, τελειώσαμε τις προετοιμασίες για την παραδοσιακή μάζωξη της βραδιάς, τακτοποιήσαμε σε διάφορα τάπερ τα καλούδια τα οποία θα συνεισφέρουμε στο γλέντι.
Είναι έθιμο ετών, η «Κόλντα Μπάμπου», κατά το οποίο παλιότερα, όντες μικρά παιδιά, ανάβαμε φωτιές την παραμονή των κάλαντων  στα πέριξ του χωριού, έθιμο το οποίο τώρα που μεγαλώσαμε το έχουμε αναγάγει σε μια βραδινή συγκέντρωση φίλων και συγγενών και γιορτάζουμε την μεγάλη χαρμόσυνη Έλευσή Του.
Αφού κλείσαμε πίσω μας την αυλόπορτα, ένα κρύο αεράκι μας έκανε να επιταχύνουμε, ώστε να φτάσουμε γρηγορότερα το προκαθορισμένο σημείο της γιορτούλας μας, στο εργαστήρι του Σωτήρη.
Εγγίζοντας στο σημείο, μπορώ να αισθανθώ την οσμή από τα ξερά ξύλα οξιάς τα οποία καίνε στην μεγάλη φουφού, ενώ μπαίνοντας στο εργαστήρι του Σωτήρη, μια λυτρωτική ζεστασιά με τυλίγει αμέσως κάνοντάς με να βγάλω στεναγμό ανακουφιστικό. Μια τεράστια αυτοσχέδια σόμπα-βαρέλι στο κέντρο του εργαστηρίου, με πυρωμένο το περίβλημά της ζεσταίνει τον τεράστιο χώρο. Το οίκημα, γύρω στα 100 τετραγωνικά, πεντακάθαρο, με ένα σωρό εργαλεία, υλικά, κατσαβίδια, ηλεκτροκολλήσεις κι ότι μπορεί να βάλει ο νους σου. 
Δυο τραπέζια μακρόστενα, κολλημένα μεταξύ τους, στρωμένα, έτοιμα να μας φιλοξενήσουν. Ένα παλιό, μαυρισμένο από την πολυκαιρία ραδιόφωνο παίζει λαϊκούς σκοπούς, οι κυρίες της πολυπληθούς συντροφιάς ετοιμάζουν ένα σωρό μεζέδες και σαλατικά, έξω η φουφού να καπνίζει αναδύοντας οσμές γαργαλιστικές με τα κρεατικά να τσιρτσιρίζουν στα κάρβουνα, ενώ τα μικρά μέλη της παρέας, να ξεσηκώνουν τον τόπο με τις χαρούμενες φωνές των παιχνιδιών τους.
Στο επίκεντρο βέβαια, ο Βενιαμίν της συντροφιάς μας ο αεικίνητος Ματθαίος.
Αφού με έπιασε από το χέρι, με ξενάγησε σε όλον τον χώρο, δείχνοντάς μου το βασίλειό του, το παλιό τρακτέρ που επισκευάζουν με τον πατέρα-Σωτήρη, το παλιό ποδηλατάκι, το καρεκλάκι σαμάρι, τα εργαλεία, τους βιδολόγους, τις παλιές σιδερένιες κουδούνες, τον σπασμένο ανεμιστήρα, ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς, κορδώνεται σαν ο μεγαλύτερος βασιλιάς, επιδεικνύοντας τα ανεκτίμητα πλούτη του.
Τέλος, με επιτακτικό ύφος, σαν να είναι το γκραντ φινάλε της παράστασης, με οδηγεί στην απέναντι πλευρά, όπου πάνω σε ένα μικρό αυτοσχέδιο τραπεζάκι υπάρχει μια πλαστική κλούβα, αυτές που οι μανάβηδες βάζουν τα λαχανικά στις λαϊκές.
Πάνω της, ένα τετράγωνο γυάλινο κομμάτι την κλείνει ερμητικά.
"Έλα Λάκη, να δω λιτέλι έχει…."
Αφού πλησίασα εγγύτερα, μπόρεσα να αποκρυπτογραφήσω τα λεγόμενα του μικρού ξεναγού μου.
Μέσα στην καλά κλεισμένη κλούβα, υπήρχε σ’ αυτήν ένα ασπρόμαυρο περιστέρι. Στριμωγμένο σε μια γωνία, πατώντας γερά στα πόδια του και με το κεφάλι λοξά, να παρατηρεί έξω, εμάς τους τεράστιους γίγαντες που του χαλάμε την ησυχία βραδιάτικα. Λίγα άχυρα στον πάτο για ζεστασιά, ενώ σε δυο πλαστικά πιατάκια υπήρχε σιτάρι και νερό για να τρέφεται.
"..Το βρήκα στον δρόμο τις προάλλες, μας εξήγησε ο Σωτήρης, το πέρασα για σκουπίδι, το κλώτσησα και αυτό με ξάφνιασε αντιδρώντας στο άγγιγμα του ποδιού μου. Φαινόταν πεθαμένο, όπως ήταν ζαρωμένο και ακίνητο. Έτσι το πήραμε, το υιοθετήσαμε, θα το περιθάλψουμε κι όταν ανακάμψει θα το αμολήσω έξω, ελπίζοντας να μείνει στην αυλή μας…".
Η βραδιά μάκραινε, τα φαγώσιμα έδιναν κι έπαιρναν, όπως και το κόκκινο κρασί, η διασκέδαση ήταν στο αποκορύφωμά της και η χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα μας ζέσταινε την καρδιά.
Το μήνυμα του ενσαρκωμένου Ιησού, για Αγάπη απλώνεται σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου μας και οι καρδιές όλων γεμίζουν με ζεστασιά. Οι περισσότεροι χαρίζουν δώρα σε αγαπημένα πρόσωπα, οι κρατικοί θεσμοί κάνουν αγαθοεργίες, τα σχολεία γιορτές και οι πιο θρησκευόμενοι νηστεύουν και κοινωνούν στις Εκκλησίες.
Φεύγοντας, όταν πια πέρασε η ώρα κι ευχαριστώντας όλους για την υπέροχη βραδιά που περάσαμε, σκεφτόμουν ανηφορίζοντας τον δρόμο προς το φτωχικό μου, το άσπρο και μαύρο της ζήσης μας, το πόσο μεγαλείο ψυχής έχουν κάποιοι, που νοιάζονται, που δεν αδιαφορούν, που δεν συμβιβάζονται με τα αυτονόητα, που από το μηδέν μπορούν και φτάνουν στο δέκα, στο χίλια, στο άπειρο. 
Άνθρωποι που λαμπρύνουν, που δίνουν διάσταση υπερφυσικού στην εφήμερη ματαιότητά μας. 
Το ασπρόμαυρο περιστέρι μπορεί να το βεβαιώσει.
Και η Υπέρτατη Δύναμη, σίγουρα θα ευαρεστείται από ψηλά, βλέποντας πράξεις αντάξιες με χίλια δώρα και ακόμη περισσότερες νηστείες, γονυκλισίες και προσευχές.

Χρόνια Πολλά.


Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ο Ηρώδης....


Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ο Ηρώδης. 
Ένας σπουδαίος βασιλιάς που δεν θέλησε ποτέ να μάθει τα κάλαντα. Ίσως γιατί μπερδεύτηκε με το φωτεινό άστρο, ίσως γιατί τον ξεγέλασαν οι μάγοι. Πάντως ότι κι αν έγινε έχασε την ευκαιρία να μείνει στην ιστορία ως καλός ερμηνευτής “στο ρυθμό ροκ” και έμεινε ως αγροίκος σφαγέας νηπίων.

Ο Ηρώδης έσφαξε βρέφη χωρίς φυσαρμόνικα, φλογέρα και τρίγωνα. Ανατριχιαστικές πράξεις που οδήγησαν σε παραφροσύνη τον άρχοντα και την ιστορία σε καθολική σχιζοφρένεια. Η βασιλεία του περιγράφεται ως μοιραία και μεγαλειώδες με τραγικές ραδιουργίες, εκτελέσεις και πολιτικό σκοταδισμό.

Ο νεογέννητος Χριστός τότε γλύτωσε από “τον μανιακό” με την φυγή και την θεϊκή προστασία. Το νόημα της θέωσης του ανθρώπου δόθηκε ως έπρεπε και τα κάλαντα ακούγονται χωρίς φόβο από την μία άκρη της γης ως την άλλη μέχρι σήμερα. Το “επί Γης ειρήνη” κάθε χρόνο τέτοιες μέρες είναι ευχή ποθητή από όλους τους λαούς.

Ο Ηρώδης μπορεί να τιμωρήθηκε σκληρά και άμεσα αλλά ο Ηρωδισμός καλά κρατεί. Οι αλήθειες δεν αντέχουν σε αλγεινές αξίες και χάνονται μάταια οι αρχέγονες εμπειρίες. Οι σοφοί της γης και οι “δοκούντες άρχειν” ενώ επαγγέλονται την ειρήνη εξαπλώνουν τον πόλεμο διότι συνδέεται με το οικονομικό κέρδος και την επέκταση της εξουσίας. Και το μήνυμα των Χριστουγέννων; Το μήνυμα των Χριστουγέννων εξαντλείται σε φωτεινές τελετές και πυροτεχνήματα!

Πυροτεχνήματα με μοναξιά, θλίψη, περικοπές, πολέμους, βία, πείνα, θάνατο. Μελομακάρονα χωρίς αγάπη, καμωμένα με συμφορές. Το θείο βρέφος θα γεννηθεί πάλι στις καρδιές μας αυτές τις μέρες. Ας του δώσουμε την φάτνη που του αξίζει, ας βρούμε το νόημα χωρίς δηθενιές και υπερβολές. Ας του ψάλλουμε ύμνους που θα ζεστάνουν την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη. Ας αποδυναμώσουμε τους ισχυρούς “Ηρώδεις” που διαφεντεύουν τις τύχες των λαών με προσευχές και καλοσύνη.

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ο Ηρώδης…

Καλά Χριστούγεννα!

Βάσω Ρουμελή

Συγκροτήθηκε σε σώμα το 1ο ΔΣ του Αθλητικού Συλλόγου Αλμωπίας "ΑΡΡΙΔΑΙΟΣ"


Μετά την ίδρυσή του, τον Οκτώβριο του 2019, ο Αθλητικός Σύλλογος Αλμωπίας "ΑΡΡΙΔΑΙΟΣ", πραγματοποίησε τις πρώτες του εκλογές την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019.
Μετά τις εκλογές συγκροτήθηκε σε σώμα το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου, το οποίο έχει ως εξής:
Διοικητικό Συμβούλιο
  • Πρόεδρος: Μπουρτζής Νικόλαος
  • Γενικός Γραμματέας: Γιόρτσος Γεώργιος
  • Αντιπρόεδρος: Ταρκνιάς Πέτρος
  • Ταμίας: Αμανατίδης Εμμανουήλ
  • Μέλος:Λαζαρίδης Αναστάσιος
Αναπληρωματικά Μέλη:
  • Γκίνης Λάμπρος
  • Γκιώση Θεοδώρα
  • Λαζαρίδης Αλέξανδρος

ΕΥΧΕΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜ.ΤΟ ΑΛΜΩΠΙΑΣ


Ο Πρόεδρος και τα μέλη της Δημ.το Αλμωπίας σας ευχόμαστε ολόψυχα,

Χαρούμενα, Ευτυχισμένα και Ελπιδοφόρα Χριστούγεννα.

Το νέο έτος 2020 να φέρει ειρήνη και πρόοδο σε όλο τον κόσμο.

Ο Πρόεδρος
Γιώργος Τζάτσης

Σύσκεψη συντονιστικού τοπικού οργάνου Πολιτικής Προστασίας Δήμου Αλμωπίας



ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αριδαία 23 Δεκεμβρίου 2019
ΘΕΜΑ: Σύσκεψη συντονιστικού τοπικού οργάνου Πολιτικής Προστασίας Δήμου Αλμωπίας

Σύσκεψη εργασίας μεταξύ των υπευθύνων της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αλμωπίας και των Προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων, έλαβε χώρα σήμερα 23 Δεκεμβρίου 2019 στην αίθουσα ΔΣ του Δήμου Αλμωπίας, με θέμα την αντιμετώπιση των πλημμυρών και των έντονων χιονοπτώσεων. Συμμετείχαν ο δήμαρχος Αλμωπίας και προεδρεύων της Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Μπάτσης, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τάσος Θεοδωρίδης, ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών Γιάννης Κετικίδης, ο αντιδήμαρχος ΔΕ Εξαπλατάνου Χρήστος Χατζηγιαννίδης, ο Διοικητής της πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αριδαίας Επιπυραγός κ. Απόστολος Κώνστας, ο υποδιοικητής κ. Γιώργος Τσιρόπουλος, ο υποδιοικητής  του Αστυνομικού Τμήματος Αριδαίας Αστυνόμος Β’ κ. Μιχάλης Μαριόλης, η δασάρχης Αλμωπίας κα Άννα Πουσίνη, ο κ. Σήφης Παπαδόπουλος εκπρόσωπος της Αυτοτελούς Δ/νσης Πολιτικής Προστασίας, τμήμα Πολιτικής Προστασίας ΠΕ Πέλλας, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Αλμωπίας Νίκος Παρούτογλου και πολλοί υπηρεσιακοί παράγοντες.

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο δήμαρχος Χρήστος Μπάτσης, τόνισε την αξία της συνεργασίας μεταξύ των εκπροσώπων της πολιτείας, των υπηρεσιακών παραγόντων και των τοπικών κοινοτήτων. Μόνο με συντονισμό και καλή πίστη μπορούμε να αντιμετωπίσουμε ακραία φαινόμενα όπως οι πλημμύρες και οι έντονες χιονοπτώσεις.

Ο αντιδήμαρχος Τάσος Θεοδωρίδης τόνισε την ετοιμότητα του Δήμου μας ως προς την προμήθεια αλατιού και την άμεση συμμόρφωση με το εθνικό σχέδιο δράσης για τις πλημμύρες, τοποθετώντας στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, σχετικές προειδοποιητικές πινακίδες στις ιρλανδικές διαβάσεις.
Ο επιπυραγός κ. Κώνστας αναφέρθηκε στην ανάγκη καταγραφής των μηχανημάτων έργων και των διαθέσιμων αγροτικών μηχανημάτων ανά τοπική κοινότητα ώστε να μπορούν να οργανώνονται καλύτερα οι επιχειρησιακές επεμβάσεις. Επίσης αναγνώρισε την σημασία των τοπικών εθελοντικών ομάδων καθώς και την έγκαιρη καταγραφή των ευπαθών ομάδων.
Όλοι οι παρευρισκόμενοι τόνισαν την αξία της πρόβλεψης η οποία επικεντρώνεται στον έγκαιρο καθαρισμό των υδάτινων υδροφορέων και των φρεατίων, στην καλή κατάσταση των δρόμων πρόσβασης και στην αξιοπιστία των υδροστομίων πυρόσβεσης.
Στη συνάντηση ανακοινώθηκαν από την πλευρά του Δήμου, δράσεις πρόβλεψης και καταστολής για τις πλημμύρες και τις πυρκαγιές όπως:

1)    η ένταξη δημοτικών δασών στο τρέχον πρόγραμμα ΕΣΠΑ με σκοπό την κατασκευή δρόμων πρόσβασης, δεξαμενών και εγκατάσταση συστημάτων επικοινωνίας.
2)     η δημιουργία συστήματος πρόβλεψης πλημμυρών με εγκατάσταση συστήματος μετεωρολογικών σταθμών στις λεκάνες απορροής των κυριότερων ποταμών του Δήμου μας, σε συνεργασία πάντα με το Δασαρχείο Αριδαίας.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η εισήγηση του κ. Σήφη Παπαδόπουλου ο οποίος παρουσίασε μια λεπτομερή επιστημονική υδρολογική μελέτη, που εκτός από καταπέλτης εναντίον της υποτιθέμενης υδρολογικής υποβάθμισης της περιοχής της Αλμωπίας, είναι ένα πολύ σημαντικό εργαλείο στα χέρια της πολιτικής προστασίας του Δήμου Αλμωπίας.

Με το πέρας της σύσκεψης, ακολούθησε κέρασμα εορταστικών εδεσμάτων από τον δήμαρχο, ο οποίος ευχήθηκε στους παρευρισκομένους καλές γιορτές.


ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...