Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020

Λαϊκοποντιακή βραδιά της ΜΑΥΡΗΣ ΘΥΕΛΛΑΣ Ριζοχωρίου


Επίσκεψη Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης στο Δημαρχείο Αλμωπίας


Επίσκεψη Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης στο Δημαρχείο Αλμωπίας.
Το Δημαρχείο Αλμωπίας επισκέφτηκε το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κώστας Σκρέκας, στα πλαίσια της επίσκεψής του στην περιοχή μας, μετά από σχετικό κάλεσμα της Δημ.ΤΟ Αλμωπίας. 
Ο Υφυπουργός συζήτησε σε πολύ φιλικό κλίμα, με το Δήμαρχο Αλμωπίας κ Χρήστο Μπάτση και τους συνεργάτες του, παρουσία του βουλευτή κ. Σταμενίτη, θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Ο Δήμος Αλμωπίας, κατεξοχήν αγροτικός δήμος, στηρίζει τη βιωσιμότητα του σε μεγάλο βαθμό, στη στήριξη της κεντρικής εξουσίας. Με αυτό το δεδομένο, η δημοτική διοίκηση παρουσίασε τη σημερινή κατάσταση και ζήτησε την αρωγή του Υπουργείου σε βασικά θέματα υποδομής των αγροτικών εκμεταλλεύσεων, όπως είναι η μη υποβοηθούμενη άρδευση και η αγροτική οδοποιία. Υιοθετώντας μια νέα εποχή στη σχέση Δήμου – Κεντρικής Εξουσίας, ο Δήμαρχος παρέδωσε στον Υφυπουργό, ολοκληρωμένες, στοχευμένες  μελέτες αναβάθμισης του συνόλου των αγροτικών εκτάσεων, με σκοπό την άμεση χρηματοδότηση και υλοποίησή τους. 
Επίσης στα πλαίσια των δημοτικών αρμοδιοτήτων σχετικά με τα αδέσποτα, ο Δήμαρχος παρουσίασε στον Υφυπουργό προτάσεις που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στον κοινό στόχο της ευζωίας αλλά και του περιορισμού των αδέσποτων, με την προϋπόθεση να μετατραπούν σε νομοθετικές δεσμεύσεις. 
Κλείνοντας τη συνάντηση, ο Δήμαρχος χάρισε στον καλεσμένο του βιβλία με θέματα σχετικά με την Αλμωπία δια μέσω των αιώνων. 

Ανακοίνωση της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας για το συνέδριο-παρωδία της ΓΣΕΕ



Ανακοίνωση της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας για το συνέδριο-παρωδία της ΓΣΕΕ

        Η ΕΝΙΠ καταγγέλλει τη νέα αθλιότητα της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ, που οργανώνει με διαδικασίες που δεν προβλέπονται από κανένα καταστατικό, συνέδριο με νόθους αντιπροσώπους εργοδότες και διευθυντικά στελέχη, με σωματεία σφραγίδα, και όλα αυτά, υπό την υψηλή εποπτεία των κυρίων Μητσοτάκη και Χρυσοχοϊδη, του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και με την …απαραίτητη συνδρομή των δυνάμεων καταστολής.

        Τα συνέδρια των Συνδικάτων είναι υπόθεση των εργατών και όχι των εισαγγελέων και των αφεντικών!

        Καταδικάζουμε την παρουσία ΜΑΤ, εισαγγελέων και αστυνομίας στις διαδικασίες του συνδικαλιστικού κινήματος!

        Καλούμε και τις άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις, τους εργαζόμενους συνολικά, σε κινητοποίηση, ενάντια στη σήψη, την αθλιότητα και τη νοθεία μιας χούφτας εργατοπατέρων, ώστε να σπάσει το απόστημα των εντεταλμένων της εργοδοσίας στις γραμμές του εργατικού-συνδικαλιστικού κινήματος.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΠΕΛΛΑΣ


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                               
   Αποστολίδης Χαράλαμπος                                                                                                                                                                   
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 
Σανίδας Αργύρης

Ευχαριστήριο από το 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Αριδαίας


ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

Το 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Αριδαίας, στο οποίο ασκούνται οι μαθητές/τριες-σπουδαστές/τριες του 1ου ΕΠΑ.Λ. Αριδαίας, του Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. Αριδαίας & του Δημόσιου ΙΕΚ Αριδαίας, 

Ευχαριστεί θερμά την:

ΠΑΝΗΛΕΚΤΡΙΚΗ Ε.Π.Ε
Στην  Αριδαία

Για την ευγενική  δωρεά,  Πίνακα Ηλεκτρολογικών εφαρμογών «ΕΞΥΠΝΟ ΣΠΙΤΙ»  χρήσιμου για την εργαστηριακή εκπαίδευση των μαθητών/τριων.
  Τέτοιες ενέργειες προάγουν και ενισχύουν την δημόσια τεχνική & επαγγελματική εκπαίδευση της περιοχής μας, βελτιώνουν τις επαγγελματικές δεξιότητες/ικανότητες  των εκπαιδευομένων & ενισχύουν τους δεσμούς των τοπικών  επιχειρήσεων με την εκπαίδευση.

O   Διευθυντής  του  1ου Ε.Κ  Αριδαίας

                                            Στέλιος Ι. Όρλης  
ΠΕ82-διπλ. Μηχ/γος

Παιδική αποκριάτικη παρέλαση στην Αριδαία


Υπογραφή σύμβασης του έργου «Συντήρηση Παλαιάς Εθνικής Οδού Έδεσσας-Φλώρινας (περιοχή Ξανθογείων)»



Υπογραφή σύμβασης του έργου «Συντήρηση Παλαιάς Εθνικής Οδού Έδεσσας-Φλώρινας (περιοχή Ξανθογείων)»

Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Δάνης Τζαμτζής: «Υλοποιείται ένα σημαντικό έργο βελτίωσης της οδικής κυκλοφορίας και ασφάλειας σε μία περιοχή με τουριστικό και αναπτυξιακό ενδιαφέρον»

Η υλοποίηση ενός ακόμη σημαντικού έργου βελτίωσης της ασφάλειας και αναβάθμισης της οδικής κυκλοφορίας ξεκινάει άμεσα. Συγκεκριμένα, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Δάνης Τζαμτζής, υπέγραψε με τον Ανάδοχο του έργου τη Σύμβαση ανάθεσης για την Συντήρηση της Παλαιάς Εθνικής Οδού Έδεσσας-Φλώρινας. Το έργο, το οποίο χρηματοδοτείται και υλοποιείται από την οικεία Υποδιεύθυνση Τεχνικών Έργων της ΠΕ Πέλλας, ξεκινά από την περιοχή των Ξανθογείων και κινείται προς την περιοχή της Κέλλης. στα όρια μεταξύ των δύο Περιφερειακών Ενοτήτων Πέλλας και Φλώρινας. Η δαπάνη του έργου ανέρχεται στις 258.000 ευρώ, ενώ ο χρονικός ορίζοντας υλοποίησης είναι έξι μήνες.

Το έργο περιλαμβάνει αναλυτικά την αποκατάσταση κατεστραμμένων τμημάτων του οδοστρώματος, αποκατάσταση σημείων που παρατηρείται κατάπτωση του πρανούς, βελτίωση των οδικών χαρακτηριστικών σε σημεία που είναι στενά, καθαρισμούς και εκβάθυνση ερεισμάτων και της τάφρου παράλληλα της οδού από φερτά υλικά, διαγραμμίσεις και τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας, καθώς και διαγραμμίσεις.

Σε σχετική δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Δάνης Τζαμτζής αναφέρει: «Το συγκεκριμένο έργο πραγματοποιείται σε μία περιοχή η οποία παρουσιάζει τουριστικό ενδιαφέρον και μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης. Το Χιονοδρομικό Κέντρο Βόρας, ο παραδοσιακός οικισμός του Αγίου Αθανασίου, το Ανεμοδρόμιο της Παναγίτσας, η Λίμνη Βεγορίτιδα και οι τουριστικές επιχειρήσεις που έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή χρειάζεται να υποστηρίζονται από ένα ασφαλές και ικανοποιητικών προδιαγραφών οδικό δίκτυο. Η φύση της περιοχής είναι εξαιρετική ενώ η πρόσφατη δημιουργία των δύο Φορέων Διαχείρισης, στην Έδεσσα και το Αμύνταιο, για την προστασία και ανάδειξη τόσο των υδάτινων, όσο και των ορεινών-δασικών περιοχών υψηλής οικολογικής αξίας, δημιουργεί μία νέα αναπτυξιακή προοπτική. Στόχος μας είναι να μπορούμε να προσελκύσουμε και να φιλοξενήσουμε τουρίστες που αναζητούν ποιοτικές τουριστικές εμπειρίες όλον τον χρόνο, συνδέοντας την φύση, με τον τοπικό πολιτισμό και ανθρωπογεωγραφία της περιοχής. Καλή επιτυχία στην γρήγορη και άρτια ολοκλήρωση του έργου».

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...