Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019

Στην παρουσίαση του βιβλίου "Εν χορδαίς λύρας" του Διογένη


Η πρόσκληση μου είχε γίνει πολλές εβδομάδες πριν, όταν ο φίλος Διογένης Αϊνατζής βρίσκονταν στα προσχέδια για την πρώτη του συγγραφική απόπειρα κι έτσι αφού ο χρόνος κύλησε και ήρθε το πλήρωμά του, να ‘μαι στο αυτοκίνητο να οδηγώ Κυριακάτικα κάτω από τον καυτό ήλιο της Καρατζόβας, με κατεύθυνση προς το επιβλητικό κτίριο της ιστορικής Ευξείνου Λέσχης Αλμωπίας, όπου και θα γίνονταν η παρουσίαση του βιβλίου με τον ευρηματικό τίτλο «Εν χορδαίς λύρας»

Κύπελλο ΕΠΣ Πέλλας: Δόξα Μεγαπλατάνου - Α.Σ. Πρόμαχοι 0 - 0Χωρίς τέρματα τελείωσε ο αγώνας μεταξύ της Δόξας Μεγαπλατάνου και του Α. Σ. Προμάχων για τον θεσμό του κυπέλλου της ΕΠΣ Πέλλας.
Έγινε ένα δυνατό πρώτο ημίχρονο με αισθητή την υπεροχή της γηπεδούχου ομάδας και με αρκετές καλές ευκαιρίες για γκολ εκατέρωθεν, όμως υπήρχε δυστοκία στην τελική προσπάθεια και από τις δυο πλευρές.
Στο δεύτερο ημίχρονο ήταν μονόπλευρη η υπεροχή των φιλοξενούμενων, οι οποίοι πίεζαν τους αντιπάλους τους από τον χώρο του κέντρου και δημιούργησαν αρκετές προϋποθέσεις για γκολ, χωρίς όμως αίσιο αποτέλεσμα. Οι των Προμάχων φάνηκαν πιο γυμνασμένοι εν αντιθέσει με τους ποδοσφαιριστές της Δόξας, οι οποίοι εμφάνισαν σημάδια κόπωσης στο τέλος.
Αξίζει ιδιαίτερη μνεία για την ομάδα της Δόξας, διότι ένα μικρό χωριό, μόλις 250 κατοίκων, αντιστέκεται στην ερημοποίηση, μετέχει στην άμιλλα του ερασιτεχνισμού και διατηρεί μια αξιόλογη ποδοσφαιρική ομάδα, η οποία μάλιστα όπως έδειξε, θα πρωταγωνιστήσει στο πρωτάθλημα που αγωνίζεται.
Όσον αφορά την ομάδα των Προμάχων, βρίσκεται ακόμη στο μέσον της προετοιμασίας της και αναμένεται να αποτελέσει το ίδιο ισχυρό και υπολογίσιμο τιμ για κάθε αντίπαλο στην πολύ δύσκολη Α1 κατηγορία της ΕΠΣ Πέλλας.

Η διαιτησία του κυρίου Μιχαηλίδη ήταν καλή με καλούς και τους βοηθούς του Ταγκαλίδη και Αρέστη.

Από τη Δόξα διακρίθηκαν οι Καϊλάρης, Πατμανίδης, Ελευθεριάδης και Παπαδόπουλος.
Από τον Α. Σ. ξεχώρισαν οι Αθανασιάδης, Μιχαηλίδης και  Χ. Σαμαράς.

Δόξα Μεγαπλατάνου: Π. Καϊλάρης, Πατμανίδης, Μίζογλου, Παπανικολάου, Π. Καϊλάρης (Kullafi), Κουκλίδης, Αντωνίου (Νασούφης), Ελευθεριάδης, Σεφερίδης (Ποσνανίκης), Χρυσίδης (Σωτηριάδης), Παπαδόπουλος. Προπονητής: Παυλίδης.

Α. Σ. Πρόμαχοι: Μπελητάσιος, Αθανασιάδης, Μιχαηλίδης, Μούγιος (Μεσκίνης), Τσιμτσιρίδης, Χ. Σαμαράς, Dushku, Κοτζαμανώλης (Τρίψης), Μίτσκας (Τσόλκας), Μονογενίδης (Γ. Νάνος), Σούσουλας. Προπονητής: Σαμαράς.

Ρεπορτάζ: Άλεξ Αμπάρης "Π.Ν".
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...