Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018

Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις για την Επέτειο Απελευθέρωσης της Έδεσσας και της Ημέρας Μνήμης Μακεδονικού ΑγώναΜε λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις για την Επέτειο Απελευθέρωσης της Έδεσσας και της Ημέρας Μνήμης Μακεδονικού Αγώνα


Με την παρουσία πλήθος κόσμου εορτάστηκαν και φέτος η Επέτειος Απελευθέρωσης της Έδεσσας και η Ημέρας Μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα στην Έδεσσα, έδρα της Π.Ε. Πέλλας. Οι εκδηλώσεις συνδιοργανώθηκαν από την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας και τον Δήμο Έδεσσας.

“Τιμούμε με λαμπρότητα την Επέτειο Απελευθέρωσης της Έδεσσας. Στεκόμαστε με σεβασμό απέναντι στους Ήρωες του Μακεδονικού Αγώνα, τη μνήμη των οποίων συνεορτάζουμε στις 18 Οκτωβρίου. Οι αγώνες των ανθρώπων που έδειξαν περίσσιο θάρρος, τόλμη και αυτοθυσία μας εμπνέουν και μας καθοδηγούν. Τούτη την περίοδο έχουμε να αντιμετωπίσουμε πολλές προκλήσεις και να δώσουμε δύσκολους αγώνες. Είμαι όμως βέβαιη ότι με συνεργασία, αλληλεγγύη και αισιοδοξία θα τους κερδίσουμε. Χρόνια Πολλά στην  Έδεσσα και σε όλους τους συμπολίτες μας” ανέφερε η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά σε σύντομο μήνυμά της.

Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκε και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος συνοδευόμενος από την κα. Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας και Περιφερειακούς Συμβούλους παρακολούθησε τη δοξολογία, χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ.κ. Ιωήλ. Κατά τη διάρκεια του πανηγυρικού της ημέρας, ο Δήμαρχος Έδεσσας Δημήτρης Γιάννου εξιστόρησε τα γεγονότα των ιστορικών εκείνων ημερών και μίλησε για το νόημα των νικηφόρων αγώνων, σήμερα. Στη συνέχεια, ακολούθησε κατάθεση στεφανιών, μαθητική και στρατιωτική παρέλαση.

Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ.κ. Ιωήλ, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά, η Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά, ο Εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων, Βουλευτής Πέλλας Γιάννης Σηφάκης, ο Βουλευτής Πέλλας Γιώργος Καρασμάνης, ο Δήμαρχος Έδεσσας Δημήτρης Γιάννου, ο Δήμαρχος Αλμωπίας Δημήτρης Μπίνος, οι κ.κ. Περιφερειακοί Σύμβουλοι Λάκης Βασιλειάδης, Πέτρος Ζέρζης, Μαρία Ζωγράφου - Τσαντάκη και Γιάννης Ανδρίτσος, ο Στρατηγός ΙΙας Μ/Κ Μεραρχίας Πεζικού Συμεών Κεβεντζίδης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Πέλλας Σπυρίδων Διόγκαρης, ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Έδεσσας Ζώης Γιώτης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πέλλας Ιορδάνης Τσώτσος, οι πρώην Βουλευτές Δάνης Τζαμτζής και Διονύσης Σταμενίτης, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι αναπτυξιακών και παραγωγικών φορέων και πολίτες της ευρύτερης περιοχής της Π.Ε. Πέλλας.

Ευχαριστήρια επιστολή του Ειδικού Σχολείου ΑριδαίαςΕυχαριστήρια επιστολή

Οι μαθητές και το προσωπικό  του Ειδικού Σχολείου Αριδαίας θα ήθελαν από καρδιάς να ευχαριστήσουν τις παρακάτω επιχειρήσεις για την προσφορά τους σε προμήθειες  για τη σχολική μας μονάδα.
·       Το κρεοπωλείο του κ. Αδέμη
·       Το κρεοπωλείο του κ. Βαμβακίδη
·       Το κρεοπωλείο του κ. Μίσκου
·       Τα τυροκομικά προϊόντα «Γερακάρης»
·       Το ζαχαροπλαστείο «TORINO»
·       Το φούρνο του κ.Καραβασιλόπουλου
·       Το καφεκοπτείο «Χρηστάκης»
·       Το σούπερ μάρκετ «Φουντουκίδης»

Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το καφέ “VENTURE” για το κέρασμά του.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...