Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Κυριακή 16 Ιουνίου 2019

Συνεργασία της BeSmart με τον Τουριστικό οδηγό InPozar


Μετά από πολλές διαπραγματεύσεις με δήμους στην Γερμανία ήμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι η BeSmart σε συνεργασία με τον Τουριστικό οδηγό InPozar προχωράει στο επόμενο βήμα και θα φιλοξενήσει 16/06 μέχρι και 18/06 σημαντικά άτομα από την τοπική κοινωνία της Γερμανίας για να ολοκληρωθούν οι συμφωνίες μεταξύ των δύο πλευρών.
Ευχαριστούμε θερμά τον νέο Δήμαρχο κ.Μπάτσης Χρήστος

για την τεράστια προσπάθεια που έκανε για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε σε αυτό το σημαντικό εγχείρημα.

Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι όταν υπάρχει σχέδιο, οργάνωση και όρεξη για δουλειά, μπορούμε να πετύχουμε πολλά.
Συνεχίζουμε δυναμικά για να μπορέσουμε να αναδείξουμε και να προβάλουμε τις ομορφιές του τόπου μας στο εξωτερικό. Θα ήμαστε εκεί σε όλη αυτήν την μεγάλη προσπάθεια που ξεκινήσαμε πριν ένα χρόνο μαζί με τον τον κ.Nikos Pantelidis.
Με εκτίμηση,

Νοταρίδης Ελευθέριος

Ο ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΛΕΜΟΝΗΣ ΚΑΙ Η ΟΜΟΡΦΗ ΚΡΕΜΜΥΔΩ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ


Ο ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΛΕΜΟΝΗΣ ΚΑΙ Η ΟΜΟΡΦΗ ΚΡΕΜΜΥΔΩ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΙΟΥΝΙΟΥ
Για πρώτη φορά το αγαπημένο παραμύθι των παιδιών γίνεται θεατρική παράσταση!!!

Το Θέατρο του Βορρά φέτος το Χειμώνα παρουσιάζει το αγαπημένο μουσικό παραμύθι του Γ. Σακελλαρίδη «Ο πρίγκιπας Λεμόνης». Μια διαδραστική παράσταση, με τα πολυαγαπημένα τραγούδια του Πρίγκιπα Λεμόνη! Τα παιδιά, γνωρίζουν από κοντά το Λεμόνη και την Κρεμμύδω που μιλούν για τη δύναμη της αγάπης!
Η υπόθεση του έργου
Ο καλόκαρδος  Πρίγκιπας Λεμόνης γνωρίζει την όμορφη Κρεμμύδω και την ερωτεύεται! Παρά τις αντιρρήσεις που έχει ο περίγυρος και των δυο θα παντρευτούν και θα απαντήσουν σε όλους όσους επικρίνουν την αγάπη τους...με αγάπη!!!
Λίγα λόγια για την παράσταση:
Ο Πρίγκιπας Λεμόνης και η Όμορφη Κρεμμύδω, παρά τις διαφορές τους, ερωτεύονται με την πρώτη ματιά! Στο βασίλειο ξεσπάσει μεγάλο σούσουρο! Όλοι είναι εναντίον αυτής της μεγάλης αγάπης και προσπαθούν να τους χωρίσουν! Καρότα υπασπιστές, βασιλιάς και βασίλισσα Λεμόνη, μαμά και μπαμπάς Κρεμμύδι, δεν μπορούν με τίποτα να καταλάβουν πώς γίνεται ένα λεμόνι να ερωτευτεί κρεμμύδι! Θα καταφέρει ο έρωτας αυτός να έχει ευτυχισμένο τέλος και να χορέψουμε στο γάμο τους παρέα με τον κουμπάρο κύριο μαιντανό;
Πολύχρωμα σκηνικά και κοστούμια, βιντεοπροβολές, μουσική και χορός με τα αγαπημένα μας τραγούδιασε μια παράσταση που το γέλιο και η αγάπη γεμίζει τις καρδιές μικρών και μεγάλων!

Λίγα λόγια για τον « Πρίγκιπα Λεμόνη»
Το αγαπημένο βιβλίο των παιδιών, χρόνια τώρα, ευαισθητοποιεί τα παιδιά αναφορικά με το θέμα της υγιεινής διατροφής και  δίνει ερεθίσματα για  συζητήσεις που αφορούν το ζήτημα της παχυσαρκίας, ζήτημα το οποίο συχνά συνδέεται και με την αυτοεκτίμηση.
Ωστόσο, το βιβλίο «Ο πρίγκιπας Λεμόνης και η όμορφη Κρεμμύδω»,  πάει ακόμα πιο πέρα καθώς  μιλά στα παιδιά για τη δύναμη της αγάπης και για τη δημιουργικότητα που χαρίζει ο έρωτας στους ερωτευμένους. Γι’ αυτό και η ιστορία αυτή αγαπήθηκε όχι μόνο από τα παιδιά, αλλά και από τους ρομαντικούς ενήλικες.
Το περιεχόμενο  του βιβλίου αποτελεί προσφιλές υλικό για γιορτές, θεατρικές  παραστάσεις, κουκλοθέατρο, project και άλλες δράσεις , στις οποίες συμμετέχουν από προ νήπια έως και μαθητές των ΣΤ! τάξεων του Δημοτικού Σχολείου.
«Ο πρίγκιπας Λεμόνης» έχει συμπεριληφθεί από το 2014 στο ανθολόγιο παιδικών τραγουδιών των Δημοτικών Σχολείων της Κύπρου. Στην Ελλάδα κυκλοφορεί σε βιβλίο (με Cd)  από τις εκδόσεις Polaris.

Από το 2016 κυκλοφόρησε και η συνέχεια αυτού του παραμυθιού (μέσα από ένα άλλο βιβλίο, του ίδιου εκδοτικού οίκου), με τίτλο: «Το μαγικό ραβδί του πρίγκιπα Λεμόνη». Το μαγικό ραβδί δεν είναι άλλο από την πανανθρώπινη αγάπη!

Ταυτότητα Παράστασης:
Κείμενο – Μουσική: Γ. Σακελλαρίδης
Θεατρική Διασκευή – Σκηνοθεσία: Μπίλιω Κωνσταντοπούλου
Βοηθός Σκηνοθέτη: Βαγγέλης Δαλλές
Σκηνικά – Κοστούμια: Anna Wassiac
Φωτισμοί: Γ. Ζίγκας
Ηθοποιοί: Θοδωρής Γεωργίτσης – Αννα Χατζηαντωνίου 
Μουσική παίζει ζωντανά η Ελένη Γαβριλάτου
Παραγωγη: Θέατρο του Βορρά
Διάρκεια: 60 λεπτά

Η ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «Ο ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΛΕΜΟΝΗΣ ΚΑΙ Η ΟΜΟΡΦΗ ΚΡΕΜΜΥΔΩ» ΘΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΓΑΒΑΛΛΙΩΤΙΣΣΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΙΣ 20:30 Μ.Μ.

Τιμή εισητήριου:   7 ευρώ (ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ), 9 ευρώ (ΤΑΜΕΙΟ)
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ: ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΩΝ, ΤΗΛ. 23810 20300
Εισιτήρια πληρώνουν τα παιδιά από 1,5  ετών και άνω
Πανελλαδική προπώληση: Καταστήματα Seven Spots, Reload Stores, Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης, www.viva.gr, viva τηλεφωνικό κέντρο 11876

ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6986523898 (10:00 -13:00 ΚΑΙ 17:30 -21:00)

Αθηνά Αθανασιάδου - Αηδονά: "Η Περιφέρεια βρίσκεται στο πλευρό των αγροτών που βιώνουν μια καταστροφική χρονιά"



Αθηνά Αθανασιάδου - Αηδονά: “Η Περιφέρεια βρίσκεται στο πλευρό των αγροτών που βιώνουν μια καταστροφική χρονιά - Άμεσα ο ΕΛΓΑ να προβεί στις εκτιμήσεις των μεγάλων ζημιών και να επιταχύνει τις διαδικασίες αποζημιώσεων”




“Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας βρίσκεται σταθερά στο πλευρό των αγροτών της Πέλλας και της Ημαθίας που βιώνουν μια καταστροφική χρονιά  εξαιτίας των έντονων και συνεχόμενων χαλαζοπτώσεων. Άμεσα ο ΕΛΓΑ πρέπει να προβεί στις εκτιμήσεις των μεγάλων ζημιών και να επιταχύνει τις διαδικασίες δίκαιων αποζημιώσεων στους παραγωγούς”. Την παραπάνω δήλωσε έκανε η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά μετά τις χθεσινές (14/6) χαλαζοπτώσεις σε περιοχές των Δήμων Σκύδρας και Πέλλας αντίστοιχα.

Η κα. Αντιπεριφερειάρχης ήρθε αμέσως σε επικοινωνία με την αρμόδια Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε. Πέλλας και ενημερώθηκε για την καταστροφική χαλαζόπτωση που έπληξε πολλές κοινότητες και έδωσε το τελειωτικό χτύπημα στους παραγωγούς της Πέλλας που βρίσκονται στην περίοδο της συγκομιδής. Μάλιστα, μετά από εντολή της κας Αηδονά, κλιμάκιο υπαλλήλων της Π.Ε. Πέλλας θα βρεθεί στις πληγείσες περιοχές ώστε να αποτιμήσει τις ζημίες που, όπως προκύπτει από την πρώτη ενημέρωση είναι σε πολλές περιπτώσεις ολοκληρωτική. Για την κατάσταση ενημερώνεται συνεχώς και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος θα συνδράμει στα αιτήματα των αγροτών της Π.Κ.Μ. με στοχευμένες ενέργειες προς τους αρμόδιους φορείς.

Τα ζητήματα των επιπτώσεων από το χαλάζι και η κατάσταση που επικρατεί στη διάθεση των προϊόντων (διανομή, τιμές κ.λπ.) θα συζητηθούν στη σύσκεψη της ερχόμενης Τετάρτης στο Διοικητήριο παρουσία εκπροσώπων φορέων και παραγωγών.

Αγανάκτηση από την λειψυδρία στους Προμάχους. Ερώτηση των κατοίκων προς κάθε υπεύθυνο



ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ Τ. Κ. ΠΡΟΜΑΧΩΝ

Προς
Δήμαρχο Αλμωπίας
Πρόεδρο ΔΕΥΑ Αλμωπίας
Πρόεδρο Τ. Κ. Προμάχων
Δημοτικούς Συμβούλους (εκ Προμάχων εκλεγέντων).

Όπως ίσως γνωρίζετε, τις τελευταίες ημέρες, σε μεγάλο τμήμα του οικισμού μας, παρατηρείται πολύωρη έλλειψη πόσιμου νερού με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ομαλή λειτουργία των οικογενειών μιας κανονικής μικροκοινωνίας.
Οι οχλήσεις των κατοίκων στους αρμόδιους, το μόνο που απέφεραν ήταν κάποιες προγραμματισμένες διακοπές, ώστε το υδραγωγείο να γεμίζει από τις πηγές του βουνού, μιας και η εφεδρική γεώτρηση που δυνδράμει στην υδροδότηση, είναι καμμένη σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της αρμόδιας υπηρεσίας. Λόγω όμως της μεγάλης ζήτησης, το νερό δεν επαρκεί, με αποτέλεσμα τα μισά σπίτια του οικισμού να μην καλύπτονται και να παρατηρούνται εκνευριστικές και αναπάντεχες διακοπές νερού, αποσυντονίζοντας πλήρως την λειτουργία τους, δοκιμάζοντας τα όρια της υπομονής των κατοίκων.
Η αρμόδια υπηρεσία ανακοίνωσε ότι η βλάβη της γεώτρησης θα διορθωθεί σύντομα, χωρίς όμως να ορίσει ακριβή ημερομηνία και οι ημέρες των διακοπών του νερού συνεχίζονται, φέρνοντας τα νεύρα των καταναλωτών στο απόγειό τους.
ΕΠΕΙΔΗ
Η επισκευή της βλάβης, σύμφωνα με ειδικούς που ρωτήσαμε, δεν απαιτεί τόσο χρονοβόρα διαδικασία…
ΕΠΕΙΔΗ
Τα αντανακλαστικά των υπευθύνων θα πρέπει να είναι αστραπιαία, αν θέλουν να λέγονται αποτελεσματικοί…
ΕΠΕΙΔΗ
Είναι εξευτελιστική η συμπεριφορά προς τους κατοίκους του μεγαλύτερου οικισμού της επαρχίας μας…
ΕΠΕΙΔΗ
Άρχισαν προστριβές και διχασμός μεταξύ των κατοίκων των γειτονιών, για να μην σπαταλούν οι μεν το νερό των δε…
ΕΠΕΙΔΗ
Ήδη κάποιοι μιλούν ότι «τιμωρούνται» οι Προμαχιώτες από τη Δημοτική αρχή για την πρόσφατη συμπεριφορά τους στις αυτοδιοικητικές εκλογές…
ΕΠΕΙΔΗ
«σέρνονται» φήμες ότι κάποιοι πονηροί πειράζουν τις βάνες του υδραγωγείου κατευθύνοντας κατά το δοκούν το πολύτιμο νερό σε γειτονιές που επιθυμούν
ΕΠΕΙΔΗ
Επικρατεί μεγάλος αναβρασμός και οργή, ελλοχεύοντας ανεξέλεγκτα φαινόμενα…

ΕΡΩΤΑΣΤΕ
Σε τι ενέργειες προβήκατε μέχρι σήμερα για την ταχύτατη διευθέτηση του ζητήματος και τι προτίθεστε να πράξετε ο καθένας σας προσωπικά, ώστε να αποδείξετε ότι τιμάτε την εμπιστοσύνη που σας έδειξαν οι κάτοικοι, αναδεικνύοντάς σας ως αιρετούς αντιπροσώπους τους στην επίλυση των προβλημάτων και στην διαχείριση των κοινών;
Έχετε κάποιο σχέδιο-μελέτη ώστε τα νερά των πλούσιων πηγών των βουνών να συγκεντρωθούν και να μην χάνονται άσκοπα, με αποτέλεσμα να καταστούν αχρείαστες οι γεωτρήσεις του κάμπου και να αποφευχθούν παρόμοια φαινόμενα στο μέλλον;

Με επιφύλαξη για κάθε νόμιμη ενέργεια διαφύλαξης των δικαιωμάτων μας στο άμεσο μέλλον

ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΩΝ ΠΡΟΜΑΧΩΝ
(ακολουθούν υπογραφές)

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...