Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2019

Δήλωση Δημήτρη Μπίνου για τα προβλήματα της εύρυθμης λειτουργίας των Λουτρών Πόζαρ


ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΙΝΟΥ

Ζητήματα όπως το χθεσινό αλλά και ακόμη σοβαρότερα απασχόλησαν πολλές φορές τη διοίκησή μας και προηγούμενες διοικήσεις χωρίς ποτέ να φτάσουν στον τύπο και να προκαλέσουν βλάβη στη φήμη της Λουτρόπολης.
Η συνέχεια της εύρυθμης λειτουργίας είναι ο λόγος ύπαρξης των διοικήσεων. Αυτό πολλές φορές συνεπάγεται εμπιστευτικότητα στη διάδοση των πληροφοριών και χαμηλούς τόνους. Οι επιχειρήσεις είναι ευαίσθητοι οργανισμοί.
Οι επικίνδυνοι χειρισμοί του κυρίου Μπάτση και της ομάδας του τείνουν να μετατρέψουν ένα πανελλαδικό πρόβλημα, όλων των λουτροπόλεων, σε τοπικό. Κινούμενος από ρεβανσισμό και μη μπορώντας να αντιληφθεί την πολυπλοκότητα των χειρισμών αλλά και των αλληλεπιδράσεων που αυτοί προκαλούν, επιδίδεται στη διασπορά λάσπης εναντίον μου και εναντίον της διοίκησής μας. Κάλεσε μάλιστα για την εξεύρεση λύσης το σύνολο των νομικών της πόλης. Αυτό δείχνει ότι αντιλαμβάνεται ως νομικό ένα θέμα εξόχως πολιτικό.
Η δική μας διοίκηση υλοποίησε επί μέρους τμήματα για την έκδοση του σήματος, όπως η νομιμοποίηση των κτισμάτων και των κατασκευών, η εξασφάλιση πρόσβασης αλλά και χρήσης των χώρων λουτροθεραπείας, η συντήρηση των δρόμων πρόσβασης και πυρόσβεσης στην λουτρόπολη, η κατασκευή του βιολογικού ακαθάρτων λυμάτων. Απομένουν η τακτοποίηση του Ξενοδοχείου σε 3 αστέρων, η οριοθέτηση του χειμάρρου που διασχίζει την λουτρόπολη και η συμπλήρωση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ). Δεδομένου του ότι ο νόμος δεν συμπεριλαμβάνει τις προυφιστάμενες κατασκευές (στην λουτρόπολη υπάρχουν από την δεκαετία του 1930 και σε έκταση 73 στρεμμάτων) και ότι από τέλη Απριλίου έως 1 Σεπτεμβρίου υπήρχαν δεσμεύσεις από το νόμο στη διαχείριση των οικονομικών λόγω των δημοτικών εκλογών. Δεδομένου επίσης ότι εξασφαλίστηκε στις αρχές αυτής της διοίκησης η ένταξη της λουτρόπολης στους Ιαματικούς Φυσικούς Πόρους σε ΦΕΚ. Απαιτούνται πολιτικοί χειρισμοί για την επίλυση του προβλήματος, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Ιαματικών Πηγών Ελλάδος και το Υπουργείο Τουρισμού, καθώς και προσφυγή στις κατά νόμο επιτροπές.
Αντιλαμβανόμενος κάθε πρόβλημα της λουτρόπολης ως σοβαρό, καλώ τον κ. Μπάτση να συνειδητοποιήσει ότι πλέον είναι ο πρόεδρος της επιχείρησης. Παρόλο που έντεχνα απέκλεισε το σύνολο της αντιπολίτευσης από τη διοίκηση της εταιρίας, πράγμα που καμία άλλη διοίκηση δεν έκανε ποτέ για λόγους δεοντολογίας, αν χρειάζεται βοήθεια είμαστε εδώ. Αρκεί να τη ζητήσει με ειλικρίνεια.
Πρέπει όλοι να συμβάλλουμε, ώστε να μην πληγεί οικονομικά, η μεγαλύτερη λουτρόπολη της χώρας.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...