Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020

O Δήμος Αλμωπίας θα διανείμει βασικά επισιτιστικά αγαθά.


Αριδαία 25/11/2020

O Δήμος Αλμωπίας και το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου μας, ύστερα από την αποδοχή δωρεάς από το ΙΔΡΥΜΑ «ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ», δια μέσου της ΚΕΔΕ,  στα πλαίσια του προγράμματος ενίσχυσης ευπαθών κοινωνικών ομάδων, που έχουν πληγεί από τις οικονομικές συνέπειες του κορωνοϊου Covid 19, θα διανείμει βασικά επισιτιστικά αγαθά.

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι- μόνιμοι κάτοικοι του Δήμου μας, που επιθυμούν να λάβουν τρόφιμα, να αποστείλουν όλα τα κάτωθι απαιτούμενα δικαιολογητικά, έως 03 Δεκεμβρίου 2020.

Η παραλαβή των δικαιολογητικών θα γίνει αποκλειστικά, με ηλεκτρονική μορφή, στo email της  Υπηρεσίας μας social@0598.syzefxis.gov.gr λόγω των μέτρων για την καταπολέμηση του Covid-19.

Τα δικαιολογητικά είναι τα κάτωθι:

1.      Αίτηση


2.      Δήλωση φορολογίας Εισοδήματος Ε1, Ε9 και εκκαθαριστικό σημείωμα   τελευταίου οικονομικού έτους (έως 3.000,00 ευρώ)


3.      Αποδεικτικό κατοικίας (λογαριασμός ΔΕΚΟ ή μισθωτήριο συμβόλαιο σε ισχύ ή βεβαίωση μόνιμης κατοικίας)


4.      Βεβαίωση ανεργίας των αιτούντων σε ισχύ τουλάχιστον ενός έτους


5.      Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης (απαιτείται για τρίτεκνους & άνω)


6.      Απόφαση έγκρισης ΚΕΑ


Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας βάση των προαναφερθέντων δικαιολογητικών και μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων.

 Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΓΙΑΝΤΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ


Συνάντηση εργασίας, με την παρουσία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας



Έδεσσα, 24 Νοεμβρίου 2020

 

Συνάντηση εργασίας, με την παρουσία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού

 

Αίτημα του Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Ιορδάνη Τζαμτζή για μαζική διεξαγωγή rapid-test για τον περιορισμό των ασυμπτωματικών φορέων και εντατικοποίηση των ελέγχων

 

 

Την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας επισκέφτηκε σήμερα (24/11/20) ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης όπου συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Ιορδάνη Τζαμτζή και ακολούθησε συνάντηση εργασίας, με τη συμμετοχή εκπροσώπων του τοπικού μηχανισμού πολιτικής προστασίας. Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Τάκης Γιάννου, ο Αστυνομικός Διευθυντής κ. Πέτρος Περδικάτσης, ο Υποδιοικητής του Νοσοκομείου Γιαννιτσών κ. Ευάγγελος Λόγγος, η Αν. Διευθύντρια Υγείας κα Ελένη Καραντώνη και ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Δρ Χρήστος Μπιμπίτσος, ενώ ο κ. Υπουργός συνοδεύονταν από ανώτατους αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας και συνεργάτες του. 

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Ιορδάνης Τζαμτζής αναφέρθηκε στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πέλλας που οδήγησαν στην δραματική αύξηση των θετικών κρουσμάτων και επισήμανε την ανάγκη για εντατικοποίηση των ελέγχων σε όλο το φάσμα της κοινωνικής και οικονομικής ζωής, προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του ιού.

Ακόμη, ζήτησε από τον κ. Υπουργό και την κυβέρνηση, που συνεδριάζει αύριο, την εφαρμογή μαζικών rapid test για την ανίχνευση του κορονοϊού, ώστε να εντοπιστούν οι ασυμπτωματικοί φορείς και να τεθούν σε καθεστώς καραντίνας για την προφύλαξη της κοινότητας.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης παρουσιάστηκε εκτενώς η επιδημιολογική κατάσταση των κρουσμάτων COVID-19 στις αστικές, ημι-αστικές και υπαίθριες περιοχές της Πέλλας, οι συνθήκες και η επικινδυνότητα διασποράς του ιού καθώς, επίσης, και η κατάσταση νοσηλείας και αποθεραπείας. Βασικοί στόχοι που συζητήθηκαν ήταν η προστασία των πολιτών και, ιδιαίτερα, των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, η προστασία των επαγγελματιών που εργάζονται για την τήρηση των μέτρων αστυνόμευσης, στις δημόσιες υπηρεσίες για την εξασφάλιση της συνέχειας της δημόσιας διοίκησης και, ιδίως,  στον χώρο της υγείας όπου βιώνουν πρωτόγνωρες καταστάσεις.

Ειδική αναφορά έγινε σε παράνομες συναθροίσεις που πραγματοποιούνται σε διάφορα σημεία της Πέλλας και για τις οποίες προβλέπονται ιδιαίτερα αυστηρές κυρώσεις. Σε αυτήν την κρίσιμη περίοδο, οι πολίτες χρειάζεται να επιδείξουν την μέγιστη προσωπική ευθύνη.

Ο Υπουργός κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ανέφερε ότι θα μεταφέρει τις προτάσεις του Αντιπεριφερειάρχη στην σύσκεψη με τον Πρωθυπουργό και ότι χρειάζεται να εξασφαλίσουμε ένα περιθώριο δέκα ημερών στο σύστημα της υγείας, μέσω της μηδενικής έκθεσης των πολιτών σε συνθήκες μετάδοσης του ιού. Στη συνέχεια, όπως τόνισε, αναμένεται η κανονικοποίηση της ροής των προσώπων για νοσηλεία και η σταδιακή αποκλιμάκωση της κρίσιμης κατάστασης που βιώνουμε σήμερα.

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Τζαμτζής ευχαρίστησε τον Υπουργό κ. Χρυσοχοΐδη, για την παρουσία του στην Πέλλα, η οποία έχει πληγεί ιδιαίτερα από τον επικίνδυνο ιό, και ευχήθηκε υγεία και δύναμη στον ίδιο και τους συνεργάτες του, αναμένοντας μία επόμενη επίσκεψη, με καλύτερες συνθήκες και με ατζέντα την τοπική και περιφερειακή ανάπτυξη.

Τέλος χάρισε στον Υπουργό το λεύκωμα ΠΕΛΛΑ.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...