Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τρίτη 11 Μαΐου 2021

Πρόσκληση για Εκδρομή στην Έδεσσα. ΔΩΡΕΑΝ Η EDESSACITYCARD για τις 15 Μαΐου 2021



Πρόσκληση για Εκδρομή στην Έδεσσα

ΟΛΟΙ ΟΙ ΧΩΡΟΙ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ ΑΝΟΙΚΤΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΙ

ΔΩΡΕΑΝ Η EDESSACITYCARD για τις 15 Μαΐου 2021

Με την ευκαιρία του ανοίγματος του Ελληνικού Τουρισμού η «Έδεσσα η  πόλη των νερών» … σας προσκαλεί και θέλει να σας κάνει ένα δώρο.

Η EdessaCityCard για τις 15 Μάη θα διατίθεται δωρεάν σε όλους.

Με την κάρτα πόλης της Έδεσσας την οποία θα προμηθευτείτε από το Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης Έδεσσας στο πάρκο Καταρρακτών μπορείτε να επισκεφθείτε ένα πλήθος χώρων μέσα στο Υπαίθριο Μουσείο Νερού, το ενυδρείο-ερπετάριο, τον μύλο της γεύσης, τον μύλο των ορυκτών, τον μύλο του νερού και των 5 αισθήσεων καθώς επίσης και το λαογραφικό μουσείο και οι βυζαντινοί ναοί στο Βαρόσι, την παλιά πόλη της Έδεσσας στην καρδιά της Μακεδονίας. Στον σύντομο αυτό περίπατο θα μπορέσετε να απολαύσετε και την ζωντανή μουσική που θα αναπαράγεται από το Balcony Project, από καλλιτέχνες του Ωδείου Δήμου Έδεσσας Ω.Δ.Ε.ς στο μπαλκόνι του Πολιτιστικού κέντρου της πόλης μετά τις 21:00 και την επομένη στις 11.00 π.μ. Θα δείτε την στοά των Καλλιτεχνών, το ηλιακό ρολόι, και παράλληλα θα έχετε την δυνατότητα να επισκεφτείτε την Ανθοέκθεση και την γεωπάρκο Καταρρακτών με τους περίφημους Καταρράκτες Έδεσσας.

Λίγο έξω από την πόλη βρίσκεται ο υδροβιότοπος Αγρα-Βρυτών-Νησίου (6km) ενώ μπορείτε να δείτε ανθισμένες κερασιές στο δρόμο για το Καιμάκτσαλάν (39km) όπου θα βρείτε και το τελευταίο χιόνι για λίγο χιονοπόλεμο … . Στην επιστροφή μπορείτε να περάσετε από τον Παραδοσιακό Οικισμό του Αγίου Αθανασίου (28km), τις λίμνες της Παναγίτσας(24km) ενώ παράλληλα θα βλέπετε την καταγάλανη λίμνη Βεγορίτιδα(22km). Επίσης μπορείτε να επιλέξετε την διαδρομή στα δάση του Βερμίου κοντά την Κεδρώνα(18km) και το Ανω Γραμματικό(28km). Στα μικρά χωριά θα βρείτε εξαιρετικά καφενεδάκια και ταβερνούλες για να πάρετε το μεζεδάκι μαζί με τον αέρα σας. Φύση και Υγεία είναι ότι ακριβώς χρειαζόμαστε αυτή την περίοδο.

Σημειώνουμε ότι η Έδεσσα, η Βεγορίτιδα & η ευρύτερη περιοχή της Ορεινής Πέλλας έχει ολοκληρωμένες προτάσεις για οργανωμένες επισκέψεις μονοήμερης, 3ήμερης ή 5ήμερης διάρκειας για οικογένειες και μικρές ομάδες. Αυτή την εποχή ξεκινούν μαζί με τους Δρόμους του Νερού και οι Δρόμοι του Κερασιού με πολλές πληροφορίες στο www.cherriesonline.gr

Για το πρόγραμμα της εκδρομής σας καθώς και για την Edessa City Card, την κάρτας πόλης της Έδεσσας περισσότερες πληροφορίες θα πάρετε στο Κέντρο Πληροφόρησης Έδεσσας 23810 20300, www.edessacity.gr εκεί όπου μπορείτε να ζητήσετε τον οδηγό πόλης και περιοχής όπως επίσης και πληροφορίες για επιλογή του κατάλληλου καταλύματος και της γνωριμίας με την τοπική γαστρονομία. Το τμήμα πολιτιστικού τουρισμού λειτουργεί με όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές ασφάλειας έτσι όπως τις διαχειρίζεται η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Έδεσσας.

Με εκτίμηση,

Ευάγγελος Κυριακού,

Υπεύθυνος Πολιτιστικού Τουρισμού, Πληροφορικής & Περιβάλλοντος Έδεσσας

Photo FB Edessa Tourist Information Center

Tel +302381020300

Απαγορεύεται αυστηρά με οποιοδήποτε τρόπο η χρήση φωτιάς στην ύπαιθρο.

 


Αρχομένης της αντιπυρικής περιόδου 2021 (01 Μαΐου – 31 Οκτωβρίου) και στο πλαίσιο της διαρκούς ενημέρωσης των πολιτών, η Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού (ΔΙ.Π.Υ.Ν.) Πέλλας, έχοντας ως στόχο την εξάλειψη των κινδύνων εκδήλωσης αγροτικών και δασικών πυρκαγιών υπενθυμίζει ότι:

 

Κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, απαγορεύεται αυστηρά με οποιοδήποτε τρόπο η χρήση φωτιάς στην ύπαιθρο.

Για να μην προκαλέσουμε πυρκαγιά:

 

·          Δεν καίμε ξηρά χόρτα, κλαδιά, καλάμια και απορρίμματα στην ύπαιθρο.

·         Αποφεύγουμε τις υπαίθριες θερμές εργασίες, που ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά

(κάπνισμα μελισσών, οξυγονοκολλήσεις, χρήση τροχού ή άλλου εργαλείου, που εκτοξεύει σπινθήρες).

·         Δεν ανάβουμε υπαίθριες ψησταριές εντός ή πλησίον των δασών, ούτε σε χώρους που υπάρχουν ξηρά χόρτα και κλαδιά.

·          Δεν πετάμε ποτέ αναμμένα τσιγάρα και σπίρτα.

·          Δεν αφήνουμε απορρίμματα στο δάσος.

·         Δεν προβαίνουμε σε χρήση βεγγαλικών – πυροτεχνημάτων, σε περιοχές που βρίσκονται σε μικρή απόσταση από δασικές εκτάσεις.

·          Δε σταθμεύουμε ποτέ το όχημά μας σε σημεία που υπάρχουν ξηρά χόρτα.

·          Σεβόμαστε τα απαγορευτικά πρόσβασης σε ευαίσθητες περιοχές τις περιόδους υψηλού κίνδυνου.

·          Καθαρίζουμε τις ιδιοκτησίες μας από χόρτα, σωρούς ξερών κλαδιών και άλλα εύφλεκτα υλικά.

 

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την 19η πυροσβεστική διάταξη, επιβάλλονται διοικητικά πρόστιμα από 200 έως 5.000 ευρώ, για παραβάσεις πρόληψης και αντιμετώπισης πυρκαγιών σε οικοπεδικούς και ακάλυπτους χώρους, αγροτικές και δασικές εκτάσεις.

 

Εφόσον αντιληφθείτε πυρκαγιά καλέστε αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στο τηλέφωνο 199 και δώστε σαφείς πληροφορίες για το σημείο, όπου βλέπετε την πυρκαγιά. Μην κλείσετε το τηλέφωνο μέχρις ότου το τηλεφωνικό κέντρο της Πυροσβεστικής, σας ρωτήσει οποιαδήποτε πληροφορία θεωρεί απαραίτητη. Σύμφωνα με τις στατιστικές, η πλειονότητα των πυρκαγιών οφείλεται σε ανθρώπινη ενέργεια, ακούσια ή εκούσια.

Υπενθυμίζεται δε ότι η εκούσια ή ακούσια πρόκληση πυρκαγιάς θεωρείται ποινικό αδίκημα και ο υπαίτιος διώκεται από το Νόμο.

 

Περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες για τους τρόπους αυτοπροστασίας και δράσης σε περίπτωση πυρκαγιάς άλλα και άλλου έκτακτου γεγονότος μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. www.civilprotection.gr και στις κατά τόπους Πυροσβεστικές Υπηρεσίες του Νομού Πέλλας.

 

Ο Διοικητής

Πυροσβεστικών Υπηρεσιών

Νομού Πέλλας

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...