Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018

Α.Σ "Οι Πρόμαχοι" vs "Θύελλα" Σαρακηνών


Το ντέρμπι στο γήπεδο των Προμάχων ανάμεσα στον Α.Σ "Οι Πρόμαχοι" και τη "Θύελλα" Σαρακηνών ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της ένατης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Ε.Π.Σ. Πέλλας. 
Οι δύο ομάδες θα παλέψουν σκληρά για τη νίκη που θα τις διατηρήσει στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας.


Βαθμολογία:
1. ΘΥΕΛΛΑ ΣΑΡΑΚΗΝΩΝ (22)
2. ΔΟΞΑ ΜΑΝΔΑΛΟΥ (19)
3. ΑΡΗΣ ΝΗΣΙΟΥ (16)
4. ΑΣ ΠΡΟΜΑΧΟΙ (15)


Να μην λείψει κάνεις!!

6η Σκυταλοδρομία Λόγου: Θοδωρής Γκόνης – Μάκης Τσίτας, Τρίτη 27 Νοεμβρίου



6η Σκυταλοδρομία Λόγου: Θοδωρής Γκόνης – Μάκης Τσίτας, Τρίτη 27/11

Η διοργάνωση «Αθήνα 2018 – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» του Δήμου Αθηναίων προσκαλεί το αναγνωστικό κοινό στην 6η Σκυταλοδρομία Λόγου, την Τρίτη 27 Νοεμβρίου και ώρα 19:00, στο Δημαρχιακό Μέγαρο της Αθήνας (αίθουσα Τελετών), όπου ο ποιητής, διηγηματογράφος και σκηνοθέτης Θοδωρής Γκόνης παραδίδει τη σκυτάλη στον συγγραφέα Μάκη Τσίτα.

Η Σκυταλοδρομία Λόγου πραγματοποιείται κάθε μήνα στην Αθήνα και φέρνει κοντά Έλληνες συγγραφείς από διαφορετικά κειμενικά είδη σε μια πρωτότυπη διαδοχή ιδεών, κειμένων και λόγου. Μετά τους Τίτο Πατρίκιο, Παντελή Μπουκάλα, Ρέα Γαλανάκη, Δημήτρη Δασκαλόπουλο – Μαρία Στασινοπούλου, Νίκο Βατόπουλο, ο Θοδωρής Γκόνης παραδίδει τη σκυτάλη στον Μάκη Τσίτα, με αφορμή τα παιδικά βιβλία του Και βγάζω το καπέλο μου (Εκδόσεις Κόκκινη Κλωστή Δεμένη, 2018) και Ο αδέσποτος Κώστας (Εκδόσεις Ψυχογιός, 2014). Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο της θεματικής ενότητας «Έλληνες Συγγραφείς» και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Τη συζήτηση συντονίζουν οι: Νατάσα Βησσαρίωνος, δημοσιογράφος, και Ανθούλα Δανιήλ, δρ φιλολογίας – κριτικός λογοτεχνίας. Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Άγρα, Κόκκινη Κλωστή Δεμένη και Ψυχογιός.

Ο προηγούμενος σκυταλοδρόμος, Νίκος Βατόπουλος, παραδίδοντας τη σκυτάλη στον Θοδωρή Γκόνη, με αφορμή το βιβλίο του Εφτά λευκά πουκάμισα (Εκδόσεις Άγρα, 2017), σχολίασε: «Η τελευταία συλλογή διηγημάτων του δοξάζει την πλαστικότητα, την ευλυγισία και τον πλούτο της ελληνικής γλώσσας, με έναν τρόπο σχεδόν εμμονικό. Είναι μικρές ιστορίες, που διαγράφουν μεγάλες εσωτερικές διαδρομές. Έχει έναν τρόπο να φέρνει τη γεύση της σκόνης, των καρπών, του χώματος, του ξύλου, της σάρκας. Ο χώρος του Γκόνη είναι κοιτίδα μνήμης. Σαν ένα απλό, αρχέγονο, ελληνικό σπίτι».

Ο Θοδωρής Γκόνης στην εκδήλωση σχολίασε: «Στα διηγήματά μου έχω προσωπικά βιώματα. Ταξιδεύοντας διαρκώς μεταξύ βορρά και νότου έχω νιώσει τον νόστο, τη νοσταλγία της επιστροφής στον τόπο και τον χρόνο. Πατρίδα για μένα είναι ο χρόνος κι εκεί που βλέπεις με καθαρό μάτι τον εαυτό σου – και η Αθήνα με βοήθησε πολύ σε αυτό. Επίσης, τρέφω μεγάλο πάθος για τους δασκάλους μου, που μου έδωσαν τη δυνατότητα να γίνω κι εγώ μέρος των έργων τους. Είμαι ευγνώμων για κάποιους ανθρώπους που είχαν από μένα αίτημα ποιότητας και αυστηρότητα. Όταν παίρνεις στα χέρια σου ένα Όχι, είναι υπέροχο να το γυρίζεις σε Ναι! Αυτό μου δίνει δύναμη. Η συμβουλή είναι το χειρότερο πράγμα. Ας αφήσουμε να μιλά καλύτερα το παράδειγμα». Για την επιλογή του να δώσει τη σκυτάλη στον συγγραφέα Μάκη Τσίτα, δήλωσε: «Επέλεξα να δώσω τη σκυτάλη στον Μάκη Τσίτα, επειδή έχω διαβάσει τα βιβλία του, τόσο τα παιδικά, όσο και ενηλίκων –όπως το βραβευμένο το 2014 από την Ευρωπαϊκή Ένωση Μάρτυς μου ο Θεός– και εκτιμώ τη γραφή του. Αυτό που μου κεντρίζει το ενδιαφέρον είναι ότι γράφει για παιδιά, αλλά όχι μόνον. Οι παιδικές ιστορίες του δεν αφορούν μόνο παιδιά. Αυτό μ’ αρέσει πολύ και στο θέατρο, με τα έργα που είναι γραμμένα υποτίθεται για παιδιά, αλλά διαβάζοντάς τα διαπιστώνω ότι απευθύνονται και στους μεγάλους».

Ο Μάκης Τσίτας σχολίασε σχετικά: «Τον Θοδωρή Γκόνη τον θαυμάζω και τον παρακολουθώ χρόνια, κυρίως ως στιχουργό. Τα τραγούδια του με έχουν συντροφεύσει σε σημαντικές στιγμές της ζωής μου. Είναι μεγάλη μου χαρά που η σκυτάλη περνάει σ’ εμένα, σε αυτή την πολύ ωραία διοργάνωση, παρέα με τόσο σημαντικούς δημιουργούς!»

Στη Σκυταλοδρομία Λόγου, συγγραφείς επιλέγουν ο καθένας το αγαπημένο του βιβλίο από διαφορετική κατηγορία λόγου (Ποίηση, Ιστορία, Βιογραφία/Απομνημονεύματα/Ημερολόγιο, Μυθιστόρημα, Νουβέλα/Διήγημα, Επιστήμη, Θέατρο, Βιβλία για παιδιά και εφήβους, Φιλοσοφία, Κριτική/Δοκίμιο, κ.ά.). Στη συνέχεια, καλούν τον συγγραφέα του βιβλίου αυτού σε έναν ανοικτό, δημόσιο διάλογο με τη συμμετοχή του κοινού, παραδίδοντάς του τη σκυτάλη προκειμένου, στην επόμενη εκδήλωση, να επιλέξει και να παρουσιάσει τον επόμενο δημιουργό. Η δράση διαρκεί όλη τη χρονιά της διοργάνωσης. Συντονιστές-παρουσιαστές της εκάστοτε εκδήλωσης είναι εκπρόσωποι από τον χώρο των γραμμάτων και των τεχνών – καλλιτέχνες, συγγραφείς, δημοσιογράφοι, πανεπιστημιακοί, κ.ά. Παράλληλα, στην εκδήλωση γίνονται αναγνώσεις ή και προβολές οπτικοακουστικού υλικού.

Στοιχεία για τους συγγραφείς:

Ο Θοδωρής Γκόνης γεννήθηκε στο Ναύπλιο. Είναι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Πέλου Κατσέλη. Σπούδασε Οικονομικά. Εργάστηκε ως ηθοποιός μέχρι το 1996 και έκτοτε ασχολείται κυρίως με τη σκηνοθεσία. Έχει συνεργαστεί με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, το Μέγαρο Μουσικής, ΔΗΠΕΘΕ και θιάσους του ελεύθερου θεάτρου, σκηνοθετώντας σύγχρονα και κλασικά έργα. Επίσης, έχει γράψει και σκηνοθετήσει αρκετές μουσικοθεατρικές παραστάσεις. Διετέλεσε καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου και του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών. Την περίοδο αυτή είναι καλλιτεχνικός διευθυντής στο Φεστιβάλ Φιλίππων και το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας.

Έχει συνεργαστεί ως στιχουργός με τους σπουδαιότερους Έλληνες συνθέτες του έντεχνου ελληνικού τραγουδιού. Από τις Εκδόσεις Άγρα κυκλοφορούν τα βιβλία του: Τραγούδια (1993), Ένα τραγούδι για τον Νίκο Γκάτσο (1993), Λόγια για τραγούδια (1997), Τα πορτοκάλια της Παλαιάς Επιδαύρου (2000), Αγρινίου. Καρόλου Ντηλ και Τσιμισκή (2004), Καρόλου Ντηλ και Τσιμισκή (2008), Ο ύπνος της Αδριανουπόλεως (2011), Εφτά λευκά πουκάμισα (2017). Από τις Εκδόσεις Γαβριηλίδη κυκλοφορούν τα βιβλία του: Η πύλη της ξηράς (1993) και Ο Ξεπεσμένος Δερβίσης (2007), ενώ για τις Εκδόσεις Μεταίχμιο έχει επιμεληθεί το βιβλίο Ναύπλιο: Μια πόλη στη λογοτεχνία (2004).

Ο Μάκης Τσίτας γεννήθηκε το 1971 στα Γιαννιτσά. Πήρε πτυχίο δημοσιογραφίας και συνεργάστηκε με ραδιοφωνικούς σταθμούς στη Θεσσαλονίκη. Από το 1994 ζει μόνιμα στην Αθήνα και εργάζεται στον χώρο των εκδόσεων. Ήταν αρχισυντάκτης του λογοτεχνικού περιοδικού Περίπλους (1994-2005) και συνεκδότης και διευθυντής του περιοδικού για το βιβλίο Index (2006-2011). Το 2012 ίδρυσε το Diastixo.gr, το ενημερωτικό site για το βιβλίο και τον πολιτισμό. Είναι μέλος του Δ.Σ. της Εταιρείας Συγγραφέων.

Λογοτεχνικά κείμενά του έχουν συμπεριληφθεί σε ανθολογίες, έχουν δημοσιευτεί σε περιοδικά και εφημερίδες κι έχουν μεταφραστεί στα γερμανικά, τα γαλλικά, τα ισπανικά, τα αγγλικά, τα εβραϊκά, τα αλβανικά, τα σουηδικά, τα φινλανδικά και τα ιταλικά. Έργα του σκηνοθέτησαν η Σοφία Καραγιάννη (Θέατρο Vault), η Έρση Βασιλικιώτη («Θέατρο των Καιρών»), η Taru Makela (Christine and Goran Schildt Foundation, Φινλανδία) και ο Alexandru Mazgareanu (Θέατρο Nottara, Ρουμανία). Στίχους του μελοποίησαν ο Γιώργος Σταυριανός, ο Τάκης Σούκας και η Τατιάνα Ζωγράφου. Έχει εκδώσει τρία βιβλία για ενήλικες και είκοσι βιβλία για παιδιά. Για το μυθιστόρημά του Μάρτυς μου ο Θεός έλαβε το Βραβείο Λογοτεχνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης 2014 (European Union Prize for Literature) και τιμήθηκε από τον Δήμο Αθηναίων, τον
Δήμο Πέλλας, τον Δήμο Έδεσσας, τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Έδεσσας και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Το Μάρτυς μου ο Θεός κυκλοφορεί ήδη σε 8 ευρωπαϊκές γλώσσες και πρόκειται σύντομα να κυκλοφορήσει σε άλλες 4.

Το πρόγραμμα της διοργάνωσης «Αθήνα 2018 – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» του Δήμου Αθηναίων υλοποιείται χάρη στη στήριξη και των δωρητών: Μέγας δωρητής είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Χρυσοί δωρητές είναι το Ίδρυμα Ι. Λάτση και η εταιρία Core Α.Ε. Δωρητές είναι το Ίδρυμα Ωνάση, το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου (ΚΙΚΠΕ), το Ίδρυμα Α.Κ. Λασκαρίδη και ο Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Έργων Λόγου (ΟΣΔΕΛ). Πολύτιμοι υποστηρικτές είναι η Aegean Airlines, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών και η εταιρία Σταθερές Συγκοινωνίες (ΣΤΑΣΥ).

Ευχαριστήριο Οικογένειας Δημήτρη Αλεβίζου

                                    
ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ 

Αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε όλους όσους  συμμετείχαν στην εθελοντική αιμοδοσία για την μνήμη του αιμοδότη Δημήτρη Αλεβιζου. Την πρόεδρο του συλλόγου εργαζομένων  ΟΤΑ ΝΟΜΟΥ ΠΕΛΛΑΣ Βασιλική Γκογκου και  το διοικητικό  συμβούλιο, το παραγωγικό εργαστήρι ΑΜΕΑ Περιτεχνο Δήμου Έδεσσας για την φιλοξενία, το προσωπικό του εξωτερικού συνεργείου αιμοδοσίας  νοσοκομείου Έδεσσας  και βέβαια τους εθελοντές αιμοδότες που στήριξαν την εκδήλωση . Ευχόμαστε σε όλους υγεία και καλές γιορτές 


Οικογένεια 
Δημήτρη Αλεβίζου 



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ-ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΛΗΣ


Η “Λαϊκή Συσπείρωση” του Δήμου Σκύδρας, εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξη της,  στις κινητοποιήσεις  των μαθητών, του Λυκείου- Γυμνασίου Καλής, που αγωνίζονται για την κάλυψη των κενών, σε βασικές ειδικότητες καθηγητών (φιλολόγων, φυσικού, μαθηματικού κα), τα οποία εξακολουθούν να υφίστανται, αν και πέρασαν, δύο και πλέον μήνες, από την έναρξη της σχολικής χρονιάς. 
Αποδεικνύεται, έτσι, με ξεκάθαρο τρόπο, ότι οι υποσχέσεις και εξαγγελίες της κυβέρνησης για μια χρονιά χωρίς ελλείψεις, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και ότι οι διακηρύξεις για το «τέλος των μνημονίων» και την επιστροφή στην κανονικότητα, δεν αποτελούν παρά επικοινωνιακό τρικ, όσο παραμένουν σε ισχύ οι 700 και πλέον μνημονιακοί νόμοι.
Αποδεικνύεται, επίσης, ότι τα σχολεία του Δήμου Σκύδρας αντιμετωπίζουν, σε γενικές γραμμές, τα ίδια προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία και της υπόλοιπης χώρας και δεν αρκούν κάποιες συντηρήσεις των υποδομών και των κτηρίων, για να παρομοιάζονται, από την δημοτική αρχή, με «κολέγια».
Επιπρόσθετα,  η αλλαγή του τρόπου εισαγωγής στην Ανώτατη Εκπαίδευση, που ενισχύει παραπέρα τον χαρακτήρα του σχολείου ως "σκληρού εξεταστικού κέντρου", με νέες εξετάσεις τύπου πανελλαδικών, στη Γ’ Λυκείου, με περιορισμό των επιλογών των μαθητών στο μηχανογραφικό, θέτει, ακόμα πιο νωρίς και επιτακτικά, εμπόδια και διλήμματα στους μαθητές και στις οικογένειες τους.
Στο πλαίσιο αυτό ενώνουμε τη φωνή μας με τους αγωνιζόμενους μαθητές και απαιτούμε εδώ και τώρα:
Άμεση κάλυψη των κενών του Λυκείου- Γυμνασίου Καλής σε εκπαιδευτικούς. Καμία διδακτική ώρα χαμένη.
Κάλυψη των κενών, σε πανελλαδικό επίπεδο, με διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών . Να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι - αναπληρωτές εκπαιδευτικοί και να ληφθούν άμεσα μέτρα στήριξης τους.
Κάλυψη όλων των αναγκών και  των δικαιωμάτων των μαθητών, που σχετίζονται με τη μορφωτική διαδικασία (δωρεάν και ασφαλείς μετακινήσεις, σίτιση κ.λ.π).
“ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΚΥΔΡΑΣ”
                                                   Κανάκης  Μάνος
                                              Δημοτικός Σύμβουλος 

Παρουσία της Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Αθηνάς Αθανασιάδου – Αηδονά ο εορτασμός της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων


Παρουσία της Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Αθηνάς Αθανασιάδου – Αηδονά ο εορτασμός της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων


Με τη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Έδεσσας και την κατάθεση στεφανιών στο Ηρώο της ΙΙας Μ/Κ Μεραρχίας τιμήθηκε η Ημέρα Ενόπλων Δυνάμεων που συμπίπτει με τον εορτασμό των Εισοδίων της Θεοτόκου.

Τον πανηγυρικό της Ημέρας εκφώνησε ο Ταξίαρχος ε.α. Κωνσταντίνος Αυγερινός, ο οποίος τόνισε στην ομιλία του την προσφορά και την ένδοξη ιστορία των Ενόπλων Δυνάμεων.

Σε μήνυμα της η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά αναφέρει: «Ημέρα τιμής και υπερηφάνειας η 21η Νοεμβρίου για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Χώρας και εμείς έχουμε το ελάχιστο χρέος να τιμήσουμε την ημέρα αυτή. Επίσης, η χάρη και η ευλογία της Μεγαλόχαρης να μας δίνει δύναμη, ψυχική και σωματική υγεία για να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες. Το υψηλό αίσθημα της ασφάλειας που νιώθουμε όλοι μας, ειδικά στην Πέλλα και στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι απαραίτητη προϋπόθεση ώστε με συνεργασία, αλληλεγγύη και ομοψυχία να περάσουμε στην εποχή της αισιοδοξίας και της προόδου, με εγγυητή της εθνικής μας κυριαρχίας τις Ένοπλες Δυνάμεις του τόπου».

Μετά το πέρας της εκδήλωσης ακολούθησε δεξίωση που παρέθεσε στους τοπικούς φορείς και πολίτες ο Στρατηγός Διοικητής της ΙΙας Μ/Κ Μεραρχίας Πεζικού Συμεών Κεβεντζίδης.
                                                                   

                                                           

Το Κέντρο Υγείας Αριδαίας επισκέφτηκε ο Δήμαρχος Αλμωπίας


ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ κ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΙΝΟΥ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ
- ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ

Το Κέντρο Υγείας Αριδαίας επισκέφτηκε ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος, μετά από πρόσκληση της Διευθύντριας κ. Δήμητρας Γούνη. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης οι Αντιδήμαρχοι κ. Χρήστος Χουρσόγλου και κ. Στέφανος Αβραμίκας.
Τόσο η Διευθύντρια, όσο και το Νοσηλευτικό προσωπικό εξέφρασαν τις θερμές ευχαριστίες τους προς τη Δημοτική Αρχή, η οποία στέκεται αρωγός στη λειτουργία του Κέντρου Υγείας. Μάλιστα, η Διευθύντρια ευχαρίστησε και προσωπικά τον Δήμαρχο για την προσωπική δωρεά, που έκανε ο ίδιος για την επισκευή του ασθενοφόρου και τόνισε ότι τέτοιες ενέργειες θα πρέπει να βρούνε μιμητές μέσα στην τοπική μας κοινωνία.
Η Διευθύντρια αναφέρθηκε και στα κενά που δημιουργούνται σε γιατρούς και ιδιαίτερα σε παιδιάτρους, καρδιολόγους και γενικούς ιατρούς, ενώ ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε ότι θα ασκήσει πίεση προς τα κέντρα λήψης των αποφάσεων, ώστε να συμπληρωθούν αυτά τα κενά.
Ο Δήμος Αλμωπίας αν και δεν είναι υπεύθυνος για τη λειτουργία του Κέντρου Υγείας, παρέχει σημαντική υλικοτεχνική βοήθεια και με το εργοτάξιο προχωρά στη συντήρηση του κτιρίου και συμβάλει με όσα μέσα διαθέτει για την επίλυση των προβλημάτων που προκύπτουν, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας σε αυτή την τόσο ευαίσθητη δομή .
Παράλληλα, είναι σημαντικό να αναφερθεί, ότι η Διοίκηση της Δημοτικής Επιχείρησης των Λουτρών αποφάσισε τη δωρεά ενός νέου ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας Αριδαίας, μια σημαντική κοινωνική προσφορά.
Τόσο ο Δήμαρχος, όσο και ο κ. Χουρσόγλου ευχαρίστησαν την Διευθύντρια, η οποία ανταποκρίθηκε με τον πιο άμεσο τρόπο σε αίτημα της Τ.Κ. Σαρακηνών – Κορυφής για παραχώρηση ενός ιατρικού κρεβατιού.

Τέλος αποφασίστηκε η συνδρομή του εργοταξίου στην ολοκλήρωση των συντηρήσεων του κτιρίου.



ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...