Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τρίτη 31 Μαρτίου 2020

Συνεχίζεται το πρόγραμμα παροχής βοήθειας σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες της ΠΕ Πέλλας μέσω του ΤΕΒΑΈδεσσα,  31 Μαρτίου 2020

Συνεχίζεται το πρόγραμμα παροχής βοήθειας σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες της ΠΕ Πέλλας μέσω του ΤΕΒΑ

Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Δάνης Τζαμτζής: Παραμένουμε στο πλευρό των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων χωρίς να ατονούν τα μέτρα πρόληψης για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοïκού  


Η κρίση της πανδημίας του κορωνοïού δεν αποτελεί εμπόδιο για την συνέχιση και επέκταση των δράσεων κοινωνικής αλληλεγγύης που υλοποιεί η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας. Οι συγκεκριμένες δράσεις, οι οποίες συντονίζονται από τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Δάνη Τζαμτζή και την οικεία Διεύθυνση Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, συνεχίζονται και, όπως έγινε ήδη γνωστό, σε στενή συνεργασία με τους τέσσερις Δήμους της Πέλλας. Η συνέχιση της συνδρομής με νέες διανομές τροφίμων και ειδών βασικής υλικής συνδρομής είναι ιδιαίτερα σημαντική, λαμβάνοντας υπόψη τη δυσχερή κατάσταση στην οποία έχουν βρεθεί οι ωφελούμενοι του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής & Βασικής Υλικής Συνδρομής που χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Βοήθειας Απόρων, εξαιτίας των επιπτώσεων της πανδημίας στην πραγματική οικονομία.

Όπως υπογραμμίζει ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Δάνης Τζαμτής, «τις δύσκολες αυτές στιγμές που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα και ιδιαίτερα η Ελλάδα, λίγους μόνο μήνες μετά από μία βαθειά και παρατεταμένη οικονομική ύφεση, είναι σημαντικό να διατηρηθεί η κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη. Δεδομένης της ανάγκης συμμόρφωσης με τα μέτρα που λαμβάνει η πολιτεία για την προστασία της δημόσιας υγείας από την πανδημία του κορωνοιού, η διανομή των τροφίμων και αγαθών πρώτης ανάγκης πραγματοποιείται πλέον απευθείας στους ωφελούμενους, δηλαδή χωρίς να χρησιμοποιηθούν τα κέντρα διανομής του Προγράμματος».

Επισημαίνεται ότι κατά την διαδικασία παραλαβής των προϊόντων, από μέρους των δικαιούχων, απαιτείται η λήψη των κατάλληλων μέτρων προφύλαξης  (χρήση μάσκας, γαντιών, κλπ) για τον περιορισμό της μετάδοσης του ιού COVID-19. Οι κοινωνικές υπηρεσίες της ΠΕ Πέλλας.

Ενημέρωση Δημάρχου Αλμωπίας στο Δημοτικό συμβούλιο.


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
Αγαπητοί συνάδελφοι,
Είναι η πρώτη φορά που επικοινωνούμε με αυτόν τον τρόπο κατά τη διάρκεια Δημοτικού Συμβουλίου. Άλλωστε τα περισσότερα που καλούμαστε να κάνουμε, γίνονται για πρώτη φορά. 
Σας εξομολογούμε ότι όταν αναλάβαμε τη δημοτική διοίκηση, δεν μας περνούσε από το μυαλό ότι σε τόσο σύντομο χρονικό διαστήματα, θα καλούμασταν να διαχειριστούμε στον τόπο μας, αυτήν την τεράστια υγειονομική κρίση και τα παράπλευρα σοβαρότατα οικονομικά προβλήματα που συμπαρασύρει.
Στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο στις 27 Φεβρουαρίου, αναφέρθηκα μόνο επιγραμματικά και στο τέλος της ενημέρωσής μου, για το θέμα του κορωνοϊού που πλησίαζε τη χώρα μας. Σήμερα είναι ανάμεσά μας. 
Από την πρώτη στιγμή, ο Δήμος μας έκανε οργανωτικές κινήσεις καταγραφής και αυτοπροστασίας. Εκμεταλλευόμενος το άρθρο 58 του Ν. 3852/2010, δημιούργησε  μια «επιτροπή  για την προετοιμασία του Δήμου και των Υπηρεσιών του σε περίπτωση εμφάνισης κρουσμάτων Κορωνοϊού».  Η Επιτροπή  συνεδριάζει έκτακτα και  έχει την ευθύνη για την προετοιμασία του Δήμου και των Υπηρεσιών του σε περίπτωση εμφάνισης κρουσμάτων Κορωνοϊού σύμφωνα με τις οδηγίες των αρμόδιων Υπουργείων, Γενικών Γραμματειών και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και λαμβάνοντας υπόψη τις κατευθύνσεις του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Παράλληλα, ορίστηκαν οι Διευθυντές του Δήμου και των Νομικών Προσώπων του ως πρόσωπα αναφοράς και υλοποίησης των αποφάσεων της Επιτροπής. Οι Διευθυντές θα αναθέτουν σχετικά καθήκοντα στους Προϊστάμενους και αντίστοιχα οι τελευταίοι στους υπαλλήλους. Η 10μελής επιτροπή έχει γνωμοδοτικό στο Δήμαρχο, χαρακτήρα και αποτελείται από αιρετούς και υπαλλήλους με σχετικό αντικείμενο. 
Οι βασικές κατευθύνσεις του Δήμου, ιεραρχούνται ως εξής: 
1. Διατήρηση της ασφαλούς διαβίωσης των κατοίκων της Αλμωπίας
2. Ιδιαίτερη μέριμνα για την υγεία των εργαζομένων στο Δήμο.
3. Ενδυνάμωση του τομέα της καθαριότητας με επιπλέον προσωπικό και αυξημένο ρόλο.
4. Εξασφάλιση της διαθεσιμότητας του πόσιμου κυρίως νερού και δρομολόγηση κινήσεων εκτάκτου ανάγκης ως προς τη διασφάλιση της ποιότητάς του, με αιχμή του δόρατος την πόλη της Αριδαίας
5. Στήριξη των ευπαθών ομάδων του Δήμου μας 
Με βάσει τα παραπάνω, προχωρήσαμε, χρονικά ένα βήμα πριν την κεντρική κυβέρνηση,  σε λήψη μέτρων:
1. Απαγόρευση χρήσης: 
Των υπαίθριων πάρκων και παιδικών χαρών
Ανοιχτών και κλειστών Χώρων άθλησης και τμημάτων υποδομών των αθλητικών σωματίων.
Αναστολή λειτουργίας όλων των λαϊκών αγορών του Δήμου μας.
Προσωρινή αναστολή λειτουργίας των Λουτρών.
Λήψη διοικητικών μέτρων για περιορισμό των μετακινήσεων των πολιτών προς τις υπηρεσίες του Δήμου:
Δηλώσεις – διορθώσεις τετραγωνικών μέτρων ακινήτων, να μην  γίνονται δεκτές μόνο ηλεκτρονικά μέσω internet στην ειδική πλατφόρμα (https://tetragvnika.govapp.gr)
Εξυπηρέτηση των πολιτών αρχικά μόνο με ραντεβού και με την προϋπόθεση ότι εκ των προτέρων έχουν σταλεί ηλεκτρονικά όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά και στη συνέχεια μόνο με την ειδική άδεια μετακίνησης στο Δήμο μέσω sms.
Μεταφέροντας τη διοίκηση από το παρελθόν, λίγο πιο κοντά στο παρόν, εισάγουμε την ηλεκτρονική ταυτότητα πληρωμής των υποχρεώσεων στο Δήμο για να δώσουμε τη δυνατότητα εξ αποστάσεως πληρωμών. 
Προώθηση της χρήσης της ηλεκτρονικής πλατφόρμας gov.gr για έκδοση πιστοποιητικών και εξακρίβωση της γνησιότητάς τους από τους αρμόδιους υπαλλήλους.
Ενεργοποίηση και χρήση του δικτύου ΙΡΙΔΑ για απευθείας αποστολή και λήψη εγγράφων χωρίς τη χρήση ταχυδρομείου. 
Κατάρτιση και υλοποίηση σχεδίου απολυμάνσεων σε δημόσιους χώρους και χώρους ιδιαίτερου υγειονομικού κινδύνου.

2. Από την πρώτη στιγμή της κρατικής επαγρύπνησης για τον Κορωνοϊό, φροντίσαμε τη διασφάλιση της υγείας των εργαζομένων στο Δήμο:
Με άμεση και συνεχή επικοινωνία με το γιατρό εργασίας
Με πλήρη προμήθεια προστατευτικών μέσων όπως γαντιών, μασκών και αντισηπτικών. 
Με αυστηρή τήρηση του «εργασία με κλειστές πόρτες»
Με υιοθέτηση ελαστικών και εναλλακτικών μορφών εργασίας 
Με περιορισμό ή αναστολή των μετακινήσεων εκτός έδρας
Με τήρηση των αυστηρών κανόνων αποστάσεων των θέσεων εργασίας και φυσικά
Με την προστασία των υπαλλήλων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.

3. Πρωταρχικό μέλημα του Δήμου, κυρίως τις μέρες που ζούμε, είναι η αποκομιδή των σκουπιδιών. Μέχρι τώρα:
Ενισχύθηκε   άμεσα η υπηρεσία, με επιπλέον υπαλλήλους και σε λίγες ημέρες και με μηχανήματα. 
Προχωρήσαμε στην πλύση και απολύμανση των κάδων και των γύρω σε αυτούς, χώρων. Δυστυχώς αυτό μέχρι σήμερα έγινε μόνο στην Αριδαία, όπου κρίθηκε μεγαλύτερος ο κίνδυνος λόγω αυξημένης πυκνότητας πληθυσμού. 
Επίσης πλύση και απολύμανση των δρόμων της Αριδαίας
Τροποποιούμε υφιστάμενα οχήματα ώστε να μπορούν να ενισχύσουν τις πλύσεις των δρόμων
Προμηθευόμαστε τα απαραίτητα απολυμαντικά για το σύνολο των κάδων και δρόμων του Δήμου μας
Το πιο σημαντικό όμως, θεωρούμε ότι είναι η επανένταξη στο σύστημα της διαχείρισης απορριμμάτων, της ανακύκλωσης. Βέβαια, λόγω της κρισιμότητας των ημερών και των μεταβολών των εργασιακών συνθηκών, υπάρχει πιθανότητα να σταματήσει, μετά από την παύση λειτουργίας του ΚΔΑΥ, όπως μας ενημέρωσε η ΕΕΑΑ που διαχειρίζεται τους μπλε κάδους.  

4. Έχουμε εξασφαλίσει την αδιάλειπτη και συνεχή λειτουργία της ΔΕΥΑ. Βασικό μας όμως, μέλημα είναι το πόσιμο νερό στην πόλη της Αριδαίας. Έχουμε ήδη δρομολογήσει κάποιες εξελίξεις για τις οποίες θα σας ενημερώσουμε τις αμέσως επόμενες ημέρες. 
  
5. Ο βασικότερος ρόλος ενός Δήμου είναι ο κοινωνικός. Έτσι:
Προχωρήσαμε στην καταγραφή των ευπαθών ομάδων. Στο σημείο αυτό, θα ήθελα να αναγνωρίσω το σημαντικότατο έργο των προέδρων των τοπικών κοινοτήτων, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν άμεσα και κατέγραψαν αθόρυβα, τα άτομα που χρειάζονται βοήθεια. 
Δώσαμε σε λειτουργία, τηλεφωνική γραμμή υποστήριξης με κοινωνικό λειτουργό, ανθρώπων που έχουν ανάγκη στήριξης
Τις αμέσως επόμενες μέρες, όπως θα σας ενημερώσει περαιτέρω ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΑ, θα δοθεί σε λειτουργία ειδική τηλεφωνική γραμμή στήριξης ηλικιωμένων και εμποδιζόμενων ατόμων.
Επίσης ενισχύθηκε το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» με εξειδικευμένο προσωπικό και σήμερα με ένα επιπλέον όχημα για το οποίο ευχαριστώ προσωπικά τον κ. Λύσανδρο Αμιτζόγλου για την ευγενική του προσφορά. 
Τοποθετήθηκαν καθαρίστριες σε όλα τα κοινοτικά ιατρεία, ώστε να εξασφαλιστεί ανά πάσα στιγμή η ετοιμότητά τους.  
Ο προγραμματισμός μας για το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, περιλαμβάνει τα ακόλουθα:
Συνέχιση του προγράμματος απολυμάνσεων, με στοχευμένες κινήσεις, σε δημόσιους χώρους σε όλο το Δήμο
Ενημέρωση των πολιτών για τον τρόπο διαχείρισης των απορριμμάτων τους και παρακολούθηση με συντονισμένο τρόπο, της τήρησης των κανόνων
Απολυμάνσεις των κάδων απορριμμάτων και πλύσεις και απολυμάνσεις των δρόμων
Συνεχής καταγραφή των ατόμων που χρειάζονται βοήθεια
Προγραμματισμός και λειτουργία διαδικασιών σίτισης ατόμων που έχουν ανάγκη
Επίσης:
Όπως ήδη έχουμε ανακοινώσει, συναισθανόμενοι την ανάγκη στήριξης της τοπικής οικονομίας και ειδικότερα των επαγγελματικών τομέων καθώς και των δημοτών, οι οποίοι πλήττονται από την εφαρμογή των μέτρων για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κινδύνου διασποράς του Κορωναιού COVID-19, προτίθεται να αναλάβει τις ακόλουθες πρωτοβουλίες:
Την απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής τροφείων στους παιδικούς σταθμούς του δήμου, για όλο το διάστημα που θα παραμείνουν κλειστοί.           
Την απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής δημοτικών τελών για όσους μισθώνουν δημοτική περιουσία και σήμερα έχουν κλείσει την επιχείρησή τους π.χ. κυλικεία-δημοτικά αναψυκτήρια.
Την απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής του τέλους κατάληψης παραχωρημένων κοινόχρηστων χώρων, για όλο το διάστημα που θα ισχύουν οι περιορισμοί.
Την απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής δημοτικών τελών και φόρων, τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού, για τα καταστήματα και επιχειρήσεις για όλο το διάστημα που θα ισχύουν οι περιορισμοί.
Την απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής τροφείων στη μαθητική εστία για όλο το διάστημα που παραμένει κλειστή.
Τέλος με την 4536/13-3-2020 απόφαση του Δημάρχου Αλμωπίας, προβλέπεται η  απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής πληρωμής του τέλους λαϊκών αγορών, για τις Λαϊκές αγορές που λειτουργούν στα όρια του Δήμου Αλμωπίας. Επίσης αποφασίσθηκε η υποβολή αιτήματος στους αρμόδιους φορείς προκειμένου να ενταχθούν οι επαγγελματίες των λαϊκών αγορών που πλήττονται από την προσωρινή άρση λειτουργίας των λαϊκών αγορών, στη βοήθεια των 800 €.  
Παράλληλα με τις διαδικασίες που εξελίσσονται, εργαζόμαστε για την αυτοματοποίηση της διαδικασίας που θα ακολουθηθεί από πλευράς του Δήμου για τη λήψη και διεκπεραίωση των σχετικών αιτήσεων, με εξ αποστάσεως λειτουργία του συστήματος.
Στο σημείο αυτό, θα ήθελα να αναφερθώ στη λειτουργία των Λαϊκών αγορών. Βασικό μέλημά μας είναι η προστασία των δημοτών! Σε αυτή τη δέσμευση δεν χωράνε εκπτώσεις. Όταν δεν μπορούμε να εγγυηθούμε την προστασία της υγείας των πολιτών, τότε δεν τις αφήνουμε να λειτουργήσουν, με οποιοδήποτε πολιτικό κόστος για μας. 
Σήμερα όμως:
Μετά από τις αιτιολογημένες αντίδρασης των επαγγελματιών και παραγωγών που δραστηριοποιούνται στον δήμο μας. 
Μετά τις έμπρακτες διαβεβαιώσεις τους περί τήρησης των κανόνων υγιεινής και ασφαλείας έναντι του κορονοϊού.
Μετά την ενίσχυση της υπηρεσίας καθαριότητας και τις επιβεβαιώσεις της αντίστοιχης υπηρεσίας περί τήρησης των σχετικών κανόνων λειτουργίας των λαϊκών αγορών.
Μετά από την προφορική σύμφωνη γνώμη του αστυνομικού τμήματος Αριδαίας
μετά την υπουργική απόφαση με την οποία ορίζονται οι ελάχιστες προδιαγραφές για την ασφαλή λειτουργία των λαϊκών αγορών
 αποφασίσαμε την άρση της αναστολής λειτουργίας των λαϊκών αγορών στο Δήμο μας.  Η απόφαση αυτή τίθεται υπό αίρεση σε περίπτωση που δεν τηρηθούν οι απαραίτητες προϋπόθεσης ώστε να διασφαλιστεί η υγεία τόσο των αγοραστών όσο και των πολιτών.  Ο Δήμος Αλμωπίας διατηρεί το δικαίωμα της αναγκαστικής παύσης λειτουργίας ακόμη και εντός του ωραρίου λειτουργίας των λαϊκών, στη περίπτωση μεταβολής των ομαλών συνθηκών και την επιβολή προστίμων στους υπεύθυνους. 
Σχετικές λεπτομέρειες λειτουργίας θα δοθούν από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, κ Χατζηγιαννίδη.
Γνωρίζουμε όλοι ότι οι τελευταίες ημέρες σημαδεύτηκαν από την εμφάνιση 2 κρουσμάτων κορωνοϊού στο Δήμο μας και πιο συγκεκριμένα στην τοπική κοινότητα της Φούστανης.  Συμπαραστεκόμαστε όλοι στους ασθενείς και τις οικογένειές τους, σαν άνθρωποι πάνω απ’ όλα, αλλά και ως δημοτική αρχή με την ευρύτερη έννοια του όρου.
Απευθυνόμενος στους κατοίκους της Φούστανης, θα ήθελα να τους ενημερώσω ότι:
Τις αμέσως επόμενες μέρες, θα προχωρήσουμε σε απολυμάνσεις των κάδων απορριμμάτων και των εσωτερικών δρόμων της κοινότητας. 
Παρακαλούμε τους κατοίκους, να χρησιμοποιούν σακούλες απορριμμάτων, τις οποίες θα δένουν καλά και θα τις τοποθετούν ΠΑΝΤΑ εντός των κάδων. Κλείνετε τους κάδους και χρησιμοποιείτε μόνο αυτούς που έχουν καπάκια. Αν ο κάδος είναι γεμάτος, κρατήστε για λίγο τα σκουπίδια σπίτι σας.
Είμαστε σε άμεση επικοινωνία με όλους τους κρατικούς υγειονομικούς φορείς, καθώς και προστασίας του πολίτη και ενημερώνουμε προσωπικά, τους διάφορους επαγγελματίες του χωριού. Παρακαλούμε όλους όσους έχουν κάποια άποψη για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την  αντιμετώπιση της κατάστασης, να μη τη διασπείρουν αν προηγουμένους δεν την επιβεβαιώσουν με κάποιον επίσημο δημόσιο φορέα. Καταλαβαίνουμε ότι όλοι θέλουμε να βοηθήσουμε. Ας το κάνουμε με το σωστό τρόπο. Επίσης παρακαλούμε τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, που τόσο πολύτιμη είναι η βοήθειά τους ιδίως στις μέρες μας, να επισημαίνουν στον κόσμο ότι οποιαδήποτε ανώνυμη άποψη, εμπεριέχει  επικινδυνότητα  που μπορεί να μεταφραστεί σε ανθρώπινες ζωές.
Απευθυνόμενοι στους κατοίκους της Φούστανης, θα θέλαμε να παρακαλέσουμε να μας γνωρίσετε αν υπάρχουν ηλικιωμένοι ή άλλες ευπαθείς ομάδες που χρίζουν άμεσα μέριμνας και φροντίδας. Επίσης, όσοι επιθυμείτε να προσφέρετε εθελοντικά βοήθεια, παρακαλούμε απευθυνθείτε στο Δήμο.
Για οτιδήποτε άλλο σχετικό, μη διστάζετε να μιλάτε μαζί μας. Είναι πολύ καλύτερο από το να το μοιράζεστε με οποιονδήποτε μη σχετικό.
Ως Έλληνας και Μακεδόνας και κυρίως ως μαχόμενος αιρετός και πολίτης, θέλω να εκφράσω την αντίθεσή μου στην ατυχή ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με την είσοδο της γειτονικής φίλης χώρας στο ΝΑΤΟ. Η Μακεδονία είναι μία, είναι Ελληνική και είναι δική μας! Πέρα και πάνω από υπογραφές συμφωνιών χωρίς το λαό.
Κλείνοντας θα ήθελα να αναφερθώ στο κάλεσμα του Πρωθυπουργού και της ΚΕΔΕ για εθελοντική προσφορά του 50% της αντιμισθίας των αιρετών, για τον αγώνα κατά του κορωνοϊού. Ελπίζω να βρεθούν πολλοί που θα κάνουν απλά το καθήκον τους, συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού, όχι μόνο προσφέροντας την αντιμισθία τους αλλά προσφέροντας εθελοντική εργασία στην καθημερινή μάχη της ατομικής και κοινωνικής επιβίωσης, χωρίς τυμπανοκρουσίες και πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας.
Συνεχίζουμε τον αγώνα.
Η νίκη είναι κοντά μας.

Α. Τζιτζικώστας και Κ. Ζέρβας: Κλείνει από σήμερα το μεσημέρι η Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης


Α. Τζιτζικώστας και Κ. Ζέρβας: Κλείνει από σήμερα το μεσημέρι η Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης


 
Το κλείσιμο της Νέας Παραλίας της Θεσσαλονίκης από σήμερα (Τρίτη 31 Μαρτίου 2020) το μεσημέρι και για όσο διάστημα χρειαστεί εισηγούνται στην Κυβέρνηση η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, και ο Δήμος Θεσσαλονίκης, κατόπιν κοινής απόφασης του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα και του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα.
Περιφέρεια και Δήμος αναγκάστηκαν να προχωρήσουν στη σχετική εισήγηση, λόγω του επαναλαμβανόμενου και διαρκούς συνωστισμού πολιτών στην παραλιακή ζώνη, που υπό τις συνθήκες της απειλής εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού δεν μπορεί να αποτελεί ακόμη και σήμερα σημείο συνάθροισης.
Όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, «βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη καμπή αναφορικά με την εξέλιξη της εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού σε όλη τη χώρα. Η Κυβέρνηση, η Αυτοδιοίκηση, οι Αρχές και οι Φορείς αναγκάστηκαν να λάβουν σειρά περιοριστικών μέτρων, που μέχρι σήμερα φαίνεται να αποδίδουν. Τα μέτρα ελήφθησαν εγκαίρως, με αποτέλεσμα η χώρα μας να έχει επιτύχει συγκράτηση της διάδοσης του κορονοϊού και να έχει αποφύγει την τραγωδία που βιώνουν σήμερα πολλές άλλες χώρες σε όλο τον κόσμο. Σε αυτό καθοριστικό ρόλο έπαιξε η υπευθυνότητα, αλλά και η ανοχή – αποδοχή των μέτρων από τη συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων πολιτών. Το γεγονός όμως ότι είμαστε σε καλή πορεία όσον αφορά στην εξέλιξη της μετάδοσης της νόσου, δεν σημαίνει επ’ ουδενί ότι μπορούμε να χαλαρώσουμε. Αντιθέτως, αυτό το διάστημα, όπως επισημαίνουν οι επιστήμονες και ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας, είναι κρίσιμο για την τελική έκβαση αυτής της δύσκολης μάχης».
Αιτιολογώντας την απόφαση να εισηγηθούν από κοινού με τον κ. Ζέρβα το κλείσιμο της παραλίας της Θεσσαλονίκης, ο κ. Τζιτζικώστας επισήμανε: «Η Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης, παρότι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών έχει συμμορφωθεί στα περιοριστικά μέτρα κυκλοφορίας και συνάθροισης που έχουν επιβληθεί, παραμένει ένα προβληματικό σημείο. Μετά και την κατάσταση που διαμορφώθηκε τις τελευταίες μέρες, με την παραλία να συνεχίζει να είναι σημείο συγχρωτισμού, η Περιφέρεια υποχρεώνεται σε συνεργασία με το Δήμο να λάβει μια πολύ δύσκολη, αλλά δυστυχώς αναγκαία απόφαση: να εισηγηθεί στην Κυβέρνηση να κλείσει την πρόσβαση στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης, από σήμερα το μεσημέρι και για όσο διάστημα χρειαστεί. Είναι πλέον μονόδρομος».
Κλείνοντας τη δήλωσή του ο κ. Τζιτζικώστας υπογράμμισε ότι «ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας κάναμε επανειλημμένα συστάσεις στους πολίτες, επιστρατεύσαμε μέχρι και drone για να επισημάνουμε το πρόβλημα σε όσους πολίτες επέμεναν να συνωστίζονται στην παραλία, όμως ορισμένοι εκμεταλλεύονται ‘παραθυράκια’, που τους δίνει η απόφαση περιορισμού μετακινήσεων και δημιουργούν στην παραλιακή ζώνη μια εστία διάδοσης του κορονοϊού. Αυτό δεν μπορεί να γίνει ανεκτό, την ώρα που όλοι μαζί δίνουμε τη μάχη ενάντια στην πανδημία. Είναι χρέος μας να κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να διαφυλάξουμε την υγεία των πολιτών. Δεν έχουμε ξεπεράσει ακόμα τον κίνδυνο. Πάνω και πέρα από όλους και όλα είναι η δημόσια υγεία και θα τη διαφυλάξουμε με κάθε κόστος».
Σύμφωνα με την κοινή εισήγηση Περιφέρειας και Δήμου, η απαγόρευση κυκλοφορίας στην περιοχή της Νέας Παραλίας προτείνεται να ισχύει από Δευτέρα έως Παρασκευή τις ώρες 14.00’ – 22.00’ και το Σαββατοκύριακο τις ώρες 08.00’ – 24.00’.

Α΄ ΕΛΜΕ Πέλλας : Ψήφισμα συμπαράστασης στους νοσοκομειακούς γιατρούς της Πέλλας.


ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΛΛΑΣ (ΕΝΙΠ)

  Το Δ.Σ. της Α΄ ΕΛΜΕ Πέλλας εκφράζει την συμπαράστασή του στον καθημερινό αγώνα που δίνουν οι Νοσοκομειακοί Γιατροί, οι  Νοσηλευτές και οι όλοι οι εργαζόμενοι στις δημόσιες δομές υγείας σε όλη την χώρα, αλλά και  στην Πέλλα για την προάσπιση της υγείας όλων των κατοίκων του τόπου μας.
  Δεν εξαντλούμε την συμπαράστασή μας με ένα «χειροκρότημα», αλλά υιοθετούμε και υποστηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας.
  Καταγγέλλουμε τις ελλείψεις προσωπικού και την συνεχιζόμενη έλλειψη ειδών και μέσων ατομικής προστασίας στα Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και Τοπικές Μονάδες Υγείας της Πέλλας με την πανδημία του Κορωνοϊό  να βρίσκεται σε έξαρση. 
  Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση ενισχύει τα Ιδιωτικά επιχειρηματικά συμφέροντα στην Υγεία, αφήνοντας την υποστήριξη του Δημόσιου Συστήματος Υγείας στα χέρια των λεγόμενων «χορηγών» και «ευεργετών».
  Αυτές οι «ευγενικές προσφορές» πυκνώνουν τα τελευταία χρόνια με τα κονδύλια που διατίθενται για τα Δημόσια Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας να έχουν μειωθεί κατά 50%  την τελευταία δεκαετία.
  Στην ουσία επιχειρείται μέσω των περικοπών στην Υγεία η νομιμοποίηση της απαξίωσης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας στην συνείδηση των εργαζομένων και του λαού. Παράλληλα οι μεγαλοεπιχειρηματίες στον χώρο της Υγείας αρπάζουν την ευκαιρία για να προβάλουν την εμπορευματοποίηση της Υγείας, ως αναγκαίο «καλό».
   Είναι η κυβέρνηση που μιλά για ατομική ευθύνη ως μέτρο αντιμετώπισης της πανδημίας του Κορωνοϊού, την στιγμή που η ίδια δεν αναλαμβάνει την ευθύνη της αναγκαίας στήριξης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας.

  Αυτό είναι φανερό, αφού η κυβέρνηση  με πρόσφατη απόφασή της διπλασιάζει από τα 800 στα 1.600 ευρώ την ημέρα την αποζημίωση που θα παίρνουν οι επιχειρηματίες της Υγείας για την διάθεση κρεβατιών ΜΕΘ των ιδιωτικών κλινικών στον ΕΟΠΥΥ !!
  Παράλληλα διαθέτει πλουσιοπάροχα 30.000.000 ευρώ στα Ιδιωτικά Εργαστήρια για τον διαγνωστικό έλεγχο για τον Κορωνοϊό, την στιγμή που διαθέτει μόλις 75.000.000 ευρώ ως έκτακτη κρατική επιχορήγηση στο σύνολο των κρατικών δομών Υγείας όλης της  χώρας !!!
  Στις δύσκολες στιγμές που βιώνουν οι εργαζόμενοι, οι νέοι, οι συνταξιούχοι λόγω της πανδημίας, λόγω των χρόνιων εγκληματικών περικοπών στην Υγεία, στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας (ΕΝΙΠ), για
Επίταξη τώρα, πριν να είναι πολύ αργά των κρεβατιών των κλινικών, των εργαστηρίων, του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού του ιδιωτικού τομέα μαζί με το προσωπικό, ώστε να ενταχθούν σε έναν ενιαίο κρατικό σχεδιασμό για την αντιμετώπιση της πανδημίας του Κορωνοϊού.
Επίταξη τώρα των 350 κρεβατιών ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα. 
Απαγόρευση διενέργειας διαγνωστικών test για Κορωνοϊό στον ιδιωτικό τομέα. Η διενέργεια test όταν υπάρχει ένδειξη να γίνεται απολύτως δωρεάν στις δημόσιες δομές Υγείας.
Διορισμό τώρα με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, κατά παρέκκλιση των διατάξεων που ισχύουν, όλων των υποψηφίων για τις 943 θέσεις μόνιμων γιατρών στο ΕΣΥ.
Διορισμό σε θέσεις Επιμελητών Β΄, όσων επικουρικών γιατρών προσλαμβάνονται για την αντιμετώπιση της επιδημίας. 
  Επίσης , καλούμε την κυβέρνηση για
Διορισμό Νοσηλευτών & Νοσηλευτριών για την κάλυψη των αναγκών των δημόσιων δομών Υγείας

ΜΕΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΟΙ & ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ & ΤΟ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Καλούμε σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα 
όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις


      Για το Δ.Σ

Η Αντιπρόεδρος     Ο Γ. Γραμματέας                                                       
          Σεμερτζίδου Δέσποινα         Τραπεζανίδης Γιώργος

Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Πέλλας: Δίπλα στους μαθητές μας με όλα τα μέσα.


ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ! 
ΜΕ ΟΠΛΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ!
ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΟΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  ΣΤΗΝ ΕΞ' ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες, 
Δίνουμε όλοι τη μάχη έτσι ώστε να σταθούμε δίπλα στους μαθητές μας, να συμβάλουμε με κάθε δυνατό τρόπο στη μαθησιακή, κοινωνική και ψυχολογική στήριξή τους. Ειδικά για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου η κατάσταση είναι τραγική, αφού με τις αλλεπάλληλες και αντικρουόμενες δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών έχουν φτάσει στο σημείο να μη ξέρουν ούτε πότε θα δώσουν πανελλαδικές, ούτε σε ποια ύλη για κάθε μάθημα.
Δίνουμε τη μάχη και ταυτόχρονα απαιτούμε όλα τα απαραίτητα μέσα για να τα καταφέρουμε!
Στη μέχρι τώρα εφαρμογή της εξ' αποστάσεως εκπαίδευσης αποτυπώνονται τραγικές δυσκολίες,  που πρέπει με ευθύνη της κυβέρνησης να λυθούν άμεσα:
Η πλατφόρμα του Υπουργείου, τόσο για την σύγχρονη (webex), όσο και για την ασύγχρονη εκπαίδευση (e-me, eclass) μπλοκάρει συνεχώς, από τις πρώτες μέρες λειτουργίας. H χρήση τους εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις δυνατότητες του υπολογιστή και του δικτύου τόσο του καθηγητή, όσο και των μαθητών. Ειδικά στις απομακρυσμένες περιοχές, είναι πρακτικά αδύνατη. 
Όσον αφορά το διαθέσιμο εκπαιδευτικό υλικό, σε κάποια μαθήματα είναι ελλιπέστατο, ενώ σε άλλα που υπάρχει επάρκεια, δεν υπάρχει κάποια προεπιλογή – οργάνωση από το Υπουργείο, με αποτέλεσμα να επικρατεί χάος.
Μαθητές μας, ιδιαίτερα σε λαϊκές περιοχές, δεν διαθέτουν υπολογιστή/tablet, ακόμα και σύνδεση στο διαδίκτυο. 
Μεγάλο κομμάτι εκπαιδευτικών στερείται επίσης του αναγκαίου εξοπλισμού, όπως κάμερες, μικρόφωνα, ψηφιακές γραφίδες κ.α., με συνέπεια να αδυνατεί να συμμετάσχει.
Εκεί που φοιτούν παιδιά μεταναστών και προσφυγόπουλα υπάρχουν επιπλέον, ιδιαίτερες  δυσκολίες, που πρέπει το Υπουργείο να βρει άμεση και εφαρμόσιμη λύση!
Δεν εμπιστευόμαστε τις “εξαγγελίες” του Υπουργείου που, παρά τις «εντυπωσιακές» δηλώσεις του, δεν έχει εξασφαλίσει ούτε στο ελάχιστο την ενιαία εφαρμογή του μέτρου, με υλικοτεχνική υποδομή και προετοιμασία-εξοικείωση μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών. Να σταματήσει τώρα ο εμπαιγμός και η μεταφορά των κρατικών ευθυνών στους ίδιους τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές.
Εδώ και χρόνια δεν υπήρξε καμία ουσιαστική στήριξη των υποδομών, σε τεχνολογικά μέσα και εξοπλισμό των σχολείων. Καμία ουσιαστική στήριξη των εκπαιδευτικών. Η εκπαίδευση, η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, οι ανάγκες σε προσωπικό, η λειτουργία υποστηρικτικών δομών (π.χ. ΚΕΠΛΗΝΕΤ) μπήκαν στην «κλίνη του Προκρούστη», στο όνομα των περικοπών και της εφαρμογής των δημοσιονομικών περιορισμών. Ακόμα και σήμερα το Υπουργείο Παιδείας μέσα από την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την Εκπαίδευση φροντίζει να διευκολύνει τη λειτουργία των ιδιωτικών δομών ενώ, με απαράδεκτο τρόπο, τις ανάγκες του Δημόσιου σχολείου τις εναποθέτει στους χορηγούς και στις δωρεές!! Στην πράξη μέχρι τώρα οι εκπαιδευτικοί αφήνονται μόνοι και αβοήθητοι να υλοποιήσουν τα συγκεκριμένα προγράμματα.
Καλούμε τους συναδέλφους να αναδείξουν όλα τα παραπάνω ζητήματα, 
να ενημερώνουν άμεσα την ΕΛΜΕ! 
Στην πρωτόγνωρη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, οι διάφορες ηλεκτρονικές πλατφόρμες και άλλα ηλεκτρονικά μέσα μπορούν να αξιοποιηθούν ώστε ο μαθητής να μην χάσει την επαφή του με τα αντικείμενα που έχει ήδη διδαχθεί, να διατηρηθεί στοιχειωδώς μια συνέχεια στο μάθημα.
Ταυτόχρονα δεν παραγνωρίζουμε, με βάση τα επιστημονικά και παιδαγωγικά δεδομένα, ότι η εξ αποστάσεως εκπαίδευση δεν μπορεί να αντικαταστήσει την εκπαιδευτική διαδικασία της τάξης και την επαφή των εκπαιδευτικών με τα παιδιά, η οποία συμπεριλαμβάνει, εκτός από τη μάθηση, την κοινωνικοποίηση των παιδιών, την αλληλεπίδραση όλων όσων συμμετέχουν στη διαδικασία, την ανάληψη πρωτοβουλιών των παιδιών, τη συναισθηματική τους ανάπτυξη. 
Απόψεις που ακούγονται να απέχουμε από την εξ αποστάσεως διδασκαλία, αλλά ταυτόχρονα να μη μετακινηθούν οι Πανελλαδικές εξετάσεις, στερούνται σοβαρότητας. Αυτές οι απόψεις απαξιώνουν το δημόσιο σχολείο, την ίδια στιγμή που τα φροντιστήρια και τα ιδιωτικά σχολεία αυτό το διάστημα λειτουργούν αξιοποιώντας την εξ αποστάσεως διδασκαλία.
Απαιτούμε - Διεκδικούμε: 
Να εξασφαλίσει το Υπουργείο, με ενιαίο τρόπο, την αξιοποίηση των διαφόρων εργαλείων ασύγχρονης εξ αποστάσεως διδασκαλίας. Να εξασφαλίσει όλα τα απαραίτητα μέσα σε γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς. Δωρεάν σύνδεση γρήγορου internet για όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. Εξασφάλιση Η/Υ για μαθητές και εκπαιδευτικούς, καμερών, μικροφώνων, ψηφιακών γραφίδων και απαραίτητων προγραμμάτων. Τώρα να εξασφαλιστεί ένα δωρεάν tablet για κάθε μαθητή.
Να διευκρινιστεί ότι εναλλακτικά και βοηθητικά μπορούν να αξιοποιηθούν και άλλα μέσα π.χ. ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, ιστοσελίδες σχολικών μονάδων κ.α. 
Οι συνάδελφοί μας έχουν ανάγκη στήριξης στη προσπάθεια που ήδη καταβάλουν και όχι στοχοποίηση, απαξίωση. Δεν πρέπει να υποτιμηθούν οι αντικειμενικές δυσκολίες που αφορούν εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές, οι οποίες πρέπει να αναγνωρίζονται και να ξεπερνιούνται με υποστηρικτικά μέτρα. Καμία αυταρχική παρέμβαση της Διοίκησης δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή. 
Να διαμορφωθεί κεντρική ομάδα τεχνικής υποστήριξης στο Υπουργείο Παιδείας, στελεχωμένη με όλο το αναγκαίο προσωπικό, που θα λειτουργεί μέσω διαδικτύου ή με δωρεάν τηλεφωνική γραμμή και θα στηρίζει τους εκπαιδευτικούς σε σταθερή βάση. Οι όποιες επιμορφώσεις να γίνονται αποκλειστικά τις πρωινές ώρες. 
Να δημιουργηθεί Κεντρική Ψηφιακή Πλατφόρμα Διδακτικού Υλικού από το Υπουργείο, στην οποία θα έχουν πρόσβαση όλοι οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί, και θα περιλαμβάνει δραστηριότητες και ύλη για όλες τις ηλικίες, βασισμένες στα αντικείμενα που έχουν ήδη διδαχθεί στο σχολείο, επικεντρωμένη στα απαραίτητα αντικείμενα κάθε τάξης. Μόνο έτσι μπορεί να εξασφαλιστεί ότι όλα τα παιδιά – σχετικά ενιαία – μπορούν να έχουν ισότιμη πρόσβαση στο ίδιο εκπαιδευτικό υλικό.  
Το Υπουργείο Παιδείας να ξεκινήσει τη λειτουργία εκπαιδευτικών καναλιών, που θα προβάλλουν προγράμματα ειδικά για μαθητές όλων των ηλικιών, και θα περιλαμβάνουν ταινίες, ντοκιμαντέρ, ψυχαγωγικά και εκπαιδευτικά προγράμματα που θα σχετίζονται με τα σχολικά αντικείμενα και με τα ενδιαφέροντα των μαθητών. 
Να ανακοινώσει το Υπουργείο την κατάργηση για φέτος των προαγωγικών εξετάσεων.
Για τη Γ’ Λυκείου να ανακοινώσει τη μείωση της ύλης με σαφή τρόπο για κάθε μάθημα, λαμβάνοντας υπόψη μέχρι ποιο σημείο της ύλης είχαν φτάσει τα δημόσια σχολεία, πριν κλείσουν.
Είναι απόλυτη ανάγκη ενιαία να δοθούν επαναληπτικές σημειώσεις, ασκήσεις και τεστ. Δεν μπορεί το Υπουργείο να κρύβεται πίσω από το φιλότιμο και την πρωτοβουλία του κάθε συναδέλφου. Το Υπουργείο είναι υπεύθυνο για την επιτροπή που ορίζει τα  θέματα των Πανελλαδικών, το Υπουργείο πρέπει να πάρει και την ευθύνη για τη στήριξη που χρειάζεται ο μαθητής της Γ’ Λυκείου αυτό το διάστημα. 
Κάθε σκέψη για γενίκευση αυτών των μεθόδων, με στόχο την υλοποίηση αντιεκπαιδευτικών πολιτικών π.χ. αξιολόγηση, περικοπές σε εκπαιδευτικό προσωπικό, μετά τη λήξη της έκτακτης κατάστασης θα μας βρει απέναντι. 
Να κλείσει η πόρτα σε κάθε ιδιωτική εταιρεία, χορηγό και επίδοξο επενδυτή, φορέα της Τοπικής Διοίκησης που αξιοποιεί την “κρίση” ως ευκαιρία για να βάλει χέρι στο Δημόσιο σχολείο. Κάθε πρόγραμμα, κάθε υποδομή και τεχνολογική εφαρμογή με ευθύνη και αποκλειστική χρηματοδότηση του κράτους. 
Έκτακτη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό στην Παιδεία ώστε όλες οι σχολικές μονάδας, όλα τα σχολεία, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές, να έχουν τον απαραίτητο τεχνολογικό εξοπλισμό για την ισότιμη συμμετοχή στην εξ αποστάσεως διδασκαλία. Η κυβέρνηση την ίδια στιγμή που δίνει “ευχολόγια” για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση χωρίς καμία υποδομή, δίνει εκατοντάδες εκατομμύρια ζεστό χρήμα στις μεγάλες επιχειρήσεις.Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι
Παρ’ όλες τις δύσκολες συνθήκες δεν ξεχνάμε το ρόλο που έχουμε ως παιδαγωγοί, να αναπτύσσουν οι μαθητές μας πνεύμα αλληλεγγύης, συλλογικότητας, αγωνιστικής διάθεσης. Δεν ξεχνάμε τις ευθύνες όλων αυτών που έχουν διαλύσει το δημόσιο σύστημα υγείας. Αντί για 3.500 κλίνες ΜΕΘ, που συνιστά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, στη χώρα μας λειτουργούν μόλις 567, ενώ  παραμένουν κενές 30.000 οργανικές θέσεις προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία. Όσο και να κουνάνε το δάχτυλο και να επικαλούνται την ατομική ευθύνη του καθενός, δεν μπορούν να κρύψουν τη δική τους αυτής και των προηγούμενων κυβερνήσεων. 
Μόνο οργή μπορούμε να νιώσουμε, όταν διάφοροι μεγαλοεπιχειρηματίες, κλεισμένοι μέσα στις πανάκριβες βίλες τους, μας νουθετούν λέγοντας ότι όλοι μαζί θα ξεπεράσουμε την κρίση, τη στιγμή που οι γονείς των μαθητών μας αναγκάζονται κάθε μέρα να δουλεύουν στις επιχειρήσεις, βάζοντας σε κίνδυνο την υγεία τους, για να παράγουν τα κέρδη τους. Αν χρειαστούν, βέβαια, οι μεγαλοεπιχειρηματίες υγειονομική περίθαλψη, θα τη βρουν σε πανάκριβες ιδιωτικές κλινικές, σε αντίθεση με εμάς και τις οικογένειες των μαθητών μας, που θα βρεθούμε μπροστά στο σύστημα υγείας που οι ίδιοι διέλυσαν. 
Όπως, λοιπόν, κάθε κρίση, έτσι και αυτή την πανδημία δε θα την ξεπεράσουμε όλοι μαζί. Θα δώσουμε τη μάχη οι εκπαιδευτικοί μαζί με τους μαθητές και τις οικογένειές τους, συνολικά την εργατική τάξη με αίσθημα αλληλεγγύης, αγωνιστικότητας, υπερηφάνειας. 

Αυτό θα είναι το καλύτερο μάθημα για τους μαθητές μας!
Αντιμετωπίζουμε την κατάσταση με ρεαλισμό, ψυχραιμία και αισιοδοξία!
Μένουμε δυνατοί – Δε μένουμε σιωπηλοί!

Υ.Γ. Δεν μας εκπλήσσουν ούτε μας αγγίζουν οι κάθε λογής συκοφαντίες τύπου Τέλλογλου για τους “τεμπέληδες εκπαιδευτικούς” που κάνουν διακοπές...Δεν έχουμε να αποδείξουμε τίποτα σ΄ αυτόν και τους ομοίους του. Άλλωστε... αυτός αλλά και οι υπόλοιποι συστημικοί κονδυλοφόροι δε στάθηκαν ποτέ δίπλα στα τεράστια προβλήματα του εκπαιδευτικού κόσμου, στους αγώνες για να έχουν όλα τα παιδιά δασκάλους και καθηγητές από την αρχή της χρονιάς... Τους μαθητές και τους εργαζόμενους γονείς τους, όμως, θα τους κοιτάμε στα μάτια, γιατί μαζί τους θα είμαστε αύριο στο δρόμο του αγώνα για ένα καλύτερο σχολείο και μια καλύτερη κοινωνία.

      Για το Δ.Σ

Η Αντιπρόεδρος     Ο Γ. Γραμματέας                                          
          Σεμερτζίδου Δέσποινα         Τραπεζανίδης Γιώργος

Παραχώρηση αντιμισθίας του προέδρου της ΤΚ Κωνσταντίας στο ειδικό ταμείο αντιμετώπισης του Κορονοϊού Covid-19


Παραχώρηση αντιμισθίας του προέδρου της ΤΚ Κωνσταντίας στο ειδικό ταμείο αντιμετώπισης του Κορονοϊού Covid-19

Έχοντας βαρύ αίσθημα ευθύνης απέναντι στην κοινωνία μας που τόσο ταλαιπωρείται από την αόρατη απειλή του Κορονοϊού , αισθάνομαι την ανάγκη  να συνεισφέρω και εγώ με την σειρά μου οικονομικά , παραχωρώντας το 50 % της αντιμισθίας μου , των μηνών Απριλίου και Μαΐου στο ειδικό ταμείο για την αντιμετώπιση του Κορονοϊού  .

Ενωμένοι μπορούμε να τα καταφέρουμε…

ΣΕΡΕΜΕΤΙΔΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΚ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑΣ

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...