Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020

Τα Νέα της Πέλλας (Τεύχος 13ο).













Διανομή ΤΕΒΑ από την ΠΕ Πέλλας



Έδεσσα,      15/7/2020

Διανομή ΤΕΒΑ από την ΠΕ Πέλλας

Στην ολοκλήρωση των διανομών τροφίμων και προϊόντων προχωρά η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας ως επικεφαλής εταίρος, στα πλαίσια υλοποίησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής(Ε.Π.ΕΒΥΣ.) του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας Απόρων (ΤΕΒΑ)
Η διανομή θα συνεχιστεί με τους ωφελούμενους του Δήμου Έδεσσας και του Δήμου Σκύδρας και θα πραγματοποιηθεί  την Πέμπτη 16  και Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020 και ώρες 09:00 –16:00 στην  Άτυπη Βιομηχανική περιοχή Ριζαρίου (Πρώην Σφαγεία Ζλάτη)  (ίδιο μέρος με τις προηγούμενες διανομές)]
Κάθε ωφελούμενος θα παραλάβει τα εξής προϊόντα: μακαρόνια, ρύζι, κοτόσουπα, κορν φλεικς, γάλα, αλεύρι, ζάχαρη λευκή, μαρμελάδα, σούπα μινεστρόνε, ελαιόλαδο, (σύνολο κιλών ανά ωφελούμενο:  8,2  κιλά), και  τα εξής ΒΥΣ  προϊόντα: οδοντόκρεμα, σαμπουάν, καθαριστικό υγρό γενικού καθαρισμού, υγρό πιάτων και σκόνη πλύσεως ρούχων (σύνολο κιλών ανά ωφελούμενο:  4,10  κιλά).
Παράλληλα κάθε ωφελούμενος με βρέφος θα παραλάβει επιπλέον τα εξής Ξηρά-Βρεφικά προϊόντα: κρέμα φαρίν λακτέ, κρέμα δημητριακών, γάλα μακράς διαρκείας (σύνολο κιλών ανά ωφελούμενο:  5,9  κιλά) και τα εξής ΒΥΣ-Βρεφικά  προϊόντα: βρεφικές πάνες και μωρομάντηλα (2 συσκευασίες / είδος).
Οι δικαιούχοι πρέπει να έχουν μαζί τους τον αριθμό ΑΜΚΑ, την αστυνομική τους ταυτότητα ή άλλο νομιμοποιητικό έγγραφο ταυτοπροσωπίας. Σε περίπτωση που τα προϊόντα θα παραληφθούν αυτοπροσώπως, ενώ στην αντίθετη περίπτωση δηλαδή παραλαβή από άλλο άτομο απαιτείται εξουσιοδότηση και αστυνομική ταυτότητα ή άλλο Νομιμοποιητικό α έγγραφο ταυτοπροσωπίας.
Επισημαίνεται, ότι λόγω του μεγάλου όγκου και βάρους των προϊόντων (κυρίως πολυμελών οικογενειών), απαιτείται από τους ωφελούμενους μεταφορικό μέσο, για να μεταφέρουν τα τρόφιμα που θα παραλάβουν.
Κατά την παραλαβή απαιτείται να  τηρούνται αυστηρά τα ατομικά μέτρα προστασίας (Μάσκα, γάντια) και η απόσταση του 1,5 μέτρου τουλάχιστον  στα πλαίσια προστασίας από τον Κορονοίιο (COVID-19) σύμφωνα με τις ισχύουσες οδηγίες
Σε αντίθετη περίπτωση δεν θα υλοποιείται η παράδοση των προϊόντων.

«Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός». ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΠΕΛΛΑΣ



ΤO ΚΘΒΕ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΘΕΣΜΟ ΤΟΥ ΥΠΠΟΑ
 «ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ»

«Κωνσταντίνος Καβάφης – Όνειρο»

Αρχαιολογικός Χώρος Πέλλας
 Πέμπτη 23 Ιουλίου, στις 21.00

Το ΚΘΒΕ  παρουσιάζει την παράσταση «Κωνσταντίνος Καβάφης – Όνειρο», σε σύλληψη-σύνθεση Θοδωρή Οικονόμου, στο πλαίσιο του νέου  προγράμματος  του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός»,  που περιλαμβάνει εκδηλώσεις σε αρχαιολογικούς χώρους καθ’ όλη τη διάρκεια του φετινού καλοκαιριού. Πρόκειται για μια μουσική  παράσταση βασισμένη στην ποίηση του Κωνσταντίνου Καβάφη. Ο Θοδωρής Οικονόμου, μαζί με μια ομάδα εξαιρετικών συνεργατών, συνθέτει έναν μοναδικό, ονειρικό κόσμο με αφορμή το έργο του αλεξανδρινού ποιητή Κωσταντίνου Καβάφη.
Η παράσταση «Κωνσταντίνος Καβάφης – Όνειρο» θα παρουσιαστεί στον Αρχαιολογικό Χώρο Πέλλας  την Πέμπτη 23 Ιουλίου, στις 21.00.

Σε έναν χώρο ρευστό, όπου η μουσική λειτουργεί σαν μια λίμνη, ταξιδεύει ένας θίασος από γεννήματα της φαντασίας μας, που αναπολούν, οραματίζονται, μας συμβουλεύουν, αποκαλύπτοντάς μας μνήμες που ο ποιητής αντλεί από το παρελθόν και αποθέτει στο παρόν, ενίοτε ως προειδοποίηση για τα μελλούμενα. Η μουσική του Θοδωρή Οικονόμου έρχεται να ακουμπήσει με τρόπο λιτό μα και καίριο στο ποιητικό σύμπαν του Καβάφη δημιουργώντας ένα ζωντανό παιχνίδι αισθήσεων. 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σύλληψη-Σύνθεση: Θοδωρής Οικονόμου 
Φωτιστικός σχεδιασμός: Νίκος Βλασσόπουλος 
Ερμηνεύουν οι μουσικοί και οι ηθοποιοί: Στέλλα Αντύπα, Γιώργος Καύκας, Θοδωρής Οικονόμου, Κωνσταντίνος Ράπτης, Πέτρος Σταμέλος, Γεωργία Συλλαίου


Αρχαιολογικός Χώρος Πέλλας
Πέμπτη 23 Ιουλίου, στις 21.00
ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΠΕΛΛΑΣ
Η  εκδήλωση προσφέρεται δωρεάν από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. 
Το μόνο αντίτιμο είναι το εισιτήριο για την είσοδο σε κάθε χώρο, όπου υπάρχει.
Είναι υποχρεωτική η προκράτηση θέσης. 
Προκρατήσεις εδώ https://digitalculture.gov.gr/
  


Πληροφορίες: Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος | www.ntng.gr |Τ. 2315 200 200

Ααπαγόρευση στάθμευσης των αυτοκινήτων στους χώρους διενέργειας των αγορών



ΔΗΜΟΣ  ΑΛΜΩΠΙΑΣ
                                                                                                                        ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Από το αρμόδιο Γραφείο υπενθυμίζεται
προς τους πωλητές λαϊκών αγορών
η απαγόρευση στάθμευσης των αυτοκινήτων τους
στους χώρους διενέργειας των αγορών πλην των ειδικών διασκευασμένων οχημάτων και πώλησης ειδών κυλικείων
(ΑΔΣ 269/14, παρ. Δ.ε’)

ο Αρμόδιος Αντιδήμαρχος
Χατζηγιαννίδης Χρήστος

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΙΝΟΥ, ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ "Η ΑΛΜΩΠΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ"


ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΙΝΟΥ, ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ "Η ΑΛΜΩΠΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ"

Η "περιφορά" της Δημοτικής Αρχής σε δρόμους αδιαλλαξίας και ασυνεννοησίας συνεχίζεται, έχοντας πλέον την προσωπική του ευθύνη και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δ. Βέσκος.

Λειτουργώντας καταλυτικά στο αδιέξοδο, που δημιουργείται με την απουσία και την αφωνία του Δημοτικού Συμβουλίου, δηλώνουμε το "παρών" στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Επίσης δηλώνουμε το "παρών" στην επίλυση των προβλημάτων του τόπου μας και κάνουμε σαφές ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας κοντά στον πολίτη και την καθημερινότητά του.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...