Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Πέμπτη 1 Απριλίου 2021

Απολογισμός πρώτου μήνα λειτουργίας του Γραφείου Ευρέσεως Εργασίας και Αναζήτησης Εργατικού Δυναμικού Δήμου Αλμωπίας

 


Αριδαία, 01/04/2021

Θέμα: Απολογισμός πρώτου μήνα λειτουργίας του Γραφείου Ευρέσεως Εργασίας και Αναζήτησης Εργατικού Δυναμικού Δήμου Αλμωπίας

 

Το Γραφείο Απασχόλησης και Αναζήτησης Εργατικού Δυναμικού Δήμου Αλμωπίας, ολοκλήρωσε τον πρώτο μήνα λειτουργίας του και είμαστε στην ευχάριστη θέση να δημοσιοποιήσουμε τα αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας, που ήδη μετά από έναν μήνα από το ξεκίνημά της, δείχνει ότι έχει μεγάλη απήχηση στην περιοχή. Παρά τις δυσκολίες εξαιτίας της πανδημίας, γίνεται μεγάλη προσπάθεια για ένταξη ακόμη περισσότερων κατοίκων του Δήμου Αλμωπίας στην αγορά εργασίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της στατιστικής έρευνας του Γραφείου Απασχόλησης για το μήνα Μάρτιο, 40 κάτοικοι ή δημότες του Δήμου Αλμωπίας, βρήκαν δουλειά μέσω του γραφείου ενώ προσφέρθηκαν 440 θέσεις εργασίας ορισμένου χρόνου και 8 μόνιμες θέσεις σε τοπικές επιχειρήσεις. Απευθύνθηκαν σε εμάς 68 κάτοικοι ή δημότες του Δήμου μας. Από αυτούς, οι περισσότεροι ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 35 έως 44 ετών και στην συντριπτική πλειοψηφία τους είναι γυναίκες. Οι περισσότεροι από τους ανθρώπους που απευθύνθηκαν στο Γραφείο Απασχόλησης είναι απόφοιτοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, παρουσιάζει το γεγονός ότι μεγάλο μέρος των αιτήσεων έγινε ηλεκτρονικά, κάτι που αποδεικνύει την αναγκαιότητα διαρκούς βελτίωσης των υπηρεσιών του Γραφείου Απασχόλησης προς τους δημότες. Το Γραφείο Απασχόλησης και Αναζήτησης Εργατικού Δυναμικού Δήμου Αλμωπίας, δεν στοχεύει απλώς στην αναπαραγωγή μιας αγγελίας εργασίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά σε μία αμεσότερη επαφή με τον κάτοικο ή τον δημότη που αναζητά εργασία και τον επαγγελματία του τόπου μας που αναζητά προσωπικό.

 

Το Γραφείο Απασχόλησης και Αναζήτησης Εργατικού Δυναμικού Δήμου Αλμωπίας παρέχει στους κατοίκους ή δημότες της Αλμωπίας τις εξής υπηρεσίες:

·         Συμπλήρωση ηλεκτρονικής αίτησης μέσω google forms ή χειρόγραφης αίτησης.

·         Ενθάρρυνση και πληροφόρηση σχετικά με τις ευκαιρίες απασχόλησης.

·         Εξασφάλιση ανωνυμίας και προστασίας προσωπικών δεδομένων.

·         Δωρεάν ανάρτηση της αγγελίας σας, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Δήμου μας.

·         Συνεργασία με τους καταστηματάρχες του τόπου μας για άμεση κάλυψη θέσεων αιχμής.

Στο επόμενο διάστημα, θα υπάρξει δυνατότητα ενημέρωσης για προγράμματα απασχόλησης καθώς και οργάνωση ημερίδων ενημέρωσης από επαγγελματίες σύμβουλους απασχόλησης.

Στοιχεία επικοινωνίας και ηλεκτρονικές διευθύνσεις:

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Γραφείο Απασχόλησης και Αναζήτησης Εργατικού Δυναμικού Δήμου Αλμωπίας στο 2384350210.

Οι ηλεκτρονικές διευθύνσεις του Γραφείου Απασχόλησης είναι οι ακόλουθες:

Facebook: Γραφείο Απασχόλησης και Αναζήτησης Εργατικού Δυναμικού Δήμου Αλμωπίας https://www.facebook.com/apasxolisi.almopia

LinkedIn: Γραφείο Απασχόλησης και Αναζήτησης Εργατικού Δυναμικού Δήμου Αλμωπίας https://www.linkedin.com/in/γραφείο-απασχόλησης-δήμου-αλμωπίας-7a28b8207

Email επικοινωνίας : apasxolisi.almopia@gmail.com

Συνεχίζουμε αποφασιστικά, έχοντας ως πρώτο μέλημα την ποιότητα ζωής των δημοτών, δίνοντας την δυνατότητα σε όλους τους κατοίκους του τόπου μας, να έχουν ίσες ευκαιρίες για εργασία.

Πρόγραμμα Αναδιάρθρωσης και Μετατροπής Αμπελώνων Περιόδου 2021-2022

 


Έδεσσα, 1-4-2021

Αναδιάρθρωση και Μετατροπή  Αμπελώνων περιόδου 2021/2022 

   Το Τμήμα φυτικής & Ζωικής παραγωγής της Δ/νσης  Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της  Περιφερειακής  Ενότητας  Πέλλας  σας ενημερώνει ότι έως τις 25-05-2021, αποδέχεται την υποβολή αιτήσεων από όσους επιθυμούν και εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις προκειμένου να ενταχθούν στο Πρόγραμμα Αναδιάρθρωσης και Μετατροπής Αμπελώνων Περιόδου 2021-2022, σύμφωνα με την αρ.  ΥΑ 1536/118137/24-5-2019 (ΦΕΚ Β΄2096/5-6-2019).

Το πρόγραμμα αφορά αποκλειστικά τα οινάμπελα και προβλέπει ενίσχυση για την αναδιάρθρωση υφιστάμενων αμπελώνων ή τη δημιουργία νέων (εφόσον υπάρχουν άδειες αναφύτευσης) με στόχο την αύξηση της ανταγωνιστικότητας των αμπελουργικών εκμεταλλεύσεων μέσω της ποιοτικής αναβάθμισης του αμπελουργικού δυναμικού, της εγκατάστασης ποικιλιών αμπέλου με αυξημένο εμπορικό ενδιαφέρον, της εισαγωγής σύγχρονων καλλιεργητικών τεχνικών και της διαφύλαξης και προστασίας του περιβάλλοντος.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τις παρακάτω δράσεις:

·         Εκρίζωση-αναφύτευση στην ίδια ή σε άλλη θέση

·         Φύτευση αμπελώνων βάσει άδειας αναφύτευσης

·         Βελτίωση τεχνικών διαχείρισης των αμπελουργικών εκτάσεων (υποστύλωση, κλπ.)

·         Επανεμβολιασμός (για την ποικιλιακή μετατροπή των αμπελώνων).

Επισημαίνεται ότι οι άδειες φύτευσης που χορηγήθηκαν από την 1η Αυγούστου 2016 (μέσω της ψηφιακής εφαρμογής) δεν ενισχύονται οικονομικά για καμία δράση του Προγράμματος Αναδιάρθρωσης και Μετατροπής Αμπελώνων.

Το πρόγραμμα εφαρμόζεται μόνο σε εκτάσεις οι οποίες πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:

α) είναι φυτεμένες με οινοποιήσιμες ποικιλίες αμπέλου σύμφωνα με τις ισχύουσες ΥΑ.

β) είναι καταχωρημένες στο Αμπελουργικό Μητρώο

γ) έχουν υποβληθεί από τους παραγωγούς γι’ αυτές αλλά και για το σύνολο της αμπελουργικής τους εκμετάλλευσης, δηλώσεις συγκομιδής ή δηλώσεις παραγωγής για τις δύο τουλάχιστον αμπελουργικές περιόδους που προηγούνται της περιόδου ένταξης στο πρόγραμμα.

δ) έχει υποβληθεί γι’ αυτές Αίτηση Ενιαίας Ενίσχυσης για το τρέχον ημερολογιακό έτος

 ε) έχουν τηρηθεί οι υποχρεώσεις που απορρέουν από τις εθνικές και κοινοτικές διατάξεις για το σύνολο της αμπελουργικής εκμετάλλευσης.

στ) Η ελάχιστη έκταση αμπελοτεμαχίου για συμμετοχή στο πρόγραμμα ορίζεται το μισό (0,5) στρέμμα.


Η νέα φυτεία θα πρέπει να διατηρηθεί για χρονική περίοδο τουλάχιστον δέκα (10) ετών, υπολογιζόμενη από το οικονομικό έτος πληρωμής της στήριξης. Η υποχρέωση αυτή εξακολουθεί να δεσμεύει κάθε νόμιμο κάτοχο του αγροτεμαχίου.

Απαραίτητα δικαιολογητικά για την κατάθεση Αίτησης

1)    Αίτηση –Υπεύθυνη Δήλωση

2)    Επικαιροποιημένη Καρτέλα παραγωγού με στοιχεία των τεμαχίων και απόσπασμα Αμπελουργικού Μητρώου , από την οποία και μόνο, υποχρεωτικά συμπληρώνονται όλα τα πεδία του πίνακα των αμπελοτεμαχίων προς αναδιάρθρωση .

3)    Δηλώσεις συγκομιδής των δύο τελευταίων ετών στις οποίες να φαίνεται ότι παραδίδουν την παραγωγή τους σε οινοποιεία.

4)     Την  Αίτηση Ενιαίας Ενίσχυσης για το τρέχον ημερολογιακό έτος 2021 (ΟΣΔΕ) στην οποία να φαίνονται τα αγροτεμάχια. 

5)    Φωτοαντίγραφο της αστυνομική τους Ταυτότητας, του ΑΦΜ (Εκκαθαριστικό), 1η σελίδα βιβλιαρίου τράπεζας.

6)    Έγγραφα που να αποδεικνύουν την νόμιμη φύτευση του αμπελιού.

7)    Έγγραφα που αποδεικνύουν την ιδιοκτησία όπως τίτλος ιδιοκτησίας , συμβόλαιο αγοράς κλπ. Όσον αφορά τα ενοικιαζόμενα απαιτείται 10ετές μισθωτήριο συμβολαιογραφικό με πιστοποιητικό μεταγραφής στο υποθηκοφυλακείο.       

 

Επίσης υπενθυμίζει στους ενδιαφερόμενους αμπελοκαλλιεργητές ότι σύμφωνα με το άρθρο 61 του Καν(ΕΕ) 1306/2013 και την  ΥΑ 1536/118137/24-5-2019 (ΦΕΚ Β΄2096/5-6-2019) πρέπει να υπάρχει συμβατότητα της Δήλωσης Αμπελοκαλλιέργειας (αμπελουργικό μητρώο) με το Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου (ΟΣΔΕ). Συνεπώς τα αλφαριθμητικά στοιχεία που αναφέρονται στην Αίτηση Ενιαίας Ενίσχυσης και αφορούν κυρίως τα οινάμπελα, θα πρέπει να είναι σε πλήρη συμφωνία με τα στοιχεία της Δήλωσης-Αμπελοκαλλιέργειας - (αμπελουργικό-μητρώο).

Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και για την κατάθεση των αιτήσεων με τα δικαιολογητικά λόγω των μέτρων για τον 
Covid-19, οι ενδιαφερόμενοι προκειμένου να ενημερωθούν αλλά και να καταθέσουν αίτηση θα πρέπει να επικοινωνήσουν με την Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Πέλλας, για την περιοχή Έδεσσας-Σκύδρας-Αλμωπίας  με τον   Καραβίτη Σταύρο στο τηλ. 2381351289 και e-mail: skaravitis@pella.gr και για την περιοχή Γιαννιτσών με τον Ελευθερίου Γεώργιο στο  τηλ. 2381352312 και e-mail:. geleuferiou@pella.gr .  

Ένταξη του Δημοτικού Σχολείου Προμάχων στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα "Green Tech School".



 Μετά από επίμονες και στοχευμένες ενέργειες στα κέντρα αποφάσεων, από φορείς και τους βουλευτές όλων των παρατάξεων του νομού μας, το Δημοτικό Σχολείο Προμάχων εντάσσεται στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα "Green Tech School" αρχικού προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ.

Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα βάσει του οποίου το σχολείο αναβαθμίζεται πλήρως, τόσο από υλικοτεχνικής, όσο και λειτουργικής άποψης και χρηματοδοτείται ολοκληρωτικά από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σύμφωνα με την απόφαση, η οποία υλοποιείται άμεσα, η κατεστραμμένη εδώ και μήνες σκεπή, αντικαθίσταται με συστοιχίες ηλιακών πάνελ, τα οποία θα το καταστήσουν αυτόνομο ενεργειακά, ενώ αλλάζουν άρδην τόσο τα παράθυρα, όσο και τα κουφώματα του, ενώ τα επιχρίσματα των ενδιάμεσων τοίχων θα επενδυθούν με πρωτοποριακά οικολογικά υλικά.

Οι τάξεις θα εξοπλιστούν με υπερσύγχρονα ηλεκτρονικά μέσα, υπολογιστές, προτζέκτορες και οθόνες διαδραστικές, ενώ θα τοποθετηθεί μηχανισμός δορυφορικής λήψης ίντερνετ υψηλής ταχύτητας 5G.

Θα δημιουργηθεί πρότυπη μονάδα πειραματικής Φυσικής-Χημείας και θα ιδρυθεί τάξη Δημιουργικής Ρομποτικής με αρμόδια καταρτισμένους διορισμένους εκπαιδευτικούς.

Τέλος, προβλέπεται η λειτουργία του Ολοήμερου Σχολείου, να περιλαμβάνει φρέσκα γεύματα με την επιμέλεια δυο μαγείρων που ήδη έχουν προσληφθεί και αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα.

Όσον αφορά τον τομέα της υγιεινής, δημιουργούνται σύγχρονες "ανέπαφες" τουαλέτες, και η τοποθέτηση μηχανισμών καθαρισμού και απολύμανσης του αέρα από covid19 καθώς και ειδική συσκευή μέτρησης των λυμάτων.

Ο εργολάβος του όλου πρότζεκτ έχει ήδη εγκατασταθεί και σύμφωνα με τον προγραμματισμό, θα είναι όλα έτοιμα με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Δείτε όλο το σχέδιο και το ΦΕΚ της απόφασης ΕΔΩ


Ο Δήμος Αλμωπίας προχωράει στην ανακύκλωση ρούχων και υποδημάτων

 


Αριδαία 31/03/2021

 

Θέμα: Ο Δήμος Αλμωπίας προχωράει στην ανακύκλωση ρούχων και υποδημάτων

 

Ο Δήμος Αλμωπίας, κάνει ένα ακόμη βήμα προς την ορθότερη διαχείριση των απορριμμάτων, ξεκινώντας την ανακύκλωση ρούχων και υποδημάτων στην Αριδαία και σε Κοινότητες.

Τοποθετώντας σε επιλεγμένα σημεία του Δήμου σύγχρονους γαλάζιους κάδους συλλογής μεταχειρισμένων ενδυμάτων, υποδημάτων και λοιπών υφασμάτινων υλικών (τσάντες, πάνινα παιχνίδια, κλπ.), εφαρμόζεται ένα πρόγραμμα χωριστής συλλογής μεταχειρισμένων ειδών.

Στόχοι της υλοποίησης του προγράμματος χωριστής συλλογής μεταχειρισμένων ειδών ένδυσης και υπόδησης είναι:

α) η εξοικονόμηση ποσών ενέργειας και φυσικών πόρων που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή νέων ενδυμάτων, ενώ παράλληλα θα υπάρχει αισθητή μείωση της ποσότητας βαφών, βαρέων μετάλλων και χημικών ουσιών που εισέρχονται στα υπόγεια ύδατα,

β) η μείωση των οικιακών αποβλήτων που οδηγούνται προς ταφή στο χώρο υγειονομικής ταφής (ΧΥΤΑ), με αποτέλεσμα πολλαπλά περιβαλλοντικά και οικονομικά οφέλη,

γ) η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των δημοτών, με την προώθηση των μη επαναχρησιμοποιημένων υλικών προς ανακύκλωση,

δ) η ενίσχυση της ποσότητας των ενδυμάτων του Δήμου για την υποστήριξη των κοινωνικά ευπαθών ομάδων με τη διάθεση μέρους των άριστα ποιοτικά ρούχων και

ε) η εφαρμογή προγραμμάτων εκπαίδευσης

 

Οι δημότες θα έχουν τη δυνατότητα να απορρίπτουν τα παλιά είδη ένδυσης και υπόδησης στους ειδικούς κάδους που θα προμηθευτεί ο Δήμος Αλμωπίας, μέρος των οποίων μετά τη συλλογή και την ταξινόμησή τους θα διατίθεται είτε προς ανακύκλωση είτε για την κάλυψη αναγκών απόρων δημοτών.

Όλες οι παραπάνω δραστηριότητες προϋποθέτουν τη δωρεάν τοποθέτηση των κάδων για τη συλλογή των μεταχειρισμένων ρούχων καθώς επίσης και τη συλλογή των υλικών με μέσα της εταιρείας.

Ο Δήμος Αλμωπίας και η Δημοτική Αρχή, συνεχίζουν τη διεύρυνση του δικτύου ανακύκλωσης μαζί με τον Δημότη, δημιουργώντας ένα καθαρότερο και πιο υγιεινό περιβάλλον για όλους.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...