Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020

Ελπίδες Προμάχων - Άρης Παλαίφυτου 1 - 3


ΕΠΣ Πέλλας: Πρωτάθλημα Β' Ερασιτεχνικής κατηγορίας
13η Αγωνιστική 26-1-2020
Ελπίδες Προμάχων - Άρης Παλαύφυτου 1 - 3

Ένα καλό παιχνίδι, κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο  παρακολούθησαν οι λίγοι φίλαθλοι που βρέθηκαν στο γήπεδο και ανταμείφθηκαν με 4 υπέροχα γκολ σε εκτέλεση.
Το πρώτο ημίχρονο ανήκει στους φιλοξενούμενους, έχοντας την υπεροχή του παιχνιδιού κατάφεραν να αξιοποιήσουν  μια εκ των λίγων  ευκαιριών στο αντίπαλο τέρμα και να  πάνε στα αποδυτήρια με το σκορ υπέρ τους.
Στο δεύτερο ημίχρονο η γηπεδούχος ομάδα μπήκε στο γήπεδο με επιθετική διάθεση και κατάφερε να απειλήσει την εστία του Οgreni  με τους Σέλκο και  Σαπουντζή,  χωρίς όμως ουσιαστικό αποτέλεσμα. Όσο περνούσε ο χρόνος η ομάδα του Παλαίφυτου άρχισε να πατάει καλύτερα στο γήπεδο και να γίνετε και αυτή απειλητική, δημιουργώντας αρκετά ρήγματα στην συμπαγή σήμερα, άμυνα των προμάχων καταφέρνοντας  να πάρει τους 3 βαθμούς της νίκης  χάρις στην εμπειρία και αποτελεσματικότητα των Γιαντσιδιώτη και Ματεντζόγλου  που διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα με τα γκολ τους.
Τα γκολ:
20’ 0-1 Ο Μαυρογιαννάκος ανοίγει το σκορ με ένα συρτό διαγώνιο σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή του τερματοφύλακα Ρατσίτσκα, ο οποίος με μία ασταθή απόκρουση δεν μπόρεσε να αποτρέψει  το γκολ.
80’ 0-2 Ο Γιαντσιδιώτης με ένα δυνατό και τεχνικό σουτ από το κέντρο (σχεδόν) του γηπέδου στέλνει την μπάλα να χτυπήσει στο οριζόντιο δοκάρι και να καταλήξει στα δίχτυα του τέρματος.
82΄1-2 Ο Βέσκος (τζίμης) με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, μειώνει το σκορ.
89’ 1-3 Ο Ματεντζόγλου με δυνατό σουτ, με το εξωτερικό του ποδιού, έξω από την μεγάλη περιοχή δεν αφήνει περιθώρια αντίδρασης στον τερματοφύλακα και διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα του παιχνιδιού.
Από τις Ελπίδες διακρίθηκαν οι Βέσκος (Τζίμης), Κωνσταντινίδης, Καραμήτσος και Γιουρούκης (Ρούνι).
Από τον Άρη ξεχώρισαν οι Μαυρογιαννάκος, Ματεντζόγλου, Γήσκιας και Φερχάτι.

Άριστη η διαιτησία του κ. Σγουρού και των βοηθών του Μανωλάκη και Σιγάλα, χωρίς να υπήρχε κάποια δυσκολία στο έργο τους.

Ελπίδες Προμάχων: Ρατσίτσκας, Βέσκος "Τζίμης", Ε. Βέσκος, Κωνσταντινίδης, Καραμήτσος, Νέμτσης, Ντόσκος, Σέλκος, Σαπουντζής, Μασλάρης, Ασαλέας(Γιουρούκης"Ρούνι"). Προπονητής: Τσόρμπας(Μούγιος).

Άρης Παλαίφυτου: Ogreni, Πολατιάν, Ευαγγελίδης(Κοπάτσης), Μαυρογιαννάκος, Συρόπουλος, Ματεντζόγλου, Γιαλίδης, Γήσκιας, Φερχάτι, Πασπαλάς, Νικολαίδης(Γιαντσιδιώτης). Προπονητής: Ρόνης.

Ρεπορτάζ: Άλεξ Αμπάρης "Π. Ν.".





































Κοπή βασιλόπιτας του Ομίλου Αντισφαίρισης Αριδαίας


Ορφέας Ριζαρίου - Α. Σ. Πρόμαχοι: 2 - 4


ΕΠΣ Πέλλας: Πρωτάθλημα Α1 Ερασιτεχνικής κατηγορίας
15η Αγωνιστική.(25-1-2020)
Ορφέας Ριζαρίου - Α. Σ. Πρόμαχοι: 2 - 4

Δίκαιη νίκη, άλλα με την ψυχή στο στόμα για την ομάδα των Προμάχων, η οποία  ήταν καλύτερη από τεχνικής πλευράς στο παιχνίδι της και παίζοντας καλό ποδόσφαιρο κατά διαστήματα, παρά τις απουσίες βασικών παιχτών(λόγω καρτών και τραυματισμών), αλλά και κατά την διάρκεια του παιχνιδιού αναγκαστικών αλλαγών, πάλι λόγω τραυματισμών, κατάφερε να πάρει τους 3 βαθμούς  της νίκης από μια αξιόμαχη ομάδα,που δεν σταμάτησε να πιέζει για το θετικό αποτέλεσμα, με όσες δυνάμεις διέθετε ως το τελευταίο λεπτό του παιχνιδιού.

Τα γκολ:
30'. 0-1 Ο Κοτζαμανώλης με κεφαλιά, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Τρίψη.
35'. 0-2 Ο Τσόλκας πλασάρει εύστοχα μέσα από την περιοχή,μετά από μπαλιά του Μίτσκα
45'. 1-2 Ο Κατικαρίδης ευστοχεί στην εκτέλεση πέναλτι που κέρδισε  ο Μαυρουδής  από ανατροπή του αμυντικού των φιλοξενούμενων.
55. 2-2 Ο Καθρέπτης ευρισκόμενος μόνος με τον τερματοφύλακα, έπειτα από αμυντική σύγχυση, πλασάρει εύστοχα.
79'. 2-3 Ο Τσόλκας πλασάρει  σε κενό τερμα με προβολή στην μπάλα, έπειτα από επαναφορά αυτής, όταν σε σουτ του νεαρού Γεωργιάδη,  κατέληξε στο αριστερό δοκάρι του τερματοφύλακα.
90'. 2-4 Ο Τσόλκας με υπέροχη και δυναμική ατομική ενέργεια(όντας τραυματίας)  στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.

Από τον Ορφέα διακρίθηκαν οι Ουζούνης, Haslika, Γ. Κατικαρίδης και Καθρέπτης.
Από τον ΑΣ Πρόμαχοι ξεχώρισαν οι Μπελητάσιος, Μιχαηλίδης, Μούγιος και Γεωργιάδης.

Αρκετά τα παράπονα και των δυο ομάδων για τα σφυρίγματα και τις υποδείξεις του διαιτητή Αργυρού και των βοηθών του Μανωλάκη και Σταμανίκη.

Ορφέας Ριζαρίου: Γαβριηλίδης, Ουζούνης, Βαϊνάς, Haslika, Σασαρίδης(Καθρέπτης), Γρηγοριάδης, Σιδηρόπουλος(Μαυρουδής), Καραογλάνης(Κόλα), Μίσκος(Τσόρμπας), Γ. Κατικαρίδης, Κ. Κατικαρίδης. Προπονητής: Γιανούλτσης.

ΑΣ Πρόμαχοι: Μπελητάσιος, Μεσκίνης, Μιχαηλίδης, Adi(Σαμσούρης), Μούγιος, Μονογενίδης(Σατζάκης), Γεωργιάδης, Τρίψης, Μίτσκας, Τσόλκας, Κοτζαμανώλης. Προπονητής: Σαμαράς. 

Ρεπορτάζ: Άλεξ Αμπάρης "Π. Ν.".










ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...