Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2020

Η “Δανειστική Οργανοθήκη” του Δημοτικού Ωδείου Έδεσσας είναι γεγονός!

 


Η “Δανειστική Οργανοθήκη” του Δημοτικού Ωδείου Έδεσσας είναι γεγονός!

 

Έτοιμη και ολοκληρωμένη μία οργανοθήκη η οποία θα δανείζει μουσικά όργανα στους μαθητές του δημοτικού ωδείου Έδεσσας! Με σύγχρονο και προσεγμένο υλικό για όλες τις ανάγκες έχει προμηθευτεί το Δημοτικό Ωδείο Έδεσσας με στόχο την κάλυψη αναγκών των συμμετεχόντων.

Όλοι οι μαθητές μπορούν να δανειστούν το μουσικό όργανο που τους ενδιαφέρει, πληρώνοντας ένα αντίτιμο -ως εγγύηση καθότι το ποσό επιστρέφεται- ανάλογο της τιμής του μουσικού οργάνου που δανείζεται.

Με αυτή την ενέργεια, το δημοτικό ωδείο Έδεσσας,  προσπαθεί να καλύψει ένα μέρος από ερευνητικές, εκπαιδευτικές αλλά και πολιτιστικές ανάγκες, μην αφήνοντας κανένα περιθώριο αναβολής για την εκμάθηση ενός μουσικού οργάνου σε μικρούς, μεγάλους αλλά και πολύ μεγάλους μαθητές (ήδη εγγεγραμμένους αλλά και δυνητικούς).

Πλέον δεν έχει κανείς δικαιολογία!

Οι εγγραφές συνεχίζονται και μπορείτε να δανειστείτε έναντι μικρού αντιτίμου το μουσικό όργανο που σας ενδιαφέρει.

Παράλληλα δεκτές και επιθυμητές είναι και οι δωρεές που αφορούν σε μουσικά όργανα με στόχο την συνεχή ανανέωση και βελτιστοποίηση της δανειστικής οργανοθήκης.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο email: ode.edessacity@gmail.com και τηλεφωνικά στο 23810 23101.

Η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας στο Πρόγραμμα του Κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

 


Έδεσσα, 29/12/2020

 

Η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας στο Πρόγραμμα του Κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας  

 

Το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας παρουσιάζει έναν πολύπτυχο  καμβά 10 εορταστικών εκδηλώσεων σε live streaming, που η κάθε μία υποστηρίζει ένα φιλανθρωπικό σκοπό. Μία από αυτές τις εκδηλώσεις αφορά την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας και ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Δάνης Τζαμτζής σας προσκαλεί για την παρακολούθηση και υποστήριξή της. Συγκεκριμένα, πρόκειται για την εκδήλωση «Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΚΑΙ Η ΝΥΧΤΑ ΤΩΝ ΚΑΛΙΚΑΝΤΖΑΡΩΝ» η οποία παρουσιάζεται την Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 19.00.

 

Τα live stream προβάλλονται μέσα από τη σελίδα του Κέντρου Πολιτισμού στο facebook και μέσα από την διαδικτυακή πλατφόρμα eStage.gr για όλους αυτούς που δεν διαθέτουν Facebook.

 

Στην συνέχεια παρέχονται περισσότερες πληροφορίες:

 

Κυριακή  03 Ιανουαρίου 2021 – ώρα: 19:00

 

«Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΚΑΙ Η ΝΥΧΤΑ ΤΩΝ ΚΑΛΙΚΑΝΤΖΑΡΩΝ»

με τον  καραγκιοζοπαίκτη  Χρήστο Στανίση

 

Ημέρες γιορτών και όλοι ετοιμάζουν τα γλυκά, τις πίτες και τα φαγητά για να γιορτάσουν. Αυτές τις μέρες όμως βγαίνουν από τα βάθη της γης οι Καλικάντζαροι που δεν αφήνουν κανέναν σε ησυχία και κάνουν τις σκανδαλιές τους. Μια παράσταση σκιών βασισμένη σε παραδοσιακές ιστορίες από διάφορα μέρη της Ελλάδας. Την παράσταση στολίζουν μουσικά παραδοσιακά κάλαντα απ' όλη την Ελλάδα.

Κείμενα – σκηνικά – μουσική επιμέλεια – σκηνοθεσία : Χρήστος Στανίσης

Το 8ο live αυτής της ενότητας είναι αφιερωμένο και στηρίζει τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών της Ιεράς Μητρόπολης Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας όπου τα χρήματα θα διατεθούν για το  ΓΕΥΜΑ  ΑΓΑΠΗΣ “ΕΠΙΟΥΣΙΟΣ ΑΡΤΟΣ”.

 

Το γεύμα αγάπης «ΕΠΙΟΥΣΙΟΣ ΑΡΤΟΣ» ιδρύθηκε με την ευχή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ από τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών και λειτουργεί εδώ και 18 χρόνια, από το 2003. Το γεύμα στεγάζεται στο πνευματικό κέντρο του Ιερού Ναού σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο. Εβδομήντα (70) εθελόντριες κυρίες χωρισμένες σε ομάδες, παρασκευάζουν ένα πλήρες μεσημεριανό γεύμα το οποίο αποστέλλεται στα σπίτια των αδελφών μας  με διακριτικότητα και εχεμύθεια.

 

Την περίοδο αυτή της οικονομικής κρίσεως σιτίζονται πάνω από εκατό (100) άτομα και σημειώνεται ανοδική τάση. Άνθρωποι κάθε ηλικίας, γέροντες, ορφανά παιδιά, άτομα με ειδικές ανάγκες, άποροι και ανήμποροι, δέχονται στο σπίτι τους τη θερμή προσφορά αγάπης και εθελοντισμού. Το γεύμα αγάπης είναι μια ουσιαστική παρέμβαση της Εκκλησίας στην πόλη των Γιαννιτσών, ώστε κανείς συμπολίτης μας να μην μείνει χωρίς ένα πιάτο ζεστό φαγητό.

 

Στηρίξτε τους στον Παρακάτω Τραπεζικό Λογαριασμό:

ATTICA BANK

Αρ. Λογαριασμού: 85135171

ΙΒΑΝ:  GR69 0160 5670 0000 0008 5135 171

Όνομα Λογαριασμού:  Ι. ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ! απο τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

 


ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...