Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Δευτέρα 29 Μαΐου 2017

"Σ’ αγαπώ" - Της Βάσως Ρουμελή από την ποιητική συλλογή «Το δάκρυ του Νόστου»


Σ’ αγαπώ
Σ’ αγαπώ μέσα από μία θάλασσα εκδίκησης.
Σκορπίζει ο χρόνος θύελλες και χαλινάρια
δένουν την χαριτόβρυτη σιωπή.

Σ’ αγαπώ μέσα από τοίχους και κάστρα,
σκλαβωμένος πότης των αισθήσεων,
αλυσοδεμένος σε γυάλινα φρούρια.

Σ’ αγαπώ αβίαστα, άδολα, άκαιρα,
σε μία μοίρα μπερδεμένη σε κομπλεξικές
διαταραχές που υφαίνουν λάθη.

Σ’ αγαπώ γιατί μόνο οι γενναίοι
απεγκλωβίζονται από την συναισθηματική
αστάθεια και διαλύουν σκιές.

Σ’ αγαπώ μέσα από δαντέλες ονείρων,
από πεταλούδες άνοιξης, από το γαλάζιο
απέραντο ουρανό της μεγαλοσύνης.

Βάσω Ρουμελή
Από την ποιητική συλλογή «Το δάκρυ του Νόστου»

Εκδόσεις Ινφογνώμων, 2016

ΤΑ ΒΛΑΣΤΟΚΥΤΤΑΡΑ ΕΣΩΣΑΝ ΤΗΝ ΚΑΡΙΕΡΑ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΗ ΜΠΑΣΚΕΤΜΠΟΛΙΣΤΑ ΚΩΣΤΑ ΣΛΟΥΚΑ



       Άμεση και γρήγορη λύση στους σοβαρούς μυοσκελετικούς  τραυματισμούς αθλητών και όχι μόνο,   δίνει πλέον η χρήση βλαστοκυττάρων σε παγκόσμιο επίπεδο αλλά και στην Ελλάδα.
 Η χρήση των βλαστοκυττάρων, σύμφωνα με τους αθλιάτρους,  τείνει να γίνει η βασική θεραπεία  επιλογής στην αντιμετώπιση των σοβαρών τραυματισμών, που σε πολλές περιπτώσεις καταστρέφουν λαμπρές καριέρες αθλητών.
 Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η περίπτωση του διεθνή μπασκετμπολίστα και πρωταθλητή  Ευρώπης με την Fenerbahce Κώστα Σλουκα, ο οποίος μόλις σε 28 ημέρες μετά την θεραπεία με βλαστοκύτταρα στην Αθήνα, ήταν στην διάθεση του προπονητή του Ζέλικο Ομπραντοβιτς!
«Είναι γεγονός πλέον πως η χρήση των βλαστοκυττάρων τα τελευταία χρόνια εχει δημιουργήσει νέους ορίζοντες στην γρήγορη αποκατάσταση σοβαρών ορθοπεδικών τραυματισμών» αναφέρει ο διαπρεπής  χειρουργός Διευθυντής του τμήματος Ρομποτικής Ορθοπεδικής του Νοσοκομείου Μετροπολιταν Δρ. Διονύσιος Π. Χίσσας, που χειρούργησε τον Σλούκα.
 
  ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ   ΚΑΙ    ΘΕΡΑΠΕΙΑ    ΣΛΟΥΚΑ
 Ο διεθνής μπασκετμπολίστας , που πριν από μερικές ημέρες στην  Κωνσταντινούπολη στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης, τραυματίστηκε στις 24 του περασμένου Ιανουαρίου στον αγώνα της ομάδας  του Fenerbahce με την Unics kazan για την Euroleague. Ο τραυματισμός του ήταν ιδιαίτερα σοβαρός καθώς υπέστη ρήξη έξω μηνίσκου στο αριστερό του γόνατο.
Σύμφωνα με τις οδηγίες των γιατρών της ομάδας του ακολούθησε πρόγραμμα αποκατάστασης για ένα μήνα χωρίς όμως να υπάρξει βελτίωση  η θεραπεία του τραυματισμού του.
Σε συνεννόηση με τον κ Χίσσα, ο οποίος είναι και επικεφαλής του Αθλητιατρικού Κέντρου του ΣΕΓΑΣ των Ενικών Ομάδων Στίβου, ταξίδεψε από την Κωνσταντινούπολη στην Αθήνα και  στις 28 Φεβρουαρίου. Αυθημερόν  υποβλήθηκε στις αναγκαίες διαγνωστικές εξετάσεις, οι οποίες επιβεβαίωσαν την αρχική διάγνωση της ρήξης έξω μηνίσκου.
«Την επομένη ημέρα (1η Μαρτίου) μπήκαμε στο χειρουργείο όπου ο Σλούκας υποβλήθηκε σε λαπαροσκοπική επέμβαση στο γόνατο για την αποκατάσταση  της ρήξης έξω μηνίσκου με ταυτόχρονη θεραπεία βλαστοκυττάρων» εξηγεί ο κ Χίσσας.

Η διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης του μηνίσκου και της έγχυσης των βλαστοκυττάρων διήρκησε 30 λεπτά, ενώ η επέμβαση έγινε με γενική νάρκωση.
Ο Σλούκας λίγες ώρες αργότερα, την ίδια ημέρα, βγήκε από το νοσοκομείο περπατώντας χωρίς καμία υποβοήθηση και επέστρεψε στο σπίτι του!
Από την επομένη ακολούθησε ειδικό πρόγραμμα αποκατάστασης στο κέντρο αθλητικής φυσικοθεραπείας του κ. Δημήτρη Σκορδή.
Χωρίς καμία ενόχληση κατά την διάρκεια της αποθεραπείας του, σε λιγότερο από ένα μήνα από την επέμβαση, σε μόλις 28 ημέρες, επέστρεψε στην Κωνσταντινούπολη  και τέθηκε  στην διάθεση της ομάδας  και  του προπονητή του Ζελικο Ομπραντοβιτς.
Τα βλαστοκύτταρα  έσωσαν την  καριέρα του Σλούκα, ο οποίος βοήθησε καθοριστικά την ομάδα του Fenerbahce  να κατακτήσει τον πρώτο της ευρωπαϊκό τίτλο.
 
        ΘΕΡΑΠΕΙΑ      ΒΛΑΣΤΟΚΥΤΤΑΡΩΝ
Τα βλαστοκύτταρα των ενηλίκων είναι αρχέγονα αδιαφοροποίητα κύτταρα του ανθρώπινου οργανισμού. Είναι η
βάση δημιουργίας ιστών και οργάνων κάθε οργανισμού, και στις βασικές ιδιότητες τους περιλαμβάνονται:
Øη ικανότητα επιδιόρθωσης ενός οργάνου,
Øη αναπαραγωγή τους καθώς και
Øη ικανότητα διαφοροποίησης τους στο είδος κυττάρων του ιστού που βρίσκονται ( πχ χονδροκύτταρα εάν τοποθετηθούν σε περιοχή ελλείμματος χόνδρου).
«Η αποτελεσματικότητα και ασφάλεια των θεραπειών με βλαστοκύτταρα από τον μυελό των οστών (Bone Marrow Stem Cells ) είναι διαπιστωμένη από πολυάριθμες έρευνες εδώ και πολλά χρόνια» καταλήγει ο κ Χίσσας.
Σύμφωνα με τις πρόσφατες οδηγίες του Αμερικανικού Οργανισμού Φαρμάκων ( FDA) οι θεραπείες με
βλαστοκύτταρα πρέπει να γίνονται σε ένα στάδιο ( δηλαδή η λήψη, ο διαχωρισμός, και η εφαρμογή τους να πραγματοποιείται την ίδια ώρα ).
 Δεν επιτρέπεται manipulation  των βλαστοκυττάρων στο εργαστήριο.
 Η διαδικασία διενεργείται αναίμακτα, ανώδυνα, χωρίς να απαιτείται παραμονή στο νοσοκομείο.
Η χρήση των βλαστοκυττάρων για την αντιμετώπιση τραυματισμών και παθήσεων  γίνεται σε:
ØΑρχόμενη και ενδιάμεσης βαρύτητας χονδροπάθεια / οστεοαρθρίτιδα ( συνηθέστερα γόνατος ,
ισχίου ή ώμου),
ØΜερική ρήξη Προσθίου ή Οπίσθιου χιαστού στο γόνατο,
ØΜερική ρήξη μηνίσκων,
ØΆσηπτη νέκρωση μηριαίας κεφαλής στο ισχίο σε αρχικά στάδια,
ØΟστικά ελλείμματα,
ØΚαθυστερημένη πώρωση καταγμάτων,
ØΜερική ρήξη τενόντων ( πχ  Υπερακανθίου , Αχιλλείου τένοντα, Επιγονατιδικού τένοντα, κλπ),
ØΘλάσεις μυών.

www.sportrauma.gr,email: chissas@yahoo.gr,τηλ: 2104809516,         6945855705

Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ): Τα δικαιώματα των παιδιών μας είναι ευθύνη μας


ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

     Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) από την ίδρυσή της θέτει το θέμα των Παιδικών Σταθμών στην αιχμή του δόρατος στις διεκδικήσεις της.  Αγωνίζεται για Κρατικούς, Δημόσιους, Δωρεάν, Σύγχρονους και Ασφαλείς Βρεφονηπιακούς Σταθμούς.
    Τις τελευταίες μέρες έχει ξεκινήσει η διαδικασία των αιτήσεων εγγραφής των παιδιών στους Παιδικούς Σταθμούς. Στη δέσμη των «αντίμετρων», τα οποία συνοδεύουν το νέο πακέτο μέτρων που πρόσθεσε στο αντιλαϊκό οικοδόμημα που ισοπεδώνει τα δικαιώματα των εργαζομένων και των οικογενειών τους, συγκαταλέγει η κυβέρνηση τη «δωρεάν πρόσβαση παιδιών από φτωχές οικογένειες σε βρεφονηπιακούς σταθμούς».  Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει ούτε «ίχνος» αναφοράς στην ανάγκη για εξασφάλιση του δικαιώματος όλων των παιδιών σε δημόσιους και δωρεάν βρεφονηπιακούς σταθμούς. .Είναι η ίδια κυβέρνηση που πέρυσι έβαλε τους ιδιώτες βαθιά στο χώρο των Παιδικών Σταθμών μέσα από λεγόμενα voucher.  Στην ίδια κατεύθυνση κινήθηκε και η πλειοψηφία των δημάρχων. 
    Το «αντίμετρο» των Παιδικών Σταθμών που σκιαγραφεί ο ΣΥΡΙΖΑ φέρει τη σφραγίδα της διαχείρισης της ακραίας φτώχειας. Ο πήχης, δηλαδή, έχει τεθεί τόσο χαμηλά όσο χρειάζεται για να βρίσκουν μια στοιχειώδη φροντίδα τα παιδιά των οικογενειών που ζουν κάτω από τα απαράδεκτα όρια της φτώχειας. 
     «Αντίμετρα» όπως το παραπάνω δεν έχουν απλά την «έγκριση» και τη «συμφωνία» των «θεσμών», αλλά κινούνται στις ράγες της πολιτικής της ΕΕ και άλλων διακρατικών οργανισμών.   
         Στόχος της ΕΕ δεν είναι η δημιουργία ενός δικτύου δημόσιων και δωρεάν, ποιοτικών υπηρεσιών και υποδομών Προσχολικής Αγωγής, αλλά υπηρεσίες που θα πληρώνονται εν μέρει ή στο σύνολό τους από την ίδια την οικογένεια, ενώ θα λειτουργούν με στόχο την προώθηση της απασχόλησης των γονιών, ιδιαίτερα των μητέρων, με ό,τι συνεπάγεται αυτό για την ποιότητα της προσχολικής αγωγής. Τέτοια παραδείγματα έχουν κάθε χρόνο οι γονείς και εδώ στην περιοχή μας, όταν καλούνται να πληρώσουν οι ίδιοι τις ελλείψεις στις δομές προσχολικής αγωγής.

Καλούμε τις εργαζόμενες και άνεργες μητέρες, τις εργαζόμενες στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς : Κανένας εφησυχασμός. Καμιά αναμονή.
Τα δικαιώματα των παιδιών μας είναι ευθύνη μας.


    Απαιτούμε: Αποκλειστικά κρατικούς δημόσιους δωρεάν Παιδικούς Σταθμούς. Με αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. Κατάργηση κάθε εισφοράς των γονιών. Κανένα παιδί εκτός Παιδικών Σταθμών. Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων στους Σταθμούς χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των αναγκαίων ειδικοτήτων σε παιδαγωγικό, βοηθητικό προσωπικό, με πλήρη μισθολογικά - εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα για όλους.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΜΠΛΟΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΣΤΟ ΝΕΡΟ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΜΠΛΟΚΩΝ
ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΣΤΟ ΝΕΡΟ

Η συγκυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, επιβάλλει  νέο χαράτσι στο νερό, πλήττοντας διπλά τους αγρότες, αφού θα το πληρώσουμε τόσο για την ύδρευση του αγροτικού νοικοκυριού,  όσο και για άρδευση των καλλιεργειών μας.  
 Πρόκειται  για το πρόσθετο «περιβαλλοντικό» τέλος  που επιβάλλεται  με απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Υδάτων, στα πλαίσια εφαρμογής από τη χώρα μας  της Οδηγίας – Πλαίσιο της ΕΕ 2000/60 για τα νερά κι έρχεται να προστεθεί στα υψηλό ποσό που, ήδη, πληρώνουμε  και για το πόσιμο, αλλά, μέσω των ΤΟΕΒ και για το νερό άρδευσης. Το τέλος  θα το εισπράττει ο δήμος, ο οποίος θα μετρά την κατανάλωση στις ιδιωτικές αγροτικές γεωτρήσεις και θα το αποδίδει στο Πράσινο Ταμείο της ΕΕ, κρατώντας ως προμήθεια το 2,5% του ποσού.
            Στις πλάτες των αγροτών, αλλά και των άλλων λαϊκών νοικοκυριών,  θέλει να φορτώσει η κυβέρνηση και το  λογαριασμό των έργων για το νερό που είτε έχουν γίνει στο παρελθόν, είτε είναι σε φάση κατασκευής ή πρόκειται να κατασκευαστούν στο μέλλον, καθώς στα νέα τιμολόγια ύδρευσης και άρδευσης θα συνυπολογίζεται και το κόστος απόσβεσης αυτών των έργων.
 Η επιβάρυνση από το νέο «περιβαλλοντικό» χαράτσι για το νερό  θα είναι πολύ μεγάλη  για τους παραγωγούς  αγρότες καθώς υπολογίζεται ότι θα φτάνει σε εκατοντάδες ευρώ κι έρχεται να προστεθεί στα άλλα πολλά  και δυσβάστακτα  βάρη με τα οποία μας έχει φορτώσει η πολιτική της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων, όπως:
* Ο τριπλασιασμός των ασφαλιστικών εισφορών, σταδιακά, μέχρι το 2022, που αυξάνονται κι άλλο με την απόφαση που πάρθηκε, στα πλαίσια του 4ου Μνημονίου, το οποίο ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή, να υπολογίζονται ως ποσοστό επί του φορολογητέου εισοδήματος του προηγουμένου έτους και χωρίς την αφαίρεση των ασφαλιστικών εισφορών που έχουν καταβληθεί.
 *  Η φορολόγηση με υψηλούς φορολογικούς συντελεστές και με  τεκμήρια διαβίωσης, καθώς και το τέλος επιτηδεύματος  που θα εφαρμοστεί μετά από  5 χρόνια, ενώ στα πλαίσια του 4ου μνημονίου πετσοκόβεται το αφορολόγητο που είχαμε κερδίσει με τους πολυήμερους σκληρούς  αγώνες μας στα μπλόκα.  
  * Τα υπέρογκα ασφάλιστρα στον ΕΛΓΑ, ο αναχρονιστικός κανονισμός του οποίου δεν αναγνωρίζει και δεν αποζημιώνει όλων των ειδών τις ζημιές, ούτε και στο 100% της καταστροφής.
 * Ο ΕΝΦΙΑ για τα σπίτια, τις αγροτικές αποθήκες και  τους στάβλους, τα οικόπεδα και τα χωράφια .
*  Η πολύ  αυξημένη τιμή του αγροτικού ρεύματος και ο υψηλός  ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια .
* Ο επιπλέον φόρος στο κρασί και η κατάργηση των διήμερων στο τσίπουρο.
 * Τα χαράτσια για τις δηλώσεις ΟΣΔΕ,  τις  αδειοδοτήσεις αρδευτικών γεωτρήσεων και σταβλικών εγκαταστάσεων,  την πιστοποίηση  ψεκαστικών,  το  ΚΤΕΟ για τα αγροτικά μηχανήματα, την ηλεκτρονική σήμανση των ζώων κ.α.  
* Τις περικοπές των επιδοτήσεων - ενισχύσεων στα πλαίσια της νέας ΚΑΠ της ΕΕ για το 2015 – 2020, που συνολικά θα ξεπεράσουν το 60%, ενώ με  βάση τις κατευθύνσεις της νέας ΚΑΠ και με εργαλείο το νόμο για το διαχωρισμό των αγροτών  σε «κατά κύριο επάγγελμα, ή μη»,  αποκλείονται, εντελώς, από τις επιδοτήσεις - ενισχύσεις κοντά στις 250.000 μικροκαλλιεργητές, στην πλειοψηφία τους  φτωχοί αγρότες που, επειδή το αγροτικό τους εισόδημα δε φτάνει για να ζήσουν τη οικογένειά τους, αναγκάζονται να κάνουν και μια άλλη δουλειά.
 Ο ισχυρισμός της κυβέρνησης ότι τάχα δεν θα επιβαρυνθούν «όσοι εφαρμόζουν καλές πρακτικές στην κατανάλωση του νερού» - χωρίς να διευκρινίζει τι ορίζει ως καλές πρακτικές -  καθόλου δεν μας καθησυχάζει, ενώ κοροϊδεύει κατάμουτρα τους  μικρομεσαίους αγρότες, υποστηρίζοντας  ότι  «θέτει σε προτεραιότητα τη βιωσιμότητα της αγροτικής δραστηριότητας, του αγροτικού εισοδήματος, εισάγει κοινωνικά και εισοδηματικά κριτήρια, δίνει έμφαση στη μείωση κόστους λειτουργίας και θέτει περιβαλλοντικούς στόχους μείωσης της κατανάλωσης».
 Ως οργανωμένο αγροτικό κίνημα της μικρομεσαίας αγροτιάς, που εκφράζεται από τους Αγροτικούς Συλλόγους και τις Ομοσπονδίες, θα πολεμήσουμε κι αυτό το μέτρο της κυβέρνησης και της ΕΕ, όπως πολεμάμε την γενικότερη πολιτική τους, η οποία, με όλα τα μέτρα που παίρνει για τον αγροτικό τομέα, στοχεύει στην επιτάχυνση της συγκέντρωσης της γης, της παραγωγής και της εμπορίας των αγροτικών προϊόντων στα χέρια λίγων μεγαλοεπιχειρηματιών και μονοπωλιακών ομίλων, με αποτέλεσμα το παραπέρα ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων.
Μαζί με τους συμμάχους μας, τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα, θα στήσουμε αγωνιστικά μπλόκα παντού ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα και θα περάσουμε στην αντεπίθεση  με στόχο την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, που μας οδηγεί μαζικά στη φτώχεια και στην εξαθλίωση και το άνοιγμα του δρόμου για μια άλλη αγροτική ανάπτυξη, κατά των συμφερόντων των  μονοπωλίων και προς όφελος του ελληνικού λαού.     


ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ των ΜΠΛΟΚΩΝ 

Υπογράφηκε η σύμβαση για την κοπή χόρτων στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας της Π.Ε. Πέλλας


Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά:
«Η βελτίωση της εικόνας του οδικού δικτύου αποτελεί προτεραιότητα του αναπτυξιακού μας προγραμματισμού»

Υπογράφηκε η σύμβαση για την κοπή χόρτων στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας της Π.Ε. Πέλλας

Υπογράφηκε από την Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά και τον ανάδοχο η σύμβαση για την κοπή χόρτων σε νησίδες και ερείσματα του Εθνικού και Επαρχιακού οδικού δικτύου αρμοδιότητας της Π.Ε. Πέλλας.

«Ενεργούμε συντονισμένα και παρεμβαίνουμε με την υπογραφή της σύμβασης και την έναρξη των εργασιών, στη συντήρηση του οδικού δικτύου και, ιδιαίτερα, στη βελτίωση των συνθηκών κίνησης των οδηγών και διέλευσης των διερχόμενων οχημάτων. Τα σημεία που παρουσιάζουν έντονη βλάστηση και προβληματίζουν την κυκλοφορία των οδηγών θα αντιμετωπιστούν από τις εργασίες που θα ξεκινήσουν το επόμενο διάστημα. Στην αρχή της καλοκαιρινής περιόδου είμαστε καθ’ όλα έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε, με όσα μέσα διαθέτουμε, τις συνθήκες που διαμορφώνονται λόγω της εποχής που διανύουμε» ανέφερε στο περιθώριο υπογραφής της σύμβασης η Αν. Αντιπεριφερειάρχης κυρία Αηδονά.


Οι εργασίες αφορούν τον ετήσιο καθαρισμό εκατέρωθεν του Εθνικού & Επαρχιακού Οδικού Δικτύου από αυτοφυή βλάστηση στα όρια της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας με στόχο να αυξηθεί η ορατότητα και να διευκολυνθεί ακόμη περισσότερο η πρόσβαση των διερχόμενων οδηγών. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 120.000,00 € και χρηματοδοτείται μέσω του Προγράμματος Επενδυτικών Δαπανών της Π.Ε. Πέλλας.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...