Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τρίτη 10 Μαΐου 2022

Ενημερωτική συνάντηση στο Δήμο Αλμωπίας με θέμα τις ηλεκτρονικές απάτες

 


ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αριδαία, 10/05/2022

Θέμα: Ενημερωτική συνάντηση στο Δήμο Αλμωπίας με θέμα τις ηλεκτρονικές απάτες

Ενημερωτική συνάντηση πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή εκπροσώπων διάφορων φορέων στο Δημαρχείο Αλμωπίας, με θέμα τις ηλεκτρονικές απάτες. Πρόκειται για την πρώτη από μία σειρά συναντήσεων, η οποία διοργανώθηκε από τη Δημοτική Αρχή σε συνεργασία με την Δ.Α. Πέλλας και το Α.Τ. Αριδαίας και θα διοργανωθεί και στους υπόλοιπους Δήμους της Π.Ε. Πέλλας.

Ο Δήμαρχος Αλμωπίας Χρήστος Μπάτσης, δήλωσε κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ότι το φαινόμενο απόπειρας απατών μέσω τηλεφώνου και ηλεκτρονικά, έχει παρατηρηθεί αρκετές φορές στο Δήμο, ενώ αναφέρθηκε και σε περιστατικά απόπειρας εξαπάτησης του ίδιου από επίδοξους δράστες.

Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο προϊστάμενος του Γ.Α.Α. της Δ.Α. Πέλλας Άγγελος Χατζητραής, ο οποίος παρουσίασε τις συχνότερες μορφές ηλεκτρονικών απατών και τους τρόπους αντιμετώπισης τους ενώ απάντησε στις ερωτήσεις των παρευρισκόμενων. Με τη σειρά του, ο Υποδιοικητής του Α.Τ. Αριδαίας Μιχάλης Μαριόλης, ανέλυσε τις μορφές απάτης, οι οποίες, όπως είπε, με την εξέλιξη της τεχνολογίας, ανανεώνονται συνεχώς και θα κάνουν αναπόφευκτα την εμφάνιση τους.

Σύμφωνα με στοιχεία από πλευράς τραπεζών καθώς και των αρχών, ο αριθμός των περιστατικών ηλεκτρονικής απάτης το πρώτο τετράμηνο του 2022 στην Πέλλα, ανέρχεται σε 30, γεγονός που δεν αφήνει περιθώρια εφησυχασμού. Με την αλματώδη αύξηση των ψηφιακών συναλλαγών που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια διεθνώς και στην χώρα μας, αυξάνεται ταυτόχρονα και ο αριθμός μορφών ηλεκτρονικής απάτης, γι' αυτό και οι πολίτες θα πρέπει να προσέχουν ιδιαίτερα στην πραγματοποίηση των ψηφιακών τους συναλλαγών και να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες που τους έχουν δοθεί από την Αστυνομία και τις τράπεζες.

Στη συνάντηση εκτός του Δημάρχου Αλμωπίας και των εισηγητών, παρευρέθηκαν, ο Διευθυντής της Α.Δ. Πέλλας Πέτρος Περδικάτσης, οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Αλμωπίας, οι διευθυντές υποκαταστημάτων τραπεζών, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αλμωπίας, Γεώργιος Γκλαβάκης, ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Λουτρακίου Φώτης Μοσχάκης, ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Ενοικιαζόμενων Δωματίων Καλλίνικος Νούσκας και επαγγελματίες της περιοχής.

Επιστολή του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Ιορδάνη Τζαμτζή προς τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Ανδρέα Λυκουρέντζο.

 


Έδεσσα, 10/5/2022

Κάλεσμα Ι. Τζαμτζή προς τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Α. Λυκουρέντζο να επισκεφθεί την Πέλλα.

Για τις μεγάλες ζημιές από τις έντονες καρποπτώσεις στις δενδρώδεις καλλιέργειες.

Παρατίθεται αυτούσια η επιστολή του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Ιορδάνη Τζαμτζή προς τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Ανδρέα Λυκουρέντζο.


Αγαπητέ Πρόεδρε,

Μετά την από 14/04/2022 επιστολή μου, σας ενημερώνω για τις έντονες καρποπτώσεις που παρατηρούνται καθημερινά σε βερίκοκα, νεκταρίνια, συμπύρηνα και επιτραπέζια ροδάκινα, κεράσια και δαμάσκηνα. Κατόπιν επισκέψεων γεωπόνων της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής σε διάφορες περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, διαπιστώνεται ότι το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο από ότι φαίνονταν αρχικά.

Φαίνεται, ότι οι μεγάλες θερμοκρασιακές διαφορές μεταξύ ημέρας και νύχτας που καταγράφηκαν τον μήνα Απρίλιο σε συνέχεια του μεγάλου παγετού του Μαρτίου (κακοκαιρίες «Μπιάνκα» και «Φίλιππος»), οι οποίες και συνεχίστηκαν το μήνα Μάϊο (ενδεικτικά: Π. Μυλότοπος: 09/05- min 3.3; max 26,3 , Κωνσταντία: 09/05-09/05- min 4,2; max 24,9), έχουν ως αποτέλεσμα την διακοπή της κανονικής εξέλιξης της ωρίμανσης των καρπών και την αποβολή τους από τα δέντρα (φαινόμενο καρπόπτωσης), γεγονός το οποίο αναμένεται να οδηγήσει και εφέτος σε ιδιαίτερα μειωμένες αποδόσεις.

Παρακαλούμε για στην άμεση κινητοποίηση του ΕΛΓΑ προκειμένου να αποτυπωθεί το μέγεθος του προβλήματος στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας και να ληφθούν έγκαιρα μέτρα για την δήλωση των ζημιών από τους παραγωγούς.

Σας καλώ να επισκεφθείτε άμεσα την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας ώστε να διαπιστώσετε ιδίοις όμμασι, τις πολύ μεγάλες ζημιές που έχουν υποστεί οι αγρότες.

Με εκτίμηση,

Ο Αντιπεριφερειάρχης ΠέλλαςΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...