Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020

Drive Through COVID-19 Test στην Πέλλα.



Προς:

Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας     Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.)

Πρόεδρο κ. Παναγιώτη Αρκουμανέα

Τηλ. : 210 5212000                               E-mail: info@eody.gov.gr


Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,
Θέλω να σας ευχαριστήσω για την ανταπόκριση σας στο αίτημα του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Τζιτζικώστα να έχουμε Drive Through COVID-19 Test στην Πέλλα.
Όμως, επειδή τα προβλήματα εξάπλωσης του COVID-19 είναι πολύ μεγάλα στην Πέλλα και όπως σας έχουμε ενημερώσει τόσο εγώ όσο και ο Περιφεριεάρχης, τα τεστ αυτά πρέπει να γίνουν σε όλες τις πόλεις του Νομού αλλά και σε μεγάλα χωριά.
Βέβαιος ότι θα ανταποκριθείτε στο αίτημά μας
 

Με τιμή
Δάνης  Τζαμτζής

Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πέλλας

Δ.Ε.Υ.Α. Αλμωπίας: Πόσιμο το νερό της πόλης Αριδαίας



 Πόσιμο το νερό της πόλης  Αριδαίας

 Στα πλαίσια σωστής λειτουργίας της υπηρεσίας της Δ.Ε.Υ.Α. Αλμωπίας, σας ενημερώνουμε ότι πραγματοποιούμε αναλύσεις νερού σε τακτά χρονικά διαστήματα με σκοπό την δημόσια υγεία των συμπολιτών μας. Είναι απαραίτητο όλοι οι πολίτες να έχουν επίγνωση της περιεκτικότητας του νερού σε αρσενικό και αναλόγως αυτής να πραγματοποιούν χρήση του νερού ή όχι.

Παρακάτω σας παραθέτουμε τα αποτελέσματα αναλύσεων νερού, όπως τα έχουμε λάβει στις 15/10/2020:

ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ Δ.Ε.Υ.Α. ΑΛΜΩΠΙΑΣ2,47 μg/l

1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΡΙΔΑΙΑς 3,37 μg/l

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ  7,44 μg/l

ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ-Γ.ΑΒΕΡΩΦ 8,48 μg/l

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΙΔΑΙΑΣ 5,15 μg/l

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ 2,98 μg/l

Όπως παρατηρείται , βάσει των τελευταίων αναλύσεων η περιεκτικότητα του νερού σε αρσενικό  είναι κάτω του ορίου (δηλαδή κάτω από 10μg/l).  Συνιστούμε λοιπόν, σε όλους τους πολίτες της πόλης της Αριδαίας,  να χρησιμοποιούν ανεπιφύλακτα το νερό ως πόσιμο.

Η χρήση του νερού χωρίς φόβο, αποτελεί το πιο σημαντικό κομμάτι της καθημερινότητας στην ζωή των πολιτών του Δήμου μας. Έτσι λοιπόν, μέσα από την πραγματοποίηση συνεχών αναλύσεων, η δημοσίευση των δειγμάτων αποτελεί κύριο μέλημα μας με σκοπό την συνεχή ενημέρωση των καταναλωτών και την αποφυγή δημιουργίας επικινδυνότητας καταστάσεων.

Σας ευχαριστούμε.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Δ.Ε.Υ.Α. ΑΛΜΩΠΙΑΣ

ΚΕΤΙΚΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ


RAPID TEST στο προσωπικό της Δ.Ε.Υ.Α. Αλμωπίας



Η υπηρεσία της Δ.Ε.Υ.Α. Αλμωπίας  ενημερώνει όλους τους συμπολίτες του Δήμου, ότι σήμερα Παρασκευή  27/11/2020 πραγματοποιήθηκε RAPID TEST στο προσωπικό της, με σκοπό την πρόληψη όλων των υπαλλήλων και την αποφυγή έξαρσης του ιού όσο αυτό είναι δυνατόν. Οι υπεύθυνοι της υπηρεσίας μερίμνησαν ερχόμενοι σε επικοινωνία με την Διεύθυνση υγείας,  η οποία και ανταποκρίθηκε άμεσα.

Στο δύσκολο αυτό διάστημα που διανύουμε, η υπηρεσία της Δ.Ε.Υ.Α. Αλμωπίας  λειτουργεί με υπευθυνότητα απέναντι στα δρώμενα, τηρώντας το πρωτόκολλο που ορίζει ο ΕΟΔΥ. Σας διαβεβαιώνουμε ότι θα πραγματοποιούνται ανελλιπώς rapid tests στους υπαλλήλους μας όσο αυτό κρίνεται απαραίτητο.

Λειτουργούμε με αίσθημα ευθύνης και διαβεβαιώνουμε πως οι συμπολίτες μας, μπορούν καθησυχασμένοι να προσέρχονται στα ταμεία της Δ.Ε.Υ.Α. Αλμωπίας για την όποια εξυπηρέτηση τους.




Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Δ.Ε.Υ.Α. ΑΛΜΩΠΙΑΣ

ΚΕΤΙΚΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΕΛΛΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΩΝ ΒΟΣΚΗΣΙΜΩΝ ΓΑΙΩΝ 2020



ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΕΛΛΑΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΩΝ ΒΟΣΚΗΣΙΜΩΝ ΓΑΙΩΝ 2020

Σας αποστέλλουμε νέο Δελτίο Τύπου, ως ορθή επανάληψη του Δελτίου Τύπου με αρ.657187(17697)/27-11-2020, της ΔΑΟΚ της ΠΕ Πέλλας, λόγω προσθήκης στα τηλέφωνα επικοινωνίας με την Διεύθυνση.

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε Πέλλας ενημερώνει τους κτηνοτρόφους του νομού ότι έχουν εκδοθεί οι καταστάσεις κατανομής των επιλέξιμων βοσκοτόπων έτους 2020.

            Δεδομένων των ιδιαίτερων συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί φέτος στη χώρα μας, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού covid-19 και των μέτρων που ισχύουν για τον περιορισμό της διασποράς του, σύμφωνα με τις σχετικές εγκυκλίους του Υπουργείου Εσωτερικών, καλούνται οι ενδιαφερόμενοι πολίτες να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά (και όχι με αυτοπρόσωπη παρουσία) με τη ΔΑΟΚ, προκειμένου να λάβουν γνώση για την ισχύουσα κατανομή, από σήμερα 30-11-2020 και για διάστημα 30 ημερών, στα αντίστοιχα τηλέφωνα επικοινωνίας της ΔΑΟΚ ΠΕ Πέλλας.

            Οι κτηνοτρόφοι που επιθυμούν, βάσει της Υ.Α. 915/69142/15-5-2018 (ΦΕΚ 1812/Β’/21.05.2018) να υποβάλουν αίτημα χωροταξικής ανακατανομής, καλούνται να αποστείλουν ηλεκτρονικά σχετικό αίτημα στην ηλεκτρονική διεύθυνση της υπηρεσίας, έως τις 31 Δεκεμβρίου 2020. Σε διαφορετική περίπτωση, θεωρείται ότι οι δικαιούχοι αποδέχονται την κατανομή ως έχει και  αποποιούνται  του δικαιώματος ένστασης.

            Τα τηλέφωνα επικοινωνίας και οι ηλεκτρονικές διευθύνσεις είναι :

            Για τους Δήμους Έδεσσας και Σκύδρας, (Έδεσσα, τηλ. 2381351383, 2381351256, 2381351328 και prunus@pella.gr, kkafetzis@pella.gr)

            Για τον Δήμο Αλμωπίας, (Αριδαία, τηλ. 2384021330  και drenou_eir@pella.gr)

            Για τον Δήμο Πέλλας, (Γιαννιτσά, τηλ. 2381352329, 2381352318, 2381352309 και  fxorop@pella.gr, pmosxou@pella.gr , giannislazaridis@pella.gr ).

 

                                                                                             Ημ/νία 30-11-2020

                                                                                Ο Αν. Πρ/νος της Δ/νσης

 

 

                                                                                             ΓΑΪΤΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ


Τα νέα της Πέλλας (τεύχος 98).























 

Συλλυπητήριο μήνυμα Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευση



 ΣΥΛΛΗΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ 

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Εργατικός, απλός, ευγενικός, έντιμος…

Χιλιάδες παιδιά πέρασαν από τα χέρια του, αλλά, δυστυχώς αυτά τα παιδιά αδυνατούν να του ανάψουν ένα κεράκι, αδυνατούν να τον αποχαιρετίσουν. Απλά ψελλίζουν ένα «γιατί;».

Το ίδιο κι εμείς, ο πρόεδρος και οι συνεργάτες του στην Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Αλμωπίας. Εκφράζουμε την οδύνη μας για τον απροσδόκητο χαμό του Γιώργου. Απλά, είναι από τις στιγμές που τα λόγια είναι περιττά.  

Θερμά συλλυπητήρια και καλή δύναμη στην οικογένειά του.

Καλό παράδεισο, Γιώργο.

Ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Βέσκος Δημήτριος


Συλλυπητήριο της Α΄ ΕΛΜΕ Πέλλας



 Συλλυπητήριο

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Α΄ ΕΛΜΕ Πέλλας, με βαθιά θλίψη και εκ μέρους όλων των μελών του, εκφράζει τα θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος συναδέλφου μας Γιώργου Αστρανίδη, Διευθυντή του 1ου ΕΠΑΛ Αριδαίας που υπηρέτησε με συνέπεια, αγάπη και αφοσίωση την Επαγγελματική Εκπαίδευση.


το  Διοικητικό Συμβούλιο της Α΄ ΕΛΜΕ Πέλλας


ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...